Markedsplan tm medlemsmøte_151112

577 views
462 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
577
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
30
Actions
Shares
0
Downloads
10
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Det ser ut til at vi i 2012 heller ikke greier å snu den negative trenden på samlede antall overnattinger totalt sett. Det til tross for at det har vært mange aktiviteter så langt i 2012 og mye synlighet i media (TV). Noen av TV-sendingene som «Telemarkskanalen – minutt for minutt» kom dog sent på sesongen, så vi håper vi kan få en effekt av dette til neste år. Vi har i år fått litt mindre midler enn i fjor. Fylkeskommunen ga totalt 1,75 mill mot 1,9 i fjor. 500 av de 1,7 mill ble sendt videre til vintermarkedsføringen som Telemark Alpin har tatt selv i år. Samlet har det også vært en liten reduksjon blant enkeltkommuner/destinasjonsselskap. Vi mener dette er en uheldig utvikling; dersom vi skal hevde oss i en konkurranseutsatt næring må vi ha midler til å bli synlige. Men noen lyspunkter er det. I NL vi har vi hatt en kraftig vekst. En økt satsning på det nederlandske markedet i fjor har gitt resultater. Vi fortsetter å prioritere Nederland i 2013. Det er flere som skal ha æren for økningen; flere aktører utfører egne aktiviteter. Undersøkelser har tidligere vist at ¼ av mrk-budsjettet til aktørene går gjennom Telemarkreiser. Vi bør fremover se på hvordan vi kan samle resursene ytterligere for å få til en slagkraftig markedsføring. Danmark har hatt en kraftig tilbakegang (spesielt i vinteren – 18,3 % (-24,2 % i Fjell-Telemark)). Finanssituasjonen må nok få noe av skylda for det. Hovedmålgruppene i Danmark; barnefamilier med barn 12 + samt eldre personer, er mindre påvirket av den økonomiske situasjonen. Kampanjene styres mot disse målgruppene ved valg av eksempelvis aviser og behavioraltargeting på bannerannonser. Danmark er fortsatt et viktig marked og med Fjord Lines nye terminal i Langesund fra mai 2013 har vi en ny mulighet til å få dem til å tilbringe tid i Telemark, ved at de kommer direkte hit. Vi satser derfor også på Danmark til neste år. Vi håper også at tiltakene til Telemark Alpin i årets vinterkampanje kan gi en god utvikling til neste år. Tyskland har hatt en liten nedgang men er forholdsvis stabilt; vi har valgt å satse minst på dette markedet til neste år.
 • Barnefamilier er en viktig målgruppe i Norge og Danmark, i mindre grad i Nederland og Tyskland – da blir det med litt større barn. I Danmark 12 + I alle markedene vil i tillegg vennegrupper og voksne uten barn være en stor målgruppe. Disse vil også være hovedmålgruppe for tematiserte opplevelser som vandring og sykling – både i det norske og utenlandske markedet. Nederland har utviklet seg til å ble det største utenlandsmarkedet på sommerstid, og vi vil gå inn med betydelige midler sammen med Innovasjon Norge sin kampanje her da det er mange destinasjoner, som i fjor, ønsker å satse på det nederlandske markedet.
