Update 36 Fam. Bloomwood.

256 views

Published on

Bij Fay&Rick ~tweeling.
x.Pareltje

Published in: Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
256
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Update 36 Fam. Bloomwood.

 1. 1. Bij Rick, Fay, Jaiden & Joshua. <3
 2. 2. Hoofdpijn..Dat was iets waar Fay de laatste tijd veel last van had. Moe, lusteloos en dat deed de relatie ook niet goed, ze waren echt elke minuut dat ze niet sliepen of werkten met de kinderen bezig. Fay legde Jaiden in Joshua’s kamer, wat natuurlijk niet de juiste was. Maar ze had het niet door. Kopzorgen!
 3. 3. Ze trok snel haar pyama aan. Douchen of niet? Nee, doe maar niet. Even tijd voor zichzelf, wat ze erg miste de laatste tijd. Darten terwijl Rick Joshua leerde praten. Dat kinderstemmetje en die van haar geliefde gaven haar toch weer een oppepper.
 4. 4. Na een poosje had ze het toch gehad! Het darten lukte niet en ze was doodop. Ze meldde zich ziek voor haar werk. ‘Weltrusten Josh, en Rick tot zo.’ zei ze moe.
 5. 5. En ze kroop onder de warme lakens. Mmm.. Slapen, het enige moment dat ze echt kon uitrusten. Hopen maar dat de tweeling niet al te vroeg wakker was.
 6. 6. ‘ Goedzo mannetje! Je kan praten!’ zei Rick opgewekt maar zachtjes. ‘Papa, Joshua moee.’ zei Joshua. ‘Kom maar jongen, op naar je bedje.’ zei Rick die het nog wel trok omdat hij na zijn werk even een middagdutje had kunnen doen.
 7. 7. Rick legde zijn hand op zijn hoofd. Zijn meisje was ook helemaal kapot. Hij had snel Jaiden in zijn eigen bedje gelegd en Joshua in de zijne. Als snel viel het kleine manneke in slaap. Rick was ook moe, hoofdpijn.. Morgen er weer vroeg uit!
 8. 8. Om vijf uur vroeg in de morgen, schrok Rick wakker. Hij hoorde Jaiden en Joshua blèren. ‘Blijf maar liggen lieverd, ik ga al.’ zei Fay, proberend op een lieve toon maar het kwam er nors uit. Rick viel weer in slaap.
 9. 9. *Haha die tanden! xd ‘ MAAAAAAAAAAAAMAAA! POEPLUIEEL! GASSIE!’ schreeuwde Jaiden iedereen bij elkaar en begon te snikken. Hij hoorde voetstappen. Mama!
 10. 10. ‘ Goedemorgen Jaiden, waarom doe je nou poep in broekie! Jij hoort het op te houden en in het potje te doen toch?’ vroeg Fay. Jaiden kreeg een pruillipje.
 11. 11. Fay deed hem zijn kleertjes aan. ‘Jullie maken het ons niet makkelijk. Maar ik hou wel van je hoor schatje, en even veel van je broer. Ik probeer een goede moeder te zijn maar alles komt tegelijk. Ik kan geen moment rust vinden en mama die dood is. Nouja, ik moet jou er niet mee lastig vallen moppie.’ zei Fay die een traan wegveegde en haar kleine ventje omhelsde. ‘Liefe mamiee. Nie huile!’ zei Jaiden opgetogen. ‘Mama huilt niet schat. Mama is blij met jou en je broertje.’ zei ze vol emotie.
 12. 12. Rick ging inmiddels naar zijn werk en Joshua was wat rustiger geworden, maar Jaiden eerst even. Ze had geen 4 paar handen. ‘Hier je flesje ik ga je broer verschonen.’ zei Fay druk.
 13. 13. ‘ Hé lief ventje, ging jij ook poepie doen in je broek? Jullie willen gewoon niet groot worden hé, dat is het gewoon. Grote kindjes doen het op het potje hoor.’ zei ze lachend. ‘Joshua potje volge keer! Joshua goot.’
