Your SlideShare is downloading. ×
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Punim Seminarik  Analiza E Investimeve
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Punim Seminarik Analiza E Investimeve

13,614

Published on

Punim nga analiza investive

Punim nga analiza investive

Published in: Education, Health & Medicine
6 Comments
14 Likes
Statistics
Notes
No Downloads
Views
Total Views
13,614
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
6
Likes
14
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. UNIVERSITETI AAB
  • Drejtimi: Menaxhment dhe Informatik
  • PUNIM SEMINARIK
  • Lënda: “ Analiza e Investimeve ”
  • Tema: Analiza buxhetore per investime ne kompanin X
  • Profesori i lëndes: Dr.sc.Halil KUKAJ _________
  • Studenti: Veton SOPJANI ________
 • 2. ANALIZA E INVESTIMEVE ANALIZA E INVESTIMEVE NË MIRËMBAJTJESN E NDËRTESAVE NË KOMPANINË X.
 • 3. Ndermarrja
  • Ndermarrja eshte procesi i krijimit te vleres duke kombinuar burimet per zbuluar dhe shfrytezuar mundesite.
  • Zbulimi i mundsive eshte celesi kryesor i ndermarrjes.
  • Ndermarrja e suksesshem
  • Ndermarrja e suksesshem kane aftesi per te :
  • Identifikuar te metat ne pune
  • Siguruar koncepte te reja
  • Nxitur mendimin kreativ
  • Pare situatat ne drejtim te nevojave te paplotesuara
  • Arritur nje vizion
  • Krijuar nje avantazh ne pune
 • 4.  
 • 5. Struktura organizative
 • 6. Lideri
  • Shefi i shërbimit është përgjegjës për menaxhimin dhe udhëheqjen e planit vjetor, në bazë të rregullores dhe teknikave të perdorura në mirëmbajtjen e ndertesave.
  • Shefi i sherbimit i kordinon dhe i kontrollon linjat buxhetore për shpenzimet të cilat bëhen në shërbimin përkatës.
  • Bënë kontrollimin e orarit dhe presences së puntorve dhe e kordinin atë në bazë të rregullores standarde për puntorë.
 • 7. Udheheqsi
  • Mbikqyrësi i shërbimit bën pergaditjen dhe planifikimin e shpenzimeve bugjetore për shpenzimet brenda në shërbim.
  • E perpilon orarin për puntorët në bazë të rregullores së punës, e bën pergaditjen e prezences për puntorë për të mirat materiale.
  • Pergaditë forma të ndryshme për punët dhe i zbaton ato në praktikat te stafi punues.
  • Bën pergaditjen e raportit mujor për punët e perfunduara të derguara nga udhëheqësit e ndrrimit dhe e pergadit në një raport perfundimtarë të përgjithshëm.
 • 8. Stafi Teknik
  • Njësia e mirëmbajtjes së ndërtesave ( Teknikët e Mashineris/Hidroinstalues )
  • Njësia e mirëmbajtjes së elektros në ndërtesa ( Teknikët e Elektros )
  • Njësia e mirëmbajtjes së pompave ( Stacioni i ujit për pije )
  •   Njësit punuese brenda shërbimit të mirëmbajtjes së objekteve kanë për qellimë realizimin e detyrave punuese në bazë të përshkrimit të kontratës së punës.  
 • 9.
  • Ti realizojn detyrat e punës të cilat kërkohen nga personi përgjegjes
  • Ta bëjë realizimin e punës së kërkuar në menyrë sa më profesionale
  • Ta rrit efektivitetin ne punë
  • Ta bëjë raportimin për punë tek personi përgjegjës
  • Ta rrit efektivitetin e përgjegjesive te cilat i ofrohen
  • Ti bëjë ruajtjen e paisjeve të cilat i perdor për realizimin e punes.
  • Ta rrit bashkëpunim me kolegët në punë ekipore.
