 In 1985 op 18 jarige leeftijd begonnen op de Sport & Mode
afdeling van (toen nog) Camping Sport De Wit in Schijndel.
 N...
 Als schuurhandel (1948) begonnen met oude legertententen
 Vervolgens ook deur aan deur en marktverkoop.
 Inmiddels geg...
 In de winkel zijn er 130.000 artikelen verkrijgbaar en online
40.000 van merken zoals Dometic, Intex, Lafuma, Cabanon,
W...
 In 2000 opgericht om de groothandelsactiviteiten te
professionaliseren en los te koppelen van de retail. Voorheen
viel a...
 Volledig eigendom van Mark en Yvonne De Wit en dus 100%
een familiebedrijf.
 De Wit Schijndel komt uiteraard van de ach...
 2000 Oprichting Maryvo international
 2001 Introductie geautomatiseerd voorraadbeheer Maryvo
 2006 Start webshop De Wi...
 Grote retailer met een groot aanbod op het gebied van
kamperen, tuin en sport.
 In 2000 gemiddeld 550.000 bezoekers per...
 Grote retailer met een groot aanbod op het gebied van
kamperen, tuin en sport.
 In 2013 gemiddeld 700.000 bezoekers per...
 Groothandel met:
één eigen label en één vertegenwoordigers.
 +/- 50 dealers in o.a. Nederland, België en Duitsland en
F...
 Groothandel met:
drie eigen labels en twee vertegenwoordiger.
 +/- 150 dealers in o.a. Nederland, België, Duitsland,
Fr...
 Inkopers van De Wit beheren de voorraad en plaatsen de
bestellingen bij de leveranciers/importeurs.
 Deze bestellingen ...
 De winkel- en webshopvoorraad zal iedere dag aangevuld
worden aan de hand van de uitgaande goederenstroom.
 De groothan...
 Er is een bestelling geplaatst door inkoper De Wit, dealer
Maryvo en/of (online) consument.
 In het logistiek centrum z...
 De pickers zetten de bestellingen klaar voor medewerkers van
het logistieke centrum.
 Deze zorgen ervoor dat de artikel...
 Naast B to C zal ook B to B verder digitaliseren middels
bijvoorbeeld online bestelmogelijkheden en realtime
voorraadsta...
Eric vd Biggelaar (De Wit Schijndel)
Eric vd Biggelaar (De Wit Schijndel)
Eric vd Biggelaar (De Wit Schijndel)
Eric vd Biggelaar (De Wit Schijndel)
Eric vd Biggelaar (De Wit Schijndel)
Eric vd Biggelaar (De Wit Schijndel)
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Eric vd Biggelaar (De Wit Schijndel)

749

Published on

Presentatie van Eric van den Biggelaar van De Wit Schijndel/Maryvo tijdens de Vakdag Logistiek & E-commerce op 19 juni 2014.

Published in: Marketing
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
749
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Eric vd Biggelaar (De Wit Schijndel)

