Your SlideShare is downloading. ×
K 2 pasqyrat financiare
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Introducing the official SlideShare app

Stunning, full-screen experience for iPhone and Android

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

K 2 pasqyrat financiare

7,038
views

Published on

Published in: Economy & Finance

1 Comment
6 Likes
Statistics
Notes
 • N
  JERIU SA HERE LEXON EDHE MESON,QOFTE EDHE TE NJEJETN GJE NESE E LEXON E VREN SE KA DIQ QE SE DIN-E KA HARRUAR.MU DUK NJE MAREJAL SHUM I MIRE,SHUM I MIRE.
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
No Downloads
Views
Total Views
7,038
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
305
Comments
1
Likes
6
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide
 • 1 1
 • 6
 • 7
 • 7
 • 7
 • 23
 • 21
 • 25
 • 29
 • 30
 • 30
 • 32
 • Transcript

  • 1. 2 Pasqyrat financiare
  • 2. Objektivat e biznesit
   • Realizimi i profitit
   • Të mbeturit solvent (me aftësi pagimi
   • Kjo mund të arrihet përmes realizimit të aktiviteteve vijuese:
  • 3. Aktivitetet në organizatë Financuese
   • Aktivitetet financuese
   • Financimi nga pronarët (ekuiteti)
   • Financimi nga jo pronarët (detyrimet)
   Planifikimi Planifikimi
  • 4. Aktivitetet në organizatë Financuese Planifikimi Planifikimi Investuese
   • Aktivitetet investuese
   • Blerja e burimeve (aseteve)
   • Shitja e burimeve (aseteve)
  • 5. Aktivitetet në organizatë Financuese Planifikimi Planifikimi Operuese Investuese
   • Aktivitetet operuese
   • Shitja e produkteve dhe shërbimeve
   • Rezultati në shitje dhe shpenzime
  • 6. Cilat janë burimet e kapitalit të biznesit ? Burimet e kapitalit të bizneseve Kreditorët (Lenders) Fitimet nga bizneset Investitorët (Pronarët)
  • 7. Për çfarë përdoren burimet e biznesit ? Burimet e biznesit shfrytëzohen për: Blerje të materialit dhe furnizimeve Blerje të tokës , ndërtesave dhe pajisjeve Pagesën e të punësuarve Pagesën e shpenzimeve tjera operative
  • 8. Çfarë ofrojnë funksionet vijuese të bizneseve ? Të prodhojnë produkte/mallra dhe shërbime ( efekte në krijimin e të ardhurave ) Blerja e materialit dhe furnizimeve Blerja e tokës, ndërtesave dhe pajisjeve Pagesa e të punësuarve Pagesa e shpenzimeve tjera operative
  • 9. Si shfrytëzohen ato të ardhura të krijuara nga biznesi ? Produktet dhe mallrat dhe shërbimet (rezultojnë në krijimin e të ardhurave ) Pagesat kthyese pronarëve Pagesa e kredive Pagesa e taksave Vazhdimi i aktivitetit të biznesit
  • 10. Çfarë është ekuacioni i kontabilitetit ?
