Rrl 1.1

328 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
328
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Rrl 1.1

 1. 1. Het zonnetje scheen en om haar heen hoorde Fawn Fadoodle allemaal vogeltjes zinnen. Zewas net aangekomen op haar stukje grond waar een klein huisje opstond. Het feit dat ze nuecht op haar eigen woonde en dat het zo`n mooie dag was, zorgde ervoor dat Fawn haarverrekijker pakte en de omgeving bekeek. Haar huisje lag nogal afgelegen van de stad, aande andere kant lagen allemaal appartementen. Maar ze was hier tevreden, rust en stilte.
 2. 2. Fawn stopte haar verrekijker weg en liep het huisje binnen. Het rook er nog naar verf en demeubels zagen er nog mooi en nieuw uit. Ze pakte de krant van de grond en sloeg hem open.Ze moest een baantje zoeken, door de bouw van haar huis had ze niet veel geld meer.Helaas vond ze niets wat haar leuk leek.
 3. 3. ‘Ik kijk straks wel verder,’ mompelde ze en ze legde de krant weg. Ze stond op uit de stoel enliep naar de koelkast. Ze had wel honger gekregen. Er lag genoeg in de kast en ze pakte hetpak ontbijtgranen. Ze deed wat in een kommetje en goot er wat melk bij.
 4. 4. Aan de lege tafel at ze snel haar ontbijt op. Ze kon het nog steeds niet geloven dat ze nueindelijk op haar eigen woonde. Ze kon doen en laten wat ze wou. Marina was de liefstemoeder ter wereld geweest maar zoals een moeder dat betaamde, mocht je lang niet allesdoen wat je wilde. Fawn zag nu alle mogelijkheden voor zich en ze kon niet wachten om tebeginnen.
 5. 5. Het eerste wat ze wou doen, was het boek Het leven is een reis nog een keer lezen. Het boekwas haar inspiratie tot haar droom. Ze opende het boek, dat een aantal scheurtjes vertoondein de rug, zo vaak had ze het boek al gelezen. Ze bladerde tot ze de juiste pagina hadgevonden en begon te lezen. Ze was nog geen halve bladzijde verder gekomen, of er werdaangebeld.
 6. 6. Fawn legde haar boek weg en opende de deur. Voor de deur stonden drie mensen. Fawnbegroette ze met een lach, en ze werd voorgesteld aan Jessica, Tjerk en Roos. ‘We zijnlangsgekomen om je welkom te heten in Skyville, Fawn,’ zei Jessica. Lachend knikte Fawn.‘Dat had niet gehoeven hoor, ik kom uit Skyville. Ik ben alleen verhuisd,’ zei ze. Jessica keekbeteuterd en dacht na. ‘Maar volgens Tjerk was je nieuw hier. We dachten aardig te zijn, weetje wel.’
 7. 7. Fawn lachte weer. ‘Ach, het maakt toch niets uit? Het is altijd gezellig om nieuwe mensen teontmoeten. Ook al woon je je hele leven in Skyville, je blijft mensen tegenkomen die je nognooit gezien hebt,’ zei Fawn. Jessica glimlachte. ‘Gelukkig dat je er zo over denkt. Dit is aleens eerder gebeurd en ik moet je zeggen dat de nieuwe bewoner er niet zo blij mee was.Nog geen drie maanden later was hij verhuisd naar een andere stad,’ zei Jessica fluisterend.
 8. 8. Fawn barstte in lachen uit. ‘Die mensen horen hier niet thuis. Maar waar woon jij dan?’ vroegFawn. In de volgende twintig minuten kwam Fawn meer te weten over haar buren. Het leukstevond Fawn nog wel dat Jessica ook werkte in de gezondheidszorg en dat ze netwerken had.‘Als je deze man belt, hij kan ervoor zorgen dat je minder betaalt aan ziektekosten en zo meeroverhoudt. Hij weet wat hij doet,’ zei Jessica en ze stopte een papiertje in Fawn haar hand.
