• Share
 • Email
 • Embed
 • Like
 • Save
 • Private Content

Loading…

Flash Player 9 (or above) is needed to view presentations.
We have detected that you do not have it on your computer. To install it, go here.

Like this presentation? Why not share!

Van kleitablet tot Ipad

on

 • 3,125 views

Presentatie van Kleitablet tot Ipad. ...

Presentatie van Kleitablet tot Ipad.
Presentatie van de laatste ontwikkelingen rondom e-books en e-readers en de mogelijkheden hiervan binnen de bibliotheek.

Speciaal voor de kenjedag van de Brabantse Netwerk Bibliotheken.

Statistics

Views

Total Views
3,125
Views on SlideShare
3,089
Embed Views
36

Actions

Likes
8
Downloads
30
Comments
0

5 Embeds 36

http://23dingenjouke.blogspot.com 20
http://www.slideshare.net 13
http://www.linkedin.com 1
http://23dingenjouke.blogspot.de 1
http://23dingenjouke.blogspot.nl 1

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment
 • Elektronisch papier is in de jaren zeventig voor het eerst ontwikkeld door Nick Sheridon bij Xerox . Het eerste elektronische papier, genaamd Gyricon , bestond uit kleine statisch geladen bollen. Deze bollen waren aan de ene kant zwart en aan de andere kant wit. De tekst op het papier werd veranderd onder invloed van een elektrisch veld . Dit veld zorgde ervoor dat de bollen met de zwarte kant naar boven of naar onder gingen.
 • In de jaren 90 ontwikkeld de techniek zich verder. Pas in 1997 wordt het electronische inkt (opnieuw) uitgevonden door Joseph Jacobson van MIT die speciaal het bedrijf E-ink opricht. Samen met Philips wordt deze technologie vervolgens door ontwikkeld. http://mediaday.nl/2009/04/ibm-ereader-10-jaar-een-terugblik/ (Hoe IBM het eBook in 1999 zag) http://www.flickr.com/photos/imabuddha/3224961132 (sony data reader)
 • Vanaf 2004 eerste eReader van Sony op de markt. Vervolgens langzaam meerdere eReaders zoals de Irex, de Amazon en zelfs de Nederlandse BeBook. Vanaf 2009 snelle ontwikkeling Kindle 2 al snel opgevolgd door de Kidle DX een paar maanden later sluiten Sony en Bol.com een deal en komen er 2 nieuwe sony eReaders uit, gaat de Kindle internationaal, komt de beBook mini uit en kondigd men de BeBook2 aan. Ook Barnes en Noble hebben vanaf eind oktober begin november een eReader met zowel kleuren LCD als E-ink scherm uitgebracht. En verschillende leveranciers hebben al nieuw eReaders aangekondigd. Dit overzicht is overigens niet helemaal compleet. Er ontbreken de CoolR reader en de nieuwere versies van de Iliad en de BeBook. Ook ontbreekt in dit overzicht het NRC e-paper die na een lange periode van testen met een Iliad, sinds oktober ook voor andere e-readers beschikbaar is. Dit is alleen om aan te geven hoe snel de ontwikkelingen in 2009 zijn gegaan.

Van kleitablet tot Ipad Van kleitablet tot Ipad Presentation Transcript