Update 105 fam. bloomwood.

468 views

Published on

Update bij m'n grootste gezin.
Veel leesplezier,
xxpareltje

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
468
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
105
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Update 105 fam. bloomwood.

 1. 1. Moonstreet 3 – Freek, Magda, Naud, Catalina, Koen, Flora en Lizzy.Het was vroeg, Lizzy had in haar bedje geplast en stonk een uur inde wind. Gelukkig had ze een hele lieve papa die het hele bedje hadverschoond en haar nu in bad deed. Dankbaar keek het lieve meisjenaar haar vader. Ze had echt een koppie om op te eten. ‘Moet papajou even wassen dame? Het is papa’s schuld hoor! Ik had je even ophet potje moeten zetten voor het slapen gaan, maar je was zo moe.’hij wist dat ze er niets van zou begrijpen, maar hij hield ervan omtegen haar te praten.
 2. 2. Om half acht verzamelde iedereen zich aan de ontbijt tafel, hetwaren koude en donkere dagen, kortom geen pretje om uit je bedte komen. Toch was het ontbijt gezellig, de verwarming stondlekker hoog en Lizzy lag weer te slapen in een fris bed.
 3. 3. Iedereen moest vandaag werken of naar school behalve Freek, degeluksvogel. Catalina, Naud en de tweeling vertrokken het eerst.
 4. 4. Lizzy was uit bed gehaald maar bleek nog steeds moe. Ze ging opde mat van Max liggen, wat die niet zo leuk vond, want nu had diearme kat geen slaapplaats. Opa verheugde zich op een dagje metzijn kleinkind.
 5. 5. Magda had lekker gedoucht en de keuken opgeruimd tot ze haarcarpool hoorde toeteren, weer een dagje mensen helpen.
 6. 6. Freek oefende, op verzoek van zijn zoon, wat woordjes met zijnkleindochter. Ze leek het snel en gemakkelijk op te pakken. Ze hadecht een snoezig snoetje. ‘Bleef je maar voor altijd zo klein.’
 7. 7. De hele middag werkten ze aan Lizzy’s vocabulaire. Haar ouderswaren opvallend vroeg thuis. Ze namen eerst even tijd voor elkaar.‘En lukte het een beetje?’ vroeg Naud. ‘Ze is een pienter meisje, zelijkt het snel op te pikken. Nu nog de verbanden leggen enonthouden.’ glimlachte Freek. ‘Top pa.’ zei Naud trots.
 8. 8. Catalina bukte. ‘Dag lief meisje, kom jij eens naar mama toe!’ ‘Izzyope?’ vroeg ze met een verbaasd gezichtje. ‘Ja, probeer dat eens!’giechelde haar moeder. Voorzichtig zette ze een paar stapjes inhaar moeders richting. Ze wankelde een beetje. Catalina ving haarop. ‘Goedzo! Wat knap van jou meissie.’ zei ze.
 9. 9. Trots keek Lizzy naar haar mama. ‘Goed gedaawn?’ vroeg ze. ‘Heelknap! Ja goed gedaan.’ zei ze opnieuw. Naud keek naar de tweebelangrijkste vrouwen in zijn leven, werd warm van binnen. Eenvlaag van liefde.
 10. 10. Er stond een verjaardag op de planning! De jongste kinders vanFreek en Magda zouden eindelijk volwassen worden. Magda hadsamen met Catalina de tuin versierd met ballonnen. Freek had watextra lampen gemonteerd. Lizzy zat met haar luierkontje op dekoude stenen vloer en iedereen was opgewekt en zongverjaardagsliedjes. Flora vond het spannender dan Koen.
 11. 11. ‘Daar gaan we dan broertje.’ zuchtte ze. Haar moeder knipoogdenaar haar. ‘Jullie kunnen dit wel hoor! Niet twijfelen nou.’ zei ze.Koen blies de kaarsjes al uit. ‘Heb jij er dan geen moeite mee?’fluisterde Flora, die opeens helemaal nog niet volwassen wildeworden. ‘Ach, een nieuwe fase, ik heb er juist zin in.’ zei Koenglimlachend. Flora dacht aan de leuke dingen en blies de kaarsjestoch maar uit.