 14. 14. ‘ Wil je het nu op het potje proberen lieverd? Kom maar, dan gaan we naar je kamertje. Goedzo, en nu blijven zitten en dan kan je plassie doen. Góed?’ zei ze. ‘Jáaa! Joshua is goot, zie je wel mamiee.’ zei hij blij en sloeg op zijn knietjes van vreugde.
 15. 15. Ook Joshua kreeg z’n flesje, en na dat Fay een kommetje havermout op had en de jongens samen hadden gespeeld, legde ze hun in bed voor een middag slaapje.
 16. 16. Hé gets! Die douche is helemaal vies! Nouja, toch maar even douche dat moet gebeuren, en die twee liggen eindelijk te slapen.
 17. 17. Na wat optutten en haren doen, maakte ze de badkamer schoon. Zo, dat was dat. Eventjes kijken bij de jongens!
 18. 18. Fay pakte Joshua die blijkbaar genoeg slaap had gehad uit zijn wiegje en zette hem bij zijn stapelstenen. Jaiden lag nog lekker te slapen en dat kwam mooi uit.
 19. 19. ‘ Kom Josh, ga jij ook maar even slapen. Oké? Jaiden slaapt ook nog en jullie moeten wel genoeg energie hebben voor jullie verjaardag vanavond.’ zei ze lief en lachte. ‘Dádaa mamiee! Joshie slappe.’ probeerde hij en zwaaide met een grote lach naar zijn mama.
 20. 20. Fay had honger als een beer en pakte een restje soep uit de koelkast. Mmm.. dat deed haar goed. Hé een toeter! Rick was thuis!
 21. 21. En dat was zo! Het was dan geen promotie, het was wel een beetje geld erbij. Hij wist voor wat hij werkte, voor zijn gezin, zijn lieve vrouw en twee prachtige zoontjes. Die straks heel wat groter zouden zijn.
 22. 22. Nadat hij zijn vrouw een kus had gegeven liep hij naar Jaiden’s kamer. ‘Goedemiddag zoonlief!’ zei hij en drukte een kus op zijn neusje. ‘Pápa tuiss!’ zei Jaiden blij en vrolijk. ‘Kuwsie.’
 23. 23. Fay hoorde hun stemmen. Wat was ze toch gelukkig. Druk, moe, maar wel gelukkig. En dat was het belangrijkste. Als ze groot zouden zijn, zouden ze vast wat zelfstandiger zijn, en dat betekende een hoop minder kopzorgen.
 24. 24. Rick zette Jaiden op de grond en leerde hem zijn eerste stapjes. ‘Knap hoor jongen, straks alleen.’ zei hij kort maar duidelijk. ‘Ik doe even wat makkelijkers aan en dan leer ik Josh ook even wat bij.’ zei Fay.
 25. 25. Fay zette net de paar eerste stapjes met Joshua terwijl Jaiden zijn eerste lósse stapjes zette. ‘Papa Jaiden komt elaan!’ zei hij blij en stapte wankelig naar Rick. *Je had dat hoofd van Joshua moeten zien. ZO FUNNY, alsof hij wraak wou nemen ofzo. xd
 26. 26. Rick tilde hem op en hield hem boven zijn hoofd. ‘Goedzo knul Goedzo! Echt heel goed van je! Papa is zo trots!’ Jaiden lachte en kirde van de pret. ‘TADA!’
 27. 27. Nadat iedereen was aangekleed, zette Fay twee klaptafels op en deed er mooie kleedjes over. Snel zette ze de twee taarten erop en stak de kaarsjes aan. Een snelle blik wierp ze naar Rick en hun ogen kruiste. Ze hoefde niks te zeggen, ze wisten genoeg. Deze peuterperiode was druk maar wel speciaal geweest. Ze wisten wel dat dit hun laatste kindjes zouden zijn. Die drukte! Het was meer dan ze dachten.
 28. 28. ‘ Kom op Jaiden.’ zei ze terwijl Fay naar voren boog. Jaiden’s oogjes twinkelde. Hij werd groot! ‘Blazen lieverd!’ ze hielp hem. ‘Je kunt het!’
