Snabbkurs webbsida

259 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
259
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Skriv dina anteckningar för den här bilden
 • Skriv dina anteckningar för den här bilden
 • Snabbkurs webbsida

  1. 1. En enkel webbsida Sub Title
  2. 2. Jag börjar med att lägga in koden för doctype som talar om vilken typ av dokument det är och hur det ska tolkas. De vanligaste dokumenttyperna är Strict, Transitional och Frameset. I det här exemplet har jag valt att användamig av strict då denna dokumenttyp alltid bör eftersträvas. Då jag väljer att använda strict så måste jag också separeraInnehåll från struktur med hjälp av css, återkommer om detta lite längre fram.
  3. 3. En enkel webbsidaEfter doctype lägger jag in koden för html som är en förkortning av Hyper Text Markup Language och är det språk somanvänds för att skapa webbsidor. Det är mellan html:s start och slut-tagg som jag kommer att skriva in den kod som avgörhur innehållet på webbsidan kommer att visas.
  4. 4. Nästa steg är head-taggen detta är webbsidans huvud och innehåller information om dokumentet. Det som står innomhead-taggarna syns inte på själva webbsidan. Det är här som jag kommer att lägga in den externa css länken till css filen.
  5. 5. Här har jag lagt till meta-taggen. I denna skriver man in till exempel information och nyckelord till sökmotorerna, informationom författaren och i detta fall har jag skrivit in vilken typ av teckentabell sidan ska använda sig av (västeuropeiska tecken).
  6. 6. Här har jag lagt in title-taggen där man skriver in en lämplig titel för webbsidan. Denna kommer sedan att visas på skärmenhögst uppe i det blåa fältet.
  7. 7. Body-taggen är kroppen för webbsidan och en av de viktigaste taggarna. Body-taggen omsluter alla andra struktur taggarpå webbsidan.
  8. 8. Här har jag använt mig av h1-taggen för rubrik och skrivit in ”Välkommen!”.
  9. 9. Hr har jag använt p-taggen för text.
  10. 10. Jag öppnar sedan ett nytt dokument där jag skriver in css regler för body, h1 och p . I det här fallet så har jag valtbakgrundsfärgen svart för body-taggen vilket gör webbsidan svart. Därefter har jag satt färg både för rubrik och text.Jag sparar sedan filen och döper den till style.
  11. 11. Här har jag lagt in en länk till css:n.
  12. 12. Här är resultatet. Detta var bara en liten snabbkurs i grunderna och möjligheterna är oändliga så besök gärna länkarnasom finns på plakatet för att lära dig mer.

  ×