Elsistemasolar1

2,928 views
3,279 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,928
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2,050
Actions
Shares
0
Downloads
23
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Elsistemasolar1

 1. 1. El Sistema Solar el formen el Sol els planetes els satèl·lits els cometes els asteroides Al Sistema Solar hi ha 8 planetes:  Planetes interiors: Mercuri, Venus , la Terra i Mart. Estan situats a prop del Sol.  Planetes exteriors: Júpiter, Saturn, Urà i Neptú. Estan més allunyats del Sol.
 2. 2. Els satèl·lits són cossos celestes que giren al voltant d’un planeta i no tenen llum pròpia. Els cometes són cossos celestes que no tenen llum pròpia. Es mouen al voltant del Sol. Els asteroides són cossos rocosos.
 3. 3. La Terra és un planeta del Sistema Solar en què hi ha via gràcies a aquests factors:  L’energia que arriba del Sol. Ens dóna llum i escalfor.  L’atmosfera. Ens protegeix i regula la temperatura.  L’aigua. La Terra té forma esfèrica però no és una esfera perfecta, està lleugerament aplanada als pols. La Terra fa dos moviments: Translació. Al voltant del Sol. Rotació. Sobre ella mateixa.
 4. 4. El moviment de translació és el que fa la Terra al voltant del Sol. Triga 365 dies, 6 hores i 9 minuts a fer una volta sencera. El moviment de translació dóna lloc a les estacions de l’any: primavera, estiu, tardor, hivern.
 5. 5. El moviment de rotació és el què la Terra gira sobre ella mateixa. Tarda 24 hores a fer una volta sencera, és a dir, 1 dia. Dóna lloc al dia i la nit
 6. 6. La Lluna és satèl·lit de la Terra i és 49 vegades més petita. Com és un satèl·lit, no té llum pròpia.
 7. 7. Si observem la Lluna amb un telescopi, s’hi poden veure, craters i mars
 8. 8. La Lluna gira sobre ella mateixa i al voltant del nostre planeta, també gira al voltant del Sol. El recorregut que fa la Lluna al voltant de la Terra té una durada de 29,8 dies, i s’anomena mes lunar. Des del nostre planeta veiem la Lluna gràcies al fet que reflecteix la llum del Sol. En el seu recorregut al voltant de la Terra, la Lluna rep la llum del Sol a la mateixa cara. Aquesta és la causa que la vegem de diverses formes, anomenades fases.
 9. 9. Fases de la Lluna Lluna plena. La veiem totalment il·luminada. Quart minvant. La lluna es veu parcialment il·luminada.
 10. 10. Lluna nova és quan no la veiem. Quart creixent. La lluna es veu il·luminada parcialment, i la seva forma recorda la lletra D.
 11. 11. La representació de la Terra Per representar totalment la Terra s’utilitzen el globus terraqüi i el planisferi. Representació de la Terra feta en una superfície plana. Representació en forma d’esfera.

×