 • 10.   Mirembajtja e Ndertesave - linjat buxhetore   Nr Konto Pershkrimi Buxheti 2009 Kontrata Data e skadimit te kontratave Inicimi I kerkesave 1 432420 MATERIAL PER MIREMBAJTJEN E NDERTESAVE 50,000.00   Kerkes e re   2/2/2009 2 432108 PAISJE PER MIREMBAJTJEN 4,000.00   Kerkes e re   10/01/2009 3 433213 MIREMBAJTJA E UJESJELLESIT 7,000.00 20/10/2008 20/10/2009 1/8/2009 4 434214 MIREMBAJTJA E KONDICIONEREVE TE AJRIT 4,200.00 - Kerkes e re   1/4/2009 5 431216 MIREMBAJTJA E SISTEMIT TE NGROHJES 10,000.00   Kerkes e re   2/4/2009 6 432217 MIREMBAJTJA E PAISJEVE TE PARKINGUT 10,000.00   Kerkes e re   22/07/2009 7 434218 MIREMBAJTJA E SISTEMIT TE BAGAZHIT 15,000.00 10/11/2008 10/11/2009 1/9/2009 8 434219 ANALIZAT E UJIT TE PIJES 8,500.00 8/4/2008 8/4/2009 09/02/2009 9 432220 MIREMBAJTJA E SISTEMIT TE KONDICIONERIT QENDRORE 15,000.00   Kerkes e re   5/3/2009 10 433221 MIREMBAJTJA E KONDICIONIMIT QENDRORE 10,000.00 - Kerkes e re   1/4/2009 11 433222 SHERBIME DDD 18,000.00 18/09/2007 18/09/2008 15/09/2009 12 434223 MIREMBAJTJA E PAISJEVE 2,000.00 - Kerkes e re   20/05/2009 13 434508 RIPARIMI I SISTEMIT TE NGROHJES QENDRORE 10,000.00   Kerkes e re   25/09/2009 14 431512 RIPARIMI I RRJETIT TE UJESJELLSIT 10,000.00 21/04/2008 21/04/2009 10/2/2009 15 432411 MATERIAL ELEKTRIK PER MIREMBAJTJEN E OBJEKTEVE 30,000.00 28.07.2008 28/07/2009 4/5/2009 16 431215 MIRMBAJTJA E NDERTESAVE 4,000.00 Kerkes e re 01/03/2009 17 434320 MIREMBAJTJA E RRJETIT ELEKTRIK 10,000.00 6/8/2008 6/8/2009 1/4/2009 18 432230 PASTRIMI I GYPAVE TE KANALIZIMIT 5,000.00 24/10/2008 24/10/2009 1/8/2009 19 431430 KLOR PER DEZINFEKTIMIN E UJIT TE PIJES 7,000.00 12/6/2008 12/6/2009 13/04/2009  
 • 11. PASQYRA E AKTIVITETIT INVESTUES NE LINJAT BUXHETORE PER INVESTIMET E NEVOJSHME
  • MATERIAL PER MIREMBAJTJEN E NDERTESAVE
  • Linja buxhetore per material te nevojshem per mirembajtjen e ndertesave eshte e parapar ne vlere prej: 50,000.00 €.
  • Ne kete linje jane te parapara te behen investime ne mirembajtjen e ndertesave duke i perfshire mirembajtjet e pergjithsheme mbrenda dhe jashte ndertesave.
  • Ne kete kod buxhetor eshte e parapar te behet nje kerkes per blerjen e materialeve te nevojshme te cilat do te sherbejn ne mirembajtjen e ndertesave gjate periudhes nje vjeqare.
  • Kerkesa do te behet ne LOT-e ( e ndryshme ) ku do te perfshihen materiale per blerje furnizim ne baz te nevojes se shpenzimeve.
  • Materialet e dedikuara per blerje jane te profileve te ndryshme si materiale per ndertimtari dhe makineri etj.
