Trainingportal Breakfast Club januar 2014 - nye funksjonalitet

351 views
239 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
351
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • I forbindelse med prosjektet “Næring for læring” har Ptil publisert et temahefte som heter “En bok om læring”. Jeg har tatt utgangspunkt i dette for å vise hvordan Trainingportal kan bidra til å løse noen av punktene i heftet. Jeg har lagt hovedvekt på nylig lansert funksjonalitet.
 • Temaheftet sier mye om organisatorisk læring, og som de fleste her vet er Trainingportal er et system for nettopp organisatorisk læring hvor selskapet kan samle informasjon om hvilken kunnskap som finnes i selskapet, hva som eventuelt mangler og med utgangspunkt i det planlegge opplæring.
  Her ser dere rapporten «matrise av kompetansestatus» hvor det er lett å se at det mangler en del opplæring (de røde).
  Heftet sier også:
  Det er viktig å være i forkant. Å starte organisatoriske læringsprosesser
  kun etter hendelser, har vist seg å være både svært kostbart og farlig.
 • Det er mange eksempler på grenseløs læring i Trainingportal, og et eksempel er muligheten for å dele kurs mellom portalene. Operatører som Statoil ,Conoco Phillips og Shell deler sine kurs slik at andre selskap med egen portal kan melde på til kursene i sin portal, og brukerne trenger da ikke å opprette brukere på flere portaler. Det gjør også at de som bruker kompetansemodulen kan bruke operatørkursene som krav for sine ansatte.
 • Svært mange har mer enn et brukernavn på Trainingportal. Funksjonaliteten for at brukerne selv kan slå sammen sine brukere har vi hatt lenge, men for litt siden ble det også mulig for administratorer slå sammen brukere i administratorgrensesnittet.
  Klikk på slå sammen brukere og søk etter brukere med samme navn.
 • Det er også slik at når en bruker logger seg på vil Trainingportal lete etter brukere med samme navn, fødselsdato og/eller e-postadresse og spørre brukeren om de andre brukerne også tilhører henneog gi henne mulighet for å slå sammen brukerne. Når brukerne er fusjonert vil man få alle kurs man er påmeldt og har fullført på ett brukernavn.
 • Som dere vet er Trainingportal en nettbasert opplæringsportal og det betyr at så lenge man har internettilgang kan man logge seg på hvor som helst.
  Men vi har også en løsning for de som har begrenset internettilgang som f eks på en båt. Den løsningen heter Trainingportal Offline og gjør at brukerne kan gjennomføre kurs uten internettilgang og så blir kursgjennomføringen overført når båten har internettilgang.
  Om du vil vite mer om Trainingportal Offline kan du spørre en av oss etterpå.
 • En annen ting som gjør Trainingportal fleksibel er muligheten for å kombinere generell informasjon med spesifikk informasjon f eks ved å kombinere hyllevarekurs med egne kurs.
  Det kan man gjøre ved å lage en kurspakke.
  Her ser vi et eksempel fra Shell Trainingportal hvor det er laget en kurspakke med det generelle HMS Kjemikaliekurset og et spesifikt Shell kurs om kjemikalier.
  Forklar legg til kurs, sorter, rekkefølge, påmelding.
  Ellers har kurspakker stort sett de samme egenskapene som andre typer kurs.
 • Slik ser det ut for brukerne som skal gjennomføre kurspakken.
 • En annen ny ting jeg vil trekke frem er muligheten for å sette eget repetisjonskrav på hyllevarekurs.
  Vi vet at det er enkelte selskaper som ønsker å ha repetisjon på kurs hvor det ikke er definert et repetisjonskrav og det har man mulighet til nå.
  Gå da til kurset detalj-side og sett på repetisjonskrav. Husk også å sette på repetisjonsvarsling (på fanen varslinger).
 • Noen ting kan ikke læres gjennom kurs, man må være på lokasjonen. For å møte dette behovet har vi nylig lansert en ny type kompetanse i Trainingportal som vi kaller sjekkliste. En slik liste brukes gjerne for oppfølging av praktisk opplæring om bord, og mange selskaper kaller dette loggbok.
  Sjekklister settes opp i kompetansemodulen og består av flere punkter som må gjennomføres og godkjennes.
  Først når alle punktene er godkjent er sjekklisten registrert som fullført og grønn i kompetanseplanen.
  Kan brukes på samme måte som andre kompetansetyper,
 • Kompetansen har en egen fane som heter sjekkliste hvor man setter opp punktene og bestemmer godkjenningsregelen.
  Man kan sette opp at punktene skal godkjennes kun av brukeren, kun av administrator eller eventuelt begge.
  Man har også mulighet for å skrive ut sjekklisten.
 • Her ser vi en bruker som er tilknyttet sjekklisten og status på punkene.
  Forklar litt mer.
 • Dette viser utskrift av en brukers sjekkliste hvor administratoren også har lagt inn en kommentar. Ser at godkjente punkter er grønne.
 • Her er vi logget inn som den ansatte. Forklar.
 • Selv om man har et styringssystem og prosedyrer er det ikke alltid så lett å vite om de ansatte finner frem i styringssystemet og om de bruker og forstår prosedyrene. Som et hjelpemiddel til å finne ut hvordan «kartet og terrenget» samsvarer kan man f eks bruke modulen «Spørreundersøkelser».
  Ved å se på resultatet av spørreundersøkelsen kan man se på hva man bør tilby mer opplæring på. Mange av kundene vår bruker Trainingportal til å lage prosedyreopplæring ved å bruke e-læringsverktøyet til å konvertere Power Point presentasjoner til e-læringskurs.
 • Spørreundersøkelser er en egen modul.
  Det er tre typer spørsmål man kan legge inn i en spørreundersøkelse:
  Flervalgs, fritekst og gradering. Man kan legge inn så mange spørsmål som man ønsker og man kan bestemme om spørsmålet er obligatorisk eller ei, og om de som svarer kan er anonyme eller ikke.
 • Når spørreundersøkelsen er klar kan den enten knyttes til kurs eller sendes direkte til brukere i portalen. Man kan f eks bruke undersøkelsen til å evaluere et arrangement. For litt siden gjennomførte vi et oppryddingsprosjekt for en kunde hvor det var registrert over 70 portaladministratorer, og mange hadde ikke vært innlogget på lang tid. Vi sendte da ut en spørreundersøkelse til administratorene med et flervalgsspørsmål om hvilken funksjonalitet de trengte tilgang til, eller om de skulle slettes som administratorer. Da vi så på resultatet av undersøkelsen så vi at flere kunne ha andre roller enn portaladministrator og fikk slettet en del som ikke lenger trengte tilgang.
 • Sånn ser det ut når en bruker svarer på en undersøkelse han har fått tilsendt.
 • Inne på spørreundersøkelsen kan man se resultatet. Her kan du evnt. filtrere på kursnavn og undersøkelsen er knytta til flere kurs, og du kan eksportere til Excel.
 • Til slutt vil jeg tilbake til punktet organisatorisk læring og fortelle om ny funksjonalitet vi har i rapportene.
 • Det er bare en rapport som er ny nå og det er rapporten Kursoversikt.
 • Her kan man få en oversikt over alle tilgjengelige kurs, alle kurs som er aktivert eller spesifikke kurs. Man kan også få med informasjon om klassene.
 • Det som er nytt eller på rapportene er at man på de fleste kan velge hvilke kolonner man vil ha med, lage maler og abonnere på rapportene.
 • Gi rapportenmalen et navn og sett evnt. innstillinger for abonnement.
 • Malene man lagrer finner man på hjemmesiden til rapportene.
 • Det var det jeg hadde. Om det er noe funksjonalitet dere ønsker å se nærmere på må dere gjerne komme og snakke med meg etterpå.
 • Trainingportal Breakfast Club januar 2014 - nye funksjonalitet

