• Share
 • Email
 • Embed
 • Like
 • Save
 • Private Content
La revolució Russa (PowerPoint)
 

La revolució Russa (PowerPoint)

on

 • 830 views

 

Statistics

Views

Total Views
830
Views on SlideShare
672
Embed Views
158

Actions

Likes
0
Downloads
2
Comments
0

4 Embeds 158

http://historiaenquartdeso.blogspot.com 114
http://historiaenquartdeso.blogspot.com.es 29
http://www.historiaenquartdeso.blogspot.com 13
http://www.historiaenquartdeso.blogspot.com.es 2

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

  La revolució Russa (PowerPoint) La revolució Russa (PowerPoint) Presentation Transcript

  • Rubén CorellaErik FontKevin 4º AFerapontov
  • Introducció En aquest text anem a parlar sobre els aspectes de la Revolució Russa com La Rússia Zarista, La Revolució de 1905, La Revolució de 1917, L’urss i el període post revolucionari. Parlarem de aquests successos.
  • La Rusia Zarista  va aparèixer en la segona meitat del segle XIX i els primers anys del segle XX, en aquests moments Rússia era un dels països mes endarrerits d’Europa . Derrota de la Guerra Govern de Crimea 1854-1856 El govern estava liderat Porta al Zar Alejandro II a per el Zar, El Zar reflexionar i a engegar tot ungovernava de una manera seguit de reformes, reformes queautocràtica(absolutista) no són molt limitades. La més vol ni sentir parlar de significativa és labolició de la constitucions. servitud.
  • La Revolució de 1905Guerra russa japonesa.Diumenge sagnant.El soviet de Sant Petersburg.El cuirassat Potemkín.Les conseqüències de la revolució de 1905.
  • La Revolució de 1905 Guerra que va enfrontar Rússia amb Japó pel control de la Guerra Manxurià i Corea, i que va guanya russa el Japó. Aquesta derrota es va japonesa sumar al descontentament general de la població Russa. El 9 de gener de 1905 es va organitzar una marxa popular iCauses pacífica cap al Palau d`Hivern per Diumenge demanar al Zar reformes polítiques i millores en les condicions de vida sagnant de camperols i obres. L’exèrcit va disparar contra la multitud i va provocar centenars de morts.
  • La Revolució de 1905 Òrgan revolucionari format principalment per obrers i soldats El soviet que va sorgir arran de la revolució de Sant de 1905. Va ser l’antecedent de l’estructura de soviets durant la Petersburg revolució de 1917 i del futur polític de la Unió Soviètica. Els soldats d’un cuirassat anomenat Potemkin, que pertanyia a la flota naval Russa del mar Negre, es van rebel·lar contra els seus oficials,Causes El representants del poder absolutista del Zar en el marc militar. La cuirassat rebel·lió va acabar quan, després Potemkin d’haver mort diversos del oficials, els soldats van entregar el vaixell militar a les autoritats de Romania.
  • Conseqüencies de la revolució de 1905 El 14 d’octubre el Zar va acceptar el Manifest Es va crear d’octubre, en el qual es la Duma.demanaven concessions com la legalització dels partits politics, el sufragi universal il’establiment de la Duma com a òrgan legislatiu. Els problemes que van arrossegar els Es va proletaris i camperols proclamar una a la revolució de 1905 una llei encara perduren l’any electoral. 1917.
  • La revolució de 1917 Lenin Lenin es va vincular a activitats polítiques ja abans de la revolució de 1905. Aquesta participació en política revolucionària li va valdre diversos anys d’exili i empresonament. Va tornar l’octubre de 1917 per liderar i iniciar la revolució que va acabar amb la caiguda del govern provisional i la presa de poder per part del bolxevics que ell mateix liderava.
  • La revolució d’octubre i febrer iles seues conseqüesncies Febrer D’Octubre El 2 de març es va forçar el Zar a A final d’octubre, els bolxevics abdicar i es va crear un govern dirigits per Lenin, van prendreprovisional format per representatsde la Duma, amb seu a Petrograd. per les armes els centresAquest govern estava controlat per neuràlgics de Petrograd. Ala burgesia i el sector revolucionari continuació, van aconseguir la més moderat i tenia un caràcter majoria al comitè executiu dels liberal. soviets i van passar a ostentar el poder.
  • L’urss Stalin va ser escollit secretari general de comitè Central del partit Comunista de la unió soviètica. Stalin i la dictadura estalinista (1924-1953). Nou orden mundial. En el període subsegüent a la segona guerra es va convertir en un dels països del món mundial, conegut com a guerra freda, el món esmés fort econòmicament. Stalin va participar, va dividir en dos blocs: el capitalista, liderat pels juntament amb el dirigent anglès Winston estats Units, i el comunista, liderat per l’urss. ElChurchill i el president estatunidenc Franklin símbol d’aquesta divisió va ser el mur aixecat a la capital, Berlín, que separava el costat occidental D. Roosevelt, en les converses de pau que (capitalista) i l’oriental (comunista). El mur va van tenir lloc després de la Segona guerra caure el 1989, any en què també va començar lamundial i que va marcar un nou ordre global. caiguda de l’urss.
  • Periode postrevolucionari El comunisme de La guerra civil guerra Va ser la politica econòmica aplicada en la guerra civil, els Va tenir lloc entre 19181921, secrets mes destacats varenl’ejercit roig, es va enfrontar a ser: nacionalització de la l’exercit blanc, i guanya industria, col.lectivizació del l’exercit roig. camp, confiscació del gra dels camperols.
  • Periode postrevolucionari Tercera internacional NEP (nova politica econòmica) Va ser la economia aplicada despres del comunisme de guerra pel partitVa ser fundada el març de 1919 comunista, i es va caracteritzar per per iniciativa de lenin i el partit comunista de Rússia, que la seva barreja de mesures comunistes i capitalistes. Despres deagrupaba els partits comunistes la guerra van portar a l’estat, els de diversos paisos. transports, el comerç, la banca i les principals empreses, i tambe van permetre als camperols, cultivar i vendre lliurement.
  • Conclusió Revolució Russa va ser lesdeveniment polític i econòmic-social més important del segle XX. També crec que la política de Lenin va ser bona ja que volia la fi de la guerra, negociar la pau amb les potències centrals, el poder per als treballadors, cap suport al govern provisional i laparició de la república. També va estar bé que els obrers i els soldats (soviets dobrers i soldats) simposessin i fessin un cop destat contra Nicolau II del tsar