Projekt qytetari

8,313 views
7,831 views

Published on

Informimi i qytetareve per ushqimet ne nje shoqeri demokratike

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
8,313
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
57
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Projekt qytetari

  1. 1. Lenda:Qytetari Viti Shkollor 2013 PROJEKT•Tema :”Rendesia e informimit qytetarne nje shoqeri demokratike”•Nentema :”Informimi per ushqimet” Punoi: Xhesiona Pera XI-9
  2. 2. SIGURIA USHQIMORE Termi siguri ushqimore dhe cilësi ushqimore nganjëherë mund të jetë ngatërrues. Siguria ushqimore i referohet të gjitha atyre rreziqeve të cilat mund ti shkaktojnë dëme ushqimit dhe kështu shëndetit të konsumatorit. Ato mund të përfshijnë: Rreziqet mikro-biologjike Teprica të pesticideve Keq-përdorimi i shtojcave ushqimore Ndotës kimik Shtojca të pavlefshme Teprica të barërave veterinare & hormone për nxitje të rritjes/zhvillimit Cilësia Ushqimore përfshinë të gjitha tiparet tjera të cilat ndikojnë vlerën e produkteve për konsumatorët dhe ato përfshijnë: Aromat Struktura Ngjyra Origjina Metoda Përpunuese Mbeturina Zbardhja Heqja e aromave Faktorët të cilët mund të kontribuojnë drejt rreziqeve në ushqim, përfshijnë: Praktikat e gabuara bujqësore Higjiena e dobët në njërën prej fazave të rrjetit ushqimor Mungesa e kontrollave preventive në përpunim ushqimor dhe funksione përgatitëse

×