 • Strategien er avsjekket mot MRK-utvalget. I forhold til ny merkevarestrategi og fyrtårnstrategi som kommer neste år, må vi oppdatere dagens spydspisser. Bakgrunnen for spydspisstrategien er å kunne uttrykke merkevaren Telemark tydelig og konsistent. Tar også utgangspunkt i de unike salgsfortrinnene: - Korteste reiseavstand fra Kristiansand og Larvik til et helhetlig reiselivstilbud - Rikt tilbud både sommer og vinter - Kort avstand til det norske fjordlandskapet, godt utgangspunkt for baseferie om sommeren Består av produktkonsepter og opplevelser som naturlig danner paraplyer, slik at de fleste produkter og lokasjoner kan stå under en eller flere av disse spydspissene. Viktig for 2013: Telemark er beliggenhet, tilgjengelig het og mangfold er ideelt for rundreiser med aktiviteter; tydeliggjøres ytterligere med: Fjord Line-forbindelsen til Langesund fra 30. mai 2013 Etter åpningen av Jondaltunnelen i september 2012 er den korteste veien mellom øst (Oslo) og fjordene i vest gjennom Telemark
 • Integrert markedskommunikasjon: Tenk helhetlig og utnytte de «kontaktpunktene» vi har tilgjengelig. Integrert markedskommunikasjon går på ideen om å integrere offline og online aktiviteter for å gi maksimal effekt. Den tradisjonelle kanal-tankegangen, som følger produktet fra lansering til distribusjon, gir ikke så riktig bilde lengre. Viktig å huske at verden er i forandring og se det kundenes øyne/bruksmønster. Veien til produkt/tjeneste mot forbruker går nå via kontaktpunkter. I begynnelsen er kunden i søk-modus, oppdager og får kjennskap til Telemarkreiser. Kombinasjon av Offline og Online-aktiviteter skaper kjennskap. Når de nærmer seg kjøp – målrettet fokus mot de som har vist interesse – fange dem og være synlig gjennom kjøpsprosessen. Å holde de som er interesserte varme er nødendigvis ikke så dyrt – remarketing gjennom nyhetsbrev, nyheter på websiden og sosiale medier, banner retargeting med mer. Viktig å være synlig i alle kontaktpunkter med en helhetlig kommunikasjon. Budskap og merkenavn bør også være med i alle elementene for å skape synlighet og kjennskap. Det er viktig at hver kontaktpunkt vurderes ut fra en helhet. Bør ikke leve sitt eget liv. Snakker du om en nyhet på websiden og i nyhetsbrev bør det også være på facebook. Samtidig er det mulig å variere litt på budskap avhengig av hvor man er i kjøpsprosessen. Også viktig i forhold til den kommende merkevaren.
 • Dette er hovedgrunnen til at vi vil jobbe mer bevisst mot intergrert markedskommunikasjon fremover.
 • Praktisk eksempel. Høstkampanjen. Samme budskap i alle medier/kontaktpunkter. VisitNorway – annonsering i Dagbladet og bannere – godt synlige pakker på www.visitnorway.no Samme pakker på www.visittelemark.no
 • «Drar kampanjen videre». Egne adwords-annonsering for 3 av pakkene + en felles for Telemark. Samme pakker på www.visittelemark.no.
 • Praktisk eksempel. Høstkampanjen. Samme budskap i alle kanaler/kontaktpunkter. VisitNorway – annonsering i Dagbladet og bannere – godt synlige pakker på www.visitnorway.no Samme pakker på www.visittelemark.no
 • I påvente av organisasjonsprosessen sette større endringer på hold. Holder på med innholdsanalyse av en rekke sider. Sender ut tilbud på Imageshop om kort tid.
 • Fersk rapport fra MMI: 71 % av befolkningen bruker SM daglig (49% hver dag). Betydningen av sosiale medier og ’word of mouth’ øker, og styrer i større grad konsumentenes reiser og beslutninger, det er derfor viktig med aktiv tilstedeværelse i denne kanalen. Øke sannsynlighet for å være top of mind og bli tatt med i vurderingen når en ferie eller aktivitet planlegges. Som del av integrert kommunikasjon; repeterer budskapet og når flere. Eksempelvis Irene delte nylig et bild fra Krossobanen vi en tag og denne fikk like mange delinger fra Visittelemark som fra Krossobanen selv. Jeg oppfordrer alle til å være aktive på sidene våre for å få frem deres budskap, samt komme med tips. Som en del av vårt samarbeid med Visit Sørlandet om å markedsføre Southern Norway i utlandet, har vi opprettet facebookside under navnet Visit Southern Norway – her må dere alle gå inn og ”Like” sidene, og vi legger også til alle dere under Like for å spre deres facebooksider til flest mulig. Dette gjelder selvsagt også for våre egne facebooksider. Vi ser at facebooksidene er en viktig kilde til trafikk.
 • Vi jobber aktivt med å sende ut nyhetsbrev med tilbud fra våre medlemmer, og gjør stadig tiltak for å utvide vår kundedatabase, både ved påmeldingsskjema på hjemmesiden vår og ved å registrering når det foretas en bestilling, gjennom messer/stands og gjennom konkurranser som julekalenderen som nå snart er på trappene. Til nå har vi sendt ut tilbud som dere har kommet med uten at dette har vært en tjeneste vi har tatt betalt for, men dette er noe vi må vurdere videre etter hvert som vi ser an responsen.
