Presentació Curs SOC

681 views
645 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
681
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentació Curs SOC

 1. 1. Presentació del curs Internet com a eina de comunicació
 2. 2. Dues formes de comunicar-nos… en temps diferents al mateix temps ASÍNCRON SÍNCRON Curs: Internet com a eina de comunicació
 3. 3. Serveis de comunicació ASÍNCRONA Curs: Internet com a eina de comunicació Són aquells programes i aplicacions que ens permeten establir conversa amb d’altres, sense la coincidència en el temps dels interlocutors . Nosaltres redactem i enviem el nostre missatge i, el o els destinataris, el llegiran quan es connectin i, aleshores, ens podran respondre .
 4. 4. Serveis de comunicació ASÍNCRONA El correu electrònic Curs: Internet com a eina de comunicació Servei que ens permet enviar i rebre missatges a través de la xarxa. Actualment disposem d’una amplia oferta de proveïdors webmail que, connectant-nos a una pàgina web, ens permeten enviar i rebre correus des de qualsevol ordinador. Gmail és un dels serveis més utilitzats.
 5. 5. Serveis de comunicació ASÍNCRONA Els fòrums Curs: Internet com a eina de comunicació Són espais web, en els quals podem intercanviar opinions amb d’altres usuaris , al voltant d’un tema central de discussió. A l’hora de visualitzar i seguir les intervencions d’un fòrum, podem trobar-nos dos formats de presentació: ordenades cronològicament , o de forma relacionada , en la que cada resposta està lligada al missatge original.
 6. 6. Serveis de comunicació ASÍNCRONA Les llistes de distribució Curs: Internet com a eina de comunicació O grups de discussió... Són grups de gent interessada en un tema , que es manté en contacte i intercanvia informacions a través del correu electrònic . El funcionament però, és diferent al correu electrònic. En lloc d’enviar els missatges nominalment als membres del grup, s’envien a la llista i des d’aquesta es distribueixen automàticament a les bústies de tots els participants del grup.
 7. 7. Serveis de comunicació SÍNCRONA Curs: Internet com a eina de comunicació Són aquells programes i aplicacions que ens permeten establir conversa amb d’altres interlocutors a temps real, connectats en el mateix moment a la xarxa.
 8. 8. Serveis de comunicació SÍNCRONA Xats i videoxats Curs: Internet com a eina de comunicació El xat és un servei de comunicació escrita a través de la xarxa, que ens permet establir una conversa en el moment, amb un o amb diversos interlocutors. Quan hi afegim a l’eina les capacitats de veu i imatge , aleshores estarem comunicant-nos a través d’un videoxat .
 9. 9. Serveis de comunicació SÍNCRONA Telefonia IP Curs: Internet com a eina de comunicació Tecnologia que fa possible que comunicar-nos per veu, a través d’Internet . Actualment a la xarxa, tenim a disposició diverses aplicacions que ens ofereixen aquest servei. Una de les més veteranes i més utilitzades és Skype.
 10. 10. Serveis de comunicació SÍNCRONA Missatgeria instantània Curs: Internet com a eina de comunicació Programes que ens permeten enviar i rebre missatges al moment , instantàniament, amb interlocutors també connectats en aquell moment a la xarxa. Aquests programes compten amb un aplicatiu que ens avisa de quins usuaris de la nostra llista de contactes estan connectats. Un dels més coneguts és MSN Messenger , tot i que ara s’ha ampliat força més l’oferta.
 11. 11. Curs: Internet com a eina de comunicació

×