K&zs&m kft.

271 views
246 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
271
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

K&zs&m kft.

  1. 1. Szakmai jövőképCélunk egy olyan vállalkozást létrehozni, mely segíti a munkáltatókat a munkahelyekkötelező munkaegészségügyi intézkedésein túl figyelmet fordítani a munkavállalókegészségfejlesztésére és betegségmegelőzésére is. Felismerjék a munkáltatók, hogyemberi erőforrásuk ideális munkakörnyezetben és egészségesen képes tudásalegjavát adni. Vezetni és segíteni a munkáltatókat abban, hogy munkavállalóikhatékonyabban és eredményesebben tudjanak reagálni a munkából adódókihívásokra.Piac elemzésMunkaegészségügyi- és egészségügyi tanácsadással több, mint 1200 cégfoglalkozik Magyarországon. Ebből csak kb. 15 olyan cég van az országban, akik ami portfóliónkhoz hasonló tevékenységet végez.Ügyfelek: hazai- és külföldi tulajdonban levő közepes- és nagyvállalatok. Profiljukattekintve főként kereskedelmi és banki szektorban tevékenykedők.Területi elhelyezkedés: tevékenységi körükből adódóan Magyarország teljesterületén megtalálhatóak, központjuk, telephelyük Budapest vagy agglomerációja.A tervezett vállalkozást leginkább befolyásoló jövőbeli tényezők - STEEPEurópai Uniós, Egészségügyi Minisztérium és önkormányzatok által kiadottpályázatok és támogatások – pl. Egészséges Munkahely, Családbarát MunkahelyAdójogi szabályozásÖnmagában az egészségügyi- és tréningiparban tevékenykedő vállalatoktapasztalata többnyire nem erős belépési korlát, hiszen sok minden másolható. Az újbelépők általi fenyegetés akkor veszélyes, ha nagyon vonzó a piac és egyáltalánnincsenek, vagy alacsonyak a belépési korlátok. Nálunk a piacra lépés korlátaialacsonyak, ezáltal a fenyegetés magas.A szállítóink a saját iparági versenyük árversenye és helyettesíthetősége figyelembevételével optimális partnerkapcsolat kialakítása.
  2. 2. Helyettesíthetőségünk a jelenlegi piaci versenyben alacsony, mivel portfóliónkspeciális és nincs olyan vállalkozás, amelyik szolgáltatásunk mindegy elemétnyújtaná.A vevők bármilyen irányú nyomása az iparág jövedelmezősége ellen hat. A vevőialkupozíció erős, ha a termékünk standard tömegtermék. Ha a potenciális ügyfelünkinformálódik az általunk nyújtott szolgáltatások színvonaláról és tevékenységünkről,ez rendszerint alkupozíciójának erősödését szolgálja. A nyomás erősödéséteredményezheti, ha a vevőnek nincs megfelelő anyagi háttere, ekkor általában aSZÉP-kártya rendszerben próbálja finanszírozni a munkavállalói egészség-megőrzési programját.SWOT analízisErősségek LehetőségekMagas szintű szakmai tudás Növekvő megrendelésekJó csapatmunka Új prioritások és fókusz meghatározása (újabb szolgáltatások)Minőségi szolgáltatás Nagyobb piaci részesedésCélcsoport közvetlen elérése Létszámnövelés Kommunikációs csatornák növekedésGyengeségek VeszélyekÚj a piacon Konkurens cégek megjelenéseMagas költséghányad Fizetőképes kereslet csökkenése Gazdaság makro-és mikrokörnyezetének problémái Versenytársak „lemásolják” a szolgáltatást Cégnév: K&ZS&M Health Care Tanácsadó Kft.A K&ZS&M korlátolt felelősségű társaság. Ennek oka, hogy a cég részvénytársaságalapításához túl kevés tőke áll rendelkezésre, betéti társaságként pedig jóvalnehezebb lenne hitelt szerezni.Ügyfelek (jelenlegi és potenciális)Ügyfeleink főként közepes- és multinacionális nagyvállalatok, későbbiekbenszeretnénk a kisvállalkozásokat is megcélozni.Célcsoportunk olyan vállalatok, szervezetek és közösségek, amelyek fontosnaktartják a munkavállalók egészségét, vitalitását.
