Presentació Escola St Jaume

140 views
105 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
140
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentació Escola St Jaume

 1. 1. INCLUSIVITAT I MEDIACIÓ AL’ESCOLA SANT JAUME DE LAFEP. Una experiència perconscienciar i treballar els dretsdels infants a nivell educatiu
 2. 2. “Una escola amb drets”. Drets de laInfància a la vida escolar. Propostaescola.CRITERI 3.- Tots els nens i nenes reben un tracte just idigne, exempt de qualsevol tipus de violència, abús oexplotació (Ed. en valors, Mediació i gestió delsconflictes), independentment de la seva cultura (Ed.Intercultural, Pla d’Acollida)., religió (Diàleginterreligiós), origen, sexe (Ed.No sexista- Valors),capacitats (Ed. Diversitat-Esc.Inclusiva) ocircumstàncies familiars. (Orient. personal- PAT).S’implementen estratègies per al desenvolupamentd’habilitats per a la vida, de comunicació i de resolucióde conflictes (Ed.Emocional, Comp.Socials, ,Mediació igestió conflictes)
 3. 3.  a l’escola treballem els drets dels infants,tot lluitant contra la discriminació,l’exclusió, la pobresa, la violència……i potenciant la igualtat d’oportunitats, lainclusivitat, la cultura de la pau i no-violència… així com la defensa i difusió dels dretsdels infants i els joves
 4. 4. Escola catalana,arrelada icompromesaamb l’ entorn;... tot educant enla diversitat delsnostres alumnes, ......potencia llurcreixement iautonomia personal, iels fa protagonistesdel seu esforç,…promovent laparticipació activa enla transformació imillora de la nostrasocietatPROPOSTA EDUCATIVA:del parvulari a la universitat
 5. 5. En els darrers anys hem desenvolupatdiferents programes i projectes per tal defer realitat una veritable escola inclusiva,en el marc de l’educació en la diversitat ,l’educació intercultural i la promoció idefensa dels drets dels infants,mantenint uns bons resultats acadèmics ipotenciant l’educació integral per totl’alumnat.
 6. 6. Realitat sociocultural•Districte Collblanc-Torrassa de l’Hospitalet. Barritradicionalment treballador, actualment amb alts índexd’atur, moltes dificultats per mantenir una vivenda digne,alimentar la família,...• Força famílies en situació precària, cada cop més.Acollim alguns alumnes i famílies amb alt risc d’exclusiósocial.•La població immigrada del barri supera el 40 % en lapoblació adulta i més del 50% en la població en edatescolar.• En el nostre cas hem passat en pocs anys d’un 4-5%d’alumnes immigrants a més d’un 20% d’alumnesnouvinguts o d’origen immigrant.
 7. 7. PROJECTES I PROGRAMES• Programa d’educació en ladiversitat (USEE a Ed. Infantil-Primària, PlansIndividualitzats, Integracióalumnes amb discapacitatsfísiques, psíquiques...)• Projecte d’innovació educativa“L’escola inclusiva”.
 8. 8. Escolainclusiva
 9. 9. Pla d’acció tutorial ( Educació emocional;Competències socials; orientació personal,escolar i vocacional-professional; dinàmica degrups; educació per a la salut; educació envalors,....) Treballs de síntesi ESO (interculturalitat,Integració discapacitats,...)
 10. 10. TREBALLS SÍNTESISESO
 11. 11. • Programa de Mediació i Prevenció,Gestió i Resolució de Conflictes(Servei de Mediació format permestres i alumnes).• Pla d’acollida i integració (Aulad’acollida, Parelles-Grupslingüístics, Alumnes Guia, TeatreIntercultural, Cursos gratuïts decatalà, participació en activitatsextraescolars...).• Setmana de la Solidaritat (21aedició)
 12. 12. Setmana Solidaritat. Escola Sant Jaume.2012.
 13. 13. Setmana Solidaritat. Escola Sant Jaume.2012.
 14. 14.  Projecte Alba per la integraciód’alumnes de risc d’exclusió social al’ESO i a Primària (Prog. Proinfància).Comissió social interdisciplinarProjectes Aprenentatge-Servei (Bancd’Aliments, Banc de Sang, Centre deSalut Mental, Llar d’avis,....)
 15. 15. ProgramesAprenentatge-Servei
 16. 16. ProgramesAprenentatge-ServeiProgramesAprenentatge-Servei
 17. 17. -Prevenció, detecció i intervencióen casos d’abusos, violència,maltractament, bullying… (PAT-Orientació personal, Comissiósocial,..).-Pla contra l’absentisme escolar(prevenció des de Ed.Inf. i Prim:retards, absències nojustificades,…).Altres intervencions
 18. 18. -Suport a les famílies mésnecessitades i acompanyamenten el procés de sol·licitud debeques i ajuts, tantd’institucions públiques comprivades.
 19. 19. 140 DELS 754 ALUMNES DE L’ESCOLA PRESENTENN.E.E (per discapacitat física, psíquica, i la granmajoria problemàtica socio-cultural)101 ALUMNES AMB N.E.E. QUE NO REBEN BECAACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA , L’ESCOLASUBVENCIONA (amb moltes dificultats!)22 ALUMNES, BECA EDUCACIÓ ESPECIAL53 ALUMNES, BECA MENJADOR CONSELL COMARCAL47 ALUMNES , AJUT DE SERVEIS SOCIALS DEL’AJUNTAMENTNO HI HA HAGUT CONVOCATÒRIA BECA LLIBRES(CURS 11-12, 136 BEQUES)33 ALUMNES BECA BATXILLERAT (no és concertat)69 ALUMNES BECATS PER L’ESCOLA DEGUT A LAPRECÀRIA SITUACIÓ SOCIO-ECONÒMICA DE LES
 20. 20. Inclusivitat, educació en ladiversitat...i excel·lènciaacadèmica.ComprensiólectoraMatemàtiques Ciències de laNaturalesaSant Jaume 549 536 544Catalunya 498 496 497Espanya 481 483 488Mitja OCDE 493 496 501Total OCDE 491 488 496100% d’alumnes aprovats en les PAU84.7% d’alumnes graduats en ESO
 21. 21. •Malauradament el finançamentd’alguns d’aquests projectes tant anivell públic (ajuntament,departament d’educació....) comprivat (fundacions, associacions,...)s’ha anat reduint o perdent, i pertant s’han tingut que retallar oreduir alguns d’aquests programes.
 22. 22. • Tot i això, o precisament per això… lluitem,defensem i treballem per a una escola, unasocietat i un món… més just, amb mésigualtat d’oportunitats, més acollidor iintegrador, més divers,• …sense discriminacions, sense violència,sense desigualtats,• …. UNA ESCOLA AMB DRETS!

×