οικολογικο σπιτι 1

326 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
326
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
35
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

οικολογικο σπιτι 1

  1. 1. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣΠΙΤΙ ΤΑ 7 ΠΙΟ «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ»ΣΠΙΤΙΑ
  2. 2. 1. zeroHouse (Το αυτόνομοσπίτι)  Το zeroHouse παράγει ηλεκτρική ενέργεια μέσα από ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, διαθέτει σύστημα συλλογής ομβρίων υδάτων και μετατρέπει τα απορρίμματα σε κομπόστ.
  3. 3. 2. The Dome House (Το σπίτι-θόλος)  Χάρη στο σχήμα τους επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας, είναι σταθερά ως κτίσματα και εκμεταλλεύονται την αιολική ενέργεια. Επιπλέον, είναι κατασκευασμένα από Διογκωμένη Πολυστερίνη (EPS), ένα περιβαλλοντικά φιλικό υλικό.
  4. 4. 3. The Orchid House (Το σπίτιορχιδέα)  Το συγκεκριμένο σπίτι βρίσκεται σε μια περιοχή φυσικού κάλλους της Αγγλίας. Περιλαμβάνει μια γεωθερμική αντλία θέρμανσης η οποία παράγει περισσότερη ενέργεια από αυτή που καταναλώνει.
  5. 5. 4. Aqua Liana (ή Πράσινος Γίγαντας)  Το 2009, ο μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων Φρανκ ΜακΚίννεϋ έγραψε ιστορία χτίζοντας την πρώτη “πράσινη” έπαυλη στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  6. 6. 5. Vertical Forest (ή Κάθετο Δάσος)  Οι κάθετες κατοικίες στο Μιλάνο κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο ενός προγράμματος “μητροπολιτικής αναδάσωσης” το οποίο είχε στόχο την προστασία του περιβάλλοντος .Τα “δέντρα”- πύργοι φιλτράρουν τον αέρα, παράγουν οξυγόνο και προστατεύουν από τη ρύπανση.
  7. 7. 6. Officina Roma (To σπίτι τωνσκουπιδιών)  Αυτή η περιβαλλοντικά φιλική οικία “έζησε” για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά αποτελεί επίτευγμα 24 παιδιών από Γυμνάσια της Ιταλίας. Οι μαθητές κατασκεύασαν το σπίτι εξολοκλήρου από απορρίμματα και σκουπίδια μέσα σε μια μέρα. Χρησιμοποίησαν παλιές φιάλες για την κουζίνα, πόρτες αυτοκινήτων για πόρτες και βαρέλια πετρελαίου για μέρος της οροφής.
  8. 8. 7. Το οικολογικό σπίτι στοδάσος  Το οικολογικό σπίτι στην Ουαλία κατασκευάστηκε από τον ιδιοκτήτη του με φυσικά υλικά όπως πέτρα, λάσπη, καλάμια και ξύλα. Το οικολογικό σπίτι διαθέτει ξυλόσομπα για θέρμανση, σύστημα κλιματισμού με φυσικό αέρα, φωτοβολταϊκά για ενέργεια, σύστημα συλλογής νερού από την παρακείμενη πηγή και τουαλέτα-κομποστοποιητή.

×