   • Asetet = Detyrimet + Ekuiteti i pronarëve
   Sistem i regjistrimit të transaksioneve në drejtim të ruajtjes së barazisë së ekuacionit të kontabilitetit . Definimi i kontabilitetit të dyfishtë
  • 11. Çfarë është roli i kontabilitetit të dyfishtë ? Debitë duhet përherë të jenë të barabarta me kreditë . Debit ë = Kreditë
  • 12. Kontabiliteti i dyfishtë “ Kontabiliteti i dyfishtë bazohen në një koncept të thjeshtë: Palët e përfshira në transaksionet në biznes do të pranojnë diçka dhe do të japin diçka në kthim. Në kontabilitet, ajo çka pranohet është Debi dhe çka epet është Kredi. T – llogaria përfaqëson shkallën e balancës .” Shkalla e balancës Prano Debi Jap Kredi T llogaria Ana e majtë Prano Debi Ana e djathtë Jap Kredi
  • 13. Ekuacioni i kontabilitetit
   • Aset et = Detyrimet + Ekuiteti i pronarëve
   Burimet e financimit Pasuria Kërkesat e kreditorët ndaj burimeve = + Kërkesat e pronarëve n daj burimeve Pasuria për përdorim në gjenerim të të ardhurave
  • 14. Ekuacioni i kontabilitetit Aset et = Detyrimet + Ekuiteti i pronarëve Pasuria në pronësi të biznesit
  • 15. Ekuacioni i kontabilitetit Aset et = Detyrimet + Ekuiteti i pronarëve Të drejtat e kreditorëve të cilat përfaqësojnë borxhet e biznesit
  • 16. Ekuacioni i kontabilitetit Aset et = Detyrimet + Ekuiteti i pronarëve Të drejtat e pronarëve
  • 17. Pasuria Si quhet pasuria e organizatës ? Ekuacioni i kontabilitetit
  • 18. Asetet Pasuria = Burimet Cilat janë burimet e aseteve? Kostot e pasurisë së shfrytëzuar në biznes Ekuacioni i kontabilitetit
  • 19. Asetet Detyrimet Ekuiteti i aksionarëve Pasuria = Burimet Kosto e pasurisë së shfrytëzuar në biznes Burimet e siguruara nga kreditorët dhe pronarët Ekuacioni i kontabilitetit
  • 20. Objektivi
   • Shfrytëzoni ekuacionin kontabël
   • për të përshkruar pozicionin
   • financiar të kompanisë
  • 21. Ekuacioni i kontabilitetit Burimet ekonomike Kërkesat ndaj burimeve ekonomike Asetet = Detyrimet + Ekuiteti i pronarëve
  • 22. Asetet
   • Çfarë janë asetet ?
   • Diçka që posedon kompania e që ka vlerë të ardhshme ekonomike .
   • Toka
   • Ndërtesa
   • Pajisjet
   • G oodwill (emri i mirë)
  • 23. Detyrimet
   • Çfarë janë detyrimet ?
   • Njëlloj borxhi i kompanisë .
   • para
   • shërbime
   • produkte
  • 24. Ekuiteti i pronarëve
   • Çfarë është ekuiteti i pronarëve ?
   • Është ajo çka ka mbetur nga asetet pas zbritjes së detyrimeve .
   • Njëjtë si asetet neto
   • Kërkesat e pronarëve ndaj aseteve të entitetit
  • 25. Transaksionet që ndikojnë në ekuitetin e pronarëve EKUITETI I PRONARËVE RRITET NGA: EKUITETI I PRONARËVE ZVOGËLOHET NGA: Investimet e pronarit në biznes Të ardhurat Shpenzimet Tërheqjet e pronarit nga biznesi Ekuiteti i pronarëve
  • 26. Të ardhurat
   • Çfarë janë të ardhurat ?
   • Ato janë shumat e pranuara apo që do të pranohen nga konsumatorët nga shitja e produkteve apo shërbimeve .
   • Shitjet
   • Kryerja e shërbimeve
   • Qiraja
   • Interesi
  • 27. Shpenzimet
   • Çfarë janë shpenzimet ?
   • Ato janë shumat që janë paguar apo do të paguhen më vonë për kostot që janë shkaktuar për të fituar të ardhurat .
   • Pagat dhe mëditjet
   • Shërbimet
   • Furnizimet e shfrytëzuara
   • Reklamat, konkurset, propaganda....
  • 28. Transaksionet dhe llogaritë e bilancit
  • 29. Çka është transaksioni biznesor ? Transaksioni biznesor është ngjarje ekonomike apo kusht që direkt ndryshon kushtet financiare të entitetit apo ndikon në rezultatet e operacioneve të biznesit .
  • 30. Transaksioni apo ngjarja
   • Këmbimi i interesimit ekonomik në mes të dy palëve .
