Scoop it!
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Like this? Share it with your network

Share

Scoop it!

 • 824 views
Uploaded on

Tiedonjakoa kuratoimalla.

Tiedonjakoa kuratoimalla.

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
824
On Slideshare
617
From Embeds
207
Number of Embeds
2

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 207

http://teematiimit.wikispaces.com 192
http://www.scoop.it 15

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Tiedonjakopalveluopettajan ammatillisenkasvun some-välineenäLukijasta kuraattoriksi Scoop it! –palvelun avullaPaok-teematiimityöskentely keväällä 2013Terhi Davies
 • 2. Scoop it! -palvelu Palvelu mahdollistaa minkä tahansa internetistälöytyvän materiaalin jakamisen. Sivuja voi joko seurata tai tuottaa itse. Ideana on luoda asiantuntijaverkostoja: jaetaanviimeisintä tietoa siten, että kuraattori on jo tutustunutjulkaistavaan aineistoon. Julkaisuja on mahdollista kommentoida, siten syntyyjopa maailmanlaajuisia verkostoja.
 • 3. Miten kuratoidaan? Kuratointi tarkoittaa artikkeleiden ja muidenmateriaalien valikointia. Kuraattori on sivuston rekisteröitynyt käyttäjä. Palvelu kerää internetistä syötteenä avainsanojenperusteella ehdotuksia, kuraattori valitsee omaanaihealueeseensa sopivat materiaalit ja julkaisee neomalla Scoop it! –sivullaan.
 • 4. Aktiivisuuden seuraaminen Kuraattori saa päivittäin sähköpostiinsa tiedot omastaaktiivisuudestaan, julkaisemiensa materiaalienkatsomiskerroista sekä mahdollisista kommenteista. Kuraattori voi jatkaa keskustelua kommentoijien kanssasekä löytää näin uusia seurattavia. Aktiivisuus ratkaisee: mitä aktiivisempi kuraattori, sitäenemmän syntyy vuorovaikutusta. Kommentit liittyvät aina yhteen julkaisuun kerrallaan,siksi niitä on helppo seurata (vrt. Twitterin twiittauksienaikajärjestys)
 • 5. Esimerkki Scoop it! -sivusta
 • 6. Voisivatko opiskelijat koota tietoakuratoimalla? Palvelu vaatii rekisteröitymisen. Tiedonkeruu on mahdollista kaikille oikeidenavainsanojen avulla! Lopputulos muistuttaa verkkolehteä, joka sopii hyvinmyös opiskelijoiden tuotettavaksi ja luettavaksi.
 • 7. Lisätietoja Ilkka Olanderin blogiartikkeli kuratoinnista Sometek.fi http://opesome2013.blogspot.fi/2013/03/scoopit-ryhtyisinko-kuratoimaan.html www.scoop.it/ope-it
 • 8. Miten opettaja hyötyykuratoinnista ja seuraamisesta? Käsillä on viimeisin asiantuntijatieto (lähdekriittinen onkuitenkin oltava). Tiedonhankinta on nopeampaa kuin esimerkiksi Googleakäyttäen: avainsanojen avulla valikoituu relevanttitieto, josta löytää nopeasti kiinnostavat otsikot. Jakamismahdollisuuksia on paljon, esimerkiksi Facebookja Twitter. Verkostoituminen on tehokasta, jos niin itse haluaa.