  • Keto mjete do te jene te mjaftueshme per mirembajtjen e ndertesave me kapacitet prej 13.500m² gjate periudhej nje vjeqare.
 • 12. MIREMBAJTJA E UJESJELLESIT
  • Ne kete linje buxhetore eshte e parapar te behet mirembajtja e sistemeve hidroinstaluese dhe sanitare ne ndertesa.
  • Kjo linje buxhetore ka shumen e planifikuar prej 7,000.00 €.
  • Edhe ne kete vije buxhetore jane te parapara te behen investime ne mirembajtjen e ketyre paisjeve ne periudhen nje vjeqare.
  • Gjithashtu duhet bere blerja e paisjeve te nevojshme per mirembajtjen e sistemeve hidroinataluese dhe sanitare, kjo blerje do te behet vetem furnizim me material, ndersa mirembajtja do te behet nga stafi teknik i mirembajtjes.
 • 13. MIREMBAJTJA E KONDICIONEREVE TE AJRIT
  • Mirembajtja e kondicionerve te ajrit paraqet mirembajtjen e paisjeve te navigimit nga mbinxehja e tepert dhe kondicionimin e zyreve te punes ne ambientin ku ne punojm qe te jete sa me i fresket.
  • Gjithashtu edhe kjo linje ka rendsin e vet ne mirembajtje te ketyre paisjeve, sasia e paisjeve per mirembajtje eshte 230 aparate klimatizuese.
  • Linja buxhetore ne mirembajtjen e ketyre paisjeve eshte me shume prej 4,200.00 €.
  • Gjithashtu edhe ne mirembajtjen e ketyre paisjeve jane parapar te blihen material hargjues: Freon, kompresor, gyp bakri, stabilimente elektronike etj. si dhe aparate klimatizuese.
  • Mjetet e dedikuara do te jene te mjaftueshme gjate periudhes se parapar nje vjeqare.
 • 14. MIREMBAJTJA E SISTEMIT TE NGROHJES
  • Mirembajtja e sistemit te ngrohjes eshte e nevojshme gjate sezones se ftoft te dimrit, ne kete mirembajtje jane te parapara te mirembahen gjashte ngrohje qendrore.
  • Ne kete linje buxhetore jane te parapara mjetet financiare me shumen prej 10,000.00 €.
  • Ne kete mirembajtje do te behen servisime ne kaldajat egzistuese, si dizne, trafo e tensionit te lart, breneri etj.
  • Edhe ne kete mirembajtje do te behen investime ne blerjen e materialeve te nevojshme per mirembajtjen e ketyre paisjeve.
  • Ne kete linje buxhetore mjetet investuese do te jene te mjaftueshme pasi qe miermbajtja do te behet nga stafi teknik egzistues.
 • 15. MIREMBAJTJA E SISTEMIT TE BAGAZHIT
  • Kjo linje e investimeve ka perqellim investime ne mirembajtjen e paisjeve te bagazhit, te cilat jane te nevojshme per transportimin e bagazhit prej qekingut deri te bartja per transport dhe anasjelltas nga transporti te pasaxheret per kontroll.
  • Ne kete linje buxhetore jane kerkuar mjete financiare shtese pasi qe kemi pasur nje prishje ne keto sistem.
  • Mjetet e dedikuara ne kete mirembajtje jane 15,000.00 €.
  • Gjate rishiqimit te buxhetit eshte dashur te behet buxhet shtese ne vler prej 5,000.00 €. per balansimin e peshoreve te bagazhit.
  • Gjate servisimit te shiritave te bagazhit do te behen investime ne motoret, shiritat transportues, senzor te shumte, rollne etj,
  • Ku nje investim i tille do te arrin shumen 15,000.00 €. Gjate periudhes nje vjeqare
 • 16. ANALIZAT E UJIT TE PISHEM
  • Linja buxhetore analizat e ujit dhe trajtimi i paisjeve eshte e nevojshme per kontrollimi e ujit te pishem i cili perdoret per stsfin punues dhe pasagjeret me rastin e udhetimit.
