Your SlideShare is downloading. ×
Park zestienhoVen, rotterdam nl
Woningbouwproject van 32 woningen. In “de groe-
ne waaier”, die wordt omsloten door laanwo...
PhiliPs medical systems, best nl
Twee x twee L-vorminge kantoorgebouwen, die
rond een patio zijn gesitueerd. Zij vormen de...
PhiliPs medical systems, best nl
Vele studies zijn gedaan naar de betekenis van
de torens die noodzakelijk waren voor de l...
PhiliPs medical systems, best nl
De vorm van de patio’s en de toegepaste kleuren
zorgen ervoor dat iedere patio z’n eigen ...
Verzorgd samen wonen, concePt
Verzorgd Samen Wonen is een woon-zorg con-
cept. Dit concept is gericht op fysiek gehandicap...
‘t Pallet, Vlaardingen nl
Complex met een basisschool, kinderdagverblijf
met BSO en woningen voor stichting Steinmetz.
Doo...
lookwateringen-west, delft nl
Woningbouw project met 158 woningen ten noord-
westen van Delft. Het plan bestaat uit twee-o...
lookwateringen-west, delft nl
De rijhuizen in de “polder” hebben afwisselend aan
de voorzijde of aan de achterzijde een te...
de munnik, westmaas nl
Een uitbreiding van een kerk in het dorp West-
maas. Met de toevoeging van dit gebouw kunnen
tijden...
kareldoormansstraat, rotterdam nl
Renovatie van een kantoor/winkelpand. Een extra
laag bij het winkeldeel betrekken en het...
custom Visitors center, best nl
Een showroom waar alle medische apparaten die
gemaakt worden op de plant worden getoond en...
custom Visitors center, best nl
Het materiaal van de horizontale stroken van de
kantoorgebouwen zijn hier in verticale pos...
tauro, haarlem nl
Een kantoor concept waarbij er kantooreenheden
aan diverse partijen verhuurd worden, en er ook
extra fac...
herbestemming silo’s, deVenter nl
Afstudeerontwerp bouwkunde, aan de TU Delft.
Herbestemming van twee graansilo’s tot een ...
herbestemming silo’s, deVenter nl
De nieuwbouw heeft ruime luxe kamers en een uit-
gebreid sauna complex. Het sauna comple...
herbestemming silo’s, deVenter nl
De hoge silo heeft bovenin een geweldig uitzicht,
hier bevindt zich de skybar. In de kar...
herbestemming las Palmas, r’dam nl
Ontwerpopdracht tijdens de master-fase.
Herontwerp van gebouw “Las Palmas” te Rotter-
d...
herbestemming las Palmas, r’dam nl
De rondgang door de tentoonstellingen is ook een
beleving van het gebouw: Van een geslo...
herbestemming las Palmas, r’dam nl
Bij de entreezone is een element toegevoegd die
het een en ander moet structureren: de ...
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Portfolio

267

Published on

My portfolio with my work as designer.