 12. 12. Ze groeiden op tot twee volwassen mensen. Toch zag je wel dat zeeen tweeling waren. Flora voelde zich al wat beter, misschien washet leven zo ook wel heel erg leuk. Ze dacht aan haar kinderwensmet Olaf, die nu toch niet meer zo fantastisch leek. Wat was er aande hand met haar? Nu niet aan denken, tijd voor een feestje. Zevoelde Lizzy aan haar broekspijp trekken en gaf het meisje wataandacht. ‘Gefeliciteeerd!’ hoorde ze van alle kanten.
 13. 13. Flora liep naar binnen om zich om te kleden en gaf Lizzy aan haarmoeder. ‘Zal ik haar even naar bed brengen?’ vroeg die aanCatalina. ‘Als je dat zou willen doen! Graag.’ glimlachte ze liefjes.Ze hadden het getroffen met zo’n schoondochter. Hopelijk blekenAngelina en Olaf dat ook te zijn. ‘Oma gaat jou naar bedje brengen,je hebt het koud hé?’ vroeg ze. Lizzy knikte en sloeg haar armpjesom oma’s nek. Magda had dan wel zelf geen kleine kinderen meer,ze had altijd haar kleinkind nog.
 14. 14. ‘Het is toch raar, dat Mees niet komt?’ zei Flora. Iedereen zat in dewoonkamer maar ze had haar tweelingbroer even apart genomen. ‘Hijzei dat ie moest werken, kan toch?’ ‘Niet op onze verjaardag..’ ‘Oké, iseen beetje apart, maar ik geloof hem en neem hem niets kwalijk.’ ‘Oké,nou dan ik ook niet.’ zei Flora, ze glimlachte. ‘Ik vind het maar raar,volwassen. Ik blijf nog lekker even thuis wonen hoor.’ zei Flora. ‘Ikdacht dat jij huisje boompje beestje wilde?’ ‘Wilde ik ook, noujamisschien wil ik het nog steeds, maar is het niet meer zo’n prioriteit.Blijf jij hier wonen?’ ‘Als Angelina intrekt wel, anders zoek ik met haareen huisje, maar ik ben liever hier.’ zei hij.
 15. 15. ‘Laten we al onze zorgen even vergeten zus, genieten van hetvolwassen zijn.’ Koen schonk twee glazen champagne in. ‘Proost?’ ‘Ja,proost.’ zei ze met een glimlach. Blij dat haar broertje haar nog altijdwist op te vrolijken. ‘Net volwassen en meteen aan de alcohol. Lekkerstel kinderen zijn jullie toch. Zo mag jullie ouwe pa het zien.’ zij hijbulderend van het lachen. Flora gaf haar vader een zoen.
 16. 16. De volgende dag ging de tweeling voor het eerst alsvolwassene naar hun baantje. Koen was nu forensischonderzoeker en Flora invalkracht, beiden in hunelement wat betreft hun baan.
 17. 17. Als invalkracht maakte ze niet zoveel uren, dus was Flora vroegthuis. Ze betaalde wat rekeningen en stuurde een brief naar Marshaen Jaiden. Ze had gister in bed eens na liggen denken over haartoekomst.
 18. 18. Olaf had ze ook gebeld en die was meteen langsgekomen. ‘Je ziet er goeduit.’ zei hij. ‘Dankje,’ zei Flora blozend. Ze moest hem vandaag over haarplan vertellen, hoopte dat hij het ook een goed idee zou vinden.