 1. 1.  In 1985 op 18 jarige leeftijd begonnen op de Sport & Mode afdeling van (toen nog) Camping Sport De Wit in Schijndel.  Na drie leuke en leerzame jaren doorgestroomd naar het logistieke centrum.  In 2000, met de oprichting groothandel Maryvo International B.V., doorgestroomd naar het nieuwe logistieke centrum  Sinds 2008 Logistiek Manager bij De Wit Schijndel B.V. en Maryvo International B.V.
 2. 2.  Als schuurhandel (1948) begonnen met oude legertententen  Vervolgens ook deur aan deur en marktverkoop.  Inmiddels gegroeid tot een winkel van ruim 25.000m² met een enorm assortiment op het gebied van kamperen, tuin en sport.  Nu is de derde generatie aan het roer, is het nog steeds volledig een familiebedrijf en heeft de deur aan deur en marktverkoop plaatsgemaakt voor een webshop.
 3. 3.  In de winkel zijn er 130.000 artikelen verkrijgbaar en online 40.000 van merken zoals Dometic, Intex, Lafuma, Cabanon, Webasto, Thetford, Nike, Adidas en Gaastra.  In het zomerseizoen 200 werknemers waarvan 80 fulltime.
 4. 4.  In 2000 opgericht om de groothandelsactiviteiten te professionaliseren en los te koppelen van de retail. Voorheen viel alles onder de naam De Wit.  Leverancier van toonaangevende (kampeer)merken zoals Cadac, Campingaz, Thetford, Intex, Truma en Tristar.  Naast de groothandel ook eigenaar van 3 labels. Bardani (hoog segment), Safarica (midden segment) en DWS (laag segment).  In het zomerseizoen +/- 50 werknemers waarvan 25 fulltime.
 5. 5.  Volledig eigendom van Mark en Yvonne De Wit en dus 100% een familiebedrijf.  De Wit Schijndel komt uiteraard van de achternaam en Maryvo van beide voornamen.  Winkel, groothandel en 4 magazijnen allen gevestigd in Schijndel.  Gedeelde web- en marketingafdeling.
 6. 6.  2000 Oprichting Maryvo international  2001 Introductie geautomatiseerd voorraadbeheer Maryvo  2006 Start webshop De Wit Schijndel  2008 Centraliseren logistiek op de locatie van Maryvo  2009 Introductie geautomatiseerd voorraadbeheer De Wit  2010 Vrijwel alle pakketten en pallets gaan via externe vervoerders  2013 In totaal 40.000 pakketten en 2000 pallets waarvan de helft in de maanden mei, juni en juli.
 7. 7.  Grote retailer met een groot aanbod op het gebied van kamperen, tuin en sport.  In 2000 gemiddeld 550.000 bezoekers per jaar.  Bezorging van producten zoals tuinmeubelen, fitnessapparaten en buitenkeukens volledig in eigen beheer.
 8. 8.  Grote retailer met een groot aanbod op het gebied van kamperen, tuin en sport.  In 2013 gemiddeld 700.000 bezoekers per jaar in de winkel en 3.500.000 online.  Bezorging van producten zoals tuinmeubelen, fitnessapparaten en buitenkeukens vrijwel niet meer in eigen beheer (60km+).
 9. 9.  Groothandel met: één eigen label en één vertegenwoordigers.  +/- 50 dealers in o.a. Nederland, België en Duitsland en Frankrijk.  Bezorging van bestellingen in eigen beheer.
 10. 10.  Groothandel met: drie eigen labels en twee vertegenwoordiger.  +/- 150 dealers in o.a. Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland Spanje, Denemarken en Ijsland.  Bezorging van bestellingen nagenoeg niet meer in eigen beheer.
 11. 11.  Inkopers van De Wit beheren de voorraad en plaatsen de bestellingen bij de leveranciers/importeurs.  Deze bestellingen worden in het logistieke centrum geleverd en vanuit hier verdeeld onder de volgende magazijnen: magazijn algemeen, winkel en web.  Magazijn algemeen: gecentraliseerde bulkvoorraad .  Winkel: Seizoensafhankelijke winkelvoorraad voor 1-3dagen.  Web: Seizoensafhankelijke webshopvoorraad voor 1-3dagen.
 12. 12.  De winkel- en webshopvoorraad zal iedere dag aangevuld worden aan de hand van de uitgaande goederenstroom.  De groothandelsklanten worden vanuit de bulkvoorraad voorzien van hun bestellingen.  Groothandel, webshop en winkel werken dus vanuit één voorraadsysteem die op 6 verschillende locaties is opgeslagen.
 13. 13.  Er is een bestelling geplaatst door inkoper De Wit, dealer Maryvo en/of (online) consument.  In het logistiek centrum zal er bepaald worden welke producten uit welk magazijn geleverd dienen te worden (WMS).  De uitkomst hiervan vormt een picklist per locatie, per terminal.  Iedere terminal krijgt direct zijn bestelling binnen zodra de opdracht is gegeven.  De picklist is dus realtime en direct bij te sturen.
 14. 14.  De pickers zetten de bestellingen klaar voor medewerkers van het logistieke centrum.  Deze zorgen ervoor dat de artikelen bij het logistiek centrum verwerkt worden om naar hun eindbestemming te gaan.  1 logistiek systeem gaat dus over verschillende schijven binnen de winkel, groothandel en het logistieke centrum.  We streven ernaar alle bestellingen binnen 1-3 dagen af te leveren bij de winkel, groothandel of consument.
 15. 15.  Naast B to C zal ook B to B verder digitaliseren middels bijvoorbeeld online bestelmogelijkheden en realtime voorraadstatus.  Geautomatiseerde bestellingen en leveringen aan winkels en dealers doormiddel van realtime voorraadbeheer.  Verdere groei van dropshipping samenwerkingen.

×