Published in: Business, Design
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
267
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Transcript of "Portfolio "

  1. 1. Park zestienhoVen, rotterdam nl Woningbouwproject van 32 woningen. In “de groe- ne waaier”, die wordt omsloten door laanwoningen, liggen eengezinswoningen in het groen met op de koppen zicht over het water. Het plan bestaat uit rijwoningen en patiowoningen. De woningen moeten contact met de groene zones hebben. Door middel van een doorlopende vlonder wordt hier een vriendelijke overgang gecreëerd. De architectuur wordt vooral door de grote kap bepaald. De uitsnedingen uit de kap en het optillen van het dak vormen samen een spel. HB: Meeontworpen aan het concept van de wonin- gen (VO fase, 2008) Single housing project of 32 houses. Houses in a row and patios. The roof makes the architecture. aan gewerkt in dienstVerband bij 01-10 architecten te r’dam
  2. 2. PhiliPs medical systems, best nl Twee x twee L-vorminge kantoorgebouwen, die rond een patio zijn gesitueerd. Zij vormen de toe- gang tot het terrein in Best, waar zich onder andere ook productiehallen bevinden. De gebouwen bestaan uit horizontale stroken om goed in de bosachtige omgeving te kunnen pas- sen. De kleuraccenten aan de buitenzijde zijn dan ook groen. De torens vormen samen de poort tot het terrein. Het gebied tussen de gebouwen is een overgangs- zone, die wordt gebruikt om de entree te beveili- gen. HB: meegewerkt van VO tot BA, van ontwerp tot het technisch uitwerken. Zodoende het hele proces tot oplevering kunnen volgen. maart 2008 opgeleverd Two office buildings: 2 L-shaped volumes around a patio. They form the entrance to the plant of Philips MS. ² 2 aan gewerkt in dienstVerband bij 01-10 architecten te r’dam
  3. 3. PhiliPs medical systems, best nl Vele studies zijn gedaan naar de betekenis van de torens die noodzakelijk waren voor de lucht- behandeling. Zij werden de wachters van het terrein. De panelen, die te openen zijn, hebben een kleurenpatroon gekregen. Aan de kleur van het paneel is een screen kleur verbonden. Zo is ook met het gebruik van de screens het kleuren- patroon zichtbaar. Studies to the coloured pannels and screens, and the towers that form the entrace gate. aan gewerkt in dienstVerband bij 01-10 architecten te r’dam
  4. 4. PhiliPs medical systems, best nl De vorm van de patio’s en de toegepaste kleuren zorgen ervoor dat iedere patio z’n eigen indenti- teit heeft. Medewerkers kunnen hier even van de buitenlucht genieten. De elementen tussen de twee L-vormige kantoren zijn atria over 3 lagen. Zij zijn heel transparant gehouden om het onderscheid te maken met de kantoorvleugels. Zij zijn slechts het verbindende element. The two patios each have they’re own atmosphere. aan gewerkt in dienstVerband bij 01-10 architecten te r’dam
  5. 5. Verzorgd samen wonen, concePt Verzorgd Samen Wonen is een woon-zorg con- cept. Dit concept is gericht op fysiek gehandicapte mensen die verstandelijk nog in staat zijn de regie over hun eigen leven te houden. Deze mensen belanden nu vaak (op jonge leeftijd) in een ver- pleegtehuis. Door een eigen woonomgeving aangevuld met intensieve zorgfaciliteiten kunnen de mensen vaak nog lang zelfstandig blijven. Het concept richt zich op de individualiteit van de mensen. De clustering van zorgbehoevenden levert een optimale situatie voor het leveren van zorg/kosten op. Het concept is in elke situatie in te passen. Het moet echter per opdrachtgever/locatie verder wor- den uitgewerkt tot een bouwkundig en architecto- nisch geheel. Een hof-achtige setting is een ideaal waarbij geborgenheid en direct contact met buiten belangrijk zijn. HB: meegewerkt aan de vorming van het concept A housing/health care concept for physically disa- bled people, who still have the mental capacity of leading they’re lifes. aan gewerkt in dienstVerband bij 01-10 architecten te r’dam