 19. 19. Olaf en Flora waren nog steeds gek op elkaar. ‘Ik kan niet wachten tot we kinderen krijgenen trouwen Floor.’ zei hij. Flora glimlachte ongemakkelijk. ‘Wat is er lieverd?’ vroeg hijverbaasd. ‘Ik weet dat we altijd hebben gedroomd over ons eigen droomhuis met spelendekinderen in de tuin, maar ik heb dat nu veel minder. Vroeger leek het ideaal maar ik wil nueerst even genieten van het leven zoals het nu is, niet zo snel oud worden.’ zei ze. Olaf wasstil. ‘Ik wil het nog wel maar niet nu direct, ik hou super veel van je..’ ‘Maak je het uit?’ ‘Neegekkie, luister: Ik heb Marsha en Jaiden een brief geschreven. Ik wil langzaam aan hun huisoverkopen. Felice wil het niet hebben vertelde ze me toen we belden. Als hun, oké dit klinktwreed, maar als hun er niet meer zijn wil ik daar gaan wonen. Met jou, daarna aan onzedroom beginnen. Vind je dat goed?’
 20. 20. Het lijkt me fantastisch.’ zei hij. ‘Ik had het nu ook wel gewildmaar misschien is jou idee beter. Als je bij me blijft, vind ik allesbest. Ik ben gek op jou, meisje van me.’ Flora was blij, dat hijpositief reageerde, maar ook dat hun liefde nog steeds zo sterkwas. Ze kustte hem en hij ging naar huis.
 21. 21. Flora ging naar haar kamer. Ze plofte op bed en begon te lezen, dathad ze al lang niet meer gedaan. Heerlijk ontspannend dit.Misschien moest ze zo eens een lekker maskertje doen en in badgaan zitten. Ze had haar keus gemaakt en alles leek nu veel minderzwaar en leuker.
 22. 22. ‘Mam, ik ga Angelina zo bellen, of ze langskomt. Maar ik wil heelgraag dat ze intrekt. Ik blijf het liefst hier wonen.’ zei hij eerlijk.‘Uhh, ja ik vind het prima. Van mij mag je haar bellen, maar je weetzeker dat Floor niet wil dat Olaf hier komt? Anders wordt het tedruk.’ zei ze. ‘Ik heb het er gister met haar over gehad, ze stelt haardroom uit en blijft nog even thuis wonen, alleen.’ ‘Oké, prima. Ikzeg: bel Angelina, zoon.’ zei ze, ze knuffelde Koen. ‘Oh ik denktrouwens dat Floor het je zelf nog wil vertellen, dus doe alsof jeniets weet.’ zei hij met een glimlachje. Ze knikte en liep naar debadkamer.
 23. 23. Angelina had binnen twee uur voor de deur gestaan, met al haarspullen. De kamer was meteen een beetje veranderd en de kast waseigen gemaakt. ‘Ik ben zo blij dat je instemde.’ ‘Wie zegt er nou neetegen zo’n geweldig gezin? Ik ben blij dat je het vroeg, ik wilde hetook graag.’ zei ze. Ze glimlachte, de glimlach die Koen niet konweerstaan. Verleidelijk trok hij haar mee naar binnen.
 24. 24. ‘Er is er een jarig, hoera hoera!’ zong Magda. Ze haalde Lizzy uithaar bedje en trok haar haar kleertjes aan. ‘Wie gaat er straksopgroeien?’ ‘Izzy! Ikk!’ kirde ze vrolijk. ‘Precies, beneden wachtenallemaal lieve mensen op ons! Ga je mee?’ Ze knikte liefjes.
 25. 25. Angelina werd goed opgenomen in de familie, het was nog eenkwestie van beter leren kennen maar ze leek een lieve meid.Iedereen blies op toeters en zwaaiden met ratels. Tijd voor eenverjaardag.
 26. 26. Lizzy greep naar de kaarsjes. ‘Uitbaze!’ gilde ze opgewekt. ‘Ja,samen goed?’ vroeg haar moeder. Samen bliezen ze de kaarsjes opde taart uit. Iedereen keek vertederd toe.
 27. 27. Na het eten van wat stukken taart nam Catalina haar dochtermeteen mee naar de dichtstbijzijnde kleding winkel. Onwennigkwam Lizzy het hokje uit. ‘En?’ ‘Super leuk lieverd. Op naar dekassa.’ zei haar moeder met een glimlach.
