Programari lliure

277 views
233 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
277
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
32
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Programari lliure

  1. 1. NAVEGADORS El Mozilla Firefox és un navegador web gratuït, de codi obert, basat en el codi desenvolupat dins el projecte Mozilla.org. Les seves característiques principals són la rapidesa i la facilitat dinstal·lació i dutilització. El Google Chrome és el navegador de codi obert de Google, disponible enmés de 40 idiomes, incloent-hi el català. Està concebut no únicament com unnavegador, sinó també com a plataforma per a pàgines i aplicacions web, tenint encompte les característiques del web. LInternet Explorer 9.0 és la darrera versió del navegador web deMicrosoft. Incorpora les característiques estàndards dels navegadors de darrerageneració, amb millores en la facilitat dús, compatibilitat de webs, velocitat decàrrega, seguretat i privacitat. EINES D’INTERNET LaMSN és un programa de missatgeria instantània clon del MSN Messenger de Microsoft, de codi obert, multiplataforma (Windows, Linux, Mac i FreeBSD) i multilingüe. LaMule és un programa de compartició de fitxers digual a igual (P2P) basat en el popular eMule. Multiplataforma (Windows, Linux, Mac, BSD, Solaris), fa servir les xarxes eDonkey200, Kad i Kademlia, a més doferir més característiques que leMule. OFIMÀTICA
  2. 2. LAbiWord és un processador de textos que té un aspecte semblant al de MicrosoftWord però que és lliure i molt més lleuger. LAdobe Reader (anteriorment conegut com Adobe Acrobat Reader) és una einaper a la visualització i impressió de documents en format PDF. LEvince és un visualitzador de documents per a lescriptori GNOME. Actualment admetels formats pdf, postscript, djvu, tiff i dvi. GRÀFIC El digiKam és un programa de gestió de fotos per a lescriptori KDE. Estàdissenyat per a importar, organitzar i exportar les nostres fotografies digitals a lordinador. El GIMP és un programa lliure extremadament potent i versàtil, adequat per atasques com ara retoc fotogràfic o creació i disseny dimatges. LInkscape és una eina lliure de dibuix amb capacitats semblants a Illustrator,Freehand i CorelDraw que fa servir el format estàndard W3C sobre gràfics vectorials escalables(SVG). MULTIMÈDIA LAudacity és un editor i enregistrador dàudio fàcil dutilitzar, disponible per a Windows, Mac OS X, GNU/Linux i altres sistemes operatius.
  3. 3. LAudiograbber és un programa que copia música i lemmagatzema al disc durdel vostre ordinador; el seu objectiu principal és copiar música des dels CD. EL BSPlayer és un dels millors reproductors de DivX del moment. És ràpid,fiable, i inclou un munt de pràctiques opcions que fan que la reproducció daquesta mena devídeos sigui dallò més còmoda.EMPRESARIAL El programa KEME-Contabilidad és una aplicació multiplataforma de codi obertper portar comptabilitats. LEinesTIC és una acció que s’emmarca dins el pla PIMESTIC de laGeneralitat de Catalunya per oferir un conjunt d’eines informàtiques per cobrir lesnecessitats bàsiques informàtiques dels treballadors autònoms i les petites empresesi facilitar d’aquesta manera la introducció de les tecnologies de la informació i lescomunicacions (les TIC) en la gestió d’aquests negocis. Aquest conjunt d’aplicacionses troben integrades en un tauler de control, des del qual es pot accedir a qualsevolfuncionalitat que es desitgi.EDUCACIÓ LATCalc és una calculadora científica i gràfica i un entorn de programació. Estàtotalment adaptat per a persones amb dificultat visual LeXelearning és un editor XHTML que us permetrà fer unitats didàctiquesdigitals sense conèixer HTML, XML ni CSS. Està adreçat a professors que volen una alternativalliure al Dreamweaver i al Frontpage.
  4. 4. UTILITATS El 7-Zip és un compressor i descompressor gratuït de fitxers que es distribueixsota una llicència lliure (GNU LGPL). LAnfibia Reactor és una aplicació web en local per a monitoratge de servidors ixarxes. El monitoratge de servidors permet descobrir potencials problemes abans que siguimassa tard.LLENGUA El Corrector ortogràfic per a Mozilla serveix per a qualsevol dels productessegüents:, , i. Us permetrà verificar lortografia del català dels vostres correus electrònics oformularis. LOpenthesaurus-ca és un diccionari de sinònims, antònims i mots afins lliureper a lOpenOffice.org de qualsevol plataforma (Windows, Linux, Mac) i llengua (català,espanyol, francès, anglès, etc).SISTEMES OPERATIUS El KDE (K Desktop Environment) és un entorn descriptori per al nostre ordinadordisponible per a diverses plataformes informàtiques. El Wubi (acrònim de «Windows UBuntu Installer») és linstal·lador oficial de lUbuntu per alWindows, el qual permet als usuaris del Windows entrar al món del Linux amb un simple clic del ratolí.

×