   Transaksionet e jashtme të shkaktuara në mes të organizatave dhe palëve të jashtme . Transaksionet e brendshme të shkaktuara brenda organizatës .
  • 31.
   • Çfarë po ndodhë ?
   • Cilat llogari preken?
   • Si preket secila nga llogaritë?
   • A balancohet bilanci i gjendjes?
   • A kanë kuptim analizat e mia?
   ANALIZA E TRANSAKSIONEVE Për të kuptuar procedurat e libërmbajtjes për transaksionet, apo efektet e transaksioneve në pasqyrat financiare, duhet përgjigjur në pyetjet vijuese:
  • 32.
   • Ardi ka themeluar nj ё
   • kompani konsaltingu.
   • Kompania e tij quhet
   • “ Ardi Consulting” shpk.
   • T ё analizohen
   • transaksionet vijuese .
   Analiza e transaksioneve
  • 33. ASETET = Transaksionet në biznes EKUITETI I AKSIONARëVE DETYRIMET a. Ardi depoziton 25.000 € në llogarinë bankare të kompanisë “Ardi Consulting” në kompensim të aksioneve në korporatë.
  • 34. ASETET = Paraja 25,000 DETYRIMET a. Ardi depoziton 25.000 € në llogarinë bankare të kompanisë “Ardi Consulting” në kompensim të aksioneve në korporatë. EKUITETI I AKSIONARëVE Transaksionet në biznes
  • 35. a. Ardi depoziton 25.000 € në llogarinë bankare të kompanisë “Ardi Consulting” në kompensim të aksioneve në korporatë. ASETET = Paraja 25,000 DETYRIMET Rezervat e kapitalit 25,000 EKUITETI I AKSIONARëVE Transaksionet në biznes
  • 36. b. “Ardi Consulting” blen tokë për 20,000 € . ASETET = DETYRIMET EKUITETI I AKSIONARëVE Transaksionet në biznes
  • 37. ASETET = DETYRIMET Paraja (20,000) EKUITETI I AKSIONARëVE Transaksionet në biznes b. “Ardi Consulting” blen tokë për 20,000 € .
  • 38. ASETET = DETYRIMET Paraja (20,000) Toka 20,000 EKUITETI I AKSIONARëVE Transaksionet në biznes b. “Ardi Consulting” blen tokë për 20,000 € .
  • 39. ASETET = DETYRIMET c. “Ardi Consulting” blen furnizime për 1,350 € duke u pajtuar që të paguaj furnizuesit në një të ardhme të afërt. EKUITETI I AKSIONARëVE Transaksionet në biznes
  • 40. ASETET = DETYRIMET Furnizimet 1,350 EKUITETI I AKSIONARëVE Transaksionet në biznes c. “Ardi Consulting” blen furnizime për 1,350 € duke u pajtuar që të paguaj furnizuesit në një të ardhme të afërt.
  • 41. ASETET = DETYRIMET Llogari të pagueshme 1,350 Furnizimet 1,350 EKUITETI I AKSIONARëVE Transaksionet në biznes c. “Ardi Consulting” blen furnizime për 1,350 € duke u pajtuar që të paguaj furnizuesit në një të ardhme të afërt.
  • 42. ASETET = DETYRIMET d. “Ardi Consulting” fiton honorarin prej 7,500 € duke pranuar Paranë. EKUITETI I AKSIONARëVE Transaksionet në biznes
  • 43. ASETET = DETYRIMET Paraja 7,500 EKUITETI I AKSIONARëVE Transaksionet në biznes d. “Ardi Consulting” fiton honorarin prej 7,500 € duke pranuar Paranë.
  • 44. ASETET = DETYRIMET Paraja 7,500 Honorari i fituar 7,500 EKUITETI I AKSIONARëVE Transaksionet në biznes d. “Ardi Consulting” fiton honorarin prej 7,500 € duke pranuar Paranë.
