10 tips om google te verleiden

209 views
175 views

Published on

10 tips om google te verleiden

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
209
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

10 tips om google te verleiden

  1. 1. 10 tips om Google te verleiden (Je site beter vindbaar te maken en je business een boost te geven) White paper
  2. 2. Inleiding Zoveel is er al geschreven over het beter vindbaar maken van je bedrijf op internet. Dat duidt maar 1 ding aan: Het vindbaar maken van je bedrijf op Google is ‘hot’ en de uitdaging van deze tijd. En logisch ook. Want met 93% in Nederland en 67% wereldwijd, is Google nog steeds de meest gebruikte zoekmachine. Het is simpelweg ook de reden waarom veel bedrijven zich graag bezig houden met de vraag: "Hoe krijg ik mijn business in beeld wanneer iemand naar mijn product of dienst zoekt ? " Hier zijn 10 tips waar Google's algoritme van houdt . Implementeer deze tips gaandeweg en zie je aanwezigheid op het web met de tijd verbeteren. 1. Kwaliteit van je content Eigenlijk valt of staat vrijwel alles met de kwaliteit van je content. Het is een van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste factor die bijdraagt aan een betere online aanwezigheid. Maar wat is ‘kwaliteit’. Het is weer zo’n subjectief begrip. Tevens kun je op kwaliteit alleen al hele rapporten schrijven. Zorg in ieder geval dat je je content op frequente basis ververst. Dit wil zeggen dat de inhoud van je website origineel moet zijn, relevant, maar ook actueel. Consumenten die zoeken naar specifieke, actuele ontwikkelingen komen dan eerder bij jou op de website terecht. Een van de beste manieren om de kwaliteit van je content actief te houden is door het bijhouden van een blog . Dat is tijdrovend, maar het loont. Het is het dus een kwestie van zo nu en dan tijd vrijmaken om content te creëren en te delen . Dat hoeft niet uitgebreid te zijn. Begin bijvoorbeeld met een eenvoudige planning en plan wekelijkse, korte berichten die informatief en boeiend zijn voor je potentiele klanten. Schrijf eens in de zoveel tijd een stuk vanuit je eigen visie. Voorbeelden van korte posts kunnen zijn: - Ideeën over ontwikkelingen of producten - Voor en na foto's van voltooide projecten - Een kortingscode of promotie-actie - Een gebeurtenis die gaat komen - Een nieuwe product aankondiging .
  3. 3. 2. Je tekst-advertenties (Adwords) Bij betaalde tekst-advertenties ligt de nadruk op het belang van het aanwezig zijn op de eerste pagina van de (lokale) zoekresultaten. Dit kan zijn dat de consument zelf zoekt naar lokale producten of diensten of Google detecteert dat het om een lokale zoekactie gaat. Een voorbeeld hiervan is als ik bijvoorbeeld zoek naar een Loodgieter in Amersfoort. Je ziet al zes betaalde zoekresultaten aan de rechterkant van het scherm, voordat je uberhaupt naar beneden scrollt. Zelfs boven de natuurlijke zoekresultaten zie je 3 betaalde zoekresultaten. Het scherm laat slechts een kleine ruimte over voor de organische, of ook wel genoemd, natuurlijke zoekresultaten, over. Feitelijk toont Google slechts tussen de 7 en 10 natuurlijke zoekresultaten naast de advertenties en Google map verwijzingen. Dat is slechts 13% van de gehele eerste pagina. Je begrijpt dat de concurrentie voor deze ‘natuurlijke’ plekken al hoog is. En het is geen rare gedachte dat het aantal natuurlijke plekken met de tijd steeds kleiner wordt. Kortom, het is dus belangrijk om een doordachte aanpak te hebben die zowel zoekmachine optimalisatie als zoekmachine adverteren gebruikt. Dit zodat de consument je product of dienst altijd vindt wanneer hij naar jou op zoek is. 3 . Aanwezig op mobiele devices Mobiele apparaten zijn verantwoordelijk voor 25% van alle kliks op betaalde zoekresultaten. 