 • Booking er en viktig del av Telemarkreiser. Vi ser at det er en høy andel som går inn på hotell og pakker. Om de ikke kjøper med en gang kan de få ideer og booke direkte hos hoteller og aktivitetstilbydere selv senere. I 2012 kom kobling mellom City Break og Visbook, som mange destinasjoner i Telemark bruker som destinasjonssystem, på plass. Telemarkreiser sitter i fagrådet til Book Norway og jobber for å få til en nasjonal utvikling som gagner våre bookbare bedrifter. Vi lager nye alotmentavtaler for 2013 og fremover for våre bookbare bedriftene slik at de som ønsker å ligge tilgjengelige på Book Norway vil kunne nå ut til Visit Norways over 15 mill brukere. (Vi jobber nå også aktivt med økt opplæring i City Break slik at flere skal kunne håndtere systemet på egenhånd.)
 • Distribusjon Telemarkbrosjyre: Rogaland, Vestfold, Agder og Oslo-området, samt på Svinesund, til Color Line, på Visit Oslo, Torp og til turistkontorer i og utenfor Telemark. Legges ut som blabar pdf på Innovasjon Norges utlandssider Telemark og i tilliggende områder, samt på Visit Oslo, Torp og Svinesund
 • Bra for utrulling av ny profil. Bra for å bygge opp interesse før sesong. Bra for å selge i sesong.
 • Vi deltar på aktuelle bransjearrangment som NTW, som i år vil holdes i Røros, i tillegg til at det gjennom Innovasjon Norges kampanjer holdes ulike workshops. Tidligere produserte vi en turoperatør-manual som vi i år etter undersøkelser kutter ut. Internett er det bransjen bruker mest, og vi finner det mest lønnsomt for våre andelseiere at vi dropper brosjyren i 2013. Vi jobber med nye tiltak.
 • Telemarkreiser har i sin strategi et ønske om å øke antall kontakter av mediabesøk til Telemark. Ved større deltakelse i Innovasjon Norges kampanjer, vil vi også få et tilbud om mer pressebesøk Telemarkreiser vil for øvrig jobbe fokusert og kontinuerlig for å gjøre deres reiselivstilbud synlig i redaksjonell sammenheng både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi utarbeider også egen pressestrategi i forbindelse med de enkelte tv-programmene som har vært produsert i Telemark for å utnytte dette maksimalt.
 • Primærmarkedene for Telemark vil i 2012 være Norge, Nederland, Tyskland og Danmark. Disse jobbes hovedsakelig med hovedtyngde i felleskampanjer med Innovasjon Norge. Vi har ikke helt landet summene i Norge enda, men vi har kunnet melde inn betydelige bidrag i både Danmark og Nederland for neste år pga. interessen fra dere. Dette betyr at vi samlet får en mye bedre deal med matching fra Innovasjon Norge slik at vi får økt synlighet for hver enkelt av dere. Både sykkel og vandre-kampanjene er også Telemark sterkt inne og blant de største aktørene i 2013.
 • Dette er eksempler på aktiviteter som settes opp i hvert marked. Telemarkreiser er med i markedsutvalget til DK og er med og påvirker aktiviteter Bilaget og Norgeskatalogen «Slåes sammen» slik at vi sparer penger på trykk og arbeid Mer på egenkampanjer og iPad-bilag Kampanjeperiode april og mai/juni. Nederland, Tyskland og vandring starter tidligere, fra medio desember Ipad-katalog tilsvarende som ble utviklet for vinteren i år. Facebook – 4 aktiviteter Ukens destination Fredagstilbud – et unikt tilbud til fans av VisitNorway Konkurranser (drive – to – web) Visualisere SommerNorge – konkurranse som kjører over 5 uker
 • Vi skal delta på Ferie for alle i Danmark i slutten av februar. Dette er Skandinavias største reiselivsmesse, og noen av dere har vært trofaste deltakere gjennom mange år. Dette det riktige stedet å selge inn i oppløpet mot sommeren, og her kan du sørge for at ferien blir booket allerede der og da dersom du har noen gode tilbud å komme med.