  • Mjetet e parapara per kete linje buxhetore jan 8,500.00 €. dhe kjo analiz e ujit behet nga kompanite e licencuara per keto analiza uji.
  • Kjo linje buxhetore eshte ne kontrat nje vjeqare me kompanijen perkatse e cila eshte e autorizuar ti bej analizat e pergjitheshme bakterologjike dhe kimiko-fizike per uje dy here mbrenda muajit.
  • Pagesa per sherbimet e analizave behet qedo muaj ne baze te caktimit te shumes me rastin e ofertimit nga kompania.
  • Shuma mujore per analiza te ujit per pages eshte 550.00 €. Ku shpenzimet per analiza te ujit gjate vitit do te jene 6,600.00 €. Kurse shuma e mbetur e parapar prej 1,900,00 do te shfrytzohet per trajtimin e paisjeve.
 • 17. MIREMBAJTJA E SISTEMIT TE KONDICIONERIT QENDROR
  • Kjo linje buxhetore eshte e parapar prej 15,000.00 €. dhe eshte e parapar te behet nje kerkes per furnizim me materiale per mirembajtjen e ketij sistemi dhe nje kerkes e dyte per servisimin e ketyre paisjeve te ketij sisteni qendror.
  • Kerkesa per furnizim me material per mirmbajtje do te jete ne shumen prej 8,000.00 €. dhe kerkesa per servisim te paisjeve do te jete me shumen e parapar prej 7,000.00 €.
  • Inicimi i ketyre kerkesave do te behet me: 05/03/2009 dhe do te behet ne dy pjese ne LOT-e 1 dhe 2.
  • Ne furnizim do te veqohen keto materiale: filtere te komorave nga materiali metal dhe nga materiali xheotekstil me fije te leshta, filter nga materiali I metalit me sita te shpeshta dhe dy shtresore, material si fenkola, ventilator, rregullator te ndryshem etj.
  • Ne pjesen e dyte do te behet nje kerkes per servisim te ketyre paisjeve si kontrollimin e komorave, motorve te ndryshem, fenkolave, sensorve, ventilatorve etj.
  • Ne kete linje eshte rishiqyar buxheti dhe eshte konstatuar se mjetet e parapara do te jene te mjaftueshme per mirembajtjen e ketyre paisjeve gjate periudhes nje vjeqare.
 • 18. MIREMBAJTJA E KONDICIONIMIT QENDRORE
  • Kjo vije buxhetore eshte e parapar per mirembajtjen dhe servisimin e kondicionerit qendror i cili sherben per mbajtjen e temperaturave te nevojshme ne sallat e pasaxherve ne ardhje-shkurje dhe ne objektet, zyret e pune, lokacione per aparatur etj.
  • Kjo linje buxhetore per mirmbajtjen dhe servisimin e kesaj paisje eshte e parapar me shumen prej 10,000.00 €. ku kjo paisje duhet te behet nje her ne vit nje servisim i pergjithshem ku ne kete servisim duhet bere kontrollimi i stabilimenteve elektronike, mbushjen e kompresorve me freon, ndrrimin e vajit te kompresorit, kontrollimin e sistemit per rrjedhje te mundshme te freonit etj.
  • Ne kete mirembajtje eshte e parapar te behet nje kerkes per servisim me ndonje kompani e licencuar per kete mirmbajtje.
 • 19. SHERBIME D.D.D.
  • Linja bugjetore per DDD eshte e parapar per sherbimet e dezinfektimit, dezinsektimit, deratizimit me shumen prej 18,000.00 €.
  • Ne kete sherbim eshte e parapar te inicohet nje kerkes me afat nje vjeqar per sherbimet ne fjale me daten 15/09/2009
  • Ne kete kerkes do te perfshihen sherbimet per DDD ne ndertesa dhe sherbimet DDD per hapsiren e jashtme manevruese.
