Tuomo Luoma
11.3.2014
Hyvä haastavan ajan johtaminen:
10 tärkeää asiaa
EDESSÄ ON KOVAT AJAT!
Paljon kovemmat kuin takana
Tämä 13 vuoden
helpon kasvun ja
nokiahuuman aika
kasvatti yrityksiin joukon
johtajia…
… kenell...
Teollisuudesta on kadonnut yli 100.000 työpaikka 10 vuoden aikana. Hyvinvoinnin
taso säilyy vain, jos 2020 mennessä syntyy...
Laskusuhdanteessa yritykset turvautuvat usein irtisanomisiin.
Olennaisempaa olisi kuitenkin keskittyä siihen kuka ja ketkä...
Hän on taitava kuuntelija ja osaa kysyä oikeita kysymyksiä. Hän
huomio ihmiset yksilöinä, on kiinnostunut heidän hyvinvoin...
Selviytyminen ja menestys tulevat kasvusta ja kehityksestä, ei
säästöistä ja sääntöjen lisäämisestä. Siksi haastavan ajan
...
Hän on vaativa, mutta oikeudenmukainen ja armollinen. Hän on
intohimoinen ja innostava ja kylvää sitä ympärilleen. Kun inn...
Yrityksellä pitää olla innostava ”unelma” siitä, mihin se on menossa. Se
pitää pystyä kommunikoimaan koko henkilökunnalle ...
Haastavina aikoina jaetaan suurimmat markkinaosuudet, se voi tarjota
yritykselle merkittäviä uusia mahdollisuuksia. Hyvät ...
Vaikeassa tilanteessa ei ole aikaa työryhmille tai seminaareille, vaan
asioita pitää tapahtua käytännössä ja nopeus merkit...
Hän toimii samoilla pelisäännöillä, mitä vaatii alaisiltaankin ja kohtaa
arjen haasteet yhdessä henkilöstönsä kanssa. Hän ...
Hän kannustaa innovatiivisuutta ja riskinottoa, mutta osaa luoda
työyhteisöön ilmapiirin, missä uskalletaan kohdata pelott...
Vaikka asiakkaat saattavat käyttää vähemmän rahaa, he eivät silti
odota huonompaa palvelua tai välinpitämättömyyttä. 9/10 ...
Rethink your business.
Update your operations!
Tuomo Luoma
tuomo.luoma@gmail.com
+358 400 434760
Hyvä haastavan ajan johtaminen
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Hyvä haastavan ajan johtaminen

631 views
519 views

Published on

Teollisuudesta on kadonnut yli 100.000 työpaikka 10 vuoden aikana. Hyvinvoinnin taso säilyy vain, jos 2020 mennessä syntyy 200.000 uutta työpaikkaa. Kasvu pitää löytää pk-sektorilta ja uusilta toimialueilta.

Tämä haastava suhdanne ja globaali kilpailuympäristö edellyttävät aivan uudenlaista johtajuutta.

Published in: Business
0 Comments
3 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
631
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
10
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
3
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Hyvä haastavan ajan johtaminen