 • Markedsplan tm medlemsmøte_151112

  1. 1. Slik skal vi bli mer synlige i 2013Håkon Nordby, markedssjef Telemarkreiser www.visittelemark.no © Bjørn Quentin Kvamme
  2. 2. Hvem er Håkon?• 38 år fra Porsgrunn, samboer fra Rjukan og to gutter på 3 og 6 år• Foret opp med røye fisket fra bestefars hytte på Møsvatn• Testet båtferdigheter i Grenland/Kragerø i trekogg i 15-/16-årene• Høst/vintre ofte i Rauland på mine foreldres hytte• Somre på hytta til min samboer og svigersøster på Levang/Kragerø• Turer til Lifjell, Bø, Gautefall, Drangedal,Vrådal, m.m.• ER glad jeg er tilbake i dette herlige fylket! www.visittelemark.no
  3. 3. Hva har Håkon gjort?• Studert markedsføring og økonomi på NMH/BI og EAE Barcelona• Har jobbet 12 år i Mamut og vært med på en kraftig vekst fra 65 ansatte i ett marked til 460 ansatte i 6 europeiske hovedmarkeder• Suksess basert på villighet til å satse på MRK fra dag1 – Salgsutløsende reklame samt bygge brand og verdier – Kontinuerlige tilstedeværelse i flere kanaler: • DMer, Dine Penger, Aftenposten • Google AdWords så og si hver dag • Bannerannonsering, retargeting, SEO – Top of mind når kunden skal ha økonomisystem• Har hatt en rekke stillinger; fra prosjektleder til kommunikasjonsekspert og marketing manager www.visittelemark.no
  4. 4. Nåsituasjonen: Overnatting per august 2012Telemark NorgeI forhold til resten av landet har fylket tapt markedsandeler både på innenlandsmarkedet og på utenlandsmarkedet. - 4,6 % sammenlignet med 2011• Endringer antall samlede overnattinger 2011-2012 (august): NL +16,9 % DE -3,1 NO -4,4% DK -12,7% www.visittelemark.no
  5. 5. Målgrupper 2013Markeder MålgrupperVINTER SOMMER VINTER SOMMERNorge viktigst Norge viktigst Barnefamilier Barnefamilier(nærfylker) Nybegynnere, Vennegrupper, familier,Danmark størst (Jylland Nederland største viderekomne og par 40+og Fyn) utenland i 2011 og 2012 spesialisterTyskland potensielt Tyskland nest største Aktivtets-/tema-turermarked, mye p.g.a. utenlandsmarked for spesifikkeColor Line målgrupper Danmark viktig p.g.a. nærhet www.visittelemark.no
  6. 6. SpydspisseneUtland NorgeVINTER VÅR, SOMMER, HØST VINTER VÅR, SOMMER, HØSTVinterferie med ski på Rundreise i det unike fjord-beina og fjellandskapet Vinterferie med ski på beina, Familieferie med fokus på alpin, badeopplevelser, BøAlpinkjøring i Baseferie med dagsturer til -vinterreisemålene Sommarland, kysten, badeliv iTelemark (hovedvekt fjordene. Baseferie med Gaustablikk, Rauland, Vrådal, Kragerø og Grenland medpå alpint, men også turmuligheter. ”wandern light”, Gautefall Skien Fritidsparkalpin/langrenn) carwalks, vandring som dagstur (med joggesko, ikke fjellstøvler). (Utfordring; Telemarkkjøring som Telemarkskanalen. tilretteleggelse. Merkede event/oppvisning Kanalturer alene, turløyper) kombinasjonsturer med kanal og overnatting, kanal- ogGaustablikk og Rauland Tematiseringer: sykkeltur, etc.som de snøsikre Telemarkskanalen,fjelldestinasjonene sykkelpakker, historien om Tematiseringer, turgåing, Vemork sykkel, fiske www.visittelemark.no
  7. 7. Integrert markedskommunikasjon• Fra kanaler til kontaktpunkter www.visittelemark.no