  6. 6. ‘t Pallet, Vlaardingen nl Complex met een basisschool, kinderdagverblijf met BSO en woningen voor stichting Steinmetz. Door partijen samen te brengen en functies te combineren ontstaat er synergy. Door slim ruimte gebruik ontstaat er voor alle partijen een meer- waarde. Architectuur: 1 blok die de individuele wensen tot uitdrukking laat komen zonder versnipperd te raken. HB: deelname aan het ontwikkelen van het con- cept. (VO-fase, 2007) Complex building combining a primary school, day- nursery and housing (for mentaly weak persons). aan gewerkt in dienstVerband bij 01-10 architecten te r’dam
  7. 7. lookwateringen-west, delft nl Woningbouw project met 158 woningen ten noord- westen van Delft. Het plan bestaat uit twee-onder- een-kappers en rijwoningen. De randen van de locatie zijn de zogenaamde “herenhuizen” met platte daken. In het veld zijn “polderwoningen” met schuine daken te ontdekken. Vier verschillende bouwblokken of wel slagen krijgen hun eigen kleuraccent. Dit komt overeen met de kleuren van de bouwblokken van Faro- architecten aan de overzijde van de HOV-baan. De architectuur is rationeel met diepe neggen. Elke woning heeft een witaccent (kozijn) dat gelijk met het metselwerk ligt. Door de positie van dit accent te varieren, ontstaat er een speels geheel. HB: gewerkt aan de woningen in VO en DO fase en een korte periode aan de BA (2007-2008). Single family housing project of 158 houses. Rowhouses and “two under one roof” houses. aan gewerkt in dienstVerband bij 01-10 architecten te r’dam
  8. 8. lookwateringen-west, delft nl De rijhuizen in de “polder” hebben afwisselend aan de voorzijde of aan de achterzijde een terras. aan gewerkt in dienstVerband bij 01-10 architecten te r’dam
  9. 9. de munnik, westmaas nl Een uitbreiding van een kerk in het dorp West- maas. Met de toevoeging van dit gebouw kunnen tijdens de diensten kinderen worden opgevangen. Buiten “kerktijden” kunnen allerlei activiteiten wor- den ondernomen. Door middel van een minimaal gedetaillerde glazen gang is het gebouw verbonden met de kerk. De gang is tevens de nieuwe entree, met garderobe. De kerkzijde van het gebouw is heel transparant, terwijl de overige muren als beschermende kloos- termuren om de ruimten zijn gevouwen. Tussen kerk en aanbouw ontstaat een besloten buitenruimte, die bij mooi weer de lobby aanzienlijk vergroot. HB: Meegeholpen het concept en de architectuur een stapje verder te brengen. (VO-fase 2006) An addition to a church in a village. The addition is used for multiple activities connected to the church. aan gewerkt in dienstVerband bij 01-10 architecten te r’dam
  10. 10. kareldoormansstraat, rotterdam nl Renovatie van een kantoor/winkelpand. Een extra laag bij het winkeldeel betrekken en het meer toe- gankelijk/aantrekkelijk maken van de winkel(s). De mogelijkheid bestaat om het pand op te toppen met extra woonprogramma. Er is een uitgebreide studie gedaan naar de bruik- baarheid van zaken zoals het entresol. HB: meegewerkt aan de analyse en conceptvor- ming (VO fase, 2006) Re-use of an office and shopping building. Trans- formation into a contemporary shopping area on multiple levels. aan gewerkt in dienstVerband bij 01-10 architecten te r’dam
  11. 11. custom Visitors center, best nl Een showroom waar alle medische apparaten die gemaakt worden op de plant worden getoond en kunnen worden uitgetest. Als start is er een workshop gehouden met Phi- lips Design, voor het implementeren van Ambient experience als (verkoop)tool: de klant moet een belevenis krijgen. Het gebouw moet een nieuw icoon worden. Hier zullen klanten van over heel Europa worden ont- vangen. HB: Meegedaan aan de workshop en bijgedragen aan het ontwikkelen van het concept. (VO fase, 2007) Showrooms for the custom visitors center of the Philips Medical Systems in Best. aan gewerkt in dienstVerband bij 01-10 architecten te r’dam
  12. 12. custom Visitors center, best nl Het materiaal van de horizontale stroken van de kantoorgebouwen zijn hier in verticale positie inge- zet. Zo wordt er aangesloten bij de nieuwe kan- toorgebouwen, maar krijgt het CVC toch z’n eigen identiteit. The material realises the connection between the new office buildings. By the vertical position of the bands, the CVC does get it’s own identity. aan gewerkt in dienstVerband bij 01-10 architecten te r’dam
