АСОРТИМАН<br />ТОПЧЕСТИ ВЕНТИЛИ<br />ШИРОК АСОРТИМАН<br />СЕ УПОТРЕБУВААТ ЗА: <br /><ul><li>ВОДА,
ГАС,
НАФТА,
ПАРЕА…</li></ul>ДИМЕНЗИИ:<br />од3/8” до4”<br />ИМААТ РАЗЛИЧНИ МОДЕЛИ:<br />МАШКО-МАШКО,<br />ЖЕНСКО-ЖЕНСКО, ЖЕНСКО-МАШКО,...
ТОПЧЕСТИ ВЕНТИЛИ<br />МАТЕРИЈАЛ<br />LABORATORIO<br />МЕСИНГ<br />Месинган состав согласно:<br /> EN 12164 и EN 12 165 лег...
МЕСИНГ<br />Месингот е легура на бакар и цинк. Процентуалната застапеност на бакарот и цинкот може да се менува за да се д...
QUANTOMETRO<br />
R250R910<br />ТОПЧЕСТИ ВЕНТИЛИ<br />СПЕЦИФИЧНОСТИ<br />
R250 R910<br />ТЕЛО<br />МЕСИНГАНО ТЕЛО, ОБЛОЖЕНО СО ХРОМ И НИКЕЛ<br />ПРЕПОЗНАВАЊЕ:<br /><ul><li>ДИМЕНЗИИ
ЛОГО
ДАТА НА ПРОИЗВОДСТВО</li></li></ul><li>R250 R910<br />ПРЕСЕК<br />4 ДИХТУВАЊА<br />1 долен дихтунг против триење во PTFE и...
КАКО СЕ МОНТИРА ВРЕТЕНОТО?<br />STEM<br />R910 – R250<br />
МОНТАЖА НА ВРЕТЕНО<br />R910 – R250<br />Автоматска монтажа на вретеното која е прикажана скицата. Вретеното се вметнува о...
R250 R910<br />ПОДЕСУВАЊЕ<br />Подесување на вентилот: Се гледа при користење.<br />Нема начин за да се извади вретеното б...
R250 R910<br />РАЧКА<br />Рачка која е отпорна на корозија<br />Анти запалива рачка која работи на високи температури.<br ...
ПРОФИЛ, ЛЕЖИШТЕ И ПРЕСЕК<br />Лежиштето и пресекот може да се видат од сликата:<br />A) Го намалува механичкото триење<br ...
R250<br />
R910<br />ПАТЕНТИРАНО<br />“DADO” сфера<br />Структурата на DADO® вентилот е направена од топло кован месинг, овозможува г...
R250<br />Шупливи топчиња: одлична идеја, која во последните20 години го промени начинот на размислување за топчести венти...
R910 	R250<br />ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА И ПРИТИСОК<br />42 bar од1/4” до1/2”<br />35 barод 1”до2”<br />28 bar од2”1/2 до4”<br /...
ДОКАЗ<br />ПРОИЗВОД<br />ЛАБОРАТОРИЈА<br />
ТЕСТОВИ НА ЗАГУБА НА ТРИЕЊЕ<br />ЛАБОРАТОРИЈА<br />Загуба на триење на вентили не е концепт: тоа е резултат на практични т...
Разлика вопритисокот<br />PERDITE DI CARICO<br />ЛАБАРАТОРИЈА<br />Проток (Kg / min) загуба на триење (mm water column) се...
ЛАБОРАТОРИЈА<br />КОЛКАВ Е ЖИВОТНИОТ ВЕК<br />НА<br />ТОПЧЕСТИОТ ВЕНТИЛ?<br />
КОНТИНУИРАНО РАБОТЕЊЕ<br />ЛАБОРАТОРИЈА<br />ЦИКЛУСИ<br />За Американскиот стандард ANSI Z21-15,број на потребни циклуси:<...
КОНТИНУИРАНО РАБОТЕЊЕ<br />ЛАБОРАТОРИЈА<br />ЦИКЛУСИ<br />Европските правила се дури и посторги:<br />
КОНТИНУИРАНО РАБОТЕЊЕ<br />ЛАБОРАТОРИЈА<br />ЦИКЛУСИ НА GIACOMINI ТОПЧЕСТИ ВЕНТИЛИ:<br />
R910 - R250<br />Continued operation<br />
ТЕСТИРАЊА НА ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА<br />R910 - R250<br />
ТЕСТИРАЊА НА НИСКА ТЕМПЕРАТУРА<br />R910 – R250 <br />
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Giacomini вентили

