Loading…

Flash Player 9 (or above) is needed to view presentations.
We have detected that you do not have it on your computer. To install it, go here.

Like this presentation? Why not share!

Miners de Chile

on

 • 768 views

Algunes de les produccions finals del projecte de treball d'uns alumnes de quart de primària sobre el cas dels miners atrapats a una mina de coure i or a Xile el passsat 5 d'agost. Realitzat entre el ...

Algunes de les produccions finals del projecte de treball d'uns alumnes de quart de primària sobre el cas dels miners atrapats a una mina de coure i or a Xile el passsat 5 d'agost. Realitzat entre el 15 de setembre i el 20 d'octubre aproximadament. I encara porta cua...

Statistics

Views

Total Views
768
Views on SlideShare
735
Embed Views
33

Actions

Likes
0
Downloads
1
Comments
0

1 Embed 33

http://blocs.xtec.cat 33

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Miners de Chile Miners de Chile Presentation Transcript

 • MINERS DE CHILE el treball dels de quart b 33 miners xilens atrapats en una mina Vint dies fa que 33 miners van quedar atrapats en una mina coure i or a la regió d'Atacama (Xile). Estan a 700 metres de profunditat. El seu rescat es presenta complicat i anuncien que pot trigar-se tres o quatre mesos a poder-los treure d'allà dins. Han obert un estret túnel pel qual els faran arribar menjar i algun sistema per poder-s'hi comunicar. Estan estudiant la possibilitat d'emprar una perforadora de pous petrolífers però aquest procediment sembla que té molts riscos perquè podria provocar un esfondrament.
 • 5 d'agost 33 miners van quedar atrapats al refugi de la mina San José, província de Atacama (Xile). L'esfondrament va passar a 460 metres. 23 d'agost Els miners des de sota terra van enviar una carta. Els especialistes van agafar la sonda 3 i van trobar una carta que posava escrit “Estamos bien en el refugio los 33”
 •  
  • La carta
  • Com la van enviar ?
   • Els miners van posar una nota de paper en una bossa de plàstic i la van lligar amb tires de goma en un martell que van pintar de vermell perquè destaques.
   • El martell el van trovar al pis numero 44 de la mina.
  • Que hi havia dins la bossa ?
   • A la bossa també hi havia una nota que un miner hi enviava a la seva dona.
 •  
 • El camp de futbol del pati fa 40 metres. Volem saber quants camps de futbol sala com el del pati de l’escola hi caben en 700 metres. Com ens podem fer una idea de quant són 700 metres?
 • 30 d'agost Els treballadors comencen a perforar amb la Strata 950. Van descobrir que els miners estaven a 700 metres. 5 setembre Una nova perforadora de 30 tones entra en acció en el rescat dels 33 miners. 15 de setembre La T-130 va tenir una avaria als 268 metres i els experts del rescat van dir: “a mitja nit o demà dimecres tornarà a funcionar”. 21 de setembre El 21 de setembre comencen a perforar amb 3 perforadores per fer els forats més amples.
 • El refugi 1-Hi ha tres tubs: Un, pel menjar; dos, per l'aigua; i tres, per respirar. 2-Hi ha un altre tub per la ventilació. 3- El refugi fa 50m2 . 4- Es desperten a les 7:30 h. A les 8:00 h esmorzen sandvitx, iogurt o llet. 5-Els envien llits de campaya per dormir. 6-Tenen una farmaciola i un pot per rentar-se les dents i el cos. 7-Cada mitja hora els envien ampolles d'aigua, aliments deshidratats, també han enviat llits de campanya, medicaments, càmares de vídeo, sabates, mitjons, reproductors de MP3, jocs de domino i de daus .
 •  
 •  
 • Això és un exemple del refugi on estan els 33 miners. Ho hem fet amb 7 metres a cada costat i en total fan 49 metres quadrats, arrodonint són 50. Es un exemple per veure quant espai tenen els miners al refugi.
