FB Uyl 1.3

465 views
342 views

Published on

Published in: Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
465
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
7
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

FB Uyl 1.3

 1. 2. Wat er vorige keer gebeurde: In de vorige update bij de familie Uyl zagen we hoe Vanessa de carrière ladder beklom, en hoe ze nuttige contacten legde met collega`s en op gezellige uitjes ging. Ook kwam Arthur bij haar langs, en toen wist ze het zeker, ze houdt van Arthur en wil haar leven met hem delen.
 2. 3. De volgende ochtend wordt Vanessa wakker, en ze realiseert zich meteen dat ze vandaag op haar nieuwe werkplek gaat beginnen. Een beetje zenuwachtig maakt ze het bed op.
 3. 4. Ze heeft nog anderhalf uur voordat de auto eraan komt, en meteen gaat Vanessa zich aankleden en eten. Netjes om acht uur is ze klaar, en komt de auto de straat in rijden.
 4. 5. Ze trekt haar labjas aan, en stapt de auto in. Hopelijk bevalt het haar.
 5. 6. Rond 3 uur komt Vanessa weer thuis, helaas zonder promotie. Maar voor promotie moet ze wat meer punten voor Schoonmaken verdienen.
 6. 7. Ze ruimt meteen het huisje op, en gaat naar de wc.
 7. 8. Daarna kleedt ze zich om, en gaat daarna aan de slag buiten het huisje. Rond half zes is alles netjes gedaan, en gaat ze naar binnen.
 8. 9. Daarna besluit ze om als avondeten wat groentesoep te maken, en het snijden van de groenten gaat niet geweldig, aangezien ze zich zes keer in de vinger snijdt.
 9. 10. En ondanks de sneeën smaakt de soep heel lekker, en Vanessa giet alles naar binnen.
 10. 11. Na het eten begint ze met het behalen van haar punten voor Schoonmaken, en dat lukt zeer goed. Want ze kan het boek al snel terug leggen in de kast.
 11. 12. Daarna trekt ze haar pyjama aan, en duikt haar bed in.
 12. 13. Zoals gewoonlijk wordt ze weer wakker in de vroege ochtend.
 13. 14. En Vanessa doet dan ook haar routine gedoe, netjes achter elkaar
 14. 15. Daarna gaat ze ontbijten, en ook opnieuw is ze klaar voordat de auto komt aanrijden. Snel wast ze het bordje nog af, en trekt haar labjas aan.
 15. 16. Ze stapt in, en vraagt zich af of ze vandaag die promotie krijgt, die ze graag wil hebben.
 16. 17. Maar helaas, die middag rond drie uur, Vanessa stapt uit, en zucht eventjes. De promotie ging net aan haar neus voorbij, en moet ze nog even wachten. Maar ze treurt niet, ze gaat die ene persoon bellen die ze graag wil horen.
 17. 18. Ze trekt eerst haar gewone kleren aan, voordat ze Arthur gaat bellen.
 18. 19. “ Hee, Arthur,” zegt ze als Arthur heeft opgenomen. “Heb je zin om langs te komen?” Arthur stemt in, en ze spreken af dat hij er over een half uurtje is.
 19. 20. Arthur komt al snel er aan, en hoeveel Vanessa hem gemist heeft, is wel duidelijk. “Wauw, waar heb ik dat aan te danken?” grijnst Arthur, terwijl hij op adem komt. “Ik heb je gewoon gemist,” zegt Vanessa verklarend.
 20. 21. “ Ik jou ook, liefje,” zegt hij, terwijl hij over haar wang aait. “Ik vraag me soms wel eens af of ik wel eigenlijk van jou gescheiden wil worden, en dat wil ik niet.” Vanessa bloost, en haar hersenen draaien overuren.
 21. 22. “ Als jij je ook al zo net voelt, als ik, dan weet ik maar één ding,” zegt ze, en ze trekt haar wenkbrauwen op. “Als je wil, kun je hier komen wonen,” fluistert ze tegen de grond. Het blijft eventjes stil, maar Arthur trekt haar tegen zich aan. “Ik wil niets liever,” fluistert hij in haar oor.
 22. 23. En zo is dat geregeld. Het hutje wordt verbouwd tot een echt huis, waar twee personen in wonen die van elkaar houden en hun leven met elkaar willen delen. Snel gaan ze naar binnen, want de winter wordt merkbaar. Arthur pakt ook meteen de krant op, om te zoeken naar een baan in het Onderwijs.