 28. 28. De taxi reed voor en Lizzy bedankte haar moeder voor de kleding.‘Het is goed lieverd.’ zei haar moeder, ze gaf haar dochter een kus.‘Mam, kunnen we thuis wel wat aan mijn haar doen? Ik vind het zokinderachtig.’ ‘Ik snap wat je bedoelt, tuurlijk kunnen we daar wataan doen. Kom, de taxi is er.’ zei ze.
 29. 29. ‘Taadaaaaaa!’ zei Lizzy even later. Ze had haar haar zelf andersgedaan en haar nieuwe kleren aan gedaan. ‘Wat vinden jullie?’
 30. 30. Naud en Catalina keken naar hun dochter. Trots. ‘Je bent prachtig.’zei Catalina, pinkte een traantje weg. ‘Papa’s kleine meisje.’ ‘Grootben ik hoor!’ ‘Vooruit, papa’s kleine grote meisje.’ Ze kniktevoldaan. ‘En nu naar bed, je moet morgen naar school.’ zei haarmoeder.
 31. 31. Het was nog moeilijk geweest om Lizzy in bed te krijgen. Ze waszo zenuwachtig, dus mocht ze de eerste avond als kind bij haarmoeder slapen en lag Naud in Lizzy’s bed. Ze werd al nerveus bijhet idee; andere kinderen. Ze was natuurlijk wel sociaal met haarfamilie, maar had nooit eens echt gespeeld met andere kindjes. Datzorgde voor een falend gevoel bij haar ouders.
 32. 32. Na het ontbijt vertelde iedereen zo rustig mogelijk zijn of haareigen ervaring aan Lizzy, moedigde haar juist aan om vriendjes temaken. Flora was al naar haar werk. Lizzy voelde zich al watzekerder en kreeg er zelfs een beetje zin in. ‘Bedankt.’ zei ze tegenhaar familie. Ze vond haar nieuwe tante ook meteen al heel lief. ‘Enmet een beetje geluk, heb je Flora als juf. Dat zou leuk zijn!’glimlachte haar oma. Lizzy knikte.
 33. 33. Na nog een knuffel en een kus van oma kon ze de wereld aan. Opnaar school, een hele nieuwe ervaring. ~~
 34. 34. Appartementencomplex – Mees.Mees genoot van het leven alleen in zijn appartementje. Hij kookteiedere avond recepten, hij probeerde hoger te komen in de Horecabranche. De muziek zette hij lekker hard. Zijn onderbuurmanhuurde ook alleen, hij kon het goed met hem vinden.
 35. 35. Na het eten ging de bel. Astrid. ‘Wow! Je ziet er anders uit Astrid.’zei Mees. Ze leek wel een filmster. Wat een prachtvrouw. ‘Ik dachtik kom je weer eens opzoeken. Je zat in mijn hoofd de laatste paardagen.’ ze knipperde verleidelijk met haar wimpers.
 36. 36. Er was een enorme chemie tussen de twee. Haar ogen, zo licht. Zedrongen bij hem binnen, leken hem helemaal te observeren. ‘Ik weddat je er zonder t-shirt nog tien keer beter uit ziet.’ flirtte ze. Hijstreek zijn hand langs haar arm, voelde zijn spijkerbroek opbollen.‘Ik ga maar weer eens.’ ze drukte een kus op zijn wang en verdweenzo snel als ze gekomen was. Dat was apart.
 37. 37. Mees had aparte dromen gehad, had het niet gesnapt. Wat deeddeze vrouw met hem? Het gaf hem een raar gevoel. Toch ging hijmet plezier naar zijn werk. Hij vond het wel best.