 9. 9. Uiteindelijk werd het twee uur en moest Jessica gaan. Tjerk en Roos hadden elkaar vermaakten Fawn voelde zich schuldig dat ze niet met hen had gepraat. Jessica wuifde dieschuldgevoelens weg en sloeg haar armen om Fawn heen. ‘Ze kunnen wel wat hebben en zezullen wel eens bellen. Dan leer je elkaar heus wel kennen,’ zei Jessica. Daarna vertrokkende bezoekers en bleef Fawn achter met een gelukkig gevoel. Buren leren kennen, dat kon zevan haar lijstje schrappen.
 10. 10. Fawn liep naar binnen en plofte neer in de wiebelstoel. Ze keek opzij naar de kast naast haaren besloot wat te leren voor haar baan morgen. Dat kon geen kwaad en misschien zou zedan wel promotie maken. Dat extra geld kon ze wel gebruiken, ze wou van dit kleine huisjeeen groot huis maken met genoeg ruimte voor haar gezinnetje. Fawn greep een boek uit dekast en sloeg hem open.
 11. 11. De middag vloog om en na haar avondeten werd ze gebeld. Fawn legde haar bord in dewasbak en nam op. ‘Met Fawn,’ zei ze. ‘Fawn? Met Tjerk, je weet wel, van vanmiddag.’ Fawnknikte. ‘Hoi Tjerk.’ ‘Ik belde om te zeggen dat het jammer is dat we elkaar niet gesprokenhebben vanmiddag. Misschien dat we binnenkort iets kunnen doen, met Jessica en Rooserbij.’ Tjerk`s enthousiasme werkte aanstekelijk en Fawn kreeg er zin in.
 12. 12. ‘Dat lijkt me heerlijk,’ zei ze. Tjerk begon te praten over een restaurant en anders eenpokerclub waar ze met z`n vieren konden pokeren en elkaar geld aftroggelen. Daarna begonTjerk te praten over mysterieuze personen in Skyville. ‘En ik waarschuw je, als je niet op zoekbent naar een blind date, moet je uit de buurt blijven van de waarzeggende zigeunerin. Zijverkoopt flink wat rare drankjes, dat heb ik persoonlijk ervaren.’
 13. 13. ‘Ooh, vertel Tjerk. Je maakt me nieuwsgierig en nu wil ik weten wat er gebeurd is,’ zei Fawnlachend. ‘Mijn blind date was niet echt geïnteresseerd in mij dus ik dacht, laat ik wat raadvragen aan de zigeunerin. Ze gaf me uiteindelijk een drankje wat alles alleen maar ergermaakte. Ik herinner me niets meer en ik werd wakker op een bankje in het park.’ Fawn lachteom het verhaal. ‘Maar ik moet gaan, ik begin aan een nachtdienst. Ik spreek je nog, Fawn,’ zeiTjerk voor hij ophing.
 14. 14. Fawn hing ook op en liep naar het keukenblok om haar bord af te wassen. Ze dacht na overhaar dag en kwam tot de conclusie dat ze het hier hartstikke leuk vond. Bij haar moeder hadze alles gehad wat ze nodig had, maar het helemaal zelf rooien en ervoor werken was ookleuk. Voor ze het wist was het tijd om naar bed te gaan, en trok Fawn haar pyjama aan. Meteen glimlach viel ze in slaap. ~~~
 15. 15. Toen Fawn de volgende ochtend wakker werd, klom ze langzaam uit bed. Ze had heerlijkgeslapen in haar nieuwe bed. Ze rekte zich langzaam uit en staarde even vredig voor zich uit.Tot haar oog viel op het klokje aan de muur. Het was kwart over zes, over drie kwartier stondhaar carpool voor de deur. Fawn sprong overeind en rende naar de badkamer. Ze had zichbijna verslapen.
 16. 16. Na een supervlugge douche, een korte plaspauze en het binnenwerken van een boterhamstond Fawn net in haar werkuniform toen ze de carpool hoorde. Ze sloot de voordeur af enliep naar buiten. Een grote ambulance stond voor de deur en ze trok het portier open. Dechauffeur knikte naar haar. ‘Eerst dag?’ vroeg ze. Fawn knikte met een glimlach en gingzitten. De chauffeur wachtte tot Fawn haar riem had vastgemaakt en reed toen de straat uit.‘Je zal het goed doen vandaag.’
