Marokko

1,344 views
1,207 views

Published on

Marokko presentatie

Published in: Travel, Art & Photos
1 Comment
0 Likes
Statistics
Notes
 • pardon??? het stelt heel veel voor

  boz jwzz!!!!! snappiee
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,344
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
48
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
1
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Marokko

 1. 1. Marokko Rick en Max Dit is de vlag van Marokko Het stelt niet veel voor want eigenlijk is het alleen maar rood met een groen sterretje
 2. 2. Rabat is de hoofdstad van Marokko. En heeft 1.400000 inwoners. De stad ligt aan de Atlantische Oceaan. Dit is de kaart van Rabat Rabat
 3. 3. Agadir Hierzo zie je de stad Agadir. Agadir ligt onderin in Marokko. Agadir heeft ongeveer 600.000 inwoners Agadir is gemaakt door de Portugezen in 1505. In 1960 werd Agadir verwoest door 2 aardbevingen.
 4. 4. Hier zie je nog eens de kaart van Marokko. Bovenin de kaart vind je de stad Tanger. Tanger Tanger heeft ongeveer 670.000 inwoners. Tanger bezit ook mooie gebouwen zoals deze prachtige moskee.
 5. 5. Casablanca Dit is de Hassan II moskee in Casablanca. Casablanca is een hele grote stad Met maarliefst 3 miljoen inwoners
 6. 6. Couscous Couscous is lekker eten Veel mensen eten in Marokko Couscous Couscous is heel bekend in Marokko daarom eten veel mensen het ook. In couscous zit griesmeel. En gestoomde groente. Ze eten couscous het meest.(het nationale gerecht in Marokko)
 7. 7. mozaïek Mozaïek is eigenlijk een heel erg vervelend werk. Omdat je eerst steentjes uit grote soort bakstenen moet slaan en dan in een bepaalde volgorde leggen. Zoals je hier ziet dan zijn het echt hele kleine steentjes, dus echt een rotwerk.
 8. 8. Een groep kamelen bij elkaar zoals hier, noem je een karavaan. Kamelen Hier zie je een kameel. De kameel bewaart vetten in zijn bulten. Als er een zware zand storm komt heeft hij een klep je voor zijn neus en dat doet hij dan dicht zodat er geen zand in zijn neus komt. En hij heeft hele lange wimpers die zijn ogen beschermen tegen zand.
 9. 9. Woestijn Een woestijn is een gebied met 22 mm neerslag per jaar. Het is daar heel erg droog. In een woestijn is er soms ook een Oases dat is een vruchtbare plek in de woestijn. Daar kunnen ook mensen leven. Soms als je in een woestijn loopt kan je ook een groep mensen (Noormannen) tegen komen. Die hebben daar een tent staan en dan gaan ze om de zoveel tijd met hun tent en kamelen verder lopen.
 10. 10. Atlasgebergte Het Atlasgebergte loopt van west naar oost door Marokko. Op deze foto zie je het Atlasgebergte De hoogste toppen halen meer dan 4000 meter en op sommige van deze toppen ligt dan ook eeuwige sneeuw.
 11. 11. Dit was de presentatie van Rick & Max

×