Målene som leder oss
 Sette mål kan lede oss til velvære og suksess.
 Å ha et veikart for fremtiden er nøkkelen til suksess.
 "Ikke alle som vandrer er tapt," sier de.

 Men det store flertallet av oss, har et veikart for
fremtiden som er nøkkel...
 Det er et faktum: når folk har mål som veileder dem, så
er de lykkeligere og oppnår mer enn uten dem.
 Det er slikt hje...
 Mål gir fokus.

 Ingen visjon eller plan får folk til å drive.
 Mål gir en målestokk for fremgang.
 Mål forbedrer pro...
 Men det er ikke en god idé å prøve å endre alt samtidig,
du kan sette mål på nesten alle områder av livet ditt, fra
gard...
 Selvfølgelig starter den tusen kilometer lange turen med
det første lille trinnet.
 Og om vi tar fatt på den lange reis...
 Skrive ned hva du skal gjøre er en sterk motivator.
 Skrive ned målene dine forhindrer deg fra å gjøre dine mål vage.

...
 Finn ut alt som kan stå i veien for deg for å oppnå
målet.
 Deretter bestemmer du deg for hva du kan gjøre med
hvert hi...
 Å vite nøyaktig hva du får fra å nå målet ditt er en sterk
motivator.
 Ved å holde mitt sjekkhefte balansert vil gi meg...
 Bryte ned kompliserte planer i håndterbare biter.
 Vær konkret om hva som må gjøres.
 Bestemme hva du skal gjøre, og n...
 Hvis kunnskap eller ferdigheter hindrer deg i å oppnå dine mål,
så finner du måter å fylle ut hullene på og legger dette...
 Finne noen, en kollega eller venn, som du deler et felles
mål med.
 Få noen til å gå til treningsstudioet sammen med de...
 Jo mer reell din visualisering er , jo bedre.

 Finn et rolig sted, visualisere, skrive ned dine erfaringer etterpå.
 ...
 Når du er forberedt og organisert, vil du ha større evne
til å nå dine mål.
 Har du informasjonen spredt på mange stede...
 La deg selv føle deg lykkelig over fremgangen du har
gjort.
 Unn deg belønninger som vil gi deg et løft når du oppnår
h...
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Å sette seg mål

858 views
621 views

Published on

Denne presentasjonen handler om å sette seg mål og om motivasjon.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
858
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
15
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Å sette seg mål

