Lassú tánc

874 views
809 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
874
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Lassú tánc

  1. 1. Cicognani a bolognai Sant’Orsola Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa
  2. 2. Ezt a verset egy kamaszlány írta, aki a rák végső stádiumában szenved. Szeretné látni, hányan olvassák el. A vers magáért beszél.
  3. 3. Legyetek szívesek továbbítsátok! Az orvosa küldte szét, így jutott hozzám is, és én lefordítom most Nektek.
  4. 4. LASSÚ TÁNC Néztél valaha gyermekeket a játszótéren? Vagy hallgattad az eső zaját, mikor lehull a földre? Vagy követted-e egy lepke szabálytalan röptét? Vagy figyelted-e, a nap hogyan oldódik fel az éjszakában? Jobban tennéd, ha lassítanál. Ne táncolj ilyen gyorsan. Az idő rövid. A zenének vége lesz. Napjaidon átrohansz? Amikor kimondod: „Hogy vagy?” meghallgatod a választ?
  5. 5. Amikor a napnak vége van végigheversz-e ágyadon hogy a fejedben átfutó ezernyi gondolatnak helyet adj? Jobban tennéd, ha lassítanál. Ne táncolj ilyen gyorsan. Az idő rövid. A zenének vége lesz. Mondtad-e valaha fiadnak „ majd holnap…” anélkül, hogy siettedben észrevetted volna bánatát? Vesztettél el jó jó barátságot visszahozhatatlanul, csak azért, mert nem volt rá időd hogy felhívd, és azt mond „Szia”?
  6. 6. Jobban tennéd, ha lassítanál. Ne táncolj ilyen gyorsan. Az idő rövid. A zenének vége lesz. Ha ennyire rohansz hogy elérj valahová, elveszíted az utazás örömét. Ha egész napodat lihegve rohanod át, a kapott ajándékot mintha sosem nyitnád ki . . . de az út porába dobod. Az élet nem versenyfutás. Fogd kezedbe inkább lassan. És hallgasd muzsikáját.
  7. 7. Legyen boldog napod…

×