Eric vd Biggelaar (De Wit Schijndel)

1,159 views
977 views

Published on

Presentatie van Eric van den Biggelaar van De Wit Schijndel/Maryvo tijdens de Vakdag Logistiek & E-commerce op 19 juni 2014.

Published in: Marketing
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,159
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
10
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Eric vd Biggelaar (De Wit Schijndel)

 1. 1.  In 1985 op 18 jarige leeftijd begonnen op de Sport & Mode afdeling van (toen nog) Camping Sport De Wit in Schijndel.  Na drie leuke en leerzame jaren doorgestroomd naar het logistieke centrum.  In 2000, met de oprichting groothandel Maryvo International B.V., doorgestroomd naar het nieuwe logistieke centrum  Sinds 2008 Logistiek Manager bij De Wit Schijndel B.V. en Maryvo International B.V.
 2. 2.  Als schuurhandel (1948) begonnen met oude legertententen  Vervolgens ook deur aan deur en marktverkoop.  Inmiddels gegroeid tot een winkel van ruim 25.000m² met een enorm assortiment op het gebied van kamperen, tuin en sport.  Nu is de derde generatie aan het roer, is het nog steeds volledig een familiebedrijf en heeft de deur aan deur en marktverkoop plaatsgemaakt voor een webshop.
 3. 3.  In de winkel zijn er 130.000 artikelen verkrijgbaar en online 40.000 van merken zoals Dometic, Intex, Lafuma, Cabanon, Webasto, Thetford, Nike, Adidas en Gaastra.  In het zomerseizoen 200 werknemers waarvan 80 fulltime.
 4. 4.  In 2000 opgericht om de groothandelsactiviteiten te professionaliseren en los te koppelen van de retail. Voorheen viel alles onder de naam De Wit.  Leverancier van toonaangevende (kampeer)merken zoals Cadac, Campingaz, Thetford, Intex, Truma en Tristar.  Naast de groothandel ook eigenaar van 3 labels. Bardani (hoog segment), Safarica (midden segment) en DWS (laag segment).  In het zomerseizoen +/- 50 werknemers waarvan 25 fulltime.
 5. 5.  Volledig eigendom van Mark en Yvonne De Wit en dus 100% een familiebedrijf.  De Wit Schijndel komt uiteraard van de achternaam en Maryvo van beide voornamen.  Winkel, groothandel en 4 magazijnen allen gevestigd in Schijndel.  Gedeelde web- en marketingafdeling.
 6. 6.  2000 Oprichting Maryvo international  2001 Introductie geautomatiseerd voorraadbeheer Maryvo  2006 Start webshop De Wit Schijndel  2008 Centraliseren logistiek op de locatie van Maryvo  2009 Introductie geautomatiseerd voorraadbeheer De Wit  2010 Vrijwel alle pakketten en pallets gaan via externe vervoerders  2013 In totaal 40.000 pakketten en 2000 pallets waarvan de helft in de maanden mei, juni en juli.
 7. 7.  Grote retailer met een groot aanbod op het gebied van kamperen, tuin en sport.  In 2000 gemiddeld 550.000 bezoekers per jaar.  Bezorging van producten zoals tuinmeubelen, fitnessapparaten en buitenkeukens volledig in eigen beheer.
 8. 8.  Grote retailer met een groot aanbod op het gebied van kamperen, tuin en sport.  In 2013 gemiddeld 700.000 bezoekers per jaar in de winkel en 3.500.000 online.  Bezorging van producten zoals tuinmeubelen, fitnessapparaten en buitenkeukens vrijwel niet meer in eigen beheer (60km+).
 9. 9.  Groothandel met: één eigen label en één vertegenwoordigers.  +/- 50 dealers in o.a. Nederland, België en Duitsland en Frankrijk.  Bezorging van bestellingen in eigen beheer.
 10. 10.  Groothandel met: drie eigen labels en twee vertegenwoordiger.  +/- 150 dealers in o.a. Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland Spanje, Denemarken en Ijsland.  Bezorging van bestellingen nagenoeg niet meer in eigen beheer.
 11. 11.  Inkopers van De Wit beheren de voorraad en plaatsen de bestellingen bij de leveranciers/importeurs.  Deze bestellingen worden in het logistieke centrum geleverd en vanuit hier verdeeld onder de volgende magazijnen: magazijn algemeen, winkel en web.  Magazijn algemeen: gecentraliseerde bulkvoorraad .  Winkel: Seizoensafhankelijke winkelvoorraad voor 1-3dagen.  Web: Seizoensafhankelijke webshopvoorraad voor 1-3dagen.
 12. 12.  De winkel- en webshopvoorraad zal iedere dag aangevuld worden aan de hand van de uitgaande goederenstroom.  De groothandelsklanten worden vanuit de bulkvoorraad voorzien van hun bestellingen.  Groothandel, webshop en winkel werken dus vanuit één voorraadsysteem die op 6 verschillende locaties is opgeslagen.
 13. 13.  Er is een bestelling geplaatst door inkoper De Wit, dealer Maryvo en/of (online) consument.  In het logistiek centrum zal er bepaald worden welke producten uit welk magazijn geleverd dienen te worden (WMS).  De uitkomst hiervan vormt een picklist per locatie, per terminal.  Iedere terminal krijgt direct zijn bestelling binnen zodra de opdracht is gegeven.  De picklist is dus realtime en direct bij te sturen.
 14. 14.  De pickers zetten de bestellingen klaar voor medewerkers van het logistieke centrum.  Deze zorgen ervoor dat de artikelen bij het logistiek centrum verwerkt worden om naar hun eindbestemming te gaan.  1 logistiek systeem gaat dus over verschillende schijven binnen de winkel, groothandel en het logistieke centrum.  We streven ernaar alle bestellingen binnen 1-3 dagen af te leveren bij de winkel, groothandel of consument.
 15. 15.  Naast B to C zal ook B to B verder digitaliseren middels bijvoorbeeld online bestelmogelijkheden en realtime voorraadstatus.  Geautomatiseerde bestellingen en leveringen aan winkels en dealers doormiddel van realtime voorraadbeheer.  Verdere groei van dropshipping samenwerkingen.

×