88 % van de mobiele advertentie kliks zijn incrementeel aan natuurlijke zoek-kliks. Dit betekent dat betaalde kliks niet worden vervangen door natuurlijke kliks als de advertentie- campagne wordt gepauzeerd . In tegendeel. Je krijgt meer mobiele kliks wanneer je gebruik maakt van zowel betaalde reclame en SEO, dan wanneer je sec SEO gebruikt. Het is dus belangrijker dan ooit om niet alleen budget te besteden aan mobiele reclame, maar ook om er voor te zorgen dat je een goede mobiele landingspagina (website) hebt. Bij een goede optimalisatie van je mobiele site wordt die bezoeker een converteert hij naar een lead waar je iets aan hebt. Daarbij moet ik wel melden dat het niet voor iedere branche even evident is. De B2B markt is in veel gevallen minder relevant dan de B2C markt.
  4. 4. Nu volgen een aantal tips over Google+. Google+ is het sociale netwerk van Google. Voor velen is het weer een nieuw netwerk, naast Linkedin , Facebook, Twitter, etc. en het kost weer extra tijd om een nieuw sociaal netwerk op te bouwen en te onderhouden. Het is echter aan te raden om er toch gebruik van te maken. Waarom? Simpel. Het is Google zelf die het bedacht heeft. 4 . Google+ Local aanwezigheid Op welke wijze consumenten ook zoeken, een Google+ local vermelding is van cruciaal belang bij het goed gevonden worden op Google . Google+ local vermeldingen zijn de puntsgewijze notificaties van het bedrijf met telefoonnummer, bovenaan in de natuurlijke zoekresultaten. Registeer je voor een Google+ local account , omdat veel consumenten deze notificatie vaak eerder zien voordat ze je hebben gevonden in de zoekresultaten . Zorg ervoor dat je je vermelding verder optimaliseert met zoekwoorden , branche , adres , openingstijden en andere belangrijke informatie die van toepassing op je bedrijf kunnen zijn. Google+ local is nog belangrijker voor sommige branches, zoals restaurants. Zeker nu de Google+ Local Caroussel steeds prominenter in beeld wordt gebracht bij zoekresultaten. 5 . Google+ Pages Een Google+ pagina is een belangrijk onderdeel van je online strategie. Niet alleen is het hebben van een geoptimaliseerd en actief Google+ profiel een belangrijke stap in het zichtbaar maken van je business voor Google gebruikers en Google Maps. Ook is het een geweldige plek om je content te verspreiden en te verbinden met je publiek en beinvloeders in de markt die je kunnen helpen je content te delen. Dit kun je bewerkstelligen door bijvoorbeeld reacties op je posts uit te lokken en links naar je content te plaatsen. (Dit is wederom weer goed voor je SEO resultaten ofwel je natuurlijke zoekvindbaarheid) 6 . Sociale media-aanwezigheid & Likes Net zoals het belangrijk is om je Google+ pagina te optimaliseren , zijn ook geoptimaliseerde profielen op social media sites zoals Facebook , Twitter , LinkedIn en YouTube erg belangrijk. En logischerwijs ook de content op deze kanalen. Ze vormen een stabiele basis en helpen je een hogere ranking te geven op zoekresultaten in Google. Eveneens geldt hier: Het is niet alleen belangrijk om deze pagina’s te hebben , je moet ook boeiende , deelbare content publiceren die Google indexeert. Google moet je sociale media kanalen zien als een actieve, nuttige bron. Zo dragen ingebouwde facebook of Twitter plugins op je website of blog ook bij aan een betere indexering op Google. Google ziet dit namelijk als een verversing van je content.