 1. 1. Tuomo Luoma 11.3.2014 Hyvä haastavan ajan johtaminen: 10 tärkeää asiaa
 2. 2. EDESSÄ ON KOVAT AJAT!
 3. 3. Paljon kovemmat kuin takana Tämä 13 vuoden helpon kasvun ja nokiahuuman aika kasvatti yrityksiin joukon johtajia… … kenellä tulee olemaan suuria haasteita tässä ajassa ja näissä olosuhteissa, kun vaaditaan oikeasti vastuuta, tekoja ja tuloksia, jotka eivät synny itsestään hyvien suhdanteiden seurauksena. Tämä tulee olemaan iso haaste yrityksissä.
 4. 4. Teollisuudesta on kadonnut yli 100.000 työpaikka 10 vuoden aikana. Hyvinvoinnin taso säilyy vain, jos 2020 mennessä syntyy 200.000 uutta työpaikkaa. Kasvu pitää löytää pk-sektorilta ja uusilta toimialueilta. Haastava suhdanne ja globaali kilpailuympäristö edellyttävät aivan uudenlaista johtajuutta.
 5. 5. Laskusuhdanteessa yritykset turvautuvat usein irtisanomisiin. Olennaisempaa olisi kuitenkin keskittyä siihen kuka ja ketkä yrityksessä halutaan pitää, kuin siihen kenelle annetaan potkut. Hyvä haastavan ajan johtaja huolehtii työntekijöistään.
 6. 6. Hän on taitava kuuntelija ja osaa kysyä oikeita kysymyksiä. Hän huomio ihmiset yksilöinä, on kiinnostunut heidän hyvinvoinnistaan ja osaa kommunikoida rakentavasti. Hän kykenee luomaan luottamuksen ilmapiirin. Haastavan ajan hyvällä johtajalla on erinomaiset ihmissuhdetaidot.
 7. 7. Selviytyminen ja menestys tulevat kasvusta ja kehityksestä, ei säästöistä ja sääntöjen lisäämisestä. Siksi haastavan ajan organisaatiossa on vain kaksi toimintoa: myynti ja myynnin tuki. Vain kauppaa tekemällä voi kasvaa ja kehittyä. Saneeraamalla ja Excelillä ei rakenneta menestystarinoita.
 8. 8. Hän on vaativa, mutta oikeudenmukainen ja armollinen. Hän on intohimoinen ja innostava ja kylvää sitä ympärilleen. Kun innostuu niin onnistuu, kun onnistuu niin innostuu. Haastavan ajan hyvä johtaja on suuri ihminen.
 9. 9. Yrityksellä pitää olla innostava ”unelma” siitä, mihin se on menossa. Se pitää pystyä kommunikoimaan koko henkilökunnalle niin, että jokainen tietää mihin olemme menossa ja kaikki ymmärtävät oman tärkeän roolinsa sen saavuttamisessa. Sen lisäksi pitää olla selkeä kuva siitä, mitä sinne pääsemiseksi pitää tehdä: mitä pitää tehdä ensimmäiseksi, mitä pitää tehdä eri tavalla tai mitä pitää jättää tekemättä. Haastavana aikana toiminnassa pitää olla selkeä visio ja kirkas fokus.
 10. 10. Haastavina aikoina jaetaan suurimmat markkinaosuudet, se voi tarjota yritykselle merkittäviä uusia mahdollisuuksia. Hyvät johtajat eivät näe haastavaa aikaa uhkana, vaan mahdollisuutena. Hyvä haastavan ajan johtaja tarttuu tilaisuuksiin.
 11. 11. Vaikeassa tilanteessa ei ole aikaa työryhmille tai seminaareille, vaan asioita pitää tapahtua käytännössä ja nopeus merkittävin kilpailuetu. Tuloksia syntyy vain tekemällä. Päätökset pitää tehdä ja toimeenpanna nopeasti.
 12. 12. Hän toimii samoilla pelisäännöillä, mitä vaatii alaisiltaankin ja kohtaa arjen haasteet yhdessä henkilöstönsä kanssa. Hän on ennustettava ja johdonmukainen. Hän on yksi meistä, siksi häneen voi luottaa. Haastavan ajan hyvä johtaja johtaa edestä ja on esimerkkinä.
 13. 13. Hän kannustaa innovatiivisuutta ja riskinottoa, mutta osaa luoda työyhteisöön ilmapiirin, missä uskalletaan kohdata pelottaviakin haasteita turvallisesti luottaen yhdessä tekemisen ja jakamisen voimaan. Haastavan ajan hyvä johtaja on kyvykäs johtamaan muutosta.
 14. 14. Vaikka asiakkaat saattavat käyttää vähemmän rahaa, he eivät silti odota huonompaa palvelua tai välinpitämättömyyttä. 9/10 asiakkaasta menetetään sen vuoksi, että he kokevat ettei heistä välitetä ja se korostuu haastavina aikoina. Ja uuden asiakkaan saaminen tulee 12- 20 kertaa kalliimmaksi, kuin vanhan pitäminen. Haastavana aikana pitää huolehtia asiakkaistaan.
 15. 15. Rethink your business. Update your operations! Tuomo Luoma tuomo.luoma@gmail.com +358 400 434760

×