 17. 17. Op het werk maakte Fawn van alles mee en toen ze de keus maakte om onderzoekskamer 5blinkend schoon te poetsen, werd ze gepromoveerd. Het hoofd van de ambulanceafdelinghad haar harde werk opgemerkt en haar gepromoveerd. Met een big smile kwam Fawn thuis,na nog geen drie uur gewerkt te hebben. Met een flinke bonus op zak feliciteerde Fawnzichzelf door een schaakbord te kopen.
 18. 18. Na een korte douche besloot ze om dat uit te proberen. Ze kon dan direct werken aan haarinzicht, iets wat haar zeker van pas zou komen. Ze had ook geleerd voor haar eerste werkdagen kijk wat dat voor haar had gedaan. Met een brede glimlach op haar gezicht begon ze tegenhaarzelf te spelen. Voor haar gevoel was ze bezig met de mooiste partij in haar leven en naanderhalf uur had ze gewonnen van Fáwn, haar tegenstander.
 19. 19. Na het schaken legde Fawn alle schaakstukken weg en liep naar binnen. Na een kortelunchpauze ging Fawn in de stoel zitten en pakte een boek over schoonmaken. Ze had netgekeken op haar werkschema en ze werd over vier uur opgehaald. Na het eerste hoofdstukover hoe je een mop moest gebruiken, hoorde Fawn een toeter.
 20. 20. Fawn legde haar boek weg en sprong overeind uit de stoel. Ze trok haar rokje uit en paktehaar werkkleding. Nog geen twee minuten later kwam Fawn hijgend haar huisje uitgerend enstapte in. ‘Zo, ben je er klaar voor?’ vroeg de chauffeur. Fawn knikte en trok het portier dicht.De chauffeur drukte het gaspedaal in en Fawn ging op weg naar haar tweede werkdag opdezelfde dag. ~~~
 21. 21. Midden in de nacht, net iets na twee uur kwam Fawn thuis van haar werk. Het was leukgeweest op de ambulanceafdeling maar het was erg vermoeiend geweest. Ze sloeg hetportier dicht en keek toe hoe de ambulance wegreed. Daarna liep Fawn naar binnen enschopte haar schoenen uit. Ze had geen energie meer om naar de wc te gaan, ze wou directnaar bed.
 22. 22. Ze plofte op haar bed neer en trok langzaam haar uniform uit. Ze nam de moeite niet om hetnetjes op te bergen maar liet het vallen op de grond. Daarna trok ze haar pyjama aan. Zestond nog even op om alle lichten uit te doen en plofte toen in bed. Hmm, dit was heerlijk.
 23. 23. Fawn sliep de hele nacht door, maar toen, rond zes uur, werd haar nachtrust verstoord dooreen luid getoeter. Slaapdronken klom Fawn overeind in haar bed en probeerde te achterhalenwaar dat getoeter vandaan kwam. Ze zag een auto staan voor haar huis. Kreunend zag Fawndat ze maar vier uurtjes slaap had gehad. En ze moest nu alweer gaan werken.
 24. 24. Fawn trok haar nieuwe uniform aan, ze mocht vandaag beginnen op een andere afdeling.Fawn keek nog even snel in de spiegel, zag dat ze er vandaag toch al moe en slecht uitzagen liep toen naar buiten. Ze zag buiten dat de zon nog niet op was, er kwam een kleinstraaltje zonlicht achter de bergen. Fawn ging zitten in de auto, dankzij haar promotie reed zenu wel in een gewone auto naar werk.
 25. 25. Fawn had een lange en vermoeiende dag op het werk en het feit dat ze weinig slaap hadgehad, zorgde ervoor dat ze fouten maakte. Haar nieuwe baas vond het niet erg, aangezienhet haar eerste dag was, maar raadde Fawn wel aan om flink de boeken in te duikenaangezien het niet geaccepteerd werd om fouten te maken. Fawn kwam rond drie uur thuisen wankelde op haar benen van de slaap.
 26. 26. Het eerste wat ze deed toen ze haar huisje binnen stapte, was haar pyjama aan trekken en inbed duiken. Ze was gewoonweg kapot. En zo sliep ze voor flink wat uren, tot ze rond acht uurwakker werd. Het was donker en Fawn gaapte uitgerust. Ze was eindelijk wat bij geslapen. Enze had nu eindelijk tijd voor een welverdiende douche.
