• Like
Presentació Curs SOC
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

Presentació Curs SOC

 • 601 views
Published

 

Published in Education
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
601
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
2
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Presentació del curs Internet com a eina de comunicació
 • 2. Dues formes de comunicar-nos… en temps diferents al mateix temps ASÍNCRON SÍNCRON Curs: Internet com a eina de comunicació
 • 3. Serveis de comunicació ASÍNCRONA Curs: Internet com a eina de comunicació Són aquells programes i aplicacions que ens permeten establir conversa amb d’altres, sense la coincidència en el temps dels interlocutors . Nosaltres redactem i enviem el nostre missatge i, el o els destinataris, el llegiran quan es connectin i, aleshores, ens podran respondre .
 • 4. Serveis de comunicació ASÍNCRONA El correu electrònic Curs: Internet com a eina de comunicació Servei que ens permet enviar i rebre missatges a través de la xarxa. Actualment disposem d’una amplia oferta de proveïdors webmail que, connectant-nos a una pàgina web, ens permeten enviar i rebre correus des de qualsevol ordinador. Gmail és un dels serveis més utilitzats.
 • 5. Serveis de comunicació ASÍNCRONA Els fòrums Curs: Internet com a eina de comunicació Són espais web, en els quals podem intercanviar opinions amb d’altres usuaris , al voltant d’un tema central de discussió. A l’hora de visualitzar i seguir les intervencions d’un fòrum, podem trobar-nos dos formats de presentació: ordenades cronològicament , o de forma relacionada , en la que cada resposta està lligada al missatge original.
 • 6. Serveis de comunicació ASÍNCRONA Les llistes de distribució Curs: Internet com a eina de comunicació O grups de discussió... Són grups de gent interessada en un tema , que es manté en contacte i intercanvia informacions a través del correu electrònic . El funcionament però, és diferent al correu electrònic. En lloc d’enviar els missatges nominalment als membres del grup, s’envien a la llista i des d’aquesta es distribueixen automàticament a les bústies de tots els participants del grup.
 • 7. Serveis de comunicació SÍNCRONA Curs: Internet com a eina de comunicació Són aquells programes i aplicacions que ens permeten establir conversa amb d’altres interlocutors a temps real, connectats en el mateix moment a la xarxa.
 • 8. Serveis de comunicació SÍNCRONA Xats i videoxats Curs: Internet com a eina de comunicació El xat és un servei de comunicació escrita a través de la xarxa, que ens permet establir una conversa en el moment, amb un o amb diversos interlocutors. Quan hi afegim a l’eina les capacitats de veu i imatge , aleshores estarem comunicant-nos a través d’un videoxat .
 • 9. Serveis de comunicació SÍNCRONA Telefonia IP Curs: Internet com a eina de comunicació Tecnologia que fa possible que comunicar-nos per veu, a través d’Internet . Actualment a la xarxa, tenim a disposició diverses aplicacions que ens ofereixen aquest servei. Una de les més veteranes i més utilitzades és Skype.
 • 10. Serveis de comunicació SÍNCRONA Missatgeria instantània Curs: Internet com a eina de comunicació Programes que ens permeten enviar i rebre missatges al moment , instantàniament, amb interlocutors també connectats en aquell moment a la xarxa. Aquests programes compten amb un aplicatiu que ens avisa de quins usuaris de la nostra llista de contactes estan connectats. Un dels més coneguts és MSN Messenger , tot i que ara s’ha ampliat força més l’oferta.
 • 11. Curs: Internet com a eina de comunicació