Update 107 fam. bloomwood.

497 views

Published on

Update bij Laura, Arie, Suze, Mick en Marly.
Have fun!
X

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
497
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
130
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Update 107 fam. bloomwood.

 1. 1. Moonstreet 5 – Arie, Laura, Suze, Mick en Marly.De tijd vloog voorbij met twee drukke peuters in huis. Laura genootvan het grootouderschap en Arie stond nog steeds iedere ochtendvroeg op om zijn specialiteiten te bereiden. Zijn naamsbekendheidwas nu heel groot in de buurt. De tweeling kon het goed met elkaarvinden en leken elkaar beter te begrijpen dan wie dan ook. Het wasaandoenlijk om ze zo samen te zien spelen en kroelen, Suze kon eruren naar kijken. Zo trots.
 2. 2. Arie at de laatste restjes van zijn bord en Laura zette net de laatstetaart op tafel. Ze tilde Mick op. ‘Gaan wij straks jou verjaardagvieren? Kijk eens naar die mooie taarten hier op tafel. Een voor jouen een voor Marly.’ zei Laura terwijl ze haar hand door zijn zachtehaartjes streek. Mick wees enthousiast naar de blauwe kaarsjes.
 3. 3. Suze trapte met haar voet de stofzuiger uit en haalde de stekker uit hetstopcontact. Het was weer een drukke en vooral lange dag geweest in debakkerij. Aangezien ze haar modellenwerk wel op haar buik konschrijven, werkte ze nu vast in haar vader’s bakkerij. De pers hadgesmuld van de verhalen over het falende topmodel, in de steek gelaten,verraden, alleenstaande moeder. Het kon niet op. Ze voelde een kleinkinderhandje aan haar broekspijp trekken. ‘Mama?’ vroeg Marly. ‘Ohdame, ben je helemaal hierheen gekropen. Suze schudde haar hoofd. ‘Datkan toch niet. Laten we maar gauw naar binnen gaan! Volgens mij heeftoma de taarten klaar staan. We hebben twee verjaardagen te vieren.’
 4. 4. Arie had een ratel ergens van zolder gehaald enstond zijn kleinkinderen hard aan te moedigen. Hijliet het soms misschien niet echt merken, maar ditgezin was zijn alles. Hij voelde zich even heelgelukkig. Voorzichtig bliezen Laura en Suze samenmet de peuters de kaarsjes uit.
 5. 5. Mick sprong het eerst de lucht in. ‘Wauw! Ik ben echt groot mam!Jeetje. Lijk ik op papa?’ vroeg hij. Ze had hen nog nooit verteld watvoor man hun vader was, dat kwam later wel. Ze wisten alleen dathun vader weg was gelopen. ‘Jij lijkt meer op mij Mick,, behalve jehuidskleur en haarkleur. Kijk Marly moet nog.’ zei ze, om deaandacht daar naar toe te brengen.
 6. 6. Iedereen klapte in zijn handen en joelde voor het meisje. Haargezichtje was er wat zachter van geworden. Zij leek juist meer ophaar papa. ‘Gefeliciteerd lieverds.’ zei Suze. Arie ging achter zijnvrouw staan. ‘Ons cadeau krijgen jullie nog. Voor nu heeft julliemama jullie kamer getransformeerd.’ zei ze glimlachend.
 7. 7. Ze keken verbaasd naar hun moeder, die knikte. Het was waar! Zewisten niet hoe snel ze boven moesten komen. De kamer lag aan dekamer van Suze, lekker dichtbij. Een laag muurtje scheidde de tweekamers van elkaar. Beiden trokken hun pyjama aan en na een stuktaart moesten ze toch wel echt gaan slapen. Morgen mochten zevoor het eerst naar school. Ze hadden gehoord dat ze sowieso bijhet buurmeisje in de klas kwamen, Lizzy. Dat was wel leuk.
 8. 8. Beneden verzamelden de volwassenen zich met een kopje thee ofkoffie in de woonkamer. De avond een beetje napraten. ‘Ze zijn goedopgegroeid, ik vind het heel knap dat je die tweeling in je eentje hebtkunnen opvoeden lieverd.’ sprak haar moeder. ‘Met hulp van jullie.’crrigeerde Suze. ‘Goed, maar als nog heel dapper.’ ‘Ik vroeg me welaf, of je van plan was binnenkort een eigen huisje te gaan zoeken?’‘Dat zou kunnen. Willen jullie ons weg hebben?’ ‘Nee helemaal niet,we vroegen het ons gewoon af. Wat je plannen zijn.’ zei haar moeder.‘Nou als het kan zou ik liever hier blijven, opa en oma voor ze in debuurt, dichtbij de bakkerij.’ ‘Ik vind het super.’ zei Laura blij.
 9. 9. Suze poetste haar tanden en liep naar boven. Ze stond stil voor detwee bedden waar haar kinderen in lagen. Hier deed ze het allemaalvoor. Ze waren snel groot geworden. Suze had nooit gedacht dat zedit zou kunnen, aankunnen. Het ouder zijn, het hebben van eenkind. Laat staan twee. Maar het was haar gelukt, tot nu toe en in detoekomst zou dat ook wel gebeuren. Daar was ze zeker van. Ze gafMick en Marly een kus en stopte ze nog even goed in, om daarnahaar eigen bed op te zoeken.