  1. 1. Trainingportal Breakfast Club Tonje Fyen Eidevik 21.01.2014 1
  2. 2. «Næring for læring» - temahefte 2
  3. 3. Organisatorisk læring Trainingportal: Et system for organisatorisk læring. I Trainingportal kan selskapet registrere kompetanse, sette opp kompetanseplan, utvikle prosedyrekurs, gjennomføre opplæring og finne avvik. 3
  4. 4. Grenseløs læring Trainingportal •Ansattportal og kontraktørportal •Brukere på tvers av portalene •Deling av kurs mellom portalene •Operatørkurs: følgende operatører deler nå kursene sine: ₋ Statoil ₋ Conoco Phillips ₋ Shell 4
  5. 5. Grenseløs læring Forbedret funksjonalitet: fusjoner brukere 5
  6. 6. Grenseløs læring Forbedret funksjonalitet: fusjoner brukere 6
  7. 7. Fleksibel og flyttbar •Trainingportal: •Trainingportal logg deg på hvor som helst (internettilgang) Offline (gjennomfør kurs uten internettilgang) 7
  8. 8. Fleksibel og flyttbar 8
  9. 9. Fleksibel og flyttbar 9
  10. 10. Fleksibel og flyttbar 10
  11. 11. Lokal læring Trainingportal: Sjekkliste •Brukes gjerne til oppfølging av praktisk opplæring ombord, og i mange selskaper kalles dette loggbok. •Består av flere punkter som må godkjennes av ansatt, administrator (leder) eller begge. 11
  12. 12. Lokal læring: sjekklister 12
  13. 13. Lokal læring: sjekklister 13
  14. 14. Lokal læring: sjekklister 14
  15. 15. Lokal læring: sjekklister 15
  16. 16. Kartet og terrenget Trainingportal •Spørreundersøkelser/prosedyreopplæring 16
  17. 17. Kartet og terrenget Spørreundersøkelser 17
  18. 18. Kartet og terrenget Knytt til kurs 18
  19. 19. Kartet og terrenget Svar på undersøkelsen 19
  20. 20. Kartet og terrenget Se resultat 20
  21. 21. Organisatorisk læring Trainingportal: Et system for organisatorisk læring. I Trainingportal kan selskapet registrere kompetanse, sette opp kompetanseplan, utvikle prosedyrekurs, gjennomføre opplæring og finne avvik. 21
  22. 22. Organisatorisk læring 22
  23. 23. Organisatorisk læring 23
  24. 24. Organisatorisk læring 24
  25. 25. Organisatorisk læring 25
  26. 26. Organisatorisk læring 26
  27. 27. 27

  ×