  • 45. Transaksionet n ë biznes ASETET = DETYRIMET e. “Ardi Consulting” paguan: pagat, 2,125 € ; qiranë, 800 € ; komunale, 450 € ; dhe të tjera, 275 € . EKUITETI I AKSIONARëVE
  • 46. ASETET = DETYRIMET Paraja (3,650) EKUITETI I AKSIONARëVE Transaksionet në biznes e. “Ardi Consulting” paguan: pagat, 2,125 € ; qiranë, 800 € ; komunale, 450 € ; dhe të tjera, 275 € .
  • 47. ASETET = DETYRIMET Paraja (3,650) Shpenzimet (3,650) EKUITETI I AKSIONARëVE Transaksionet në biznes e. “Ardi Consulting” paguan: pagat, 2,125 € ; qiranë, 800 € ; komunale, 450 € ; dhe të tjera, 275 € .
  • 48. ASETET = DETYRIMET f. “Ardi Consulting” paguan 950 € në llogari të kreditorëve (për furnizimet e blëera më parë) . EKUITETI I AKSIONARëVE Transaksionet në biznes
  • 49. Transaksionet në biznes ASETET = DETYRIMET Paraja (950) EKUITETI I AKSIONARëVE f. “Ardi Consulting” paguan 950 € në llogari të kreditorëve (për furnizimet e blëera më parë) .
  • 50. ASETET = DETYRIMET Paraja (950) Llogari të pagueshme (950) EKUITETI I AKSIONARëVE Transaksionet në biznes f. “Ardi Consulting” paguan 950 € në llogari të kreditorëve (për furnizimet e blëera më parë) .
  • 51. Transaksionet në biznes ASETET = DETYRIMET g. Në fund të muajit, kompania ka konsumuar 800 € nga furnizimet e blera më parë . EKUITETI I AKSIONARëVE
  • 52. Transaksionet në biznes ASETET = DETYRIMET Furnizimet (800) EKUITETI I AKSIONARëVE g. Në fund të muajit, kompania ka konsumuar 800 € nga furnizimet e blera më parë .
  • 53. Transaksionet në biznes ASETET = DETYRIMET Furnizimet (800) Shpenzimet e furnizimit (800) EKUITETI I AKSIONARëVE g. Në fund të muajit, kompania ka konsumuar 800 € nga furnizimet e blera më parë .
  • 54. Transaksionet në biznes ASETET = DETYRIMET h. “Ardi Consulting” ka paguar 2,000 € dividendë aksionarëve (Ardit) . EKUITETI I AKSIONARëVE
  • 55. ASETET = DETYRIMET Paraja (2,000) EKUITETI I AKSIONARëVE Transaksionet në biznes h. “Ardi Consulting” ka paguar 2,000 € dividendë aksionarëve (Ardit) .
  • 56. ASETET = DETYRIMET Paraja (2,000) Dividendët (2,000) EKUITETI I AKSIONARëVE Transaksionet në biznes h. “Ardi Consulting” ka paguar 2,000 € dividendë aksionarëve (Ardit) .
  • 57. Përmbledhje e transaksioneve ASETET = DETYRIMET Paraja 5,900 Furnizimet 550 Toka 20,000 EKUITETI I AKSIONARëVE
  • 58. Përmbledhje e transaksioneve ASETET = DETYRIMET Paraja 5,900 Furnizimet 550 Toka 20,000 LL/P 400 EKUITETI I AKSIONARëVE
  • 59. Përmbledhje e transaksioneve ASETET = DETYRIMET Paraja 5,900 Furnizimet 550 Toka 20,000 LL/P 400 Rezervat e kapitalit 25,000 Dividendët (2,000) Honoraret 7,500 Shp. e pagave (2,125) Shp. e qirasë (800) Shp. e furnizimeve (800) Shp. e komunaleve (450) Shp. tjera (275 ) EKUITETI I AKSIONARëVE
  • 60. Pasqyrë e thjeshtë e bilancit Aset et Paraja € 5.900 Furnizimet 550 Toka 20.000 Total i i aseteve €26.450 Detyrimet Llogari të pagueshme € 400 € 400 Ekuiteti i aksionarëve Rezervat e kapitalit € 25.000 Fitimi i mbetur 1.050 € 26.050 Total i i detyrimeve dhe ekuitetit të pronarëve € 26.450 Duhet të barazohen
  • 61.
