Utenlandsmarkedsføring 2012

286 views

Published on

Presentasjon Kilden 22.februar.
Hildegunn Teinum, markedsansvarlig utland

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
286
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Bachelor reiselivsledelse fra Norsk Hotellhøgskole, Turistsjef i to omganger som vikar for Heidi i Lindesnesregionen i perioden 2006-2008, ulike prosjekt, www.visitsorlandet.com Ansatt i Visit Sørlandet fra våren 2010 Ansvarlig for utenlandsmarkedsføring, presseturer, fotobase m.m Dra kjapt gjennom markedsaktivitetene for utland 2012 - med eksempler. Detaljer finner dere i markedsplanen. Spm til slutt
 • i 2011 - 330.000 offisielle gjestedøgn. Tyskland største marked 122.500, deretter DK 56000 og NL 48000. Dette er en betydelig nedgang i forhold til toppåret 2008 med 406.000) og skyldes forhold både i og utenfor Norge: Finanskrise, lavpris flyselskap, sterk krone og høyt prisnivå i Norge, og nye finanskrise på gang nå. Men - den offisielle statistikken sier ikke alt. Mange utenlandske gjester ferierer i bobil, bor hos famile og venner, leier feriehus privat, små overnattingssteder har ikke krav til rapportering m.m - jfr. ARENA USUS Utenlandstrafikken er, selv om den er beskjeden, viktig for sesongforlengelse. EKS: DK vinter Hovden SIrdal
 • Optima - undersøkelser gjort i 2009 utført av Synovate på oppdrag fra Innovasjon Norge Viser de viktigste motivene for hva utenalndske gjester ønsker å oppleve på ferie i Norge. Viktig at vi posisjonerer oss i forhold til dette.
 • Også på utland jobber vi etter de 4 strategiene som Heidi nevnte. I tillegg har vi valg å dele inn de utanlandske gjestene i tematiserte målgrupper Tema og interesse: fiskesegmentet, vandring, sykkel er nisjer som er så viktige at Innovasjon Norge lager egne mf-prosjekt. DK- vinterturisme/ski (lokalt ansvar, destinasjonsbasert) Rundreiseturisten: Svært mange reiser til Norge på rundreise med egen bil eller bobil - Sørlandet del av en større region Baseferieturisten: Bor å et sted, tar dagsturer. Kan også være fisker eller vandrer, men ønsker flere aktiviteter i ferien Familer: Sørlandet er den landsdelen i Norge som har størst tilbud til norske barnefamilier, da må vi jo også ha noe å tilby til utenlandske barnefamilier. Flying D.I.N.K.S - eget pilotprosjekt i smaarbeid med Avinor, Kjevikrådet og de lokale reisemålsorganisasjonene.
 • I 2012: Fortsette satsingen i de tre landene, med hovedvekt Tyskland og Nederland - 24 deltakende bedrifter, deribalnt 6 havfiskebedrifter Hovedsaklig kampanjer gjennom Innovasjon Norge: Felles for alle kampanjer:bred markedsmix som inneholder radio/Tv reklame, profilerende annonsering i katalog, annonser print/ web, messer, pressemeldinger. Lager rundreisekart selv. Endret landingsite til www.visitsouthernnorway.com Bloggprosjekt, sosiale medier - Facebooksiden VISIT SOUTHERN NORWAY visitnorway.com - forventer 12 millioner besøk i 2012 - prioritere god synlighet her. Pressearbeid utland - en viktig del av markedsføringen.
 • Også i et utenlandsk marked. Vi vet at det er en stor andel av gjenkjøp også blant utenlandske gjester. Oppfordre til rating og anmeldelser i kundestyrte nettsteder og sosiale mediekanaler -stort fokus gjennom Arena Usus på dette, spesielt rundt trip Advisor TripAdvisor, bloggplattform med utenlandske skribenter som bor i landsdelen. Her er vi på jakt etter både skribenter og bedrifter som ønsker besøk av disse. I forlengelsen av bloggen ønsker vi å bruke bidragsytere til å skape dialog med gjestene våre. Detaljene ikke på plass ennå. Turoperatører: Viktig ennå, spesielt i Tyskland. Aktivt oppfordre til å brukes CRM systemer for oppfølging og mersalg av landsdelen til eksisterende kunder.
 • Geografisk fortrinn. Vi vet at mange vil til fjord og fjell. Da skal de velge KRS som innfallsport til Norge. Ferien starter på sydspissen! Satse på rundreiseturisten. Gode rundreisemuligheter - samarbeid FjordNorge og Telemark om gode rundreisemuligheter. Samarbeid med de ulike reiserutene ti/fra landsdelen. Etablere samarbeid Color Line/Fjordline DK. CL og FL Tyskland og Nederland - i samarbeid med Innovasjon Norge. Tiltak i denne strategien er hovedkampanjene gjennom Innovasjon Norge, samt egne tiltak som rundreisekartet. Her kommer noen eksempler:
 • Fokus på Kristiansand som innfallsport, rundreiser og reiseruter. Oppføring i rundreisebilag i store regionale aviser, annonsering, både tradisjonell og digitalt, nyhetsbrev og e-postutsendelser. Egen gruppepressetur i prosjektet i begynnelsen av juni under planlegging. I tillegg opplæring av reisebyråansatte. Egne kampanjesider på visitnorway.de, samt interaktivt kart der partnerene får ekstra synlighet. I tilleg i Tyskland - messen CMT i Stuttgart med 230.000 besøkende. Deltok for 1. gang i år og opplevde det som en meget spennende region. Det er her de pengesterke tyskerne bor!
 • Alle bedriftene i kampanjen har fått oppføring i kartet. Kommer opp når man fører musepekeren over. De tre punktene i kartet representerer steder med flere enn en bedrift, og man får da opp liste.
 • Eksemplene her er fra de nederlandske kampanjene. sommerkampanje med de samme elementene som Tyskland, her bruker de også TV Aktivkampanjen er i hovedsak et bilag og en egen internettkampanje på nederlandsk National Geographic. Her deltar Visit Sørlandet med et redaksjonelt oppslag, 50+ kampanje som retter seg mot rødvinsgenerasjonen som Ingeborg snakket om - messen 50+ beurs er en del av denne kampanjen, det samme er en reiseblogg som er bygget opp på en egen nettside ikhouvannoorwegen.nl I tillegg blir det en egen digital satsing, men detaljene her er ikke klare ennå. Messedeltakelse i Nederland utover 50+ - Vakantiebeurs i Utreecht, og sykkel og vandremesse i Amsterdam.
 • Vi følger famililien de Jong øverst på en to-ukers ferie i Sør-Norge sammen med barn og barnebarn. Siden er bygd opps om en blogg der man selv kan gå inn og kommentere, laste opp bilder og film, legge til egne favoritter m.m
 • Rundreisekartet: Tiltak sammen med Telemarkreiser, som vi også delte stand med på Vakantiebeurs i Utrecht, NLs største reiselivsmesse. Opprinnelig kun brukt på messer som planleggingsverktøy. I 2012 utvidet distribusjon. Dansk, engelsk, tysk og nederlandsk. 35.000 ex. Mye blir distribuert på de messene vi deltar på, men også gjennom Color Line og Fjordline, turoperatører og reisebyråer og innad i landsdelen. Har med noen kart idag, fortrinnsvis til deltakerne i utenlandskampanjen.
 • Spissing av budskap - rendyrke et budskap, ikke mange. Unikt Rendyrke de produktene som har en tiltrekningskraft i seg selv - jamfør Heidis melk og brød sammenlikning. Tiltak: Norgeskatalogene med fokus Lindesnes Fyr - Norges sydspiss (motsetning Nordkapp, her starter Norgesferien)
 • IN: Norgeskatalogen 13 språk - 600.000 ex . Et universelt budskap som treffer mange. Ønsker at Lindesnes skal bli et like stort «must» for turister som Nordkapp har blitt. Jobber mot visitnorway.com for å få økt synligheten.
 • Temaprosjekt fiske - rettes mot en gruppe/nisje med felles interesse. Rendyrke konseptet, tilpasse produktet. Feks: sløyebenk, skifterom, gode båter, ekkolodd, sikkerhet etc. 6 bedrifter i 2012. fokus på kort reisevei, beskyttet farvann, variasjon i fangst, rimeligere opphold enn andre steder i Norge pga. rimeligere reise. undersøkelse 2010: Stor grad av gjenkjøp, 49 % reiser tilbake til samme region og gjerne samme anlegg. Booker lang tid i forveien - 90 % minst et halvt år før, mange gjerne et år eller mer. De legger igjen 752 Euro i snitt per person og har i gj.snitt flere gjestedøgn enn en vanlig tysk turist. Andre akt. tur, beundre landskap, vandring og sightseeing. Hovedsaklig på nettet for å orientere seg på ulike fiskeforum - her må vi inn!
 • Fiskekatalogen - Tyskland, Danmark, Sverige, Russland, Storbritannia 1 side profilerende om fiske på Sørlandet generalt. Fått hjelp til tekst og bilder av fiskejournalist som har besøkt 4 av anleggene i 2011.
 • Alle bedrifter i kampanjen får 1/3 side hver til presentasjon. I tillegg visitnorway.com og de ulike språkversjonene.
 • Facebook - visit southern Norway - sammen med Telemark Reiseblogg - tysk og nederlandsk, bruke fastboende som bloggere. Her trenger vi både bloggere og bedrifter som kan være med og invitere bloggerne på besøk - gjerne gi de gratis inngang - mot at de blogger om ditt sted. visitnorway.com - fokus på innhold og tilstedeværelse - 12 mill. brukere i 2012 Turoperatører spesielt viktige i Tyskland ingen aktiv rolle, men treffer endel gjennom ulike sammenhenger. Ta en mer tydelig rolles om bindeledd- workshops -visningsturer jobbe for at Sørlandet får økt raten av turoperatører.
 • Presse: Bare noen av de 17 presseturene vi hadde ifjor. Ca. dobling fra 2010. De fleste via IN, men noen direkte. Egne retningslinjer, mange del av kampanjene. Pressebearbeidelse - også pressemeldinger og nyhetsbrev - hovedsaklig gjennom innovasjon Norge, men begynner å bygge opp en egen kontaktbase. Presseresultatene kommer enten umiddelbart, eller 1-2 år etter. Egen rapport over fjorårets turer.
 • Utenlandsmarkedsføring 2012