  8. 8. Fordeler med integrert kommunikasjon– integrasjon av offline og online-aktiviteter for bedre effekt• Skape større synlighet med konsistente budskap i flere kanaler• Integrering av aktiviteter for å gi maksimal rekkevidde og frekvens (nå ut til flest mulig med flest mulig repetisjoner)• Fokus på å fange de som er nådd og vist interesse – Få besøkende fanget gjennom konkurranser, påmelding til nyhetsmail, nedlasting av kart/sykkelstier, guider etc. Bygge nyhetsbrevbase – Fange og bygge opp populasjon med de som besøker websidene (tag/kode på websidene). Bygge base for retargeting bannerannonsering (nettannonsering)• Bearbeide de som har vist interesse – Benytte nyhetsbrev, facebook og retargeting for at Telemark er «Top of mind» – Øke frekvens av budskap om Telemark slik at vi alltid er «Top of mind» – Vi kan utvikle budskap og tilbud, måle og videreutvikle online-tiltakene – Veldig kostnadseffektivt• Fremover skal vi bygge vår integrerte kommunikasjon www.visittelemark.no
  9. 9. Eksempel på integrert kommunikasjon: Høstkampanje 2012 • Innovasjon Norges aktiviteter: Bannerannonsering Bannerannonsering Google AdWords Google AdWordswww.visitnorway.nowww.visitnorway.no Annonse Dagbladet Magasinet Annonse Dagbladet Magasinet Facebook Facebook www.visittelemark.no
  10. 10. Eksempel på integrert kommunikasjon: Høstkampanje 2012 • Vår aktiviteter:NyhetsbrevNyhetsbrev Google AdWords Google AdWords Facebook Facebook www.visittelemark.no www.visittelemark.no www.visittelemark.no
  11. 11. Markedsaktiviteter 2013 www.visittelemark.no
  12. 12. www.visittelemark.no• Inngangsportal, reiselyst, lead capture og booking• 57 % vekst i unike besøkende så langt i år• Forbedre innhold/SEO – Optimalisere innhold/struktur – Optimalisere tekst og linker samtidig – Viktig at næringen linker til oss også til relevante undersider – bra for alle – SEO og page rank• Sette opp bildebankløsningen Imageshop – Forenkler arkivering og søk etter bilder – Brukes av blant annet VisitNorway og Fjord-Norge• Skal implementere en løsning som støtter mobiloptimaliserte sider www.visittelemark.no
  13. 13. Imageshop www.visittelemark.no
  14. 14. Sosiale medier• Stor kilde til trafikk for våre sider• Viktig i forhold til integrerte markeds- kommunikasjonen; – være der når kunden søker informasjon – få mest ut av aktuelle nyheter og tilbud i alle medier• Setter opp ukentlig publiseringsplan på Facebook – Oversikt over interessante innlegg• Lenker Facebook, visittelemark, Flickr,Youtube, etc – Eksempelvis i forhold til TV-innslag, bildekonkurranser, etc• Visit Southern Norway på Facebook – felles side med Visit Sørlandet – Enda en kanal for markedsføring – spesielt mot utlandet• Ny bransjeside på Facebook – for effektivisere informasjonen til bransjen www.visittelemark.no
  15. 15. E-postmarkedsføring Nyhetsbrev Nyhetsbrev• Utvide kundedatabase – Påmeldinger via våre nettsider – Påmeldinger via Tellus/City Break – Gjennom messer/stands – Gjennom aktiviteter/konkurranser som • Julekalender• Målgrupper: – Forbrukere – Bedrifter – Turoperatører www.visittelemark.no
  16. 16. Online booking– City Break• Videreutvikling av booking- løsningen – er i fagrådet• Videreutvikle integrasjonen mellom Visbook og CityBreak som kom i 2012• Den nasjonale bookingtjenesten Book Norway nærmer seg nå også booking av aktiviteter – Tilgang til over 15 mill brukere på Visitnorway.com – Telemark har per i dag en av de største antall aktivitetstilbud blant norske destinasjoner• Tilbyr microbutikk/agentavtaler til en gunstig pris www.visittelemark.no
  17. 17. Telemarkbrosjyre• Skal skape reiselyst• Vi har gjennomført en konseptendring som videreføres – store bilder og mindre tekst• Mulighet for å kjøpe annonseplasser for profilering/tilbud bakerst i katalogen• Bakside og 2-3 helsider bakerst til annonser Telemark Guide Opplag• Populær i mange år; nyttig verktøy før 134 000 (NO + UK/DE) og under reise i Telemark Postal utsendelse• Kart med avmerkede attraksjoner og aktiviteter medio mars + partnere• Ruteplan/priser Telemarkskanalen 52 000 til Telemark og• Arrangementsoversikt, overnattinger med mer nærliggende områder• Distribusjon langs innfartsårene til Telemark i 2013 www.visittelemark.no