  • Pjesa per sherbime per DDD mbrenda ndertesave do te arrij shumen prej 10,000.00 €. kurse per sherbimet e hapsires se jashtme do te jet prej 8,000.00 €.
  • Keto sherbime do te jene te parapara te behen ne baz te kerkeses gjashte her per deratizim, kater per dezinfektim dhe tri per dezinsektim gjate vitit.
 • 20. RIPARIMI I RRJETIT TE UJESJELLSIT
  • Linja buxhetore per riparimin e rrjetit te ujesjellsit eshte e parapar ne buxhet prej 10,000.00 €.
  • Ne sherbime te kesaj linje eshte e parapar te behet nje kerkes me afat nje vjeqar me ndonje kompani perkatse per mirembajtjen e rrjetit furnizues me uje.
  • Ne kete kerkes do te behet mirembajtja e rrjetit furnizues evitimin e prishjeve te mundshme, mirembajtja e pompave te ujit, mirembajtja e rezervauarit te ujit etj.
  • Kerkesa per mirembajtjen e rrjetit furnizues me uje eshte e parapar te behet me 10/02/2009 me ndonje kompani perkatse.
  • Ne kete linje mjetet financiare jane te mjaftueshme per periudhen nje vjeqare ne mirembajtjen e ketij rrjeti.
 • 21. MATERIAL ELEKTRIK PER MIERMBAJTJEN E OBJEKTEVE
  • Ne ket vije buxhetore per mirembajtjen e ketyre paisjeve elektrike eshte e parapar buxheti ne shumen prej 30,000.00 €.
  • Ne kete linje eshte e parapar te behet nje kerkes furnizim me material elektrik hargjues.
  • Kerkesa per furnizim me material te nevojshem eshte e parapar te inicohem me 04/05/2009 kjo kerkes eshte e parapar te behet ne afat nje vjeqar, ku jane te cekura te gjitha materialet e nevojshme ne baze te specifikimit teknik te bashkangjitur me kerkes.
  • Mirembajtja e ketyre paisjeve elektrike behet nga stafi tekik i elekrtos i cili eshte i evalvuar ne pune me orar 24 ore.
  • Porosia me material te nevojshem elektrik behet menjeher mbas zgjedhjes se kompanijes fituese te kesaj kontrate dhe behet ne baz te nevojes ne shpenzime gjate kohes se kontrates.
 • 22. KLOR PER DEZINFEKTIMIN E UJIT TE PIJE S
  • Kjo linje buxhetore eshte e parapar per mirembajtjen e ujit me preparatin Hipoklorit Natriumi (NaOCI) i lenget i cili sherben per dezinfektimin e ujit te pijes.
  • Ne ket linj eshte e parapar sasia e mjeteve financiare prej 7,000.00 €. e cila eshte e vjaftushme ne periudhen nje vjeqare.
  • Edhe ne kete linje eshte e parapar te behet nje kerkes per funizim me preperatin klor ne baz te nevojave per shpenzime gjate nje viti.
  • Sasia e nevojshme per dezinfektim gjate periudhes nje vjeqare eshte 4,500 liter, ku dezinfektime i ujit behet permes aparatures (klorenatorit ) nga stafi I kesaj mirembajtje me kete preparat dezinfektues.