 23. 24. Maar om van het mooie terras te genieten, gaat Arthur buiten zitten met de krant. Helaas, geen baan in het Onderwijs, zijn droombaan, maar hij geeft de hoop niet zo snel op. Straks gaat hij ook nog even kijken op het internet.
 24. 25. Binnen is Vanessa bezig met een heerlijke spaghetti, om het te vieren dat ze nu samenwonen, en de verbouwing van het huisje. Ze is hartstikke tevreden met haar vriend Arthur, en ook met het huisje. Een hele verbetering met het hutje van eerst.
 25. 26. Hij gooit de krant weg, en trekt zijn jas uit. Hij start de computer op, terwijl hij overdreven snuift naar de geuren uit de pan. “Kan het nog duidelijker?” vraagt Vanessa. “Kan het nog lekkerder?” zegt Arthur wijs. Daarna concentreert hij zich op de baan in het Onderwijs, en wie zoekt, die vindt. Hij mag morgen beginnen en vreugdevol sluit hij de computer af. “Eten,” zegt Vanessa net.
 26. 27. “ Vanessa, de spaghetti is heerlijk. Je bent een geweldige chef,” zegt Arthur na een paar happen. “Ach, charmeur,” bloost Vanessa, terwijl ze toch moet toegeven dat het heerlijk is. Ze kan het dan ook niet laten om het naar binnen te schrokken.
 27. 28. “ Vanessa? Wat is jouw levenswens?” vraagt Arthur na een tijdje. “Uhm, mijn levenswens is, nou ja, om 3 kinderen te zien afstuderen,” zegt ze. “Wil je drie kinderen?” vraagt Arthur, “Ik had op meer gehoopt,” grinnikt hij. “Meer kan ook,” lacht Vanessa terwijl ze denkt aan haar droom. Drie kinderen, succesvol in het leven, niets beter dan dat.
 28. 29. Na het eten gaat Vanessa even wat werken aan haar inzicht, en dat doet ze door middel van de telescoop. Binnen zit Arthur tv te kijken, en na een uurtje roept hij Vanessa. “Vanessa, kom eens!” roept hij.
 29. 30. “ Wat is er?” vraagt ze terwijl ze naast hem gaat zitten. “Niets, ik wil gewoon de mooiste vrouw naast me hebben,” grinnikt hij, en hij trekt haar op haar schoot. “Je vindt het leuk, hé?” lacht Vanessa, terwijl hij zoenen in haar nek drukt.
 30. 31. “ Ja, zeker.” En hij drukt haar omlaag. Vanessa is verrast maar gaat erop in. “Genoeg gehad?” vraagt Arthur even later. “Mooi niet,” lacht Vanessa, en hij drukt Arthur omhoog, en zoent hem terug.
 31. 32. Verrassend, maar toch niet helemaal, liggen ze even later op het nieuwe bed, met elkaar te knuffelen. “Heb ik al eens gezegd hoe dol ik op je ben?” vraagt Vanessa. “Ooh, zeker niet genoeg,” zegt Arthur. “Nou, dan zeg ik het nog eens. Ik ben dolverliefd op je, meer dan dat, dat weet ik zeker.” “Laat maar eens zien,” lacht Arthur en hij zoent haar.
 32. 33. En vrijend liggen ze op bed, en natuurlijk vliegen de kleren door de kamer, en al snel duiken ze onder het bed, om hun eigen feestje te vieren omtrent hun liefde en hun huisje.
 33. 34. “ Volgens mij ben ik niet dol op je, maar houd ik van je,” zegt Vanessa, uren later. “Ik houd ook van jou,” zegt Arthur, en hij knijpt in haar hand. “Welterusten, liefje,” terwijl hij tegen haar rug aankruipt.
 34. 35. “ Goedemorgen,” zegt Vanessa tegen Arthur als ze samen wakker worden. “Ben je al zenuwachtig voor je nieuwe baan?” vraagt ze aan hem, en Arthur knikt. “Ik kan maar beter uit bed komen, wil ik nog fatsoenlijk kunnen vertrekken.”
 35. 36. “ Hmm,” zegt Vanessa als ze uiteindelijk overeind komen. “Kon ik maar elke ochtend zo wakker worden,” zegt ze terwijl ze zich uitrekt. “Natuurlijk kun je dat,” zegt Arthur verbaasd, en hij gaat naar de badkamer. “Ik ga douchen.”
 36. 37. Snel gaat hij douchen, maar voordat hij nog maar goed ingezeept is, ziet hij dat het al zeven uur is, en zijn carpool kan elk minuut komen. “Shit,” zegt hij, terwijl hij zich vliegensvlug aankleedt. Hij rent naar beneden, en geeft Vanessa een zoen. “Ik moet werken, dag lieverd.”
 37. 38. Hij loopt naar buiten en ziet dat de auto er al aan komt rijden. “Pfoe, gelukkig op tijd,” en fluitend loopt hij naar de auto met een klein plannetje in zijn hoofd. “Hopelijk gaat het lukken.”
