Espanya Edat Modrna

3,962
-1

Published on

L'edat moderna primària

Published in: Education, Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
3,962
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
7
Actions
Shares
0
Downloads
31
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Espanya Edat Modrna

 1. 1. ESPANYA I L’EDAT MODERNA Un repàs d'urgència Vicente González
 2. 2. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA <ul><li>L'Edat Moderna comença a Espanya just quan Cristóbal Colom arriba a </li></ul><ul><li>Amèrica en 1492. </li></ul><ul><li>En eixes dates, Espanya està començant a formar-se a partir de la unió dels </li></ul><ul><li>diferents regnes cristians sorgits al començament de la Reconquista, així com </li></ul><ul><li>amb l'annexió del regne musulmà de Granada una vegada que és derrotat per </li></ul><ul><li>els Reis Catòlics. </li></ul><ul><li>Amb el matrimoni d'Isabel I de Castella i Ferran II d'Aragó s'unixen els </li></ul><ul><li>dos regnes més grans: la Corona de Castella i la Corona d'Aragó. </li></ul><ul><li>Al véncer el rei de Granada, Boabdil, el Regne de Granada és annexat per </li></ul><ul><li>els Reis Catòlics en 1492. </li></ul><ul><li>En 1512 és finalment annexat el Regne de Navarra; tota la península </li></ul><ul><li>Ibèrica, excepte Portugal, pertany als RRCC i als seus hereus. </li></ul>1. LA UNIÓ DELS REGNES D'ESPANYA:
 3. 3. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA <ul><li>Carles I: </li></ul><ul><li>Va heretar les possessions espanyoles dels seus iaios materns, els Reis </li></ul><ul><li>Catòlics, i l'Imperi Alemany del seu iaio patern. </li></ul><ul><li>El seu regnat va durar des de 1517 fins a 1556. </li></ul><ul><li>Va prosseguir la conquista i colonització d'Amèrica iniciada pels seus iaios. </li></ul><ul><li>Va defendre el catolicisme enfront de la Reforma religiosa dels protestants. </li></ul><ul><li>A l'abdicar va repartir els seus territoris entre el seu fill Felip II i el seu germà </li></ul><ul><li>Fernando I (Imperi Alemany). </li></ul><ul><li>El seu nom com a rei va ser Carles I, com a emperador va ser Carles V. </li></ul>2. EL SEGLE XVI: Durant el segle XVI van regnar: Carles I i Felip II.
 4. 4. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA Els territoris de Carles I:
 5. 5. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA <ul><li>Felip II: </li></ul><ul><ul><ul><li>Va heretar Espanya, els territoris americans i part dels europeus. </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Va regnar entre 1556 i 1598. </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Va guerrejar contra els turcs, a qui va véncer en la batalla de Lepant . </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Va ser rei de Portugal, ja que sa mare era filla del rei portugués. </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Va lluitar contra Anglaterra per problemes religiosos, però va ser vençut </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>al perdre l'Armada Invencible . </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>La major part de l'or i la plata americans es gastó en les guerres </li></ul></ul></ul>2. EL SEGLE XVI: Durant el segle XVI van regnar: Carles I i Felip II..
 6. 6. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA <ul><li>El segle XVII va suposar per a Espanya una època de decadència del poder </li></ul><ul><li>espanyol (es van perdre els territoris europeus) i el país va haver d'enfrontar-se a </li></ul><ul><li>una gran crisi econòmica. </li></ul><ul><li>Les causes van ser moltes: </li></ul><ul><ul><ul><li>Les constants guerres. </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>La menor arribada d'or i plata d'Amèrica. </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>El descens de població a causa de les epidèmies, les males collites, </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>l'expulsió dels moriscos, l'emigració a Amèrica i les guerres. </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>El descens de les activitats comercials. </li></ul></ul></ul>2. EL SEGLE XVII: Durant el segle XVII van regnar: Felip III, Felip IV i Carles II.
 7. 7. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA <ul><li>La Guerra de Sucesió: </li></ul><ul><li>Al no tindre descendents, Carles II va proclamar hereu a l'Arxiduc </li></ul><ul><li>Carlos d'Àustria (fill de l'emperador d'Àustria); però poc després </li></ul><ul><li>va nomenar hereu a Felipe de Borbó (nét del rei de França). </li></ul><ul><li>Este doble nomenament va fer que a la mort de Carles II els partidaris </li></ul><ul><li>de l'un i l'altre hereu començaren l'anomenada Guerra de Successió. </li></ul><ul><li>Amb la victòria dels partidaris de Felipe, este és anomenat rei amb el </li></ul><ul><li>nom de Felipe V. </li></ul><ul><li>Esta guerra va suposar la pèrdua dels territoris europeus que li quedaven </li></ul><ul><li>a Espanya. </li></ul><ul><li>Felipe V inaugura a Espanya la dinastia dels borbó i l'Absolutisme . </li></ul>3. EL SEGLE XVIII: Durant el segle XVIII van regnar: Felipe V, Ferran VI, Carles III i Carles IV