 • 23.   Realizimi I buxhetit Janar - Maj   Nr Pershkrimi Realizimi ne muajin e 1-5 Buxheti 2009 Realizimi buxhetit Mjetet per realizim kerkesa dhe furnizime 1 MATERIAL PER MIREMBAJTJEN E NDERTESAVE Jan - Maj 50,000.00   60%   22,000.00 kerkes per furnizim 2 MIREMBAJTJA E UJESJELLESIT Jan - Maj 7,000.00 90 % 1,000.00 kerkes per furnizim 3 MIREMBAJTJA E KONDICIONEREVE TE AJRIT Jan - Maj 4,200.00 100%   00 Furnizim 4 MIREMBAJTJA E SISTEMIT TE NGROHJES Jan - Maj 10,000.00 50%   5,000.00 mirembajtje 5 MIREMBAJTJA E PAISJEVE TE PARKINGUT Jan - Maj 10,000.00 20%   8,000.00 kerkes furnizim 6 MIREMBAJTJA E SISTEMIT TE BAGAZHIT Jan - Maj 15,000.00 100% 00 realizimi I kerkeses 7 ANALIZAT E UJIT TE PISHEM Jan - Maj 8,500.00 40% 3,500.00 realizimi I kerkeses 8 MIREMBAJTJA E SISTEMIT TE KONDICIONERIT QENDRORE Jan - Maj 15,000.00 70%   5,000.00 kerkes furnizim 9 MIREMBAJTJA E KONDICIONIMIT QENDRORE Jan - Maj 10,000.00 60%   4,000.00 kontrat 10 SHERBIME DDD Jan - Maj 18,000.00 40% 8,000.00 kontrat 11 RIPARIMI I SISTEMIT TE NGROHJES QENDRORE Jan - Maj 10,000.00 30%   6,500.00 kerkes e pjesshme 12 RIPARIMI I RRJETIT TE UJESJELLSIT Jan - Maj 10,000.00 80% 2,000.00 kontrat 13 MATERIAL ELEKTRIK PER MIREMBAJTJEN E OBJEKTEVE Jan - Maj 30,000.00 40% 18,000.00 furnizim i pjesshem 14 MIRMBAJTJA E NDERTESAVE Jan - Maj 4,000.00 30% 1,500.00 furnizim 15 MIREMBAJTJA E RRJETIT ELEKTRIK Jan - Maj 10,000.00 40% 6,000.00 Kontrat 16 KLOR PER DEZINFEKTIMIN E UJIT TE PIJES Jan - Maj 7,000.00 30% 2,500.00 Furnizom  
 • 24. Realizimi i buxhetit per muajin Janar - Prill
 • 25. Projekti, Produkti apo idea Realizimi i mirembajtjes Stafi punues Paisjet Aftesit e udheheqjes Totali Konkurrenca Total i korrigjuar Mirembajtja X (+) (+) (+) (+) = (-) =
 • 26. Sistemi i inicimit te kerkesave per blerje (Hartohet Flete Hyrje) Departamenti i prokurimeve Departamenti kerkues Aprovimi i Kerkese per blerje Urdher Blerje Kerkese per Oferte Furnitori (Dokumenti i shoqerimit) (Fatura e blerjes) Oferteat ne treg Magazina e materialeve te nevojshme Dergon furnizimin
 • 27. Dukja e fatures
 • 28. Terhjekja e materialeve nga Magazina
 • 29. Procedurat e ekzekutimit te materialit Ekzekutimi materialit Kerkesa per material Realizimi Terhjekja e materialit nga Magazina Kontrolli I plasimit Aprovimi nga organi pergjegjes Kontrollon sasine dhe cilsin Materiali I gatshem per plasim Marja e porosise Hartohet Flete Dalja
 • 30. Stafi i punes Nr: Stafi punues Numri staf. punues Realizimi i punimeve Bashkpunimi ne grupe 1 Tekniket e makineris 6 72% I mire 2 Tekniket e elektros 6 85% Shume i mire 3 Tekniket ne mirembajtje 5 82% Shume i mire 4 Stafi i mirembajtjes se ujit 8 79% I mire Vlersimi I knaqshem
 • 31. Perfundim
  • Qellimi i ketij punimi ka qene analia per linjat buxhetore ne kete mirembajtje, se qka punohet dhe pse jane te nevojshme keto linja ne kete mirembajtje.
  • Percaktimi i shpenzimeve mbrenda linjave buxhetore se qfar materiale nevoiten per ket mirembajtje.
  • Procedurat e inicimit te kerkesave per blerjen e materialeve te nevojshme ne kete mirembajtje.

×