Your SlideShare is downloading. ×
0
Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut
Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut
Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut
Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut
Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut
Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut
Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut
Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut
Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut
Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut
Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut
Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut

1,669

Published on

Kontrolli dhe organizimi i marketingut

Kontrolli dhe organizimi i marketingut

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
1,669
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
20
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. Organizimi dhe kontrolli i marketingut
 • 2. Organizimi dhe kontrolli i marketingutFormat e organizimit të aktiviteteve të marketingutOrganizimi i aktiviteteve të marketingut është i lidhur me orientimet e definuara të biznesit të ndërmarrjes, me mundësitë materiale dhe kadrovike, si dhe me përvetësimin e koncepteve bashkëkohore të biznesit.
 • 3. Organizimi i marketingut ne ndermarrje
 • 4. Organizimi i marketingut sipas parimit te funksioneve
 • 5. Organizimi i marketingut sipas produkteve
 • 6. Organizimi i marketingut sipas tregjeve
 • 7. Organizimi i marketingut sipas bleresveRëndësia e kësaj forme qëndron në faktin se në fokus janëblerësit, me çka përputhet plotësisht me konceptin emarketingut.
 • 8. Kontrolli i aktiviteteve te marketingutKoncepti i marketingut në ndërmarrje zbatohet me qëllim të realizimit të objektivave, siç janë:• përmbushja e nevojave të konsumatorëve(individëve, ndërmarrjeve, grupeve, shoqërisë), vëllimi i shitjes, fitimi,• pjesëmarrja në treg dhe• reputacioni (imixhi) tek blerësit dhe konkurrenca
 • 9. Kontrolli i aktiviteteve te marketingutKontrolli i marketingut është proces, ku zbatohen qasje, metoda, mjete dhe kritere standarde, me të cilat vërtetohen rezultatet osePërmes kontrollit bëhen:• krahasimi I aktiviteteve të planifikuara dhe ato te realizuara,• rezultateve dhe të shpenzimeve,• mundëson korrigjime, ndërhyrje, përmirësime dhe• modifikime të nevojshme.
 • 10. Procesi i kontrollit të shpenzimeve (investimeve)të marketingutKlasifikohen në tri grupe:1. shpenzimet kërkimore-zhvillimore,2. të distribuimit dhe,3. të promocionit.
 • 11. Revizioni I aktiviteteve te marketingutMe revizionin e aktiviteteve të marketingut nënkuptohet egzaminimi dhe diagnostifikimi i gjendjes së aktiviteteve të marketingut, me qëllim të identifikimit të problemeve dhe të gjetjes së mënyrave për tejkalimin e tyre.
 • 12. Revizioni I aktiviteteve te marketingutKotler është i mendimit se revizioni i aktiviteteve dhe i situatave të marketingut përfshihet në gjashtë tërësi :1. revizioni i mjedisit të marketingut,2. revizioni i strategjisë së marketingut,3. revizioni i organizimit të marketingut,4. revizioni i sistemit të marketingut,5. revizioni i rendimentit të marketingut dhe,6. revizioni i funksioneve të marketingut.

×