 27. 27. Na een lange en warme douche plofte Fawn neer in de stoel. Eindelijk wat tijd voor haarzelf.Ze pakte een boek uit de kast en sloeg het open. De verleiding om nu wat te leren voor werkwas groot, maar ze vond dat ze wat tijd voor haarzelf verdiend had. Plus, ze had morgen vrijen kon dan veel leren. Ze sloeg het boek open, een Zweedse thriller en begon te lezen.
 28. 28. Na precies 120 pagina`s rommelde de maag van Fawn en ze sloeg haar boek dicht. Zebesloot het simpel te houden en een broodje in de oven te gooien. Neuriënd wachtte Fawn tothet broodje klaar was en snoof de geuren op. Het rook bijna als een pizza. Watertandendpakte Fawn het broodje uit de oven en ging aan de eettafel zitten. Smikkelend at ze allesbinnen no time op.
 29. 29. Ze waste haar bord af en voelde toen de slaap weer in haar ogen komen. Na nog een vlugbezoek aan de wc trok Fawn haar pyjama aan en kroop weer in bed, de tweede keer die dag. ~~~
 30. 30. De volgende ochtend werd Fawn wakker met een idee. Ze had door haar twee promoties flinkwat centjes op de bank en ze had besloten om haar huisje uit te breiden. Om half elfs`ochtends lag ze op haar bed in haar aangebouwde slaapkamer. Ze had een bureauaangeschaft voor haar computer en had een bank gekocht met een televisietoestel.
 31. 31. Fawn had ook nog besloten om de stad in te gaan, rond te kijken in boetiekjes. Misschien watleuks kopen en ergens wat eten. Fawn kwam overeind van haar bed en liep de voordeur uit.Het werd tijd om iets leuks te maken van deze dag.
 32. 32. Na wat gewandeld te hebben door de stad, kwam ze bij een nieuwe winkel. Een dierenwinkelnog wel. Nieuwsgierig nam ze een kijkje naar de aparte winkel. Ze had dieren altijd wel leukgevonden. En het zou gek nog niet zijn als ze een kat of een hond kocht, dan had ze watgezelschap in huis.
 33. 33. Fawn stapte naar binnen in de drukke winkel. Overal liepen mensen om haar heen, naar dedieren te kijken. Fawn`s aandacht werd direct getrokken naar de muur met de bakken metkatten. Het zou echt niet gek zijn om een kat aan te schaffen. Ze zag een mooie donkere katen liep erop af. Ze stak haar hand uit en de kat keek haar aan. Fawn glimlachte. Ja, ze zoueen kat nemen.
 34. 34. Ze liep naar de verkoper toe. ‘Hallo, ik zou graag een kat willen kopen.’ De verkoper keekhaar met een lach aan. ‘Natuurlijk, mevrouw. Volg mij maar, dan gaan wij een kat voor uuitzoeken,’ zei de verkoper hartelijk. Na twintig minuten zoeken had Fawn de perfecte katgevonden. Ze pakte de kat op, Cloud genoemd en knuffelde haar. De kat miauwde naarFawn.
 35. 35. Fawn zette Cloud neer en liep toen naar de toonbank om de benodigde spullen aan teschaffen. Cloud vond het niet erg en begon aan een rondje rennen om de toonbank.Glimlachend keek Fawn toe hoe Cloud werd aangehaald door verschillende mensen. Fawnhad speciaal een kat uitgekozen die met iedereen kon omgaan.
 36. 36. Toen Fawn had afgerekend, riep ze Cloud en ze vertrokken naar huis. Eenmaal aangekomenbij haar huisje tilde Fawn de kat op. Vrolijk miauwend stak Cloud haar pootje uit naar hetgezicht van Fawn. Fawn lachte en knuffelde de kat. Ze hield nu al veel van de kat. En zodraze de kat weer op de grond had gezet, rende Cloud direct weg, rondjes om het huis heen.
 37. 37. Fawn bracht de voederbak en mand naar binnen. Ze vulde de bak en ging toen naar buiten.Het werd tijd voor haar om te oefenen aan haar vaardigheden. Ze ging aan haar schaaktafelzitten en begon aan een potje schaak, weer tegen haar zelf. En ze moest toegeven dat hetmoeilijker begon te worden om tegen jezelf te spelen.