   • Një shembull tjetër
  • 62.
   • Llogaritë e përfshira janë:
   • (1) Paraja ( Aseti )
   • (2) Kapitali i pronarëve ( Ekuiteti)
   Analiza e transaksioneve Ardi ka investuar €50,000 në kompani në këmbim të aksioneve të zakonshme .
  • 63.
   • Llogaritë e përfshira janë:
   • (1) Paraja ( Asetet )
   • (2) Blerja e furnizimeve (Asetet)
   Analiza e transaksioneve Ardi Consulting ka blerë furnizime duke paguar para prej €4,800 .
  • 64.
   • Llogaritë e përfshira janë:
   • (1) Paraja ( Asetet )
   • (2) Pajisjet (Asetet)
   Analiza e transaksioneve Ardi Consulting k a blerë pajisje për €30,000 në para .
  • 65.
   • Llogaria përfshinë:
   • (1) Blerjen e furnizimeve (aseteve)
   • (2) Llogaritë e pagueshme (detyrimet)
   Analiza e transaksioneve Ardi Consulting ka blerë furnizime për €9,400 përmes llogarisë.
  • 66. Analiza e transaksioneve Ardi Consulting ka blerë furnizime prej €9,400 përmes llogarisë .
  • 67. Analiza e transaksioneve Tani të shohim transaksionet që përfshijnë të ardhurat dhe shpenzimet
  • 68.
   • Llogaritë përfshijnë :
   • (1) Para në (a s et et )
   • (2) Të ardhurat (Ekuiteti)
   Analiza e transaksioneve Për shërbimet e kryera janë pranuar para në shumë prej €9,800
  • 69. Analiza e transaksioneve Për shërbimet e kryera janë pranuar para në shumë prej €9,800
  • 70.
   • Llogaritë përfshijnë:
   • (1) Paranë (asetet)
   • (2) Shpenzimet e qirasë (Ekuiteti)
   Analiza e transaksioneve Është paguar qiraja prej €2,800 pronarit të ndërtesës në të cilën është vendosur biznesi.
  • 71. Analiza e transaksioneve Është paguar qiraja prej €2,800 pronarit të ndërtesës në të cilën është vendosur biznesi.
  • 72.
   • Llogaritë përfshijnë :
   • (1) Para në (asetet)
   • (2) Shpenzimet e pagave (Ekuiteti)
   Analiza e transaksioneve Janë paguar pagat prej €2,300.
  • 73. Analiza e transaksioneve Janë paguar pagat prej €2,300.
  • 74. EKUITETI I AKSIONARëVE Efektet e transaksioneve në ekuitetin e aksionarëve
  • 75. zbritet EKUITETI I AKSIONARëVE Efektet e transaksioneve në ekuitetin e aksionarëve
  • 76. Zbritet nga EKUITETI I AKSIONARëVE Dividendët Shpenzimet Efektet e transaksioneve në ekuitetin e aksionarëve
  • 77. EKUITETI I AKSIONARëVE Rritet Efektet e transaksioneve në ekuitetin e aksionarëve
  • 78. EKUITETI I AKSIONARëVE Rritet Investimet e aksionarëve Të ardhurat Efektet e transaksioneve në ekuitetin e aksionarëve
  • 79. EKUITETI I AKSIONARëVE Dividendët Shpenzimet Zbritet nga Rritet nga Investimet aksionarëve Të ardhurat Efektet e transaksioneve në ekuitetin e aksionarëve
  • 80. EKUITETI I AKSIONARëVE Zbritet nga Rritet nga E ardhura neto Dividendët Shpenzimet Investimet e aksionarëve Të ardhurat Efektet në transaksionet e ekuitetit të aksionarëve
  • 81. Pasqyrat financiare Pasqyrat financiare janë fotografi të kompanisë në terma financiar Secila pasqyrë financiare ka të bëjë me datë specifike apo mbulon periudhë të veçantë.