  3. 3. Felismerik a munkáltatók, hogy emberi erőforrásuk ideális munkakörnyezetben ésegészségesen képes tudása legjavát adni és felismerik a munkavállalók, hogy azegészségük versenytényező, hiszen csak erős, egészséges szervezettel lehetkiemelkedő munkateljesítményt nyújtani.Az ügyfelek demográfiai jellemzőiVállalati szinten:Közepes- és nagyvállalatokMűködési formájuk: Kft, Rt.Tulajdonosuk: hazai magán- és jogi személyek, külföldi jogi személyekMunkavállalói szinten:Életkor: 16 évesNeme: férfi és nőLakhely: Magyarországon bárholCsaládi állapot: nem meghatározhatóIskolai végzettség: nem meghatározhatóGazdasági helyzet: nem meghatározhatóTervezett szolgáltatásainkVitalitás program: coaching, stressz kezelő technikák oktatása különbözőpszichológiai módszerekkel - több napos tréning munkahely és külső helyszínalkalmazásávalMunkahelyi egészségfejlesztés: állapotfelmérés, tanácsadás, rekreációsfoglalkozások - alternatív gyógyászati eszközök, technikák és keleti kultúraalkalmazása a munkahely légkörének élhetőbbé tételére
  4. 4. Teljesítménynövelő csapatépítés: külső helyszíneken, extrém sporttevékenységekkisebb csoportokban, illetve egész vállalatot megmozgató programbanEgészségnap: egészségügyi szűrések, prevenciós előadások, a szűrőprogramokeredményeinek függvényében utógondozás szervezéseSzolgáltatási folyamat leírásaProbléma diagnosztizálásaProject adminisztrációProject alapító okirat elkészítéseNyitó megbeszélésMűködési környezet vizsgálataFejlesztési terv készítéseInterjúKérdőívKis csoportos megbeszélésekIrányelvek meghatározásaMegvalósítási terv kidolgozásaEredmények értékeléseZáró megbeszélésProject utógondozása megállapodás szerintKommunikációs platformokBanner hirdetéseket használnánk különféle egészségügyi, álláskereső tréning- éstovábbképzéssel foglalkozó oldalakon.
  5. 5. Sajtóban való reklámozás, elsősorban a közép és felsővezetők által olvasottlapokban, pl.: HVG, Figyelő, Világgazdaság.Orvosi konferenciák, szakmai fórumok, tanácsadó cégek által szervezetttovábbképzés vagy szakmai előadások. K&Zs&M Health Care Kft. SajtóközleményBudapest, 2012.04.14. Embargó: 2012.04.16. Az emberi erőforrás minőségének javításaAz eredményes munkavégzés érdekében minél több embert (Mass) fejlesszünk ésmegmozgassunk (Move)! "Move your mass get more money."A K&Zs&M Health Care Kft. 2012.05.01-jén egészségnapot szervez az OTP Bank Nyrt.központi dolgozói részére.Napjainkban egy cég sikerének talán a legfontosabb biztosítéka a megfelelőhumánerőforrás megtartása. A megfelelő szakember elengedhetetlen tulajdonságaiaz adott munkakör betöltéséhez szükséges képességek és készségek mellett amegszerzett tudás, lelkesedés, cég iránti hűség, valamint az a munkájába fektetettkifogyhatatlan energia, amely csakis kiváló egészséggel valósulhat meg.
  6. 6. A munkavállalók egészségügyi helyzetét tesztekkel, állapotfelméréssel ismerjük meg,amiből kiderül, hogy milyen egészségügyi problémákkal állunk szemben. A kapotteredmények alapján visszajelzést adunk a dolgozóknak egyénileg, illetve vállalatistatisztikát készítünk a cég számára. Mind az akcióprogram tervezésében, mindpedig annak megvalósításában nyújtunk egyénre szabott megoldásokat.Célunk, hogy az ergonómia kialakítása a cég minél több egységénél megvalósuljonés ezzel is növelve az egészséges dolgozó hatékonyabb munkavégző képességét.Kapcsolat:Kontár Zsanett – Senior TanácsadóMobil: 70/453-5862E-mail: zsan207@yahoo.co.ukSzáraz Mónika Andrea – PR, HR tanácsadóMobil: 70/708-1192E-mail: drymoni@citromail.huFőcze Károly – Vezető tanácsadóMobil: 70/582-9397E-mail: karoly.focze@gmail.com www.k&zs&mhealthcare.huSajtóközlemény közzétételével célunk, hogy különféle pénzügyi intézményeknek is jópéldával szolgáljunk. Elsősorban a közép és felsővezetők által olvasott lapokban, pl.:HVG, Figyelő, Világgazdaság.

×