Economia domèstica

667 views
580 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
667
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
245
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Economia domèstica

 1. 1. Economia domèstica Matèria optativa 3r ESO Neus Ferran
 2. 2. La matèria s’anomena ECONOMIA DOMÈSTICA i forma part de les matèries optatives ques’ofereixen a l’alumnat de 3r ESO sent quadrimestral. Els seus objectius entre d’altres són:• Analitzar el concepte d’economia, raonar i relacionar l’economia amb el nostre dia a dia i la seva influència en els mitjans de comunicació.• Prendre consciència del paper que tenim dins el flux circular de la renda com a família, treballador, aturat...• Conèixer les nostres necessitats i els recursos al nostre abast, salari, impostos, o el que representa un pressupost familiar.• Abordar, analitzar i prendre decisions respecte als problemes econòmics reals.
 3. 3. Perquè l’alumnat conegui en tot moment sobre el que serà avaluat, en la primera explicacióde la Unitat Didàctica 1 se’ls mostra el següent esquema, basat en la programació de lamatèria. Aquesta graella es comenta el primer dia de classe desprès de la prova inicial.
 4. 4. El primer dia se’ls explica lamatèria es fa una activitat inicialque es correspon amb un formularide GOOGLE APPS i se’ls explica laforma d’avaluar, autoavaluar icoavaluar - aquestes dues darreresles experimenten davant la primeratasca sobre Béns.Cada curs acadèmic es revisen lespreguntes per tal d’adaptar-les si esnecessari, cal dir que sónpreguntes generals com es potllegir:“Segons el que escoltes a lesnotícies, a casa… quina és lasituació econòmica actual?• Auge econòmic• Crisi econòmica• Recuperació lenta de la crisi• Otro: - camp obert – “
 5. 5. El dossier de la matèria és igual a la pàgina web però ampliat demanera que així els permet - a l’alumnat – estudiar sense haver deconnectar on-line.La part dreta de la pàgina web es divideix en dues parts, una primeraque conté la introducció, el calendari – que es va actualitzant si ésnecessari - , els exercicis i feines a fer – que estan enllaçats en la partdels apunts directament, però que estan aquí per si només es volaccedir a aquests i els links - on hi ha diferents links que tenen aveure amb la matèria.La segona part conté les dues unitats didàctiques, la primera és unaintroducció a l’economia fins arribar a les factures, l’alumnat ha defer diverses activitats, que van des de la creació de presentacions debéns compartides entre els diversos alumnes fins la realització defactures amb el full de càlcul del google apps. La segona unitatdidàctica conté dades sobre la crisi, el salari i els impostos i balançfamiliar.La part d’adjuncions ara no es fa servir perquè es treballa compartinttots els documents però està creada per si falla en algun momentaquesta funció.
 6. 6. Pel·lícula inserida Enllaços al wikipèdia o altres Imatge inseridaTotes les pàgines poden contenir pel·lícules inserides del YOUTUBE que com aimatge ajuden a comprendre els termes econòmics, també contenen diferents linksa pàgines del wikipèdia i imatges normalment extretes amb permís de reproducció.
 7. 7. Exercicis en vermell Imatge inserida Fris del MINDOMOTotes les pàgines poden contenir també frisos creats per ajudar als diferentsexercicis a fer i els exercicis s’escriuen en vermell.
 8. 8. Mostra del primer treball fet perl’alumnat, la feina era compartir entredues – tres persones una classificació debéns que ells havien plantejat.Si eren dos un feia les pàgines parell il’altre les senars si eren tres es repartienles 15 diapositives.La classificació seguia el que posaven elsapunts i el quadre fris vist en ladiapositiva anterior.
 9. 9. Mostra diapositives finals 2n grup curs passat i mostra d’altres exercicis a fer:
 10. 10. En el tema de famílies i factures s’enllaça a diverses pàgines web, cal destacar que sen famolt ús de les guies i ajudes de l’AGENDA21 BCN i s’intenta anar a educar en un consumresponsable.
 11. 11. En la segona unitat didàctica es tracten temes més propers, des de la crisi econòmica alsistema impositiu passant per les fonts d’ingressos i el detall de les nòmines, fent especialèmfasi als salaris reals actuals, al fet que el coneixement s’ha de compartir i al que són elsimpostos i el balanç familiar. Perquè comparin amb els altres païssos de la UE se’ls dónauna taula amb diferents sistemes impositius i també se’ls fa cercar diferències de salarismínims...
 12. 12. Nòmina desenvolupada per unaalumna (portaveu del grup)amb les correccions anotades imarcant el requadre envermell.
 13. 13. Exercici pressupost familiar realitzat per un grup d’alumnes amb el full de càlcul degoogle apps, les dades havien de ser consensuades amb les dades familiars ihavien de decidir quina quantitat posaven el més real possible.
 14. 14. Moltes gràcies per tot!Aquesta matèria es va començar a impartir de forma digital i paper el curs passat, l’experiència va servalorada com a bona per l’alumnat i aquest curs s’han afegit alguns canvis com el fet d’autoavaluar icoavaluar les activitats, treballem per millorar entre tots i dono les gràcies a tots els meus companys!

×