FEM PAC1

132 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
132
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

FEM PAC1

 1. 1. El llenguatje dels nous mitjansPAC1ALEXIS VIVANCOS RUIZ
 2. 2. Manovich defineix els nous mitjans com a qualsevolmitjà de comunicació que hagi utilitzat l’ordinadorper a la seva creació.Els nous mitjans estan formats per dades numèriquesaccessibles a través de l’ordinador, conjunts simples dedades informàtiques.
 3. 3. Principis dels nous mitjans 1. Representació numèrica 2. Modularitat 3. Automatització 4. Variabilitat 5. Transcodificació
 4. 4. Representació numèricaTots els objectes dels nous mitjans són representacionsnumèriques ja que es composen de codi digital.Poden manipular-se algorítcament, per tant els nous mitjanses tornen programables.
 5. 5. Representació numèricaAmb programes de tractament fotogràfic podemmodificar l’aspecte de la imatge mitjançant l’aplicació dealgorítmes matemàtics.
 6. 6. ModularitatEls objectes dels nous mitjans tenen una estructura modular.Els nous mitjans estan compostos per objectes que a la sevavegada contenen objectes independents, i tenen significatper si mateixos.
 7. 7. ModularitatUna pàgina web consta de imatges, pel-lícules flas, so, etc..i una altre part de text.
 8. 8. AutomatitzacióGràcies a la codificació numèrica dels mitjans i a laestrctura modular dels seus objectes, podem automatitzarmoltes de les operacions implicades en la seva creació,manipulació y accés.Es pot eliminar la intencionalitat humana en algunes partsdel procés creatiu.
 9. 9. AutomatitzacióEls videojocs de cotxes estan dissenyats amb intel-ligènciaartificial per tal de que pensem que estan son conduïtsper persones reals i amb recorreguts diferents.
 10. 10. VariabilitatCom a consecuència del principi de representació numèricai modularitat, els objectes dels nous mitjans poden existiren diferentes versions.La variabilitat està estretament lligada a la automatització.
 11. 11. VariabilitatPodem donar exemple amb la escabilitat.Tenim la possibilitat d’escollir amb quina resolució volemveure un video en Youtube segons les nostres necessitats,línea d’Intenet, etc…
 12. 12. TranscodificacióLa informatització coverteix els mitjans en dades perl’ordinador on son emmagatzemats i tractats per la lógicade l’ordinador i per tal de donar sentit als humans .Els nous mitjans consten de dos capes: • Capa cultural • Capa informàtica
 13. 13. TranscodificacióUn bon exemple serien les xarxes socials o eines de correuelectrónic, amb les quals podem establir contacteamb la resta de persones mitjançant un ordinador odispositiu móvil i que culturalment s’han fet un lloc a lanostra vida.
 14. 14. Que no son els nous mitjans 1. Els nous mitjans son mitjans analógics convertits a una representació digital. 2. Tots els mitjans digitals comparteixen el mateix codi digital. 3. Els nous mitjans permeten l’accés aleatori. 4. La digitalització comporta una pèrdua d’informació. 5. Els mitjans codificats digitalment es poden copiar de manera il.limitada sense degradació. 6. Els nous mitjans son interactius.
 15. 15. Diferencies entre els vells i els nous mitjans Vells mitjans Nous mitjans Analógics Digitals Continus Discrets Accés secuencial Accés aleatori Pèrdua de qualitat en Sense degradació en copies copies Quantitat fixa Digitalitzar comporta d’informació pèrdua d’informació Continguts Continguts fixes interactius

×