  1. 1. Utenlandsmarkedsføring Visit Sørlandet 2012 Visit Sørlandet 2012
  2. 2. 330.000 offisielle gjestedøgn
  3. 3. Hovedmotiver for Norgesferie Foto: Innovasjon Norge
  4. 4. Utlandet <ul><li>Gjenkjøp </li></ul><ul><li>Posisjon </li></ul><ul><li>Reisemål med attraksjonskraft </li></ul><ul><li>På rett sted til rett tid </li></ul><ul><li>Geografisk avgrensning (Tyskland, Danmark, Nederland) </li></ul>
  5. 5. Markedsaktiviteter 2012
  6. 6. 1. Gjenkjøp
  7. 7. 2. Posisjon
  8. 8. Tysk rundreisekampanje
  9. 10. Nederlandske kampanjer - rundreisekampanje, 50+, AKTIV
  10. 13. Rundreisekart
  11. 14. Tiltak: - Norgeskatalogene - Temaprosjekt fiske 3. Reisemål med attraksjonskraft
  12. 16. Internasjonal fiskekampanje
  13. 19. 4. På rett sted til rett tid
  14. 20. Presse
  15. 21. Spørsmål?
  16. 22. Takk for meg! Hildegunn Skage Teinum [email_address] www.twitter.com/hteinum www.twitter.com/hteinum www.twitter.com/hteinum www.twitter.com/hteinum www.twitter.com/hteinum www.twitter.com/hteinum www.twitter.com/hteinum

  ×