 • 29 de setembre El dia 29 de setembre la primera càpsula arribava a la superfície de la mina Sant Josè. L'enginyer cap de socorristes André Sougarret ha dit que aquesta perforació serà bastant”difícil”. L'enginyer André Sougarret ha decidit que la perforadora T-130 és la més avançada. També diu que es un risc fer la perforació perquè hi ha risc de trencar una paret.
 •  
 • PLA A I PLA B: Es fa un forat de 12 cm amb la sonda prèvia. S'amplia un forat de 33 cm fins al refugi dels miners. S'amplia amb una broca mes gran de 60 o 70 cm. Es fica la càpsula per on sortiran els miners. El pla A es fa servir la màquina strata 950. El pla B es fa servir la màquina schramm T-130. PLA C: Es fan els 2 forats a l'hora de 70 cm i 90 cm. El pla C fa servir la màquina Sonda Petrolera que té les 2 broques juntes Mentre van perforant cau terra a les galeries i els miners l'han de treure.
 • Les maquines del rescat Del rescat hi ha 3 perforadores que son: La Schramm T-130 es una perforadora que va al nivell 135 de la mina (el nivell és com un pis d'un edifici però sota terra) es una maquina que primer fa un forat prim i després li canvien la broca per fer el forat més gran(la broca és amb el que fa el forat). La Strata-950 és una perforadora que va a nivell 100 de la mina. La Sonda petrolera,que és: una sonda que pot anar a nivell 150 de la mina Com funcionen Fan forats amples que trenquen la broca. Com canvien la broca (no comta la capsúla).
 • 5 d'octubre El dia 5 d'octubre faltaven 70 metres per arribar al refugi. El túnel per on pujaran els miners esta revestit de metall perquè si no tingues aquell metall s'esfondraria el túnel. 9 d'octubre Va passar a les 8 de la matinada del dissabte: en el campament Esperanza van celebrar que la màquina el Plan B havia arribat al refugi per obrir una via de contacte amb els miners amb la mida necessària per al rescat i per a què passi una persona. 10 d'octubre La perforadora Schramm T-130 va arribar el dia 9-10-10 al taller dels miners que esta a 622 metres sota terra. El dimecres 13 començaran a treure'ls. La càpsula tindrà un mecanisme d'emergència per si hi ha algun problema. La càpsula es diu FENIX 2. La màquina “guanyadora” és la del pla B. Un parell d'ambulàncies feien un simulacre per si havien de traslladar als miners a l'hospital de Copiapo. A la màquina Schramm T-130 li diuen la miraculosa``.
 • La construcció de la mina Per començar a construir una mina,s'ha de pensar on hi ha minerals. Una vegada que ja ho han decidit fan el forat. Quan la sonda va per mig camí miren si va be, si hi ha molts minerals segueixen. Quan ja han fet tot el forat fan el pou de ventilació i les vies per a les vagonetes. Abans de fer el forat llencen explosius,Després fan les galeries i després fan la xemeneia que comencen cavant per fora i posant ferro. Però si la mina cau els miners podrien morir ofegats a mida que van construint.
 • MÀQUINES PER FER MINES Una màquina que pot fer mines es la minadora. Sembla una aranya amb dues perforadores.
 • En quin ordre sortiran? Que no tenen ansietat que saben esperar Forts Poden tenir alguna infermetat o ser majors d'edat Dèbils Que estan en bona forma física, poden suportar algun problema amb la càpsula Hàbils
 • 11 d'octubre Van fer proves de la càpsula per veure si funcionava bé. La càpsula no es gronxava dins el túnel i no entrava pols. 13 d'octubre A les 5 i mitja de la matinada Florencio Avalos el primer miner sortia a la superfície de la mina Sant José.
 • Acaben de treure els miners 15 d'octubre A les 3:00 del matí els van acabar de rescatar i els primers en sortir de la mina van ser dos miners i dos malalts, el ultim en sortir de la mina va ser Lluís Urzua. La càpsula que va treure els miners va ser la FENIX 2.