 8. 8. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA <ul><li>La Ilustració: </li></ul><ul><ul><li>La Ilustració va ser un moviment cultural, científic i polític que va començar </li></ul></ul><ul><li>a França en el segle XVIII i que es va estendre per tot Europa. </li></ul><ul><li>Este moviment va suposar per a Europa grans beneficis: </li></ul><ul><ul><li>Es van desenvolupar la ciència i la tècnica. </li></ul></ul><ul><ul><li>Es va impulsar l'ensenyança perquè la gent abandonara les idees </li></ul></ul><ul><ul><li>supersticioses i aprenguera a raonar. </li></ul></ul><ul><ul><li>Van aparéixer noves idees polítiques que posteriorment van donar lloc a </li></ul></ul><ul><li>la Revolució Americana i a la Revolució Francesa </li></ul>3. EL SEGLE XVIII: Durant el segle XVIII van regnar: Felipe V, Ferran VI, Carles III i Carles IV
 9. 9. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA <ul><li>La Ilustració en Espanya: </li></ul><ul><ul><li>El rei més influït per les idees de la Il·lustració va ser Carles III , però, en </li></ul></ul><ul><ul><li>general, este segle va suposar per a Espanya un període d'auge gràcies a: </li></ul></ul><ul><ul><ul><li>La reforma de l'agricultura, amb noves tècniques, nous cultius imés terres </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>agrícoles. La producció agrícola va augmentar. </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>El desenvolupament de la indústria, sobretot les tèxtils, de vidres, de </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>porcellanes i d'armes. </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>La creació de companyies comercials que van desenvolupar el comerç </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>marítim amb Amèrica. </li></ul></ul></ul><ul><ul><li>El segle XVIII va ser a Espanya un segle de pau, de recuperació econòmica </li></ul></ul><ul><ul><li>i d'augment de la població. </li></ul></ul>3. EL SIGLO XVIII: Durant el segle XVIII van regnar: Felipe V, Ferran VI, Carles III i Carles IV
 10. 10. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA <ul><li>L'arquitectura torna a utilitzar elements grecs i romans, com l'arc de </li></ul><ul><li>mig punt i les columnes amb capitells. </li></ul><ul><li>Un exemple d'arquitectura renaixentista és el monestir l'Escorial, que </li></ul><ul><li>va ser manat construir per Felip II a l'arquitecte Juan d'Herrera. </li></ul><ul><li>En pintura va destacar El Greco . </li></ul><ul><li>L'escultor més important va ser Berruguete. </li></ul><ul><li>Cervantes va ser l'escriptor més destacat, encara que part de la seua obra la </li></ul><ul><li>va escriure ja en el segle XVII. </li></ul>4. ELS MOVIMENTS ARTÍSTICS: El Renaixement : segles XV y XVI.
 11. 11. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA Renaixement : monasteri de El Escorial
 12. 12. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA Renaixement: La curació del cec, d'El Greco
 13. 13. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA <ul><li>El Barroc es caracteritza, en totes les arts, per l'acumulació d'adorns i </li></ul><ul><li>la complexitat de les formes. </li></ul><ul><li>El pintor més destacat és Velázquez . </li></ul><ul><li>En escultura destaquen les imatges religioses tallades en fusta. </li></ul><ul><li>El segle XVII va ser el Segle d'Or de la literatura espanyola, amb Cervantes , </li></ul><ul><li>Lope de Vega, Calderón de la Barca i els poetes barrocs Góngora i Quevedo . </li></ul>4. LOS MOVIMIENTOS ARTÍSTICOS: El Barroc : segle XVII.
 14. 14. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA Barroc: altar barroc
 15. 15. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA Barroc: Las Meninas, de Velázquez
 16. 16. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA <ul><li>El Neoclassicisme sorgix com a oposició a la complexitat del Barroc. </li></ul><ul><li>Torna inspirar-se, com el Renaixement, en la Grècia i Roma de l'Edat </li></ul><ul><li>Antiga. </li></ul><ul><li>Es construïxen grans edificis públics com el Museu del Prado i se </li></ul><ul><li>embellixen les ciutats amb grans monuments, com la Porta d'Alcalà </li></ul><ul><li>de Madrid. </li></ul><ul><li>El pintor més destacat és Goya . </li></ul>4. ELS MOVIMENTS ARTÍSTICS: El Neoclassicisme : segle XVIII.
 17. 17. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA Neoclassicisme: Museo de El Prado, de Villanueva
 18. 18. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA Neoclassicisme: El quitasol, de Goya
 19. 19. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA 5. REIS DE L'EDAT MODERNA Carles I d'Espanya i V d'Alemanya (Àustria):
 20. 20. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA 5. REIS DE L'EDAT MODERNA Felip II (Austria):
 21. 21. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA 5. REIS DE L'EDAT MODERNA Felip III, Felip IV i Carles II (Austria):
 22. 22. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA 5. REIS DE L'EDAT MODERNA Felip V i Fernando VI (Borbó):
 23. 23. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA 5. REIS DE L'EDAT MODERNA Carles III i Carlos IV (Borbó):
 24. 24. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA 6. PERSONAJES DE LA EDAD MODERNA Pintors: El Greco Velázquez Goya
 25. 25. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA 6. PERSONATGES DE L'EDAT MODERNA Escriptors: Cervantes Lope de Vega Calderón de la Barca
 26. 26. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA 6. PERSONATGES DE L'EDAT MODERNA Escriptors: Quevedo Góngora

×