 38. 38. Binnen in het huisje vermaakte Cloud zichzelf door het hele huis te verkennen en de helft vanhaar eetbak leeg te schrokken. Onderzoekend liep Cloud naar de krabpaal en stak haarpootjes uit naar de paal. Tot haar plezier vond Cloud het leuk om haar pootjes eraan tekrabben. Zachtjes miauwend trok ze haar pootjes over de paal.
 39. 39. Daarna trippelde Cloud naar de slaapkamer en zag tot haar verbazing een muis op de grondliggen. Ze rende erop af en maakte een grote sprong erover heen. ‘MIAUW’ riep ze hardterwijl ze in de rug van de muis beet. Cloud had niet door dat de muis van stof was en begonharder en speelser erin te bijten.
 40. 40. Cloud stoof speels weg van de kat en begon er uitdagend naar te blazen. Toen zag ze ietswapperen uit haar ooghoek en begon de jacht op haar eigen staart. Toen Fawn naar binnenliep, zag ze Cloud door de hele woonkamer rennen en rondjes draaien. Fawn lachte om demalle kat, ze had zeer waarschijnlijk de meest gestoorde kat gekocht. Prettig gestoord,althans.
 41. 41. Tijdens het schaken had Fawn een idee gekregen. Tjerk had het idee in haar hoofd genesteldtoen hij een paar dagen geleden had gebeld. Fawn pakte de telefoon in haar hand en beldenaar nummer informatie. Ze vroeg het nummer van de koppelende zigeunerin en werddoorverwezen. ‘Hallo?’ vroeg een mysterieuze stem. ‘Goedemiddag, met Fawn Fadoodle. Ik,uh, ik ken u niet echt maar ik heb over u gehoord van een vriend. En ik zou graag willen dat umij koppelt aan een man.’ Fawn werd nerveus, maar ze wou de stap zetten. Dit zou haarkunnen helpen aan een leuke man.
 42. 42. ‘Maar natuurlijk liefje, ik kan je helpen aan de liefde van je leven,’ zei de stem. ‘Geweldig,’ zeiFawn met een brede glimlach. ‘Kunt u mij direct koppelen?’ vroeg Fawn enthousiast. Dezigeunerin sprak af om half zeven bij haar te zijn. Fawn hing op en keek op de klok. Nog maaranderhalf uur en dan zou ze een blind date hebben.
 43. 43. Die tijd verstreek en Fawn werd steeds zenuwachtiger. Wat nou als de zigeunerin haarkoppelde aan iemand die totaal niet bij haar paste? Wat zou ze dan moeten doen? Oh God,ze hoopte maar dat het een leuk iemand was. Fawn zag vanuit haar ooghoek de zigeunerinaan komen lopen en ze sprintte haar huisje uit. Ze liep op de zigeunerin af en stak haar handuit. ‘Hallo, ik ben Fawn Fadoodle.’
 44. 44. ‘Hallo liefje,’ zei de zigeunerin. De keek Fawn even onderzoekend aan. ‘Dus jij wilt dat ik mijnexpertise gebruik en jou koppel aan een goede man?’ vroeg de zigeunerin. Fawn knikteoverdreven en grijnsde breed. ‘Graag! Als ik u verhalen hoor, moet u toch wel wat ervaringhebben,’ zei Fawn. De zigeunerin glimlachte en dacht even na.
 45. 45. ‘Je bent een aardig meisje, ik krijg jou wel gekoppeld aan elke man. Maar welke man is nougoed voor jou?’ De zigeunerin haalde opeens uit het niets een grote kristallen bol tevoorschijnen begon erover te wrijven. ‘Eens even kijken,’ zei ze terwijl ze diep in de bol staarde. Fawnwachtte terwijl de zigeunerin over haar voorhoofd wreef en diep nadacht. ‘Aha!’ riep dezigeunerin uit.