  • 82.
   • Kriteret dhe parimet e ndërtimit të pasqyrave financiare:
   • Qartësia dhe vërtetësia (të tregohet ashtu siç është),
   • Qëndrushmëria – rregullat nuk duhet ndryshuar nga viti në vit,
   • Materialiteti (rëndësia) – përmbajtja e të gjitha rregullave që kanë rëndësi të veçantë në përpilimin e PF
   • Korrektësia në përpilimin e PF,
   • Kujdesi (në veprimet e krijimit të PF)
   • Kontimuiteti apo biznesi në vijimësi
   • Kostoja historike – të gjitha mjetet e kompanisë paraqiten në lartësinë e të dhënave reale monetare,
   Pasqyrat financiare
  • 83. Paraqitja e pasqyrave financiare Pika fillestare kohore Pika përfundimtare kohore Periudha kohore Pasqyra e të ardhurave Pasqyra e rrjedhjes së parasë Bilanci fillestar i gjendjes Bilanci përfundimtar i gjendjes Pasqyra e ndryshimeve në ekuitet
  • 84. Pasqyrat f inancia re
   • Raporti i të ardhurave — Përmbledhje i të ardhurave dhe shpenzimeve për periudhë specifike kohore .
   • Raporti i fitimeve të mbajtura — Përmbledhje e fitimeve të mbajtura të korporatës për periudhë specifike kohore .
   • B i lanc i i gjendjes — Listë e aseteve, detyrimeve dhe ekuitetit të pronarëve në ditën e caktuar .
   • Raporti i rrjedhës së parasë — Përmbledhje e të pranuarave të gatshme ( Paraja ) dhe pagesave për periudhën specifike kohore .
  • 85. Informatat e raportuara në pasqyrat financiare
   • Si operon kompania
   • gjatë periudhës?
   Të ardhurat – Shpenzimet Neto e ardhura (Neto humbja) Raporti i të ardhurave Pyetja Përgjigja Pasqyra financiare 2. Pse ndryshojnë fitimet mbajtura të kompanisë gjatë periudhës? Fitimet e mbajt.fillest. + Neto e ardhura (apo humbja) Fitimet e mbajtura përfund. Raporti i fitimeve të mbajtura
  • 86. Informatat e raportuara në pasqyrat financiare 3. Çfarë është pozicioni financiar i kompanisë në fund të periudhës? ASETET = DETYRIMET + Ekuiteti i pronarëve Bilanci i gjendjes Pyetja Përgjigja Raporti financiar 4. Sa para është krijuar dhe shpenzuar brenda periudhës? Rrjedha e parasë operative ± Rrjedhja e parasë investuese ± Rredhja e parasë financiare Rritja apo zbritja e parasë Raporti i rrjedhjes së parasë
  • 87. Pasqyrat financiare Ardi Consulting Pasqyra e të ardhurave Më 31 dhjetor 2006 Të ardhurat nga shitja €7,500 Shpenzimet operative: Shpenzimet e pagave €2,125 Shpenzimet e qirasë 800 Shpenzimet e furnizimeve 800 Shpenzimet e komunaleve 450 Shpenzimet e tjera 275 Shpenzimet e tërësishme operative 4,450 Neto e ardhura €3,050
  • 88. Ardi Consulting Pasqyra e të a rdhurave më 31.12.2006 Të ardhurat nga shitja €7,500 Shpenzimet operative : Shpenzimet e pagave €2,125 Shpenzimet e qirasë 800 Shpenzimet e furnizimeve 800 Shpenzimet e komunaleve 450 Shpenzimet e tjera 275 Shpenzimet e tërësishme operative 4,450 Neto e ardhura €3,050 Pasqyrat financiare
