Campania anti drog

444 views

Published on

Published in: Business, Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
444
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Campania anti drog

 1. 1. Campania Anti-DrogCampania Anti-Drog--proiect de cercetareproiect de cercetaresociologică-sociologică-
 2. 2. • Numele nostru esteBaran Luiza si NegreaOana,eleve in clasa aXI-a D si am realizataceastaprezentare,avandscopul de a va expuneactivitateadesfasurata intr-unproiect privindmetodologia cercetariisociologice.
 3. 3. Campania Anti-Drog• România continuă să dezvolte, la nivel naţional şilocal, un sistem integrat de servicii de prevenire şitratament. Au fost create 47 de centre deprevenire, evaluare şi consiliere antidrog, câte unulîn fiecare dintre cele 41 de judeţe din ţară şi şaseîn Bucureşti
 4. 4. • Scopul campaniei este de aconştientiza opinia publică asuprapericolului pe care îl reprezintăconsumul de droguri pentru societate.Acolo unde drogurile preiau controlul,nici individul, nici familia, nicicomunitatea nu mai sunt în siguranţă.
 5. 5. • Obiectivul campanieiconstă în informarea şiconştientizareatinerilor şi a populaţieiîn general, asuprariscurilor pe care lepresupune consumul dedroguri .
 6. 6. Desfăşurarea activităţii: Primul pas în cadrul proiectului a fost, ca în cazuloricărei cercetări sociologice, formularea problemei.Am pornit de la ideea ca in randul tinerilor din ziua de aziconsumul de droguri este foarte frecvent intalnit. Apoi, respectând etapele investigaţiilor sociologice, amformulat ipotezele problemei, care pot fi consideratemodele de raspuns la problemele cercetarii.
 7. 7. • Obiectiv general• Conştientizareaadolescenţilor şitinerilor asuprariscurilor la care sepot expune prinfolosireadrogurilor.
 8. 8. Obiective specifice– informarea şi educarea adolescenţilor şitinerilor din România asupra efectelor nociveale acestor substanţe.– sensibilizarea comunităţii şcolare şiuniversitare asupra acestor riscuri şideterminarea unei atitudini mai responsabileîn ceea ce priveşte informarea şi educarea înfamilie şi la şcoală.
 9. 9. Grupul de studiu este format din întreagapopulaţie care urmează să fie investigată.Conform celor invatate la clasa,am aflat ca acestgrup se numeste esantion.Am realizat un studiu pe un esantion de 20de respondenti cu varsta cuprinsa intre15-30 de ani,care arata ca în România semanifestă un consum problematic deheroină, cannabis, ecstasy şi cocaină, maiales la populaţia tânără (15 - 30 ani).
 10. 10. • Statisticile arată, pe de altă parte, că vârsta persoanelor careconsuma droguri a scăzut la 13 – 14 ani.• Studiile au aratat ca adolescentii si copiii care simt ca pot discutadespre droguri cu parintii lor evita mai mult consumul de droguridecat cei care simt ca nu au cu cine vorbi.
 11. 11. Adevarul despre droguri• DROGUL nu rezolva problemele, ci lecomplica;DROGUL nu te elibereaza, ci teinlantuieste;DROGUL este inselator, pe nesimtitedevine obisnuinta;DROGUL anihileaza vointa, viciaza trupulsi altereaza spiritul;DROGUL exclude individul din oriceactivitate familiala si profesionala;DROGUL genereaza comportamentdeviant;DROGURILE va sunt oferite nu numai denecunoscuti, ci adesea si de “prieteni”;DROGUL nu este doar problema celuicare il consuma, ci a intregiicolectivitati.
 12. 12. • Metoda aleasa a fostancheta sociologica,iarca instrumente amutilizat chestionarul siinterviul.
 13. 13. Chestionarul• Este aplicat unor esantioanereprezentative pentru anumite populatii.• Sunt vizate opiniile subiectilor.• Nu toate opiniile au caracter public, decatacelea care sunt de actualitate si prezintaun larg interes.
