Poemesdesantjordi

1,855 views
1,665 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,855
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
126
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Poemesdesantjordi

  1. 1. Sant Jordi, el drac i la princesa (Sàlvia del Berri) Cavalca el cavaller, valent, buscant al drac, audaç, per rescatar la princesa, bella. Sestableix la lluita, cruenta, i neix la rosa roja. La història canvia... Reescrivim la història, nova. Hi ha una princesa, valenta, que senamora del cavaller, bell, company dun vell drac, desdentat. Tots tres són lectors llavors... Sen van de passeig el vint-i-tres dabril quan la rosa floreix i de llibres hi ha mil.
  2. 2. Sant Jordi i la princesa (M. Roser Algué) Una princeseta plora a la vora d’una cova, perquè l’ha espantat un drac malcarat. Pel cel ve volant amb un cavall blanc Jordi, un cavaller, que lluita molt bé.El drac, que és de pega, deixa la princesa, que havia espantat amb la boca encesa.En Jordi cull una rosa...La princesa ja no plora.
  3. 3. La princesa drac(Montse Ginesta)Un matí gris i emboiratamb un cop de llibre al capel bruixot ha encantatla més bella princesetai lhavia convertida en drac.Només aquell que li faci Domina la repugnànciaun petó sense cap fàstic i besa-la amb el cor ardent,la podrà desencantar ella és dolça, inofensiva,i obtindrà la recompensa la pena la té esllanguidade poder-la maridar. i anhela aquest moment.Cavaller, si vols fortuna,vés al cau de la dorment Cal que sàpigues, però,on lalenada de la draga que mil i un pretendentsenmig del sofre i guspires morts de nàusea i aversióescampa un baf pestilent. han fracassat en lintent!
  4. 4. Sant Jordi arriba com un cavaller, amb la seva llança travessa el carrer. Ja veu la princesaque el drac vol menjar, si no es dóna pressa ella morirà. Li clava la llança, cau escalabrat; la pobra princesa, visca sha salvat! La rosa creixia,Sant Jordi lha agafat i a la princesa ja li ha regalat.
  5. 5. El llibre (Joana Raspall) Cada llibre té un secretdisfressat de blanc i negre; tot allò que et diu a tuun altre no ho pot entendre;sent el tacte dels teus dits i creu que lacaricies i que el batec del teu polsvol dir que, llegint, lestimes. Tot allò que te donarà, que no ocupa lloc, ni pesa, tabrigarà contra el fred dignorància i de tristesa. Amb els llibres per amics no et faltarà companyia. Cada pàgina pot ser un estel que et fa de guia.
  6. 6. Abril lector (Maria Dolors Pellicer) Dins lentorn de la cultura, és labril, mes dedicat al plaer de la lectura, amb dos dies destacats: dia dos, dia del llibre per als joves i els infants; vint-i-tres, dia del llibre per tothom, en general. Recordem les aventures que hem viscut des del sofà, o allà on fóra que estiguérem, amb un llibre entre les mans, Hem patit amb laneguet, hem fet molts viatges llargs,hem passat moments de guerres i altres, de serena pau. Les rondalles den Valor, un tresor que ens va deixar, em fan viure les històries que contava la gent gran.
  7. 7. Sant Jo rdi 2012Feliç Dia de

×