• Share
 • Email
 • Embed
 • Like
 • Save
 • Private Content
Bab 1(pbs sejarah tingkatan 2)
 

Bab 1(pbs sejarah tingkatan 2)

on

 • 11,092 views

 

Statistics

Views

Total Views
11,092
Views on SlideShare
10,926
Embed Views
166

Actions

Likes
0
Downloads
63
Comments
1

3 Embeds 166

http://salmihaziq1979.blogspot.com 108
http://cikgusubita.blogspot.com 52
http://feeds.feedburner.com 6

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft Word

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel

11 of 1 previous next

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

  Bab 1(pbs sejarah tingkatan 2) Bab 1(pbs sejarah tingkatan 2) Presentation Transcript

  • Nama :__________________________________ Tarikh Tafsir:_________________ Menguasai Tidak T/Tangan GuruBand 1 : Tahu MenguasaiB1D1E1: Menyatakan wilayah yangdikuasai oleh Syarikat Hindia TimurInggeris (SHTI)Nyatakan wilayah yang dikuasai oleh Syarikat Hindia Timur Inggeris (SHTI) Wilayah Dikuasaii.ii.iii.
  • Nama :__________________________________ Tarikh Tafsir:_________________ Menguasai Tidak T/Tangan GuruBand 1 : Tahu MenguasaiB1D1E2: Melorek lokasi Negeri-NegeriSelat dalam peta Tanah MelayuLorekkan lokasi Negeri-Negeri Selat dalam peta Tanah Melayu di bawah.
  • Nama :__________________________________ Tarikh Tafsir:_________________ Menguasai Tidak T/Tangan GuruBand 1 : Tahu MenguasaiB1D1E3: Menyenaraikan pemimipinKedah dan Johor yang berusahamempertahankan kedaulatan negeriSenaraikan pemimipin Kedah dan Johor yang berusaha mempertahankan kedaulatan negeri. Negeri Nama Pemimpin i. Kedah ii i. Johor ii.
  • Nama :__________________________________ Tarikh Tafsir:_________________ Menguasai Tidak T/Tangan GuruBand 2 : Tahu dan Faham MenguasaiB2D1E1: Jelaskan faktor pertapakanSyarikat Hindia Timur Inggeris (SHTI)di Pulau Pinang dan SingapuraJelaskan faktor pertapakan Syarikat Hindia Timur Inggeris di Pulau Pinang dan Singapura. Negeri Faktor Huraian i. i. Pualau Pinang ii i. i. Singapura ii.
  • Nama :__________________________________ Tarikh Tafsir:_________________ Menguasai Tidak T/Tangan GuruBand 2 : Tahu dan Faham MenguasaiB2D1E2: Menjelaskan pertapakanSyarikat Hindia Timur Inggeris (SHTI)di Negeri-Negeri Selat secara kronologiJelaskan pertapakan Syarikat Hindia Timur Inggeris di Negeri-Negeri Selat secara kronologi.
  • Nama :__________________________________ Tarikh Tafsir:_________________ Menguasai Tidak T/Tangan GuruBand 2 : Tahu dan Faham MenguasaiB2D1E3: Menjelaskan tindakanpemimpin Kedah untuk mempertahankankedaulatan negeri (UP)Jelaskan tindakan pemimpin Kedah untuk mempertahankan kedaulatan negeri (UP). Huraian Pemimpin i. i. ii.
  • Nama :__________________________________ Tarikh Tafsir:_________________ Menguasai Tidak T/Tangan GuruBand 3 : Tahu, Faham dan Boleh Buat MenguasaiB3D1E1: Menerangkan cara SyarikatHindia Timur Inggeris bertapak di PulauPinang, Singapura dan MelakaTerangkan cara Syarikat Hindia Timur Inggeris bertapak di Pulau Pinang, Singapura danMelaka. Negeri Huraian i. Pualau Pinang ii. iii. i. Singapura ii. iii. i. Melaka ii. iii.
  • Nama :__________________________________ Tarikh Tafsir:_________________ Menguasai Tidak T/Tangan GuruBand 3 : Tahu, Faham dan Boleh Buat MenguasaiB3D1E2: Melakar dan melorek petapembahagian kawasan pengaruh Britishdan Belanda di Kepulauan Melayu padatahun 1824Lakar dan lorekkan peta pembahagian kawasan pengaruh British dan Belanda di KepulauanMelayu pada tahun 1824.
  • Nama :__________________________________ Tarikh Tafsir:_________________ Menguasai Tidak T/Tangan GuruBand 4 : Tahu, Faham dan Boleh Buat Menguasai Dengan BeradabB4D1E1: Bandingkan cara SyarikatHindia Timur Inggeris mengambil PulauPinang, Singapura dan MelakaBandingkan cara Syarikat Hindia Timur Inggeris mengambil Pulau Pinang, Singapura danMelaka. Negeri Cara Huraian Kesan i. i. i. Pulau Pinang i. i. i. Singapura i. i.. i. Melaka
  • Nama :__________________________________ Tarikh Tafsir:_________________ Menguasai Tidak T/Tangan GuruBand 5 : Tahu, Faham dan Boleh Buat Menguasai Dengan Beradab TerpujiB5D1E1: Nilaikan keistimewaan Negeri-Negeri Selat yang menarik campurtangan Syarikat Hindia Timur InggerisNilaikan keistimewaan Negeri-Negeri Selat yang menarik campur tangan Syarikat HindiaTimur Inggeris. Keistimewaan Huraian Kesani. i. i. ii.ii. i. i. iiiii. i. i. ii.
  • Nama :__________________________________ Tarikh Tafsir:_________________ Menguasai Tidak T/Tangan GuruBand 6 : Tahu, Faham dan Boleh Buat Menguasai Dengan Beradab MithaliB6D1E1: Menjana idea secara rasionaluntuk kemajuan dan kemakmuran negaraserta dunia (UP)SyarahanSekiranya anda seorang Perdana Menteri, huraikan cara-cara bagi mengelakkan negara kitadijajah semula oleh kuasa asing.