 14. 14. Date socio-demografice privindpersoanele chestionate• Sexul subiecţilor:Sexul subiecţilor: 50%50% femei,femei, 5050%%bărbaţibărbaţi• Vârsta subiecţilor:Vârsta subiecţilor: 50%50% din eşantiondin eşantionau vârste cuprinse întreau vârste cuprinse între 1515 şişi 2525 dedeaniani
 15. 15. Sex1.Masculin2.FemininVârstă: ____ ani
 16. 16. 1. Drogurile te ajuta sareusesti in viata? Raspuns:Drogurile:”te ajuta” sa pierzifoarte multe lucruri:incredera celor dinjur, performantelescolare, slujba,interesul fata deviata, bunuri personalesi lista este deschisa.
 17. 17. 2. Drogurile te ajutasa-ti faci noiprieteni?Raspuns:• Consumatorii dedroguri ajung maidevreme sau maitarziu sa fierespinsi de cei dinjur si marginalizatisocial.
 18. 18. 3. Drogurile te ajuta sate distrezi mai bine?Raspuns:• FALS,pentru ca dupao perioada de consum,procurarea drogurilorsi utilizarea loracapareaza intregaactivitate a celui incauza impiedicandu-lsa se mai poata bucurade orice altceva.
 19. 19. 4. Drogurile te ajuta sadepasesti problemelede familie?Raspuns:Consumul de droguriconduce la aparitia sauintensificarea unorconflicte familiale, iarcel in cauza se simteprins intr-un cercvicios din care esteextrem de dificil sascape.
 20. 20. 5. Cand ai devenit dependent,nu te mai poti lasaniciodata?• Este intr-adevar foartegreu sa nu mai fi toxicomaninsa nu imposibil. Multitoxicomani nu reusesc sase lase de droguri de primadata.De cele mai multe ori,acestia nu reusesc sa scapede viciu decat dupa maimulte tentative. Daca opersoana dependenta nu sepoate lasa de la primaincercare, nu trebuie sa oabandonati.Iarprobabilitatea ca ea sareuseasca creste odata cunumarul terapiilor la care afost supusa.  ••  •  •
 21. 21. Ancheta bazata pe interviu• Aceasta ancheta folosest ca tehnica decercetare inerviul cu intrebari deschide,adica raspunsurile nu sunt prestabilite.• Raspunsurile libere au ca avantaj ca seapropie mai mult de ceea ce intervievatuldoreste sa exprime si dezavantajul esteacela ca raspunsurile sunt mai greu decuantificat.
 22. 22. ConcluziiPrin atingerea obiectivelor proiectuluis-au putut observa atat efectelepozitive cat si cele negative asupraconsumului de droguri in randuladolescentilor.
 23. 23. • Consumul de droguri în mediul studenţesc devineo practică din ce în ce mai cunoscută. Tot maimulţi studenţi nu mai sunt surprinşi de colegii lorcare consumă droguri. Unul din cinci studenţi ştiedespre consum şi mai puţin de jumătate afirmă cănu au colegi care să consume. De asemenea, otreime dintre respondenţi au declarat că auprieteni (nu neapărat colegi) care consumăstupefiante. Cercul de prieteni consumatori alstudenţilor este relativ restrâns; două treimi nuau răspuns sau au declarat că nu au astfel deprieteni, iar o treime a declarat că numărulcunoştinţelor cu astfel de obiceiuri
 24. 24. • Tentaţiile cele mai mari pentru debutulconsumului de droguri sunt curiozitatea şidorinţa de experienţe noi. 7,1% auîncercat droguri o singură dată şi doar5,6% consumă cu o oarecare regularitate.Cei 15% dintre studenţii din eşantion carear fi tentaţi să consume totuşi, la unmoment dat, un drog, ar face-o dincuriozitate, (31,12%), din dorinţa de a trăiexperienţe noi (25%) sau în urma presiuniiprietenilor (21%).
 25. 25. • În urma acestor constatări a reieşitnecesitatea implementării de programe deinformare şi prevenire a aesctui tip deconsum dar şi a activităţilor de dezvoltarepersonală adresate tinerilor care consumădroguri legale sau pentru tinerii careprezintă un risc crescut cu privire laconsumul de stupefiante şi implicitexistând probabilitatea comiterii de fapteinfracţionale.

×