  • 89. Ardi Consulting Pasqyra e të ardhurave më 31.12.2006 Të ardhurat nga shitja €7,500 Shpenzimet operative: Shpenzimet e pagave €2,125 Shpenzimet e qirasë 800 Shpenzimet e furnizimeve 800 Shpenzimet e komunaleve 450 Shpenzimet e tjera 275 Shpenzimet e tërësishme operative 4,450 Neto e ardhura €3,050 Pasqyrat financiare
  • 90. Ardi Consulting Pasqyra e të ardhurave Më 31.12.2006 Të ardhurat nga shitja €7,500 Shpenzimet operative: Shpenzimet e pagave €2,125 Shpenzimet e qirasë 800 Shpenzimet e furnizimeve 800 Shpenzimet e komunaleve 450 Shpenzimet e tjera 275 Shpenzimet e tërësishme operative 4,450 Neto e ardhura €3,050 Pasqyrat financiare
  • 91. Ardi Consulting Pasqyra e fitimeve të mbajtura Më 31 dhjetor 2006 Neto e ardhura dhjetor € 3,050 Minus Dividendët 2,000 F itimet e mbajtura, 31 dhjetor, 2006 € 1,050 Pasqyrat financiare
  • 92. Neto e ardhura për dhjetor € 3,050 Minus Dividendët 2,000 Fitimet e mbajtura, 31 dhjetor, 2006 € 1,050 Ardi Consulting Pasqyra e fitimeve të mbajtura më 31 dhjetor 2006 Pasqyrat financiare
  • 93. Neto e ardhura për dhjetor € 3,050 Minus Dividendët 2,000 Fitimet e mbajtura, 31 dhjetor, 2006 € 1,050 Ardi Consulting Pasqyra e fitimeve të mbajtura Më 31 dhjetor 2006 Pasqyrat financiare
  • 94. Neto e ardhura për dhjetor € 3,050 Minus Dividendët 2,000 Fitimet e mbajtura, 31 dhjetor, 2006 € 1,050 Ardi Consulting Pasqyra e fitimeve të mbajtura Më 31 dhjetor 2006 Pasqyrat financiare
  • 95. Ardi Consulting Bilanci i gjendjes 31.12.2006 ASETET Paraja € 5,900 Furnizimet 550 Toka 20,000 ASETET TOTALE €26,450 DETYRIMET LL/P € 400 EKUITETI I AKSIONARëVE Rezervat e kapitalit €25,000 Fitimet e mbajtura 1,050 26,050 DETYRIMET TOTALE dhe EKUITETI I AKSIONARëVE €26,450 Pasqyrat financiare
  • 96. ASETET Paraja € 5,900 Furnizimet 550 Toka 20,000 ASETET Totale €26,450 DETYRIMET LL/P € 400 EKUITETI I AKSIONARëVE Rezervat e kapitalit €25,000 Fitimet e mbajtura 1,050 26,050 DETYRIMET dhe EKUITETI I AKSIONARëVE €26,450 Ardi Consulting Bilanci i gjendjes 31.12.2006 Pasqyrat financiare
  • 97. ASETET Paraja € 5,900 Furnizimet 550 Toka 20,000 Total ASETET €26,450 DETYRIMET LL/P € 400 EKUITETI I AKSIONARëVE Rezervat e kapitalit €25,000 Fitimet e mbajtura 1,050 26,050 DETYRIMET dhe EKUITETI I AKSIONARëVE €26,450 Ardi Consulting Bilanci i gjendjes 31.12.2006 Pasqyrat financiare
  • 98. ASETET Paraja € 5,900 Furnizimet 550 Toka 20,000 ASETET totale €26,450 DETYRIMET LL/P € 400 EKUITETI I AKSIONARëVE Rezervat e kapitalit €25,000 Fitimet e mbajtura 1,050 26,050 DETYRIMET dhe EKUITETI I AKSIONARëVE €26,450 Ardi Consulting Bilanci i gjendjes 31.12.2006 Pasqyrat financiare