2,124 views
2,065 views

Published on

Презентација за вентили на Giacomini во која се наведени главните карактеристики, начинот на испитување и секако рокот на траење. Па споредете!

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,124
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,337
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Giacomini вентили

 1. 1.
 2. 2. АСОРТИМАН<br />ТОПЧЕСТИ ВЕНТИЛИ<br />ШИРОК АСОРТИМАН<br />СЕ УПОТРЕБУВААТ ЗА: <br /><ul><li>ВОДА,
 3. 3. ГАС,
 4. 4. НАФТА,
 5. 5. ПАРЕА…</li></ul>ДИМЕНЗИИ:<br />од3/8” до4”<br />ИМААТ РАЗЛИЧНИ МОДЕЛИ:<br />МАШКО-МАШКО,<br />ЖЕНСКО-ЖЕНСКО, ЖЕНСКО-МАШКО,…<br />
 6. 6. ТОПЧЕСТИ ВЕНТИЛИ<br />МАТЕРИЈАЛ<br />LABORATORIO<br />МЕСИНГ<br />Месинган состав согласно:<br /> EN 12164 и EN 12 165 легура на<br />CuZn40Pb2 и легура на CW617N<br />
 7. 7. МЕСИНГ<br />Месингот е легура на бакар и цинк. Процентуалната застапеност на бакарот и цинкот може да се менува за да се добие бронза.<br />Месингот во суштина лесно се добива. Меѓутоа со додавање на мали количини на олово се подобрува својството на месингот.<br />Giacomini секојдневно прави испитување во својата лабараторија (види quantometro) за да се осигура во квалитетот на месингот. Дневно се обработува повеќе од 100 тони на месинг.<br />
 8. 8. QUANTOMETRO<br />
 9. 9. R250R910<br />ТОПЧЕСТИ ВЕНТИЛИ<br />СПЕЦИФИЧНОСТИ<br />
 10. 10. R250 R910<br />ТЕЛО<br />МЕСИНГАНО ТЕЛО, ОБЛОЖЕНО СО ХРОМ И НИКЕЛ<br />ПРЕПОЗНАВАЊЕ:<br /><ul><li>ДИМЕНЗИИ
 11. 11. ЛОГО
 12. 12. ДАТА НА ПРОИЗВОДСТВО</li></li></ul><li>R250 R910<br />ПРЕСЕК<br />4 ДИХТУВАЊА<br />1 долен дихтунг против триење во PTFE или тефлон;<br />2 O-прстени – дихтунзи воVITON<br />1 горен дихтунг против триење воPTFE или тефлон;<br />
 13. 13. КАКО СЕ МОНТИРА ВРЕТЕНОТО?<br />STEM<br />R910 – R250<br />
 14. 14. МОНТАЖА НА ВРЕТЕНО<br />R910 – R250<br />Автоматска монтажа на вретеното која е прикажана скицата. Вретеното се вметнува од внатрешноста на телото на вентилот. Оваа монтажа не дозволува вретеното да избие нагоре.<br />
 15. 15. R250 R910<br />ПОДЕСУВАЊЕ<br />Подесување на вентилот: Се гледа при користење.<br />Нема начин за да се извади вретеното без да се оштети вентилот. Вентилот е 100% сигурен и со работење со опасни флуиди.<br />
 16. 16. R250 R910<br />РАЧКА<br />Рачка која е отпорна на корозија<br />Анти запалива рачка која работи на високи температури.<br />Холограм кој не може да се фалсификува (тродимензионална слика)<br />
