Ús de Facebook per empreses

1,310 views

Published on

Ús de Facebook per empreses, Francesc Morera

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,310
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
181
Actions
Shares
0
Downloads
13
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Ús de Facebook per empreses

 1. 1. Facebook Una eina de màrqueting ?
 2. 2. Tecnotendèncias en màrqueting definides al Congrés de Nova York el mes de maig de 2010: ● Tecnotendencia 1: Les xarxes socials s'estan convertint en el nou motor de marketing directe. ● Tecnotendencia 2: La interacció com a motor del marketing ●Tecnotendencia 3: La necessitat d'una plataforma tecnològica que permeti que totes aquestes tecnologies funcionin conjuntament en un sol model de marketing. ● Tecnotendencia 4: La segmentació i la pèrdua de confiança en mega centres d'informació convertirà la informació en una suma d'interaccions socials.
 3. 3. Internet multiplica l'impacte de les accions publicitàries augmentant la seva notorietat i nivell de record : ●La publicitat i comunicació online ha passat d'un segon pla a convertir-se en el millor recurs per marques i anunciants. ●El 46% dels internautes consumeixen diàriament vídeos online i el 44% a més els comparteix. ●La falta de sensació de saturació en aquest suports fa que els consumidors tinguin un nivell d'atenció i interès tres vegades superior al d'altres suports, com per exemple la televisió. ●Internet a més afegeix altres ingredients extres a les fórmules tradicionals com per exemple el màrqueting viral, el boca orella, el màrqueting col·lectiu. ●Les xarxes socials han ajudat a canviar el panorama.
 4. 4. Que és una xarxa social: Una xarxa social és una estructura on es creen relacions entre els membres d’una comunitat. Les xarxes socials són formes d’interacció col·lectiva, on les persones intercanvien informació sobre idees, gustos i preferències mitjançant textos, imatges i vídeos.
 5. 5. Fins el 2008 s'havien mogut dins l'anonimat (àlies, avatars, etc), el 2009 marcar el moment àlgid de l'afany d'exhibicionisme i un punt d'inflexió, i la tendència és decanta cap a premiar la identitat i a utilitzar-la com a valor professional (lo lúdic passa a tenir valor professional). Això fa néixer el concepte d'identitat digital, que podem dividir en tres passos: 1) definir-la , 2) crear-la (blocs, webs..), i 3) promoure-la i difondre-la. Per aquest tercer punt utilitzem la publicitat, basada , com sempre, en acostar els productes a la gent. En aquest moments les pantalles son els llocs que apleguen més gent, i a les pantalles el predomini de Facebook és aclaparador.
 6. 6. Unes dades: ● Facebook: 380 milions de membres, 6 milions a l'Estat espanyol. Pel número li correspondria ser el tercer país més gran del mon. Els seus usuaris tenen uns 120 amics de mitja. ● Twitter: sobre 100 milions d'usuaris. ● Linkedin: 50 milions d'usuaris, 400.000 a l'estat espanyol ● Qapacity: sobre els 5.000 usuaris ● Viadeo: 30 milions d'usuaris amb uns 200 milions de visites mensuals ● Xing: 8,75 milions d'usuaris, 1,19 milions a l'estat espanyol. ● Netlog: 64 milions d'usuaris a Europa. ● El 51% d'usuaris d'internet utilitza les xarxes professionals. El 75% dels internautes espanyols pertany a alguna xarxa social. ● Més de 900 milions de persones utilitzen alguna xarxa social
 7. 7. Les xarxes socials no només permeten la publicitat facilitada per l'usuari sinó a més s'hi sumen les recomanacions de la resta de la xarxa. La publicitat perd la seva estructura vertical( productor- venedor,client) per passar a ser horitzontal ( usuaris entre sí, siguin aquest productors o consumidors).
 8. 8. Que ofereix Facebook: ● Llistat d'amics (clients ?) ● Crear grups ● Publicar noticies ● Publicitat: a) Pàgines ( gratuïtes), b) Anuncis (amb una formula de pagament). ● Tenir un Mur on deixar missatges ( del format que sigui) ● Editar Fotos ● Publicar Esdeveniments ● Aplicacions: petites aplicacions tipus la galeta de la sort, .. ● Jocs, tipus Farmville. (s'hi entretenen uns 65 milions d'usuaris a dia) ● Sense oblidar el propi Perfil on et descrius i 'identifiques
 9. 9. Recordem que l'èxit a la xarxa (web 2.0) vindrà de seguir la seva màxima: COMPARTIR. Facebook ens permet vehiculitzar tot tipus d'eines promocionals, fotos, vídeos que reforcin el nostre missatge. El vídeo màrqueting es posiciona com una eina perfecta que a més ofereix una major credibilitat a les empreses que recorren al seu ús i ocupació, permetent conèixer molt més sobre els serveis o destinacions que ofereixen a través de tot tipus de vídeos.
 10. 10. Trets a tenir en compte a l'hora d'utilitzar facebook d'una manera comercial: ● Possibilitat de crear una pàgina d'imatge única com a presentació ● Possibilitat de generar pestanyes per serveis o productes específics ● Maximitzar la importància de la imatge del teu perfil: amplada 200 píxels però admet al menys fins a 600 d'altura. ● Etiquetar als usuaris en fotos d'esdeveniments per fer-los sentir part ● A l'hora de posar títol a pàgina tant s'ha de pensar amb els usuaris com en les motors de cerca. Les pàgines de Facebook s'assemblen molt a les pàgines web, però només son públiques per les persones que tenen comptes a Facebook. La diferencia fonamental amb una web és que les visites tenen un paper més actiu, poden pujar imatges, vídeos, comentaris, preguntes, informació, son espais de relació amb els usuaris. L'únic requisit que es necessita és tenir un perfil creat a facebook.
 11. 11. Exemples: * Prop de 315.000 persones han penjat la seva foto i han lligat un mocador al lloc d'Ausonia pel càncer de mama
 12. 12. Més de 800 fans s'han apuntat a la proba gratuïta de sushi i 720 al de gelat de fruites del bosc En tres mesos van aconseguir més de 8.600 seguidors.
 13. 13. Una notícia del 21 de juny en un bloc d'internet i tecnologia: “Facebook domina el món: és líder en 111 dels 131 països: Facebook domina Europa i Amèrica. És la conclusió a què s'arriba si es llegeix l'anàlisi sobre l'estat de les xarxes socials arreu del món”.
 14. 14. ÚLTIMES NOVETATS: ● Google prepara el seu propi Facebook ● El navegador Google Chrome permet una extensió”Facebook Styler” ● Facebook està fent proves per introduir un identificador de cares per etiquetar més fàcil les fotos. ● Facebook ja permet fer videotrucades i es converteix en competidor d'Skype. ● Incorporarà un botó de pànic per augmentar la seguretat per a nens i adolescents ● Microsoft l'incorporarà dins el nou Outlook.
 15. 15. Exemples de pàgines: http://facebookshowcase.net/ Com fer una pàgina: http://www.baluart.net/articulo/como-construir-una-landing-page-para-tu-negocio-en-facebook http://limitnordest.blogspot.com/2009/05/facebook-pagines.html http://www.techipedia.com/2009/create-facebook-page/
 16. 16. Anuncis gratuïts: http://www.facebook.com/pages/Anuncis-Gratuits/226482882417 Guia de privacitat de facebook: http://www.facebook.com/privacy/explanation.php

×