App webb mittimellan_webbdagarna

1,296 views
1,245 views

Published on

Published in: Technology
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,296
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
157
Actions
Shares
0
Downloads
11
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Och även om man lämnar statistiken, och tittar i sitt närområde, så känner man kanske igen detta:Hur många här inne har en mobiltelefon? Hur många kan använda internet med sin telefon?Det här måste få konsekvenser, eller hur?
 • Frågan är – hur hanterar vi olika storlekar av skärmar? Och inte minst de nya användningssituationer som uppkommit i.o.m. mobila enheter?
 • Men marknaden är fortfarande väldigt omogen.. Det är väldigt svårt som beställare att förstå vad man får, och olika för- och nackdelar ed de olika alternativen..
 • FullskärmAppkänsla
 • Dethärdå?Fullskärm!AppkänslaMobilanpassadwebb – men detärju en appSafarinavigeringenheltdold
 • MöjligtattläggaikonerpåhemskärmensomstartarwebbplatsersomapparHTML5-appar
 • Så då kan man fråga sig vad är egentligen skillanden, och hur skall vi som beställarorganisation förhålla oss till dessa vägval?
 • Detfinns en skalamellan native app ochmobilanpassadwebbSakersomärwebb men beter sig somapparVadärvad?
 • Webb – Applikation som körs direkt i webbläsaren utan att något installeras på enheten.Native – Applikation som utvecklas för ett specifikt operativsystem. Tex i Objective-C för iPhone, eller Java för Android.Hybrid – Är både native och webb. Det är den här lösningen vi vill prata mer om nu.
 • Stöd förnative-funktionerFokus på iOS, Android. Nästan allt är tillgängligt för iOS och Android!Vi ser också att det finns stöd för Blackberry, Palm, WP och Symbian, även om det inte är lika välutvecklat.Det är mycket sannolikt att den här matrisen har väldigt mycket fler gröna bockar om ett halvår till ett år.
 • Först, hybrid utan ramverk. Appens innehåll visas av en webbläsarkontroll. Ingen åtkomst till telefonboken, tex.Enheterna tillåter åtkomst till innehållet i webbläsarkontrollen från native-kod via JavaScript.Slide in PhoneGap!PhoneGap tillhandahållernative-funktionalitet som exponeras via deras JavaScript bibliotek.Applikationen (gröna lagret) kommunicerar bara med native koden via JavaScript vilket gör att det enhetsspecifika API’et abstraheras bort.
 • Vad säger Apple?Tidigare var det stopp!PhoneGap släpptes inte in på AppStore.Steve ändrade sig. Apple tillåter nu den här typen av lösning.
 • Vi lägger upp
 • App webb mittimellan_webbdagarna

  1. 1. APP, WEBB ELLER MITT I MELLAN? <br />
  2. 2.
  3. 3.
  4. 4.
  5. 5. Native app<br />
  6. 6. HTML5<br />
  7. 7. Native app & HTML5-app<br />
  8. 8. =<br />..?<br />
  9. 9.
  10. 10. VAD MENAR VI? <br />
  11. 11. Native<br />Webb<br />Hybrid<br />
  12. 12. Är en nativeapp men innehållet byggs helt eller delvis med webbteknik.<br />Går snabbare att utveckla.<br />Underlättar cross-platform utveckling.<br />Ser ut som och fungerar som en native-app.<br />Distribueras via App-Stores<br />Hybridappar<br />
  13. 13. Vissa funktioner är webbaserade och laddas över internet.<br />Mobilbanken<br />VP-tjänsten<br />Vissa funktioner är native.<br />Positionering för ”Hitta oss”<br />Exempel: Swedbank<br />
  14. 14. Gränserna suddas ut..<br />
  15. 15. Ett av flera ramverk som suddar ut gränserna mellan webb och native-funktionalitet<br />Open Source<br />iOS, Android, Blackberry, Windows Phone 7, Palm, Symbian<br />PhoneGap<br />
  16. 16. PhoneGap–Funktionsmatris<br />
  17. 17. Hurfungerarhybridramverken?<br />
  18. 18.
  19. 19. När är hybrid ett alternativ?<br />Innehåller i stor utsträckning information<br />Kräver inte rå prestanda<br />Lagrar inte information på enheten<br />Spelar inte in ljud/video<br />Distribution på flera plattformar<br />
  20. 20. Frågor..? <br />Mathias Strandberg @mrmasty<br />Björn Sållarp @bjornsallarp<br />

  ×