 17. 17. ПРОФИЛ, ЛЕЖИШТЕ И ПРЕСЕК<br />Лежиштето и пресекот може да се видат од сликата:<br />A) Го намалува механичкото триење<br />B) Го задржува лежиштето подмачкано.<br />C)Го продолжува животниот век на вентилот.<br />D)Работи на високи температури (185°C) и висок притисок<br />R910<br />
 18. 18. R250<br />
 19. 19. R910<br />ПАТЕНТИРАНО<br />“DADO” сфера<br />Структурата на DADO® вентилот е направена од топло кован месинг, овозможува голем проток на флуиди со мали турбуленциии ограничување на нечистотијата која може да ја намали можноста за запушување.<br />R250<br />
 20. 20. R250<br />Шупливи топчиња: одлична идеја, која во последните20 години го промени начинот на размислување за топчести вентили во светот.<br />Појаки, ладно ковани, подолготрајни: само од неколкуте подобрувања на Giacominiтопчести вентили.<br />
 21. 21. R910 R250<br />ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА И ПРИТИСОК<br />42 bar од1/4” до1/2”<br />35 barод 1”до2”<br />28 bar од2”1/2 до4”<br />Максимална температура :185°CМаксимален притисок : 10,5 bar<br />
 22. 22. ДОКАЗ<br />ПРОИЗВОД<br />ЛАБОРАТОРИЈА<br />
 23. 23. ТЕСТОВИ НА ЗАГУБА НА ТРИЕЊЕ<br />ЛАБОРАТОРИЈА<br />Загуба на триење на вентили не е концепт: тоа е резултат на практични тестови спроведени во опремени лаборатории.<br />Вентил кој се<br />тестира<br />
 24. 24. Разлика вопритисокот<br />PERDITE DI CARICO<br />ЛАБАРАТОРИЈА<br />Проток (Kg / min) загуба на триење (mm water column) се праќаат до локален компјутер, за евалуација на криви и за пресметка на Cvфакторот.<br />
 25. 25. ЛАБОРАТОРИЈА<br />КОЛКАВ Е ЖИВОТНИОТ ВЕК<br />НА<br />ТОПЧЕСТИОТ ВЕНТИЛ?<br />
 26. 26. КОНТИНУИРАНО РАБОТЕЊЕ<br />ЛАБОРАТОРИЈА<br />ЦИКЛУСИ<br />За Американскиот стандард ANSI Z21-15,број на потребни циклуси:<br />
 27. 27. КОНТИНУИРАНО РАБОТЕЊЕ<br />ЛАБОРАТОРИЈА<br />ЦИКЛУСИ<br />Европските правила се дури и посторги:<br />
 28. 28. КОНТИНУИРАНО РАБОТЕЊЕ<br />ЛАБОРАТОРИЈА<br />ЦИКЛУСИ НА GIACOMINI ТОПЧЕСТИ ВЕНТИЛИ:<br />
 29. 29. R910 - R250<br />Continued operation<br />
 30. 30. ТЕСТИРАЊА НА ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА<br />R910 - R250<br />
 31. 31.
 32. 32.
 33. 33. ТЕСТИРАЊА НА НИСКА ТЕМПЕРАТУРА<br />R910 – R250 <br />
 34. 34. ТЕСТИРАЊА НА ПРИТИСОК<br />R910 – R250 <br />НИЗОК<br />ВИСОК<br />
 35. 35. МЕХАНИЧКИ ТЕСТОВИ<br />ЛАБОРАТОРИЈА<br /> ТОРЗИЈА (усукување)<br /> СВИТКУВАЊЕ<br />
 36. 36. R910 - R250<br />Continued operation<br />
 37. 37. ТЕСТ НА ЕКСПЛОЗИЈА<br />R910 – R250 <br />Издржува до 3 пати повеќе од стандардниот притисок односно до 250 BAR!<br />

×