  13. 13. tauro, haarlem nl Een kantoor concept waarbij er kantooreenheden aan diverse partijen verhuurd worden, en er ook extra faciliteiten worden geboden. De architectuur moet een samenhangend geheel vormen. Toch wordt er een deel van het verhuur- baar oppervlak voor een (grote) vaste gebruiker gereserveerd. Deze gebruiker moet zijn eigen iden- titeit kunnen uitdrukken. Het complex blijft echter een geheel. Langs de Oudeweg in Haarlem wordt momenteel veel nieuwe bedrijvigheid ontwikkeld waardoor het een aantrekkelijke kantoorlocatie wordt. HB: meegewerkt in de VO-fase van het project (2007) Tauro concept building. Tauro rents space to com- panies with extra facilities like meeting rooms. aan gewerkt in dienstVerband bij 01-10 architecten te r’dam
  14. 14. herbestemming silo’s, deVenter nl Afstudeerontwerp bouwkunde, aan de TU Delft. Herbestemming van twee graansilo’s tot een hotel met ontspanningsmogelijkheden aangevuld met nieuwbouw. Het gesloten karakten van de silo’s wordt ingezet om de hotelgasten de nodige privacy te bieden. Waar nodig is de structuur open gewerkt voor publieke functies. Een spel van open en gesloten ontstaat. De nieuwbouw vult het aantal hotelkamers aan tot een redabele hoeveelheid en herbergt een uitgebreid sauna complex. Een spel van prive en publiek ontstaat. De nieuwe functie op deze locatie geeft een impuls aan de herontwikkeling van een buiten gebruik geraakt havengebied aan de rand van het centrum. HB: afgestudeerd in 2004 Graduate project; The Re-use of silos in Deventer for a hotel and relaxfacilities. afstuderen bij VakgroeP restauratie, renoVatie & hergebruik
  15. 15. herbestemming silo’s, deVenter nl De nieuwbouw heeft ruime luxe kamers en een uit- gebreid sauna complex. Het sauna complex wordt verborgen door de ring van kamers er omheen. Deze functie heeft evenals de silo’s een gesloten deel dat zich pas bovenin het gebouw weer opent. Dit bouwdeel is met de twee silo’s verbonden door middel van een glazen gang met een duidelijk dak erop. Dit benadrukt de functie van enkel verbinden, maar geeft de bezoeker de nodige bescherming. The extension makes the program in the silos complete. afstuderen bij VakgroeP restauratie, renoVatie & hergebruik
  16. 16. herbestemming silo’s, deVenter nl De hoge silo heeft bovenin een geweldig uitzicht, hier bevindt zich de skybar. In de karen van de silo bevinden zich unieke hotelkamers die per kaar een andere functie herbergen. Onderin de silo bevindt zich de lobby van het hotel. De kleine silo heeft een grand cafe op de begane grond en enkele zalen in de karen. Function of the tall silo; chambers and a skybar. The small silo has a restaurant function. afstuderen bij VakgroeP restauratie, renoVatie & hergebruik
  17. 17. herbestemming las Palmas, r’dam nl Ontwerpopdracht tijdens de master-fase. Herontwerp van gebouw “Las Palmas” te Rotter- dam in een multi media gebouw. Een groot en diep gebouw toegankelijk maken en er diverse functies zoals een foto- en filmmuseum in onderbrengen. De opgave bestaat uit het karakter van het gebouw behouden terwijl het geen belemmering vormt voor z’n nieuwe functie. Het goed intergreren van ge- bouw en functie geeft een meerwaarde voor beide zaken. Een (midden) zone van het gebouw is deels open- gewerkt en voorzien van ontsluiting. Master project; The Re-use of “Las Palmas” a harbourbuilding from the 50s. Transformation into a multi-media building. masterPr. bij VakgroeP restauratie, renoVatie & hergebruik
  18. 18. herbestemming las Palmas, r’dam nl De rondgang door de tentoonstellingen is ook een beleving van het gebouw: Van een gesloten deel, door het open ontsluitings atrium naar een vrij licht deel van het museum. Hier zijn de hoge puien nog in originele staat zichtbaar. Concept of the plan is the track that can be follo- wed through the museum. masterPr. bij VakgroeP restauratie, renoVatie & hergebruik
  19. 19. herbestemming las Palmas, r’dam nl Bij de entreezone is een element toegevoegd die het een en ander moet structureren: de muur. De toegang tot het gebouw gaat via de muur. Maar de muur vormt ook de scheiding tussen het (donkere) museum deel en het opengewerkte atrium. The wall is an element that stuctures the spaces. masterPr. bij VakgroeP restauratie, renoVatie & hergebruik

×