 38. 38. Hij hield van zijn werk om de fooien, maar was jaloers op alle koks.Hij wilde ook in die verhitte keuken staan. In zijn carpool terugnaar huis, zat hij naast Uma. Je kon veel van haar zeggen, maar zewas aardig en een prachtige vrouw. Mees babbelde even gezelligmet haar. Hij kon haar wel haten om wat ze Suze had aangedaan,maar eigenlijk was dat Sebastiaans fout. Hij vroeg hoe het ging metNadine, hun kind. ‘Goed hoor.’ hij merkte dat ze niet lekker in haarvel zat. ‘Sterkte.’ zei hij, Uma verbaasd achterlatend
 39. 39. Hij nam een douche en hoorde zijn iPhone trillen. Astrid, ze stondbeneden. Hij droogde zich snel af en holde de trappen af. ‘Dagschoonheid.’ zei hij. In het zonlicht was ze nog mooier. Wat moestdeze vrouw nou met hem. Hij vroeg het zich echt af.
 40. 40. Dat dus. Mees had nog nooit zoiets meegemaakt. Die vrouw maaktehem helemaal gek! Hij tintelde over zijn hele lichaam en zijn orenzaten dicht. Waar had hij dit aan te danken? Astrid leek te genietenen hij nam haar mee naar zijn masterbedroom.
 41. 41. Onder de lakens ging het verder. Dit was bizar, wat ze met hemdeed. Ze wond hem zo om haar vinger. Maar vice versa ook. Ze konhem ook niet weerstaan. Hij kende haar amper maar ze bracht hemhet hoofd op hol.
 42. 42. Uitgeput en plakkerig van het zweet vielen de twee halfnaakttegen elkaar in slaap. Allebei opzoek naar een beetje liefde.
 43. 43. De volgende ochtend werd Mees veel te laat wakker. Hij had nog eenuur om op zijn werk te komen. Astrid was nergens te bekennen. Wateen mysterieuze vrouw. Hij nam een douche en pakte een breaker uitde koelkast om vervolgens te rennen naar zijn carpool.
 44. 44. Het was vrijdag, dus was hij laat thuis. Hij belde met hetthuisfront. Biedde zijn excuses aan, hij was zo bezig hogerop tekomen, dat hij niet naar de verjaardag van de tweeling wasgeweest en de verjaardag van de kleine Lizzy was vergeten. Somsvoelde hij zich echt een zwakke nietsnut. Geboren in de verkeerdefamilie, hij deed al die gezinsdingen gewoon niet uit automatisme.Lizzy ratelde enthousiast aan de telefoon. Het kinderstemmetjebrak iets in hem. ‘Tante Flora wil je even spreken!’ zei ze. ‘Oh geefhaar maar, dag Lizzy.’ zei hij, het meisje gaf een kusje in de hoorn.
 45. 45. ‘Broertje!’ zei Flora. Hij babbelde even gezellig met zijn zus, morgenwas hij vrij en nodigde haar uit om even een hapje te komen eten.Dat vond ze een goed plan. Ze had nogal wat te bespreken.‘Tot morgen zusje.’ Flora was lief. Misschien moest hij wat meeraandacht aan zijn familie besteden..
 46. 46. De volgende dag om half 6 stond ze voor de deur. ‘Floor! Sorry ikheb m’n pyjama aangedaan, ik was een beetje ziekjes vandaag.’ zeihij. ‘Ach, moet je zusje je verzorgen.’ giechelde ze. ‘Het is maar eengriepje. Kom ik heb binnen een heerlijke kaasschotel.’ zei hij.
 47. 47. ‘Je bent groot geworden.’ Ze bloosde. ‘Ik word langzaam aanvolwassen hé.’ zei ze. Ze hadden het even over hoe het thuis ging, hungevoelens. Ze leken elkaar te vinden in die gevoelens. Voelde zichbeiden heel apart sinds ze volwassen waren. Wat was dat toch.. ‘Als jehet thuis niet trekt, kun je hier ook nog intrekken. Ik heb echt wel eenkamertje voor je over, zusje.’ zei hij. Flora glimlachte. ~
 48. 48. Jeuh! Update again.Hope you like it!Liefs, Megan ♥

×