Estudi del jaguarNom de l’equip d’exploradors:       ESCOLA FONT D’EN FARGASEscola i localitat:                 ESCOLA FON...
MAPA DE LOCALITZACIÓLa distribució actual del jaguar s’estén des de Mèxic, a través de gran part dAmèricaCentral i al sud ...
La regió ventral, el coll i la superfície exterior de les potes i els flancs inferiors sónblancs.COM ES REPRODUEIX?El jagu...
Bibliografia:   - El món animal, Publicacions de l’Abadia Montserrat.   - Mosaic, Ed. CastellnouPàgines web:Wiquipediahttp...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

JAGUAR

714 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
714
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

JAGUAR

  1. 1. Estudi del jaguarNom de l’equip d’exploradors: ESCOLA FONT D’EN FARGASEscola i localitat: ESCOLA FONT D’EN FARGAS BARCELONAContinent, país, zona geogràfica on AMÈRICA DE SENTRAL I SUDes troba investigant l’equipd’exploradors:Nom de l’animal que s’investiga: JAGUARNom científic: Panthera onca o Felis onca
  2. 2. MAPA DE LOCALITZACIÓLa distribució actual del jaguar s’estén des de Mèxic, a través de gran part dAmèricaCentral i al sud fins al Paraguai i el nord de l’Argentina. On viu ara On vivia abansCOM ÉS?El jaguar és un animal compacte i musculat. Hi ha variacions significatives en lamida: el pes sol ser dentre 56 i 96 quilograms. Shan observat mascles més grans, defins a 159 quilograms (aproximadament com una tigressa o una lleona) i els més petitstenen un pes extramement baix de 36 quilograms. Les femelles solen ser un 10-20%més petites que els mascles. La llargada del fèlid és d’entre 162 i 183 centímetres i lacua pot afegir uns 75 centímetres més. Mesura uns 67-76 centímetres dalçada al’espatlla.El pelatge basal del jaguar sol ser d’un groc lleonat, però pot ser marró vermellós onegre. Aquest fèlid està cobert de rossetes per camuflar-se al seu hàbitat selvàtic.Les taques poden variar al llarg dun mateix pelatge i entre diferents jaguars: lesrossetes poden incloure una o més taques i la forma de les taques varia.Les taques del cap, el coll i les potes són generalment sòlides, igual que les de la cua,on es poden unir per formar una banda.
  3. 3. La regió ventral, el coll i la superfície exterior de les potes i els flancs inferiors sónblancs.COM ES REPRODUEIX?El jaguar es un mamífer i te una reproducció vivípara que significa que les críes esdesenvolupen en el interior del cos de la mare.La seva gestació és de 90 a 110 díes.QUÈ MENJA?És un animal carnívor. La seva alimentació és variada, les seves preses preferides són:cérvols, tapirs, senglars, tortugues de terra i de riu, peixos, granotes, tepezcuintles ialtres animals petits com rates, conills, armadillos i aus. També pot menjarllangardaixos i fins i tot fruits.ON VIU?Viu especialment a Amèrica del Sud, en selves, boscos plujosos i planes. Es distribueixdes del Sud-oest dels Estats Units fins al Paraguai i el nord de l’Argentina. Són típicshabitants de les selves de Mèxic, escassament també es poden trobar a les zones àridesdel nord i es troben distribuïts al llarg del Pacífic i a la costa del Golf, així com a laPenínsula de Yucatán.CRÈDITSAutors: - Nom de l’equip d’alumnes/nom dels alumnes: ESCOLA FONT D’EN FARGAS. - Professorat: XAVIER MALLORQUÍ - Centre educatiu: ESCOLA FONT D’EN FARGAS. - Localitat: BARCELONA. - Procedència de les imatges: http://redescolar.ilce.edu.mx/redescolar/publicaciones/publi_reinos/fauna/jaguar/galeria2.htm
  4. 4. Bibliografia: - El món animal, Publicacions de l’Abadia Montserrat. - Mosaic, Ed. CastellnouPàgines web:Wiquipediahttp://www.zoobaq.org/zoo/ficha.php?id=112http://www.fnaweb.com.ar/Kids_Jaguarete.htmhttp://www.prodigyweb.net.mx/hidalgom/jaguar.htmlhttp://www.bigcatrescue.org/jaguar.htm -Material elaborat per a “El món animal” segons la participació al projectecol·laboratiu “Voltem pel món”

×