  • 99. Ardi Consulting Pasqyra e rrjedhjes së parasë më 31.12.2006 Rrjedhja e parasë nga aktivitetet operative: Paraja e pranuar nga konsumatorët € 7,500 Paraja e zbritur për shpenzimet dhe pagesat kreditorëve 4,600 Paraja neto nga aktivitetet operative € 2,900 Rrjedhja e parasë nga aktivitetet investuese Paraja e paguar për tokën (20,000) Rrjedhja e parasë nga aktivitetet financiare Paraja e pranuar nga shitja e aksioneve €25,000 Paraja e zbritur për dividendët 2,000 Paraja neto nga aktivitetet financiare 23,000 Rrjedha e parasë neto dhe balanca e parasë më 31.12.2006 €5,900 Pasqyrat financiare
  • 100. Ardi Consulting Pasqyra e rrjedhjes së parasë më 31.12.2006 ) Pasqyrat financiare Rrjedhja e parasë nga aktivitetet operative: Paraja e pranuar nga konsumatorët € 7,500 Paraja e zbritur për shpenzimet dhe pagesat kreditorëve 4,600 Paraja neto nga aktivitetet operative € 2,900 Rrjedhja e parasë nga aktivitetet investuese Paraja e paguar për tokën (20,000 Rrjedhja e parasë nga aktivitetet financiare Paraja e pranuar nga shitja e aksioneve €25,000 Paraja e zbritur për dividendët 2,000 Paraja neto nga aktivitetet financiare 23,000 Rrjedha e parasë neto dhe balanca e parasë më 31.12.2006 €5,900
  • 101. Ardi Consulting Pasqyra e rrjedhjes së parasë më 31.12.2006 ) Pasqyrat financiare Rrjedhja e parasë nga aktivitetet operative: Paraja e pranuar nga konsumatorët € 7,500 Paraja e zbritur për shpenzimet dhe pagesat kreditorëve 4,600 Paraja neto nga aktivitetet operative € 2,900 Rrjedhja e parasë nga aktivitetet investuese Paraja e paguar për tokën (20,000 Rrjedhja e parasë nga aktivitetet financiare Paraja e pranuar nga shitja e aksioneve €25,000 Paraja e zbritur për dividendët 2,000 Paraja neto nga aktivitetet financiare 23,000 Rrjedha e parasë neto dhe balanca e parasë më 31.12.2006 €5,900
  • 102. Ardi Consulting Raporti rrjedhjes së parasë më 31.12.2006 Pasqyrat financiare Rrjedhja e parasë nga aktivitetet operative: Paraja e pranuar nga konsumatorët € 7,500 Paraja e zbritur për shpenzimet dhe pagesat kreditorëve 4,600 Paraja neto nga aktivitetet operative € 2,900 Rrjedhja e parasë nga aktivitetet investuese Paraja e paguar për tokën (20,000 Rrjedhja e parasë nga aktivitetet financiare Paraja e pranuar nga shitja e aksioneve €25,000 Paraja e zbritur për dividendët 2,000 Paraja neto nga aktivitetet financiare 23,000 Rrjedha e parasë neto dhe balanca e parasë më 31.12.2006 €5,900 )
  • 103. Raporti i rrjedh jes së parasë Rrjedh j a e parasë nga aktivitetet o per uese — ky seksion raporton përmbledhjen e Cash pranimeve dhe Cash pagesave nga operacionet . Rrjedh j a e parasë nga aktivitetet investuese — ky seksion raporton Cash transaksionet për blerje dhe shitje të aseteve të përhershme dhe transaksioneve që kanë të bëjnë me to. Rrjedh j a e parasë nga aktivitetet financuese — ky seksion raporton Cash transaksionet që lidhen me cash invest imet nga pronari, huazimet dhe tërheqjet e kapitalit nga pronari .
  • 104. Fund i ligjëratës 2 Tani , a ishin debitë në të majtë apo kreditë ?