Fins a fa pocs milions d'anys, tot el que els
éssers vius produïen era biodegradable,
s'assimilava al medi ambient i, llun...
Un informe de la
FAO adverteix que
un augment de les
captures faria
impossible sostenir
la fauna.
És l’us de recursos a ritme desmesurat i massa
continuat, de manera que els recursos no es
poden renovar i es posa en peri...
Les persones sempre han produït residus.
Ara els residus han augmentat, són més tòxics
i poc reaprofitats. Els residus són...
Es denomina erosió al procés de substracció o
desgast del relleu del sòl intacte (roca mare),
per acció de processos geolò...
  Àrees d’espais naturals 
  protegits. Per evitar la tala 
  d’arbres i l'extinció 
  d'espècies. 
  N’hi ha de terr...
Consciència Ambiental o
ecològica, significa conèixer el
nostre entorn per a cuidar-lo i
que els nostres fills també
pugui...
S'entén per desenvolupament sostenible aquell
tipus de desenvolupament que és capaç de
satisfer les necessitats actuals se...
És la pèrdua de varietat
d’espècies d’éssers vius que fa
perillar l’equilibri i el
funcionament dels ecosistemes.
La pèrdu...
El canvi climàtic és la variació global del clima
de la Terra. Ja sigui per causes naturals o
humanes. El clima d'un plane...
Aquest treball ens ha ajudat a apendre a treballar en equip i
que cada membre de l’equip ha de donar la seva opinió i
treb...
•  La súper E     •  http://ccqc.pangea.org/cat/sosteni/
             soscat.htm
  V.V.A.A.
      ...
Consciència ecològica i desenvolupament sostenible
Consciència ecològica i desenvolupament sostenible
Consciència ecològica i desenvolupament sostenible
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Consciència ecològica i desenvolupament sostenible

1,244 views
1,008 views

Published on

Published in: Technology, Design
1 Comment
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,244
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
117
Actions
Shares
0
Downloads
15
Comments
1
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Consciència ecològica i desenvolupament sostenible

 1. 1. Fins a fa pocs milions d'anys, tot el que els éssers vius produïen era biodegradable, s'assimilava al medi ambient i, lluny de danyar l'entorn, servia per alimentar i enriquir la vida. Però en arribar els éssers humans van canviar aquest esplèndid disseny. Amb la tecnologia hem creat un món artificial per poder estar més còmodes. Però el nostre disseny té un problema: els residus que produïm sí que afecten al medi ambient, afecten la vida. Alguns d'aquests desfets romanen molts segles sense degradar-se, i altres, encara que triguen menys en assimilar-se, enverinen igualment el medi ambient i els éssers vius
 2. 2. Un informe de la FAO adverteix que un augment de les captures faria impossible sostenir la fauna.
 3. 3. És l’us de recursos a ritme desmesurat i massa continuat, de manera que els recursos no es poden renovar i es posa en perill la seva disponobilitat. N’hi ha de diversos tipus com: - Pesca abusiva - Tala descontrolada d’arbres - Consum abusiu d’aigua - Extracció descontrolada de combustible fòssil.
 4. 4. Les persones sempre han produït residus. Ara els residus han augmentat, són més tòxics i poc reaprofitats. Els residus són tot allò que sobra o no serveix per fer la seva funció principal. Són una font de contaminació. La contaminació és el conjunt d’alteracions del medi ambient i poden ser perjudicials per els éssers vius. La gestió de residus és la recollida de residus i la manera de tractar-los per evitar la contaminació. Tipus de residus: Municipals, industrials, radioactius, agrícoles, forestals i sanitaris.
 5. 5. Es denomina erosió al procés de substracció o desgast del relleu del sòl intacte (roca mare), per acció de processos geològics exògens com els corrents superficials d'aigua o gel glacera, el vent o l'acció dels éssers vius. L'erosió es refereix al transport de grans i no a la disgregació de les roques. Per desertització, s'entén el procés pel qual un territori que no posseeïx les condicions climàtiques dels deserts, principalment una zona àrida, semiàrida o subumida seca, acaba adquirint les característiques d'aquests. Això succeeïx com a resultat de la destrucció de la seva coberta vegetal, de l'erosió del sòl i de la falta d'aigua
 6. 6.   Àrees d’espais naturals  protegits. Per evitar la tala  d’arbres i l'extinció  d'espècies.    N’hi ha de terrestres i  d’aquàtics. S’hi restringeix  l’activitat humana.  
 7. 7. Consciència Ambiental o ecològica, significa conèixer el nostre entorn per a cuidar-lo i que els nostres fills també puguin gaudir-lo.
 8. 8. S'entén per desenvolupament sostenible aquell tipus de desenvolupament que és capaç de satisfer les necessitats actuals sense comprometre els recursos i possibilitats de les futures generacions. Intuïtivament una activitat sostenible és aquella que es pot mantenir. Per exemple, tallar arbres d'un bosc assegurant la repoblació és una activitat sostenible. Per contra, consumir petroli no és sostenible amb els coneixements actuals, ja que no es coneix cap sistema per crear petroli a partir de la biomassa. Avui sabem que una bona part d'activitats humanes no són sostenibles a mig i llarg termini tal com avui estan plantejades.
 9. 9. És la pèrdua de varietat d’espècies d’éssers vius que fa perillar l’equilibri i el funcionament dels ecosistemes. La pèrdua de biodiversitat és la disminució de la varietat d’éssers vius. Les seves principals causes són l’ alteració dels ecosistemes i la desaparició d’espècies. Quan una espècie desapareix s’altera l’equilibri d’un ecosistema.
 10. 10. El canvi climàtic és la variació global del clima de la Terra. Ja sigui per causes naturals o humanes. El clima d'un planeta depèn tant de la posició astronòmica com de la composició de l'atmosfera i un petit canvi en aquestes condicions pot alterar la situació ecològica del planeta. Actualment es parla d'un canvi climàtic produït per l'home i el consum excessiu que fa sobre els recursos naturals.
 11. 11. Aquest treball ens ha ajudat a apendre a treballar en equip i que cada membre de l’equip ha de donar la seva opinió i treballar la seva part pensant en el resultat final del teball i el que significa per l’equip. A part d’això, ens hem conscienciat més sobre la repercusió dels nostres actes sobre el medi ambient, la importància de mantenir-lo net i de portar un desenvolupament sostenible perquè no s’ exhaureixin els recursos del nostre planeta.
 12. 12. •  La súper E •  http://ccqc.pangea.org/cat/sosteni/ soscat.htm V.V.A.A. •  http://www.xtec.cat/~jdolcet/socials/ 106.htm •  Medi físic, la •  http://www.eumed.net/cursecon/9/ multienciclopedia Los%20recursos%20naturales.htm temàtica •  www.3-e.cat V.V.A.A. •  www.ambienteplastico.com •  www.conscienciaolocura.net

×