 38. 39. Binnen doodt Vanessa de tijd met wat tv kijken. Vandaag heeft ze vrij, en het is een goede kans om haar vaardigheden bij te werken. Ze zet de tv af en loopt naar de studeerkamer.
 39. 40. Ze pakt een boek over Schoonmaken uit de kast, en begint met leren.
 40. 41. Na het leren beloont Vanessa zichzelf door op de computer te gaan. Het nieuwe spelletje ‘De Sims 3’ boeit haar enorm, en het enige wat haar uit haar spel kan krijgen, is de sneeuw die langs de ruiten naar beneden dwarrelt.
 41. 42. Enthousiast trekt ze haar jas aan, en gaat naar buiten. “Wauw, echte sneeuw heb ik allang niet meer gezien,” lacht ze, terwijl ze haar handen uitsteekt naar de sneeuw.
 42. 43. Al snel ligt er een dik pak sneeuw buiten, en vrolijk duikt ze de sneeuw in. Net als vroeger maakt ze een sneeuwengel, en die is goed gelukt. Daarna besluit ze om te beginnen met het maken van een sneeuwpop.
 43. 44. De eerste bal lukt goed, maar moeite heeft ze met het bovenlijf van de pop. Die rolt er steeds van af. En net komt Arthur thuis.
 44. 46. Hij ziet hoe Vanessa bezig is met het maken van een sneeuwpop, en hij voelt hoe gelukkig ze is. Hij wil maar al te graag meedoen, maar hij is nerveus.
 45. 47. “ Arthur, kom je meedoen?” roept Vanessa. Vrolijk doet hij ook mee, en al snel staat de sneeuwpop goed op de grond. “Dank je wel,” glimlacht ze, “Het zou anders zo zielig zijn als hij was ingezakt.” “Graag gedaan.” En hij neemt haar in zijn armen.
 46. 48. “ Ik heb je gemist, vandaag,” zegt Arthur, terwijl hij haar een zoen geeft. “Ik jou ook.” en ze zoent hem terug. “Ik heb ook nog promotie,” zegt hij, en Vanessa begint te lachen. “Dat is meestal nieuws wat je meteen vertelt, maar goed.”
 47. 49. Vanessa begint alvast aan het avondeten, en Arthur werkt meteen aan zijn vaardigheden om weer zo snel mogelijk promotie te krijgen. Vanessa begint aan een lekkere groentesoep, wat echt past bij het weer.
 48. 50. “ Het smaakt weer heerlijk, Vanessa. Je bent echt een goede kokkin,” zegt Arthur terwijl hij eet. “Bedankt,” mompelt Vanessa, maar een grijns kan ze niet laten. “Ik ga me zo meteen douchen, als je het goed vindt,” zegt Arthur, als hij bijna klaar is. “Geen probleem,” zegt Vanessa.
 49. 51. En terwijl Vanessa rustig tv kijkt, bereidt Arthur de laatste stappen voor zijn grote plan. De zenuwen gieren door zijn lijf. Hij hoopt echt dat ze het wil. Hij loopt naar onder, waar Vanessa tv kijkt.
 50. 52. Hij gaat voor de tv staan. “Vanessa, kom eens staan,” mompelt hij. Ongerust gaat Vanessa staan, ze vraagt zich af wat er aan de hand is. “Uh, natuurlijk.” En ze gaat staan.
 51. 53. Hij moet het nu doen, de gelegenheid is perfect. “Wat is er?” vraagt Vanessa ongerust, als Arthur niets doet. “Nou, er is niets, maar ik wil je iets vragen,” zegt Arthur, terwijl hij knielt.
 52. 54. “ Lieve Vanessa, ik ken je nog niet zo heel erg lang, maar ik weet nu al dat ik mijn hele leven met je wil delen. Je bent lief, knap en een geweldig persoon. Dus daarom vraag ik je.
 53. 55. Vanessa Uyl, wil je met me trouwen? En daarmee me de gelukkigste man op aarde maken?” En hij haalt een ring tevoorschijn. “Arthur, ik.. Ik…” Vanessa krijgt nauwelijks er iets uit. “Natuurlijk wil ik met je trouwen.” Barst ze opeens los.
 54. 56. Arthur pakt de ring uit het doosje, en schuift de ring om haar vinger. Daarna sprint Vanessa in zijn armen. “Ik hou van je,” fluistert ze in zijn oor, en Arthur kan niet meer doen dan grijnzen. “Ik hou ook van jou,” en hij wrijft over haar neus.
 55. 57. “ Kom mee, naar de slaapkamer,” zegt Vanessa opeens, en ze trekt Arthur met zich mee.
 56. 58. En in de slaapkamer houden Vanessa en Arthur een feestje om de verloving te vieren, en de kledingstukken vliegen al snel door de kamer.
 57. 59. “ Welterusten, mijn lieveling,” zegt Vanessa tegen Arthur. “Slaap lekker, verloofde,” grijnst Arthur, en hij zoent haar, voor ze, gelukkig en verliefd, in slaap vallen tegen elkaar aan.

×