Your SlideShare is downloading. ×
0
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Jeopardy orchestra
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Jeopardy orchestra

2,690

Published on

Want to play jeopardy

Want to play jeopardy

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total Views
2,690
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
133
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. Instrument Jeopardy General Music Class
  • 2. Wood- Orchestra Strings Brass Percussion winds 100 100 100 100 100 200 200 200 200 200 300 300 300 300 300 400 400 400 400 400 500 500 500 500 500
  • 3. Orchestra (100) ♫ The orchestra is made up of four instrument families. Info True or False? True
  • 4. Orchestra (200) ♫ What is the name of the person who directs the orchestra? Info Answer: The conductor
  • 5. Orchestra (300) ♫ What instrument family is featured in an orchestra and not in a Band? Info Answer: Strings
  • 6. Orchestra (400) ♫ The average modern orchestra has 90 members. Info True or False? True
  • 7. Orchestra (500) ♫ Where did the first orchestra begin? Answer: Info Egypt
  • 8. Strings (100) ♪ What are the 4 main string instruments of the orchestra? Answer: Info Violin, Viola, Cello and Double Bass
  • 9. Strings (200) ♪ What is the highest pitched instrument in the string family? Info Answer: Violin
  • 10. Strings (300) ♪ The bodies of string instruments are made of wood and are hollow or solid? Info Answer: Hollow
  • 11. Strings (400) ♪ The string section makes up more than half of the orchestra. True or False? Info True
  • 12. Strings (500) ♪ What is the only string instrument that has pedals as well as several strings? Info Answer: Harp
  • 13. Woodwinds (100) ♫ Woodwinds are all made of wood. True or False? False Info
  • 14. Woodwinds (200) ♫ You have to blow into a woodwind instrument in order to produce a sound. Info True or False True
  • 15. Woodwinds (300) ♫ What is the small piece of wood-like material that is used to produce sound on some woodwinds? Info Answer: A Reed
  • 16. Woodwinds (400) ♫ What is the lowest pitched woodwind instrument of the orchestra? Info Answer: Bassoon
  • 17. Woodwinds (500) ♫ What woodwind instrument plays the tuning note at the beginning of a concert? Info Answer: Oboe
  • 18. Brass (100) ♪ All brass instruments have a mouthpiece and a bell. True or False? Info True
  • 19. Brass (200) ♪ What lip technique is used to produce sound on a brass instrument? Answer: Info Buzzing
  • 20. Brass (300) ♪ What is the only brass instrument that has a slide instead of valves? Info Answer: Trombone
  • 21. Brass (400) ♪ The brass section is the softest in the orchestra. True or False? Info False
  • 22. Brass (500) ♪ What is the name of the metal or plastic cone-shaped object used by brass players to soften the sound of their instrument? Info Answer: A Mute
  • 23. Percussion (100) ♫ Sound is produced on percussion instruments by striking or shaking. True or False? Info True
  • 24. Percussion (200) ♫ What is the instrument that produces a loud, crashing sound? Answer: Info Cymbals
  • 25. Percussion (300) ♫ What is the lowest sounding type of drum? Answer: Info Bass Drum
  • 26. Percussion (400) ♫ What percussion instrument looks like a large xylophone and is played with soft mallets? Info Answer: Marimba
  • 27. Percussion (500) ♫ All percussion instruments are untuned. True or False? Info False To Final Jeopard y
  • 28. Final Jeopardy
  • 29. Final Jeopardy ♫ What is the one instrument in the orchestra that can be part of either the string or the percussion family? Info Answer: NYS Music Standards Piano
  • 30. New York State Music Standards

×