Your SlideShare is downloading. ×
0
Menaxhmenti Financiar - Buxhetimi Me Pjesmarrje
Menaxhmenti Financiar - Buxhetimi Me Pjesmarrje
Menaxhmenti Financiar - Buxhetimi Me Pjesmarrje
Menaxhmenti Financiar - Buxhetimi Me Pjesmarrje
Menaxhmenti Financiar - Buxhetimi Me Pjesmarrje
Menaxhmenti Financiar - Buxhetimi Me Pjesmarrje
Menaxhmenti Financiar - Buxhetimi Me Pjesmarrje
Menaxhmenti Financiar - Buxhetimi Me Pjesmarrje
Menaxhmenti Financiar - Buxhetimi Me Pjesmarrje
Menaxhmenti Financiar - Buxhetimi Me Pjesmarrje
Menaxhmenti Financiar - Buxhetimi Me Pjesmarrje
Menaxhmenti Financiar - Buxhetimi Me Pjesmarrje
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Menaxhmenti Financiar - Buxhetimi Me Pjesmarrje

1,105

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
1,105
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
47
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. Buxhetimi me Pjesëmarrje UNIVERSITETI I PRISHTINËS
 • 2. Plani I aktiviteteve përmban 3 faza kryesore të cilat janë; <ul><li>Faza e I – Parapërgatitore </li></ul><ul><li>Faza e II - Formulimi I Buxhetit </li></ul><ul><li>Faza e III - Monitorimi I implementimit të buxhetit </li></ul>
 • 3. - Objektivat e secilës fazë - <ul><li>Faza e I – parapërgatitore </li></ul><ul><li>Objektivat </li></ul><ul><li>-Informimi I organeve të pushtetit vendor, </li></ul><ul><li>administratës, dhe publikut në lidhje me </li></ul><ul><li>qëllimet e kësaj inisiative </li></ul><ul><li>- Përgatitja e terrenit dhe ngritja e kapaciteteve për implementimin dhe vazhdimësinë e kësaj inisiative </li></ul>
 • 4. Objektivat e secilës fazë <ul><li>Faza e II – Formulimi I Buxhetit </li></ul><ul><li>Objektivat </li></ul><ul><li>Përfshirja e publikut në proçesin e formulimit të buxhetit </li></ul><ul><li>Përzgjedhja e prioriteteve dhe Zgjedhja e përfaqësuesve të komunitetit. </li></ul>
 • 5. - Objektivat e secilës fazë - <ul><li>Faza e III – Monitorimi I Buxhetit </li></ul><ul><li>Objektivat </li></ul><ul><li>- Përfshirja e komunitetit në monitorimin e proçesit të implementimit të buxhetit </li></ul>
 • 6. Aktivitet që do zhvillohen për implementimin Fazës së I <ul><li>Faza e I – parapërgatitore </li></ul><ul><li>- Organizimi ëorkshopit me administratën e njësive vendore dhe kordinatorët lokalë për planin e përbashkët e aktiviteteve. </li></ul><ul><li>Fushatë komunikimi </li></ul><ul><li>Analizimi/vlerësimi Institucional lidhur me pjesmarrjen e komunitetit </li></ul><ul><li>Trajnim në lidhje me Financat e Pushtetit Lokal </li></ul><ul><li>Trajnimi I moderatorëve lokal </li></ul>
 • 7. Objektivat e secilit Aktivitet të Fazës së I <ul><li>Informimi I organeve të pushtetit vendor, administratës, kryetarëve të fshatrave dhe komunitetin </li></ul><ul><li>Identifikimi I “pikave të forta” në komunitet dhe bërja e mundur që grupet vulnerabile (në nevojë) të cilët janë tradicionalisht të përjashtuar të jenë pjesë e këtij proçesi. </li></ul><ul><li>Identifikimi I mundësive të pjesmarrjes </li></ul><ul><li>Identifikimi I teknikave dhe mjeteve të cilat do të përdoren për përfshirë të gjithë aktorët e rëndësishëm në këtë proçes </li></ul>
 • 8. Aktivitet që do zhvillohen për implementimin Fazës së II <ul><li>Takimi I parë rajonal </li></ul><ul><li>Takimi I dytë Rajonal </li></ul><ul><li>Takimi I parë I këshillit të Buxhetimit me Pjesmarrje </li></ul><ul><li>Karvani I Buxhetimit me pjesmarrje </li></ul><ul><li>Hartimi I Studimeve të Visibilitetit </li></ul><ul><li>Takimi I dytë I Këshillit të të Buxhetimit me pjesmarrje </li></ul><ul><li>Shpjegimi për komunitetin I të gjithë proçesit të përzgjedhjes së Prioriteteve </li></ul><ul><li>Prezantimi I buxhetit me prioritetet nga Këshilli I buxhetimit me Pjesmarrje </li></ul>
 • 9. Objektivat e secilit Aktivitet të Fazës së I I <ul><li>Takimi i I </li></ul><ul><li>Kryetari/drejtuesit e Departamenteve prezantojnë inisiativën Buxhetimi me Pjesmarrje, buxhetin e vitit 2004, si dhe komptetencat e Pushtetit lokal </li></ul><ul><li>Takimi i II </li></ul><ul><li>Realizimi I Takimeve përgatitore me komunitetin </li></ul><ul><li>Hartimi I Listës së nevojave </li></ul><ul><li>Ndarja në grupe duke iu referuar kompetencave </li></ul><ul><li>Renditja e prioriteteve </li></ul><ul><li>Zgjedhja e 2 përfaqësuesve për çdo zonë – kriteret </li></ul>
 • 10. Objektivat e secilit Aktivitet të Fazës së I I <ul><li>Takimi I parë I këshillit të Buxhetimit me Pjesmarrje </li></ul><ul><li>Prezantimi i pjesmarrësve </li></ul><ul><li>Krijimi i marrëdhënieve poziteve midis njëri - tjetrit </li></ul><ul><li>Prezantimi i listës së prioriteteve për çdo zonë shpjegimi i i aktiviteteve që priten të ndodhin trajnimi i përfaqësuesve në lidhje me </li></ul><ul><li>Punën në grup </li></ul><ul><li>Zgjidhje konflikti </li></ul><ul><li>Roli i përfaqësuesve </li></ul><ul><li>Aftësitë komunikuese </li></ul><ul><li>Shpjegimi dhe të kuptuarit e ciklit të buxhetit </li></ul>
 • 11. Objektivat e secilit Aktivitet të Fazës së I I <ul><li>Krijimi e një kuptimi përbashkët dhe të qartë në lidhje me prioritetet e secilës zonë </li></ul><ul><li>Vlerësimi I kostos për të gjitha prioritete </li></ul><ul><li>Analizimi I burimeve për çdo prioritetet </li></ul><ul><li>Rënia dakort për listën përfundimtare të prioriteteve e cila do të propozohet për tu përfshirë në buxhetin e ardhshem </li></ul>
 • 12. Kalndari I buxhetit <ul><li>Caktohet itenirari I realizimit te Buxhetit dhe aprovimit te tij </li></ul>

×