 46. 46. ‘Ik weet iemand die heel goed bij jou past, liefje,’ zei de zigeunerin met een glimlach. ‘Echt?Maar dat is geweldig!’ riep Fawn uit. ‘Hij zal jou wel graag willen ontmoeten, laat ik je zijnnummer geven,’ zei de zigeunerin en ze stopte haar kristallen bol weg. Uit haar andere handtoverde ze een briefje tevoorschijn. Ze drukte het in de handen van Fawn. ‘Alsjeblieft, liefje.Maar je moet mij jouw naam en telefoonnummer op een briefje geven, voor wat hoort wat.’ Dezigeunerin knipoogde naar Fawn en stak verwachtingsvol haar hand uit.
 47. 47. Fawn dacht even na, maar keek naar het briefje in haar hand. Er stond in een mannelijkhandschrift ‘Nathan’ op en Fawn knikte. ‘Oké. Maar houdt dat in dat als er ooit iemand anderszoekt en u denkt dat ik een goede match ben, dat u mijn naam en nummer aan hem geeft?’De zigeunerin knikte. ‘Voor wat hoort wat. Als je gelukt hebt, zal ik het nooit nodig hebben,maar alleen de tijd zal ons leren.’ De zigeunerin stopte het briefje weg toen Fawn het haar gafen draaide zich toen om.
 48. 48. Fawn keek haar even na, maar rende toen naar binnen. Ze kon niet wachten om Nathan teontmoeten. Iets in haar zei dat dit best wel de perfecte man kon zijn. Ze pakte de telefoon entikte het nummer van Nathan gedecideerd in. Ze wou hem nu direct ontmoeten. Ze had geenidee wat ze ging zeggen, maar dat maakte niet uit. Ze wou er voor gaan. Ze had niet eensnagedacht hoe Nathan zou reageren.
 49. 49. Toen het donker werd, kwam Nathan aangelopen vanuit de stad. Fawn keek door haarraampje en voelde een lach over haar gezicht kruipen. Nathan had direct doorgehad dat dithet werk van de zigeunerin was geweest en had ermee ingestemd om elkaar te ontmoeten.Fawn vond hem direct aantrekkelijk. Fawn begroette Nathan met een glimlach en meteen waser een klik tussen hen.
 50. 50. Fawn en Nathan kletste veel en Fawn begon hem steeds leuker te vinden. En ze kreeg hintsdat het wederzijds was. Ze kletste met hem over hun werk, over hun buren en het feit dat zeallebei dol waren op roomtoffees. ‘Het is maar goed geweest dat iemand mij overgehaald hadom een blind date te zoeken via de zigeunerin,’ zei Nathan. ‘Maar ik kreeg van haar eenverschrikkelijk mens. Ze was dol op het aankleden van haar honden en er foto`s van maken.Ik ben nog nooit zo hard weggerend.’
 51. 51. Lachend rolde Fawn over de grond. ‘Er zijn ergere dingen, hoor,’ zei ze. Nathan glimlachte.‘Dat klopt, maar op dat moment had ik daar geen zin in.’ Nathan stond op, en Fawn volgdezijn voorbeeld. ‘Ik moet nu helaas gaan, ik moet morgen vroeg werken. Maar het was echtleuk om je te ontmoeten, Fawn.’ Nathan ging dicht op Fawn staan en keek haar diep in deogen aan. ‘Ik hoop dat we elkaar snel weer zien,’ zei hij. Fawn knikte. Toen drukte Nathan zijnlippen snel op die van haar en liep toen weg.
 52. 52. Dolgelukkig wandelde Fawn naar binnen. Ze had, volgens haar, haar droomprins ontmoet.Nog maar even en ze was niet meer alleen. Fawn ging in de stoel zitten met een boek maarze kon zich niet concentreren. Ze voelde zich zo blij, alsof er kleine eenhoorntjes door haarbloed huppelden. Een rare verklaring, maar zo voelde ze zich gewoon. Fawn worstelde zichnog door twee pagina`s heen maar gaf het op.
 53. 53. Ze gaf Cloud nog wat extra te eten, de kat lag in haar mand de kamer te bekijken, en gingtoen snel douchen. Fawn trok haar pyjama aan en kroop onder de dekens. Het was eendrukke dag geweest en morgen zou ze gaan werken. Stiekem had ze geen zin, ze wouNathan weer zien, ze kon niet wachten om hem weer te zien. Snel, heel snel zou ze hemweer zien. ~~~

×