 1. 1. Målene som leder oss
 2. 2.  Sette mål kan lede oss til velvære og suksess.  Å ha et veikart for fremtiden er nøkkelen til suksess.
 3. 3.  "Ikke alle som vandrer er tapt," sier de.  Men det store flertallet av oss, har et veikart for fremtiden som er nøkkelen til velvære og suksess.  Men vi velger selv å definere dem.  Dette betyr å sette mål for oss selv, og finne måter å oppnå dem på.  Hvis du er en vandringsmann uten mål og mening , kan det være på tide å realisere den grenseløse nytten av sette seg mål.
 4. 4.  Det er et faktum: når folk har mål som veileder dem, så er de lykkeligere og oppnår mer enn uten dem.  Det er slikt hjernen er innrettet.  Å oppnå et mål du har angitt produserer dopamin, en nevrotransmitter som har ansvaret for følelsen av nytelse.  Gjensidig aktiverer dopamin nevrale kretser som gjør at du er ivrig etter å forfølge nye utfordringer.
 5. 5.  Mål gir fokus.  Ingen visjon eller plan får folk til å drive.  Mål gir en målestokk for fremgang.  Mål forbedrer produktiviteten.  Mål styrker selvfølelsen.  Og mest av alt, mål øker engasjementet.  Ved å sette seg mål, så er det mer sannsynlig at du oppnår hva du drar ut for å oppnå.
 6. 6.  Men det er ikke en god idé å prøve å endre alt samtidig, du kan sette mål på nesten alle områder av livet ditt, fra garderoben til kirken til arbeidsplassen.
 7. 7.  Selvfølgelig starter den tusen kilometer lange turen med det første lille trinnet.  Og om vi tar fatt på den lange reisen med et karriereskift midt i livet eller å gå til soverommet for å organisere skapet, kan det være vanskelig å samle opp nok motivasjon til å gjøre det første skrittet.  Men å sette seg mål er i seg selv motiverende, men noen ganger er det bare ikke nok.  Her er noen måter du kan begynne å bevege deg mot målene dine og gjennomføre løsninger når ting blir tøffe.
 8. 8.  Skrive ned hva du skal gjøre er en sterk motivator.  Skrive ned målene dine forhindrer deg fra å gjøre dine mål vage.  Være spesifikk.  Bruk handlingsverb.  La dine mål være målbare.  Angi sluttdato for når målene skal være oppnådd.  Også sett opp hva din belønning skal l være når du har oppnådd målet.  Lage en kontrakt med deg selv, og les den hver morgen og kveld.  Dette vil hjelpe deg til å bli mer forpliktet til å oppnå målet for hver dag som går.
 9. 9.  Finn ut alt som kan stå i veien for deg for å oppnå målet.  Deretter bestemmer du deg for hva du kan gjøre med hvert hinder og problem.  Utforme en plan for å redusere innflytelsen til hver hindring og øke sjansene for at du kan nå målet ditt.
 10. 10.  Å vite nøyaktig hva du får fra å nå målet ditt er en sterk motivator.  Ved å holde mitt sjekkhefte balansert vil gi meg mer penger å bruke i helgene.  Å gå noen kilometer hver morgen vil hjelpe meg til å holde fokus på jobben.
 11. 11.  Bryte ned kompliserte planer i håndterbare biter.  Vær konkret om hva som må gjøres.  Bestemme hva du skal gjøre, og når.  Kontroller at hvert trinn er utfordrende, men oppnåelig, og at du har en fullstendig handlingsplan.  Deretter skriver du ned målene i kalenderen og vurderer dem regelmessig.
 12. 12.  Hvis kunnskap eller ferdigheter hindrer deg i å oppnå dine mål, så finner du måter å fylle ut hullene på og legger dette inn i din handlingsplan.  Være villig til å studere og arbeide hardt for å nå dine mål.  Tenk over hvor mye tid og innsats som vil være nødvendig, og spør deg selv om du er virkelig villig og i stand til å gjøre det som er nødvendig.  Det er bedre å justere målene eller timeplanen din enn å fortsette med en plan som er urealistisk.
 13. 13.  Finne noen, en kollega eller venn, som du deler et felles mål med.  Få noen til å gå til treningsstudioet sammen med deg, eller å slutte å røyke sammen med deg, eller dele sunne måltider med deg.  En partner kan hjelpe deg i å være engasjert og motivert.  Se etter forbilder, som allerede har oppnådd målene du ønsker å nå.  Be dem om råd og forslag.  Finne ut hvordan de har kommet der de er, og innlemme det du lærer i planen.
 14. 14.  Jo mer reell din visualisering er , jo bedre.  Finn et rolig sted, visualisere, skrive ned dine erfaringer etterpå.  Gå gjennom magasiner og klippe ut bilder som representerer dine mål, og heng dem opp rundt i huset.  Gi stadige påminnelser til deg selv om det du jobber mot.  Beskrive livet ditt ideelt i fremtiden.  Skriv ned et par avsnitt som beskriver hva du har oppnådd, og hvordan livet har blitt bedre som resultat av det.  Bruke presens om det som skjer her, akkurat nå.  Dette er en annen måte å gjøre visjonen virkelig.
 15. 15.  Når du er forberedt og organisert, vil du ha større evne til å nå dine mål.  Har du informasjonen spredt på mange steder, så vil det gjøre at du føler deg ut av kontroll og undergraver motivasjonen.  Ha et arkivsystem, ha arbeidsklær.
 16. 16.  La deg selv føle deg lykkelig over fremgangen du har gjort.  Unn deg belønninger som vil gi deg et løft når du oppnår hvert delmål på veien til suksess.

×