Dropbox

470 views
396 views

Published on

Manual pràctic per començar a utilitz

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
470
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
187
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Dropbox

 1. 1. Vicenç Llobet Maig 2013
 2. 2. 1. Introducció 2. Què és Dropbox? 3. Configurar Dropbox 4. Utilitzar Dropbox
 3. 3. Darrerament s’ha parlat i s’està parlant força sobre el “núvol” i de com és el futur del Web. També s’han presentat serveis i aplicacions que ja utilitzen el “núvol” per oferir avantatges als seus usuaris. Els avantatges de treballar en el “núvol” són diversos i els propòsits amb els que es poden utilitzar també són diversos, però un dels més populars és el de l’allotjament de continguts.
 4. 4. Dropbox és un servei d’emmagatzematge d’arxius en línia que ofereix espai gratuït per poder emmagatzemar tot tipus de continguts. D’aquesta manera es pot utilitzar el servei per emmagatzemar documents o sincronitzar ordinadors sense necessitat de discos, unitats removibles o altres medis físics. És important destacar que l’oferta de Dropbox es divideix en tres parts, d’acord amb les necessitats de cada usuari. Aquestes són:  Servei Web. Mitjançant el compte de l’usuari i a través del navegador es pot accedir als continguts emmagatzemats al núvol des de qualsevol PC amb connexió a Internet. Així mateix, també es pot compartir els fitxers amb qui es vulgui.  Aplicació d’escriptori. La seva missió és mantenir sincronitzada una carpeta específica de l’ordinador amb l’emmagatzematge al núvol. Així, qualsevol canvi en l’ordinador es veurà reflectit al compte de l’usuari a Dropbox.  Aplicacions per a mòbils. La seva missió és bàsicament la mateixa que la del client d’escriptori, només que a través d’aquestes s’accedirà al servei des del mòbil i allà on es trobi l’usuari.
 5. 5. El primer pas a realitzar és crear un compte a Dropbox. Per a tal efecte, s’haurà de punxar el botó “Iniciar sesión” i després a “Crear una cuenta”.
 6. 6. Una vegada dins, només cal emplenar les dades del formulari amb el nom, cognoms, una adreça de correu electrònic i una paraula de pas. Cal dir que l’adreça de correu electrònic i la paraula de pas seran les que permetran a l’usuari accedir al seu emmagatzematge en el “núvol” un cop hagi finalitzat el registre a Dropbox. Un cop emplenat el formulari, cal marcar la casella d’acceptació dels termes de Dropbox i prémer al botó “Crear una cuenta”.
 7. 7. El següent pas és descarregar l’aplicació de Dropbox per al sistema operatiu que utilitzi l’usuari. Això permetrà administrar d’una millor manera tots els continguts online. Instal·lar l’aplicació d’escriptori és molt senzill: només cal prémer en el botó corresponent i el programa s’encarregarà de guiar a l’usuari en la instal·lació. Cal tenir en compte que aquest procés interromprà momentàniament la connexió, pel que és recomanable que no s’estigui utilitzant cap servei d’Internet a l’hora d’instal·lar Dropbox. A continuació el programa preguntarà si l’usuari té un compte. Com que prèviament l’usuari ja s’ha enregistrat, s’haurà de marcar la segona opció de “Ya tengo una cuenta de Dropbox” i prémer al botó “Siguiente”.
 8. 8. En aquest punt de la instal·lació, caldrà informar de l’adreça de correu electrònic i la paraula de pas utilitzada quan l’usuari s’ha enregistrat en els passos anteriors. També caldrà especificar un nom per identificar l’equip ... veieu l’exemple que apareix.
 9. 9. Una vegada que Dropbox acabi de sincronitzar les dades, el programa demanarà que l’usuari defineixi la quantitat d’espai que hi vulgui assignar al compte. Si no es vol pagar cap quota, llavors s’ha d’escollir l’opció de 2Gb. Si, pel contrari, l’usuari vol disposar de més espai d’emmagatzematge, caldrà escollir alguna de les altres opcions.
 10. 10. Al prémer al botó “Siguiente”, es mostraran les opcions de configuració. Si no es domina massa la gestió de l’ordinador, llavors és recomanable escollir l’opció “Típico” i prémer en el botó “Instalar”. Si, pel contrari, es desitja ajustar manualment alguns aspectes, llavors caldrà escollir l’opció “Avanzado”.
 11. 11. L’opció “Avanzado” permetrà definir on s’ubicarà la carpeta Dropbox i quines carpetes s’hauran de compartir.
 12. 12. Una vegada que l’usuari ha escollit un camí o un altre i s’hagin definit els ajustos, el programa convidarà a realitzar un recorregut per la seva oferta. Aquí es pot aprendre alguna cosa bàsica o directament saltar aquesta opció per començar a utilitzar l’aplicació.
 13. 13. Qualsevol de les opcions, a l’arribar al final del procés, només s’haurà de prémer en el botó “Finalizar”, tenint cura de seleccionar si es desitja que Dropbox s’obri immediatament o no.
 14. 14. Utilitzar la carpeta de Dropbox és molt senzill, ja que es tracta d’una ubicació com qualsevol altra dins de l’ordinador. L’únic que cal tenir en la ment és que tot allò que es col·loqui dins d’aquesta carpeta serà enviat al “núvol”. Això significa que es podrà accedir a qualsevol arxiu que es posi allà dins a través del compte d’usuari, ja sigui mitjançant un altre ordinador, un mòbil o un navegador Web en qualsevol ordinador. D’aquesta manera, només es necessita arrossegar i deixar anar continguts dins d’aquesta carpeta perquè aquests s’enviïn al servei en línia. A més, els mateixos estaran sincronitzats, el que significa que qualsevol canvi que se’ls faci serà replicat a la seva còpia en el “núvol”.
 15. 15. D’aquí en endavant, i mitjançant el compte d’usuari en el Web de Dropbox, es podran configurar altres qüestions addicionals. Per exemple, es podrà convidar a amics a unir-se al servei o inclús compartir carpetes amb ells. Per a fer aquest darrer pas (molt últil a l’hora de treballar amb projectes conjunts de forma remota) només s’haurà de prémer a l’opció “Compartir” i, seguidament, prémer a “Nueva carpeta compartida”.
 16. 16. Un cop s’arriba a aquest punt, només cal escollir entre crear i compartir una carpeta nova –opció amb la que caldrà especificar el nom de la nova carpeta– o bé escollir l’opció de compartir una carpeta ja existent a Dropbox.
 17. 17. En el cas d’escollir una carpeta existent, el sistema mostrarà un arbre amb totes les carpetes i sub-carpetes creades a Dropbox per triar quina serà la que l’usuari vol compartir amb altres usuaris.
 18. 18. És important remarcar que es podran convidar amics mitjançant comptes de correu electrònic o a través de contactes de Facebook. Una vegada que el procés estigui complert, les altres persones podran accedir als continguts de la carpeta compartida, així com també realitzar modificacions. Finalment cal dir que Dropbox s’instal·larà a la safata del sistema, des d’on notificarà tots els nous moviments i des d’on es podrà accedir a la carpeta Dropbox, al servei Web i des d’on es podran ajustar les diferents opcions del programa.
 19. 19. Vicenç Llobet correu@llobet.eu.com Maig 2013

×