Administracio del blog

664 views

Published on

Tutorial per a començar a familiaritzar-se amb l'ús del bloc de classe.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
664
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
8
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Administracio del blog

 1. 1. FUNCIONAMENT DEL  BLOC   Tutorial ràpid per utilitzar el bloc
 2. 2. ÍNDEX 1. Compte de gmail personal i de curs 2. Entrar al bloc 3. Editar un escrit (notícia)       3.1 El text     3.2 Imatge     3.3 Vídeo         3.4 Posar un enllaç 4. Fotos i Picasa     4.1 Com guardar fotos al picasa     4.2 Publicar fotos al bloc
 3. 3. 2. Entrar al bloc a) Poses en el google la paraula " Blogger ".   b) Arribaràs a aquesta finestra:
 4. 4. c) Poses la teva adreça de gmail i la contrasenya. Inicies la sessió   d) Arribaràs aquí:
 5. 5. e) Cliques damunt del teu bloc i ja hi seràs dins. Això és el bloc vist des de dins.  A la barra de l'esquerra triarem les accions que volem portar a terme. Des d'aquí pots editar notícies , afegir pestanyes , validar comentaris , canviar l'aspecte (afegir o treure enllaços, rellotges, gadgets varis, canviar-los d'ordre...) També pots canviar l'aspecte general del bloc si et canses del fons, si vols canviar el subtítol, canviar la lletra, el color....
 6. 6. 3. Editar un escrit (notícia) Cliquem damunt d'on diu " Escrits " A la columna del mig hi veiem els escrits que ja han estat publicats o que estan pendents de publicar. Si hi passeu amb el ratolí per sobre,(sense fer clic) veureu que a sota apareix una barra on diu: "Edita", " Visualització " i " Elimina ". Si, per exemple, volem  canviar alguna cosa de l'escrit, per exemple ens hem equivocat i ara no ens agrada com queda, hem d'anar a "Edita" i ens apareixerà el text. Aleshores podem canviar el que ens vingui de gust. Si volem veure com queda, només cal anar a "Visualització". L'"Elimina" serveix per esborrar definitivament l'entrada
 7. 7. 3.1 Va, anem a editar un text! Cliquem a "Entrada nova", (de color taronja) i se'ns obrirà l'editor de textos. Funciona de manera semblant que el word o l'open, però més simplificat. Els botons de la barra d'eines ja els coneixeu gairebé tots!
 8. 8. Escriu el text que vulguis, o el pots copiar d'algun document on el tinguis preparat i l'enganxes. Un cop escrit el text, pots anar a "Publica" si vols que ja surti publicat o a "Desa" si és que el vols guardar i publicar-lo més endavant.   C'est tout!!!!
 9. 9. 3.2 Un pas més, posem-hi una imatge! Continuem dins l'editor de textos. Fixem-nos que hi ha una icona a la barra d'eines que, al passar-hi per sobre amb el ratolí, diu: "Insereix una imatge". Va, fem clic! Des de la finestra que s'obre podem anar a buscar la nostra imatge, que tenim guardada al pen, per exemple. Anem on diu: " Tria els fitxers ". Cerquem la foto que volem penjar, hi fem clic i triem "Obrir". Veureu que la imatge apareix a la finestreta enquadrada amb color blau. Si és la que volem, escollim " Afegeix la selecció ". Apa, ja la tenim posada al missatge!
 10. 10. I ara la posem on volem i de la mida que volem. Hem de fer clic damunt de la imatge i s'obrirà un menú per anar fent els canvis que decidim. Quan ens agradi, clic fora de la imatge.
 11. 11. 3.3 Posem un vídeo Anem a la icona que diu "Inserir vídeo" i triem l'opció "càrrega", aleshores trieu el vídeo que vulgueu penjar i accepteu.                 Ja tenim el vídeo posat!  
 12. 12. Ara imagina que vols posar un vídeo que has trobat al youtube: Vas a la icona per inserir vídeo i tries: Des de You Tube Aleshores busquem el vídeo que ens interessi i cliquem a selecciona .   Ja tenim el vídeo posat!
 13. 13. 3.4. Posar un enllaç a l'entrada Primer de tot hem de copiar l'adreça de la pàgina que volem enllaçar.
 14. 14. En segon lloc seleccionarem la paraula de l'entrada que volem enllaçar i farem clic al botó que diu Enllaç .
 15. 15. Un cop se'ns obre la següent finestra... ... enganxarem l'adreça que teníem copiada on posa Adreça web. Cliquem a "D'acord" i ja tenim l'enllaç posat.
 16. 16. 4.1 Com podem guardar fotos al Picasa? Quan tenim les fotos que volem posar, al pen, i les vull publicar al blog com una presentació, les he de penjar al Picasa.  Per fer-ho segueixo aquestes intruccions:   1.Entro al correu de gmail amb l'usuari i la contrasenya: per exemple:         [email_address]                            tercerpis3  
 17. 17. 2.Clico la pestanya que posa  Fotos 3. Ara ja ets dins, cliques on posa Càrrega i arrossegues amb el ratolí les imatges del pen a la finestra del Picasa.
 18. 19. 4.2  Com publico les fotos al bloc? 1. Faig clic a l'àlbum que vull publicar. 2. A la banda de la dreta veuràs que diu " privat només per a mi ", al costat diu Edita , fes clic. A la finestra que s'obri tries: "Públic al web" i acceptes.
 19. 20. 3. Ara les volem penjar al bloc : Vaig a " Enllaç a aquest àlbum "         4. " Incrusta una presentació de diapositives "
 20. 21. 5. Trio la mida, per exemple, al bloc va bé la mida mitjana 288px. 6. Copio l'embed. Faig un clic al damunt i clico el botó dret del ratolí i escullo "copia"
 21. 22. 7. Ara vaig al bloc, a l'escrit on vull incrustar les fotos.   ATENCIÓ: He d'obrir la pestanya que diu HTML!!!! Enganxes l'embed que has copiat. Deses o publiques
 22. 23. Gràcies per l'atenció i sapigueu que podeu disposar d'aquest tutorial des del bloc de mestres de primària

×