 10. 10. ‘Ik vind het fijn dat ze bij ons blijft Arie.’ zei Laura, ze kroop lekkertegen haar mannetje aan. ‘Ik ook, ze is een goede hulp in debakkerij en volgens mijn gevoel is dit nog steeds waar ze thuishoort.’ Laura knikte. ‘We mogen trots op haar zijn.’ ‘Zeker, het iseen topper. Net als jij mooie vrouw van me!’ zei Arie die zich overhaar heen boog. De liefde tussen hen was weer opgekrikt sindsSuze weer was ingetrokken.
 11. 11. Suze werd wakker van de geluiden van Spongebob Squarepantsen jubelende kinderen. ‘Goedemorgen schatjes.’ zei ze terwijl zegapend naar de bank toe liep om de twee een kus te geven.‘Morgen mama!’ riepen ze allebei.
 12. 12. Suze vond het grappig. De twee waren zo druk, en ja het wasirritant, maar ze hadden plezier. Ze maakte vijf kommetjesyoghurt met vers fruit klaar. ‘Komen jullie aan tafel schatjes?’ zeize.
 13. 13. Laura kwam vrolijk de badkamer uitlopen, al helemaal opgetut enklaar voor haar werk. Er was een nieuwe functie vrij gekomen en zijkwam in aanmerking. De kinderen hadden het alleen maar overschool en Suze probeerde ze te kalmeren. Ze waren niet bang maarjuist heel erg druk omdat ze er zo’n zin in hadden. Logisch, zehadden elkaar. ‘Ik hoop dat we een juf hebben!’ zei Marly. ‘Nee eenmeester is veel leuker.’ zei Mick. ‘Toch opa?’ Suze moest lachen.
 14. 14. Na het ontbijt verdween Arie in de bakkerij, bakte de laatstetaarten zodat ze straks weer open konden. Suze smeerdeboterhammen voor de kids en werkte ze de deur uit, op naarschool. En Laura werd een uurtje later op gehaald door haarcarpool. De bakkerij kon open!
 15. 15. Het was weer een hele drukke dag. Buurtbewoners maar ookinwoners van dorpjes om Abordale heen kwamen speciaal naarArie’s bakkerij voor de heerlijkste lekkernijen. Suze had een goedeband met een aantal klanten, ze had een goede werking op ze. Zekon goed verkopen en als er klachten waren werden die netjesafgehandeld en kreeg de klant gewoon een nieuwe taart of wat danook. Ze gingen voor tevredenheid en waren samen een top team.
 16. 16. Om drie uur arriveerde de schoolbus weer in Moonstreet. Bijnummer vijf werden drie kinderen gedropt. Mick, Marly en Lizzy.Marly had haar buurmeisje uitgenodigd om te spelen. Ze leek haarwel aardig. Ze liepen even de bakkerij in voor een kus van hun opaen moeder en daarna moesten ze zichzelf even vermaken.
 17. 17. Mick besloot even tv te kijken en Marly ging lekker buitenspelenmet Lizzy. De twee meisjes konden het goed vinden. Ze speeldepapagaaitje leef je nog en diefje met verlos. Ze hadden de grootstepret. Maar om half zes kwam Catalina haar dochter ophalen.
 18. 18. Laura kwam later dan normaal thuis van haar werk, trots want zehad de baan! Ze was gepromoveerd tot Advocate Familierecht. Ietswat haar meer lag dan haar oude functie.
 19. 19. Terwijl Laura op de kinderen paste, liep Suze even een rondje door debuurt. Ze moest nadenken, hoe en wanneer ze het de tweeling zou gaanvertellen. Maar toen ze langs de appartementen aan het randje van hetstadje liep, zag ze Uma buiten staan, met haar dochtertje. Nadine. Hetmeisje zag er lief uit en leek in de verste verte niet op Sebastiaan, maar wathaar pijn deed was de bolle buik die Uma had. Ze was opnieuw zwanger.Ze waren vast gelukkig met zijn drietjes. Suze had gewild dat dit haar nietszou doen, maar dat deed het haar wel degelijk. Ze zou het uitstellen tot zetieners waren. Dat was een slim plan. Ze hoopte dat Uma haar niet hadgezien en snelde terug naar huis.
 20. 20. Daar trof ze de tweeling aantafel met een pen in de hand en haarmoeder die ze hielp met hun sommetjes. Ze voelde zich meteen eenstuk beter. ‘Mama waar was je?’ vroeg Mick bezorgd. ‘Evenboodschappen doen!’ zei Suze, ze hield een tas om hoog. ‘Deingrediënten voor de lekkerste soep van je oma.’ zei ze met eenglimlach. Marly keek opgewekt op. ‘We zijn al bijna klaar mama, iksnap het erg goed.’ ze liep naar haar dochter toe en streek haar doorhaar haar. ‘Goedzo lieverd.’
 21. 21. Suze trok haar jas uit en ging even op de bank liggen, alles evenoverdenken. Ze staarde ondertussen naar haar moeder die in dekeuken soep stond te bereiden en haar twee kleintjes die zo drukaan het nadenken waren, zo hun best deden. Het was goed zo.
 22. 22. Eenmaal aan tafel was de sfeer erg goed. Marly praatte over haarnieuwe vriendinnetje en Mick had ook leuke vrienden gemaakt.Suze besefte dat dit de mensen waren waarvoor zij leefde. Hier laghaar hart en hier hoorde ze. Niet bij hém. Ze was gelukkig zo. ~
 23. 23. Hoop dat jullie hebben genoten!Een heerlijk gezin om mee te spelen dit,Echt die tweeling is zo leuk! :’)Ik hoop dat Laura en Arie nog lang meegaan.Bedankt voor het lezen.Liefs Megan ♥

×