 29. 29. ‘ Jij ook knulletje, kom op, je kunt het.’ zei Rick aanmoedigend. Hij liet hem meer zelf doen. En ook Joshua’s ogen twinkelde als sterretjes.
 30. 30. Fay & Rick zette ze op de grond. Joshua wou al opstaan, maar Jaiden sabbelde op zijn handje, hij was zenuwachtig. ‘HIEPERDEPIEP!’ ‘HOERAA!’
 31. 31. Joshua stond en keek naar zijn benen. Wów.. Hij zou straks groot zijn.. Een tinteling stroomde door zijn nu nog kleine lichaampje..
 32. 32. En ook Jaiden keek naar beneden. Zijn voeten ze werden steeds groter. Ook de tinteling ging bij hem vanaf zijn enen tot zijn kruin. Ze toverde een lach op hun gezicht en sprongen de lucht in. Op naar het worden van een kind!
 33. 33. ‘ Joehoee!’ ‘Jihaa. IK BEN GROOT!’ ze tetterde door elkaar en Rick & Fay zongen nog steeds. ‘Er is er een jarig hoera hoera! Dat kun je wel zien dat zijn zij!’
 34. 34. ‘ Kijk dan mam! Ik ben een stuk groter! Wów mijn handen, pap! Ik heb dezelfde neus als jou, papa! Kijk is hoe groot ik ben!’ Joshua was helemaal blij.
 35. 35. Fay keek trots naar haar zoontjes. Zonen inmiddels.  ‘Ohh! Mama! Kijk mijn armen! En mijn handen, mijn vingers! Ik lijk op jou he mama, en op pappa ook. Góh wat leuk om groot te zijn! Hebben we een nieuwe kamer?! En mogen we naar school?!’ Jaiden stelde echt teveel vragen in een minuut!
 36. 36. ‘ Nou Jaiden, je verklapt je cadeau. Het is nog een beetje kaal, maar dat zal snel veranderen!’ zei ze tevreden. ‘Ja, ga maar kijken mannen, best leuke bedden vind ik!’ zei Rick ook tevreden.
 37. 37. ‘ Dankjewel papa! Echt bedankt!’ zei Jaiden en gaf zijn vader een knuffel. ‘Gefeliciteerd jongen, en geen dank.’ Rick gaf hem een schouderklopje.
 38. 38. ‘ Jij ook hé mam! Maar ik ben nu wel moe hoor. Weltrusten!’ zei hij opgewekt en slaperig tegelijk. ‘Gefeliciteerd, en lekker dromen knul.’ zei Fay en gaf hem een kus.
 39. 39. ‘ En jij ook gefeliciteerd moppetopper! Weltrusten!’ en ook Fay gaf hem een zoen. ‘Dag mam en bedankt voor alles.’ lachte hij.
 40. 40. ‘ Krijg ik ook een knuffel pap? Ik ben groot hé! En ik heb zo’n mooie kamer!’ zei hij blij. ‘Gefeliciteerd lieverd, en natuurlijk mag je een knuffel!’ hij omhelsde hem en ging samen met Fay naar de slaapkamer.
 41. 41. En Jaiden & Joshua zochten allebei hun bedje op. Moe dat ze waren! Het was natuurlijk wel een hele ervaring, groot worden!
 42. 42. En ook eindelijk konden Fay & Rick dicht tegen elkaar in alle rust in slaap vallen.
 43. 43. Rick moest er wel vroeg uit. Hij nam een douche en pakte het lunchpakket wat Fay had gemaakt uit de koelkast. Werkkleding aan én hop! Naar het werk!
 44. 44. Het was vreselijk koud, maar toch voelde Rick zich lekker, het deed hem goed dat de jongens wat zelfstandiger waren. Op naar het werk!
 45. 45. Precies om kwart voor zeven werden de jongens wakker. Ieder op hun eigen manier zullen we maar zeggen, hé?
 46. 46. Fay was inmiddels ook wakker en maakte drie kommetjes cruesli. ‘Schatjes, komen jullie ontbijten, jullie moeten naar school vandaag!’
