Manual de Twitter

705 views

Published on

Manual de Twitter, bàsic i senzill, creat per "El Giroscopi".

Published in: Technology
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
705
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
26
Actions
Shares
0
Downloads
14
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Manual de Twitter

 1. 1. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empreses
 2. 2. 1. Els conceptes bàsicsPer on començar
 3. 3. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empresesQuè és Twitter? Twitter és un servei online que permet a les persones arreu del món comunicar-se en temps real a través de l’intercanvi de missatges curts (fins a 140 caràcters).
 4. 4. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empresesEl teu perfil a Twitter Qualsevol usuari que s’hi registri tindrà un compte amb l’adreça www.twitter.com/nom d’usuari on s’hi recullen els missatges que hi vagi escrivint. Tots els missatges van formant una mena de registre o diari, un blog amb les entrades molt curtes, d’aquí que sovint es parli d’un servei de microblogging.
 5. 5. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empresesSeguits i seguidors Un cop hem creat el nostre perfil podem seguir i ser seguits per altres usuaris. No cal seguir tothom que ens segueixi, ni tothom que nosaltres seguim ens seguirà. L’important és triar els usuaris que ens interessa escoltar.
 6. 6. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empresesA qui puc seguir? Gràcies a la opció “buscar gent”, podràs saber si els teus contactes d’email ja hi són, convidar-los o escollir entre algunes recomanacions de persones a qui seguir. En general, si veus que algú twitteja coses interessants, no et tallis, segueix-lo!
 7. 7. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empresesEl time line Quan seguim altres usuaris, a la nostra pàgina d’inici (www.twitter.com/home) hi veurem recollits els últims missatges que aquests han enviat. Això en anglès és coneix com el time line.
 8. 8. 2. TwittejarQuè dir i què esperar
 9. 9. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empresesTweets Un tweet (o twitt) és com es coneix popularment un missatge a Twitter. Qualsevol text de menys de 140 caràcters val, però hi ha certs tipus de missatges que ens trobarem sovint:
 10. 10. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empresesTweets: @replies Els @replies són missatges en que un usuari respon a un altre directament però de manera pública. Comencen amb el nom de l’usuari a qui us voleu dirigir: @nomdelusuari A la dreta de la pàgina d’inici trobareu la opció per veure els @replies que us hagin dirigit
 11. 11. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empresesTweets: amb enllaços Freqüentment els twitts inclouen enllaços: a webs, notícies, articles, fotografies, vídeos, blogs... Els seguidors que veuen aquests tweets poden anar a la pàgina fent click a l’enllaç. Com més interessants siguin els enllaços que comparteix un usuari, més ben considerat estarà.
 12. 12. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empresesTweets: ReTweets Els retweets o RT és quan un usuari “reenvia” el missatge d’un altre per difondre’l també entre els seus seguidors. Si algú escriu un missatge interessant que volem compartir, copiem el missatge (amb el nom de qui l’ha escrit a davant) i posem RT a davant. També podem fer RT automàticament amb l’enllaç que trobarem sota cada tweet i apareixerà als time lines dels nostres seguidors.
 13. 13. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empresesTweets: Missatges privats Un missatge privat també es coneix com a direct message o DM Es tracta d’un missatge dirigit a una persona de manera que només ella podrà llegir-lo. És a dir, no apareixerà en el time line públic. A la dreta de la pàgina d’inici trobareu l’opció per enviar i veure els missatges privats que heu rebut.
 14. 14. 3. Opcions avançadesPer treure-li més profit
 15. 15. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empresesFer cerques Podem fer cerques de temes que ens interessen, per saber què en diu la gent, per estar informats...
 16. 16. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empresesEls hashtags Els hashtags és com s’anomenen les etiquetes a Twitter. Van precedides d’un # i serveixen per assenyalar els tweets que parlen d’un mateix tema i que els altres usuaris els puguin seguir fent una cerca d’aquella etiqueta. S’utilitzen sovint i per motius molt diversos: esdeveniments, temes d’actualitat, jocs, esports...
 17. 17. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empreses#followfriday #followfriday o #ff és el hashtag més popular de Twitter. És “tradició” el divendres entre molts usuaris publicar un missatge amb aquesta etiqueta i un o diversos noms d’usuaris. Quan et citen en un #followfriday vol dir que recomanen als seus seguidors que també et segueixin. Si creus que un usuari val molt la pena, fes-li @followfriday i dóna’l a conèixer!
 18. 18. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empresesTrending topics Un “trending topic” és un tema candent, del que s’està parlant molt a Twitter en un moment donat. Pot ser un #hashtag concret o una paraula, un nom... A la pàgina principal del teu time line, a la columna de la dreta, podràs veure els trending topics del moment.
 19. 19. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empresesLlistes Els usuaris de Twitter poden crear llistes per agrupar diferents usuaris al voltant d’una temàtica concreta i fer-ne més fàcil el seguiment. Cada llista té la seva pròpia pàgina des d’on podem seguir el time line format pels missatges dels usuaris de la llista
 20. 20. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empresesAplicacions Twitter: móbil i escriptori A banda d’utilitzant el navegador i visitant twitter.com, podem seguir i escriure missatges a Twitter utilitzant diverses aplicacions per a l’escriptori de l’ordinador o per al móbil. Alguns exemples: > Tweetdeck > Seesmic Desktop > Twhirl > Tweetie > Echofon
 21. 21. 4. Twitter per a empresesQuè cal tenir en compte
 22. 22. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empresesLes empreses a Twitter Cada vegada més i més empreses de totes les mides i sectors arreu del món estan creant el seu perfil a Twitter per aprofitar les oportunitats d’aquest nou canal de comunicació.
 23. 23. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empresesBeneficis de ser una empresa piuladora Crear un perfil a Twitter per a la vostra empresa és una oportunitat per a tenir un canal directe... > per comunicar > per interactuar amb els clients > per crear una comunitat d’entusiastes > per donar-se a conèixer > per generar visites i vendes > per oferir servei personalitzat > per transmetre experiència i coneixement > ....
 24. 24. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empresesConsells bàsics per començar #1 No tinguis pressa És una inversió a llarg termini #2 Crea el teu propi èxit Defineix què funciona per a tu i centra’t-hi #3 No siguis un disc ratllat No es tracta només de fer soroll #4 Sigues autèntic Sigues humà, sigues honest... sigues tu mateix #5 Participa en la conversa Respon, pregunta, comenta, comparteix... #6 Informa’t i educa’t Pren-te el temps per aprendre’n #7 Llença’t-hi! No planifiquis més, executa!
 25. 25. 3. Per a saber-ne mésEnllaços per aprofundir
 26. 26. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empresesPer a saber-ne més... Twitter 101: una guia especial http://business.twitter.com/twitter101 Twitter in plain English: http://www.youtube.com/watch?v=ddO9idmax0o Betes i Clicks http://betesiclicks.com/tag/twitter *Fonts de les imatges http://www.twitter.com http://www.hongkiat.com/blog/world-of-twitter-mosaic-twitter-wallpapers http://www.vecteezy.com/vf/770-Twitter-Style-Bird-Icons
 27. 27. Twitter: clar i catalàManual d’introducció a Twitter per a empresesSegueix ElGiroscopi http://www.elgiroscopi.com http://www.twitter.com/elgiroscopi
 28. 28. Gràcies

×