  5. 5. 7 . Lokale zoek(tref)woorden Om je bedrijf vindbaar te maken naar consumenten in jouw regio, is het belangrijk om geografisch specifieke zoekwoorden te gebruiken. Volgens de Google Rankings factoren, (2), moeten de doelgroeptrefwoorden waarop je ge’rankt’ wil worden- zoals bijvoorbeeld “Loodgieter spoedgevallen Amersfoort” - aanwezig zijn op plaatsen op je website. Zoals in de titel, koppelingen en meta text. Het is ook belangrijk om consistentie te krijgen en dezelfde zoekwoorden terug te laten komen op je sociale media kanalen, Google+ Local pagina en andere sites waarop je je producten of diensten promoot. Zorg ervoor dat je zoekwoorden kiest die gericht op jouw locatie, het type bedrijf en je naam van toepassingn zijn. Wees overigens wel voorzichtig met het overmatig volproppen van pagina’s met deze zoekwoorden. Die kunnen juist eerder een negatief resultaat op je potentiele klant hebben. Verplaats je maar eens in je klant. Jij wil ook niet alleen zoek(tref)woorden lezen als je op zoek bent naar inhoud met wat het bedrijf je precies biedt. 8 . Backlinks Backlinks zijn nog steeds belangrijk in het algoritme van Google om te bepalen of pagina’s van je website nuttig zijn of niet. En of Google je dus beter in de rankings naar voren schuift of niet. Even voor de duidelijkheid, backlinks zijn links naar ke website vanaf andere sites . Niet alle links zijn echter even belangrijk. De recente updates van Google benadrukken het belang van ‘kwaliteits links’. In andere woorden, links naar jouw content op sites van bijvoorbeeld beinvloeders die gezag en geloofwaardigheid in hun branche hebben opgebouwd. Dat is waarom het belangrijk is om je inhoud aansprekend en aantrekkelijk genoeg te maken, zodat andere sites graag aan jouw content willen relateren. Je zou kunnen beginnen met : - Het creeren van boeiende inhoud - Dit te delen op je blog, social media kanalen - Verspreiden via marketing e-mails en andere online distributiekanalen - Zorg dat je mensen (fans, volgers, klanten) triggert jouw content te delen. Dit draagt bij aan het verhogen van de kwaliteit van je backlinks. Backlinks die Google prettig vindt om te indexeren.
  6. 6. 9 . Beoordelingen Reviews op je Google+ local account zijn zeer waardevol, omdat ze verschijnen samen met je Google maps kaart op de pagina met zoekresultaten . Echter, je wil natuurlijk niet met je bedrijf prominent in beeld zijn wanneer je maar 1 sterwaardering hebt van de 5 mogelijke sterren. Vraag dus actief tevreden klanten je een positieve review te geven. Je nieuwe klanten zien deze reviews ook en waarderen op basis daarvan de kwaliteit van je product of dienst. Dat zou je immers zelf ook zo doen. En, hoe meer reviews je hebt met daarin zoekwoorden die jouw business beschrijven, hoe hoger de Google map referentie (je Google+ local vermelding) in de zoekresultaten naar boven komt. 10 . Auteurschap Het Auteurschap is een kenmerk van Google+ waarmee je de content die je op een andere pagina publiceert, direct kunt koppelen aan je persoonlijke Google+ profiel . Wanneer je dit doet , zal je Google+ direct je profielfoto naast de content plaatsen die je hebt geschreven en in de zoekresultaten naar voren komt. Het benadrukt de relevantie van je content en het helpt je je kliks te verhogen. Tevens is het een geweldige mogelijkheid voor het bouwen van je persoonlijke imago. Het helpt je online de geloofwaardigheid van je bedrijf op te bouwen door jezelf als expert op je vakgebied te positioneren. Daarbij komt dat met behulp van je persoonlijke Google+ account het een geweldige manier is alles over je bedrijf te vertellen en interesse te kweken in je eigen persoonlijke netwerk. ** Dit stuk is origineel geschreven door Tamara Weintraub, content marketing manager RL.

×