  18. 18. Southern Norway-kart• Nytt kart i fjor med Visit Sørlandet Kartet vil utvides• Fokus på utlandet – NO, DE, NL og UK til å ta med Oslo for bedre oversikt• Kart, rundreiseforslag , informasjon og opplevelser + ekstra rund- i Sør-Norge reiseforslag i 2013• Annonser/bedriftspresentasjoner• Telemark disponerer ½-parten av plassen i 2013 Opplag Distribusjon 25 000 Distribusjon på messer, hos Color Line, Fjord Line, Visit Oslo, Torp og til turistkontorer i og utenfor Telemark og Sørlandet. Lastes ned/bestilles på VisitNorway. www.visittelemark.no
  19. 19. NYHET! Retargeting – hvordan fungerer det?• Kanskje den mest målrettede formen for bannerannonsering som finnes• Bannerannonsering mot kun de som har besøkt Telemark-nettsider• Kan gjøres via Google eller online mediebyrå• Fordelen ved å benytte online mediabyrå er at de har ca 95 % av alle «premium sites» (Eksempelvis Dagbladet, Nettavisen, etc.)• Vi kan da lage bannerannonser som dukker opp på eksempelvis på Dagbladet.no etter at man har vært på vår side• Mange muligheter for å få besøkende tilbake; tilbud, profil, nyheter, etc. www.visittelemark.no
  20. 20. Retargeting/bannerannonsering fortsetter• Vi vil tilby dette fra medio januar 2013 etter en test i desember• Telemarkreiser tar prosjektstyringen; oppfølging med mediabyrå, produksjon av bannerset, koordinering av innhold og landingssider• Prisen blir meget rimelig da vi ikke går mot andre enn de som har vært på våre sider, istedenfor å kjøre ut bred bannerannonsering som går mot alle (som eksempelvis leser VG)• Alle som vil delta må implementere en liten kode på sin nettside som samler populasjon – det er gratis!• Ta kontakt med oss for mer informasjon www.visittelemark.no
  21. 21. Turoperatører 2013• Telemarkreiser deltar på aktuelle bransje- arrangement som NTW, workshop gjennom internasjonale kampanjer etc.• Vi har fått innvilget søknad om Pre-tur til NTW i Røros – fokus på sykling i Sør-Norge• Vi vil sende ut egne nyhetsbrev – Telemark Agentmanual utgår• Intensiverer arbeidet med turoperatører – Delta på flere workshops i 2013 www.visittelemark.no
  22. 22. Presse• Telemarkreiser jobber for økt redaksjonell omtale lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt• Pressebesøk er en del av INs kampanjeaktiviteter• Pressestrategi lages spesielt for TV-program• Mål: merkevarebygging – økt kjennskap til og kunnskap om Telemarks reiselivsprodukter www.visittelemark.no
  23. 23. Status Innovasjon Norge• Kampanjer i prioriterte markeder: – Norge – 3. desember – Tyskland – 4 påmeldte – Nederland – 6 påmeldte – Danmark – 6 påmeldte• Temasatsing Sykkel – 3 påmeldte Vandring – 5 påmeldteØkning av deltakere i 2013!Positivt forsynligheten til Telemark www.visittelemark.no
  24. 24. Eksempel innhold 2013: Norgeskampanjen DK•Norgeskatalogen/Distribusjon (400 000)•Digitale bilag– gir mest klikk•Print-/online-annonsering•iPad-katalog•Facebook•Presse•Visitnorway•Nyhetsbrev•Egenkampanjer for Telemark www.visittelemark.no
  25. 25. Ferie for alle• Skandinavias største reiselivsmesse• 22-24. februar i Herning, Danmark• 66 000 besøkende i fjor• Direkte salg i oppløp mot sommeren• Deltakerfinansieres Påmeldingsfrist: 19. november www.visittelemark.no
  26. 26. Avslutningsvis: Kreative annonseutkast for 2013 www.visittelemark.no
  27. 27. Spørsmål/kommentarer? Husk påmeldingsfristen til de fleste aktiviteter er 23. november! Bruk tilsendt påmeldingsskjema. www.visittelemark.no

  ×