 47. 47. ‘ We zijn er al mám. En trouwens goedemorgen. En jij ook goedemorgen broertje!’ zei Jaiden. ‘Goedemorgen! Heb jij ook zo lekker geslapen?’
 48. 48. Het ligt scheen door de ruiten en de zon kwam op. De zonnestralen drongen door de ramen zo op het tapijt. Het bracht warmte mee. ‘Jongens ff opschieten de schoolbus komt zo.’ zei Fay toch wel kalm.
 49. 49. ‘ Ik ben bijna klaar mam.’ zei Joshua. ‘Ik ook hoor.’ zei Jaiden. ‘Goedzo jongens, hebben jullie zin in school?’ zei Fay lachend, terwijl ze afwaste. ‘Jaaa!’ zeiden ze in koor.
 50. 50. En nadat de jongens zich hadden aangekleed, liepen ze naar buiten. ‘Nou jongens, veel plezier op school. En als er iets is, kunnen jullie elkaar helpen. Maar ik weet zeker dat jullie veel vriendjes gaan maken.’ zei ze trots. ‘Oke, dag mama!’ ‘Dag mam! Tot vanmiddag!’
 51. 51. ‘ Veel plezier!’ zei Fay nog. ‘Dankje.’ ‘Hallo heren, ik ben Celeste, ik kom jullie elke dag halen en brengen. Stap maar in. Jaiden en Joshua toch?’ wees ze. ‘Ja, nou andersom.’ zei Joshua lachend. ‘Ja.’ zei ook Jaiden. Hun spanning was weg. ‘Nou goed dan, stap maar in.’ lachte ook Celeste.
 52. 52. Zo. De jongens waren weg. Op naar school, best spannend. Misschien moest ze maar is een ander baantje zoeken. Há! Dat was wel wat. Opleiding voor een verpleegkundige. Ze moest er wat voor behalen maar dat had ze er voor over. En goede werk tijden. Meteen belde ze op en ze mocht morgen meteen langskomen. Leuk!
 53. 53. Ze dook nog even haar bed in, en nam daar na een verfrissende douche. Honger. Dat had ze! Ze begon aan een luchtige salade. Ze keek op de klok. Half 1. Straks zou Rick thuis komen!
 54. 54. En dat was zo. Rick was vrolijk. Ookal had hij geen promotie! Hij was blij dat het weer ff soepel liep op het werk, dat hij rust had in zijn hoofd.
 55. 55. ‘ Hé mop!’ zei Rick en drukte een kus op haar wang. ‘Hee lieverd, fijn dat je thuis bent. De jongens zijn naar school, maar volgens mij vinden ze het hartstikke leuk daar.’ ‘Haha dat denk ik ook hoor.’ zei Rick die aan het darten was.
 56. 56. Het was vroeg in de middag en Rick nam een douche, om daarna samen met zijn vrouw even een rustige wandeling te maken door Abordale. Even tot rust komen even hun relatie wat gunnen. Om kwart voor drie kwamen ze net terug lopen. ‘Dat was fijn, even met z’n tweetjes.’ zei Fay verrukt. ‘Ja dat was heerlijk.’ zij Rick en gaf haar een zoen.
 57. 57. De schoolbus reed de straat in en ze waren nog steeds met elkaar verbonden door die kus. Celeste toeterde. En Rick en Fay schoten in de lag. ‘Lieffies!’ riep Fay uit. ‘Hee jongens!’ zei Rick.
 58. 58. Snel liepen ze met z’n allen naar binnen. En na een heel lang verhaal van de kids over school, ze haddne het erg leuk gehad en ze hadden een lieve juf, gingen ze samen darten. ‘We zijn echt dikke maatjes hé, Jaiden?’ ‘Ja! We zijn dikke vrienden! En broers.’ zei hij. En Fay & Rick hadden een gesprek over de nieuwe baan van Fay. ‘Góh wat leuk lieverd, en ook fijn dat ik je ‘S nachts weer tegen me aan heb liggen.’ zei hij met een glimlach. Tot de volgende update! <‘3

×