# back bench minds
Pricing Strategy 
BUDGET for the E-Bazaar: Rs. 1000 
Expenses: 
 Promotional Expenses: Rs. 100 included everything. 
 Ba...
PROMOTIONAL PRICING 
PER UNIT 
Overall 70 pieces, so the promotional expenses 
should divided equally. 
Overall 70 (T-Shir...
PRICING & PROFIT 
If we could sell, all 50 baPdrgoefs iatnd 20 pieces of T-Shirts, 
then the PROFIT would be: 
If we could...
Selling Prices would be 
ACTUAL PROFIT (Today) 
Number of T-shirts sold: 20pcs*Rs250 = Rs 5000 
Number of Badges sold: 35p...
PROFIT PERCENTAGE 
• 6225*100/980= 635.20% 
Total Sales / Total Cost*100
GAME 7UP 7DOWN 
INVESTMENT:- 
Rs 15 
Profit:- Rs 480 
Overall Profit: 5725 (T- shirt+ Badges+ Game)
• http://www.unitedworld.edu.in/ 
Campus 
Ahmedabad Campus: Karnavati Knowledge Village, 
A/907,Uvarsad, S.G.Highway, Gan...
Elaunch of BBM
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Elaunch of BBM

254 views

Published on

Pricing strategy of BBM. www.unitedworld.edu.in

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
254
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Elaunch of BBM

  1. 1. # back bench minds
  2. 2. Pricing Strategy BUDGET for the E-Bazaar: Rs. 1000 Expenses:  Promotional Expenses: Rs. 100 included everything.  Badges: 50 pieces * 2 rupees = Rs. 100  T-Shirts: 20 pieces * 39 rupees = Rs. 780 So, Overall expenses Rs 980 which is within the Budget.
  3. 3. PROMOTIONAL PRICING PER UNIT Overall 70 pieces, so the promotional expenses should divided equally. Overall 70 (T-Shirt+Badge)units, so the promotional expenses should divided equally. Calculation: Promotional expenses/quantity= (50/70)= 0.72 paisa. Calculation: Promotional expenses/quantity= (100/70)= Rs. 1.43 per unit
  4. 4. PRICING & PROFIT If we could sell, all 50 baPdrgoefs iatnd 20 pieces of T-Shirts, then the PROFIT would be: If we could sell, all 50 badges and 20 pieces of T-Shirts, then the PROFIT would be:  Badge: 30 rupees*50 pieces = Rs. 1500  T-Shirt: 200 rupees*20 pieces= Rs. 4000 Badge: 35 rupees*50 pieces = Rs. 1750 T-Shirt: 250 rupees*20 pieces= Rs. 5000 So, So,  The profit from badge: (S.P-T.C)= Rs.(1500- 186)= Rs. 1314  The profit from T-Shirt: (4000-814)= Rs. 3186 The profit from badge: (S.P-T.C)= Rs.(1750- 171.5)= Rs. 1578.5  The profit from T-Shirt: (5000-808.6)= Rs. 4191.4 Total Profit would be Rs. (3186+1314)= Rs. 4500 Total Profit would be Rs. (1578.5+4191.4)= Rs. 5769.9 (on the basis of minimum pricing)
  5. 5. Selling Prices would be ACTUAL PROFIT (Today) Number of T-shirts sold: 20pcs*Rs250 = Rs 5000 Number of Badges sold: 35pcs*Rs35 = Rs 1225 For BADGES : 30 rupees each.  For T-Shirt : 200 rupees Each. TOTAL = Rs 6225 Total Cost(refer to previous slides)= Rs 980 Therefore, Profit => Rs 6225- Rs 980= Rs 5245 15 unsold badges left till now
  6. 6. PROFIT PERCENTAGE • 6225*100/980= 635.20% Total Sales / Total Cost*100
  7. 7. GAME 7UP 7DOWN INVESTMENT:- Rs 15 Profit:- Rs 480 Overall Profit: 5725 (T- shirt+ Badges+ Game)
  8. 8. • http://www.unitedworld.edu.in/ Campus Ahmedabad Campus: Karnavati Knowledge Village, A/907,Uvarsad, S.G.Highway, Gandhinagar Kolkata Campus: Infinity Benchmark Tower 10th Floor, Plot - G1, Block - EP& GP, Sec - V, Salt Lake, Kolkata. Reg. Office: 407, Zodiac Square, 4th Floor Opp. Gurudwara, S.G. Road, Bodakdev, Ahmedabad.

×