Your SlideShare is downloading. ×
  • Like
Solaris, singapore science centre, images, tr hamzah yeang, solaris singapore
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Now you can save presentations on your phone or tablet

Available for both IPhone and Android

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

Solaris, singapore science centre, images, tr hamzah yeang, solaris singapore

  • 832 views
Published

 

Published in Design
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Be the first to comment
    Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
832
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
14
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
    No notes for slide

Transcript

  • 1. Solaris, Singapore Science Centre, Images, TR Hamzah Yeang, ... http://www.e-architect.co.uk/singapore/solaris_singapore.htm Home Share | Solaris, Singapore Science Centre, Architect, Images, Design, Competition, Building Architecture News Solaris Singapore Development : Architecture Information Solaris Research Centre - design by TR Hamzah Yeang Architecture Events Architecture 22 Jun 2012 Architects Solaris Fusionopolis Singapore - News Solaris Fusionopolis 2B, One North Design: TR Hamzah and Yeang Competitions Tours Architectural Products photos : Albert Lim Profiles Solaris Fusionopolis : RIBA International Awards : Winners News Building Photos 2 Jun 2008 Solaris Fusionopolis Architect Jobs Singapore Science Centre architects : T.R. Hamzah & Yeang Sdn. Bhd. Architecture Books SOLARIS is located in the research and business park in central Singapores one-north community. The building is a flagship project in the first phase on this locality. Fusionopolis is an R&D hub for Infocomm Technology, Media, Physical Sciences & Engineering industries which is intended to facilitate innovation and entrepreneurship in these fields. This masterplan for the visionary mixed-use development was prepared by Zaha Hadid Architects. Newsletter Subscription SOLARIS has been certified BCA GreenMark Platinum, the highest possible green certification granted by Singapores sustainable building benchmark (eg. LEED, GBI, GreenStar, BREEAM, Social Media etc..). The buildings overall energy consumption represents a reduction of over 36% compared to local precedents and the high performance façade has an External Thermal Transfer Value (ETTV) 2 2 of 39 W/m . With over 8,000 m of landscaping, Solaris also introduces vegetation which exceeds the area of the buildings original site. About us Advertise Site Map Images : T.R. Hamzah Yeang SOLARIS stands as a dramatic demonstration of the possibilities inherent in an ecological approach to building design. The project is comprised of two tower blocks separated by a grand naturally- ventilated central atrium. Office floors are linked by a series of sky bridges which span the atrium at upper floors. The building will become a vibrant focal point for the one-north community through the introduction of open interactive spaces, creative use of skylights and courtyards for natural light and ventilation and a continuous spiral landscaped ramp, an extension of one-north Park across the street, which forms an ecological nexus tying together an escalating sequence roof gardens with sky terraces that interpenetrate the buildings facade. With its extensive eco-infrastructure, sustainable design features and innovative vertical green concept, Solaris strives to enhance its sites existing ecosystems, rather than replace them. Ecological Design Features: Continuous Perimeter Landscaped Ramp - An uninterrupted 1.5 kilometer long ecological armature connects the adjacent one-north Park at ground level and the basement Eco-cell with the cascading sequence of roof-gardens at the buildings highest levels. The ramp has a minimum width of 3 meters. Maintenance of the spiral landscaped ramp is achieved via a parallel pathway which allows for servicing of the continuous planters without requiring access from internal tenanted spaces. The pathway also serves as a linear park in future that stretches all the way from the ground plane to the uppermost roof areas. The continuity of the landscaping is a key component of the projects ecological design concept as it allows for fluid movement of organisms and plant species between all vegetated areas within the building, enhancing biodiversity and contributing to the overall health of these ecosystems. The ramp, with its deep overhangs and large concentrations of shade plants, is also one element in a comprehensive strategy for the ambient cooling of the building facade. This eco-infrastructure provides social, interactive and creative environments for the occupants of the buildings upper floors while balancing the inherent inorganicness of the1 of 4 08/07/12 1:38 AM
  • 2. Solaris, Singapore Science Centre, Images, TR Hamzah Yeang, ... http://www.e-architect.co.uk/singapore/solaris_singapore.htm built-form with a more organic mass. Solar Shaft - A diagonal shaft that cuts through the upper floors of Tower A allows day-light to penetrate deep into the buildings interior. Internal lighting operates on a system of sensors which reduces energy use by automatically turning-off lights when adequate day-lighting is available. Landscaped Terraces within the solar shaft bring added quality to adjacent spaces and enhance views up into the building from the street below. Eco-cell - Located at the buildings north-east corner where the spiral ramp meets the ground, the Eco-cell allows vegetation, daylight and natural ventilation to extend into the car-park levels below. The lowest level of the Eco-cell contains the storage tank and pump room of the rainwater recycling system. Naturally Ventilated and Day Lit Grand Atrium - A public plaza between the two tower blocks provides a space for communal activities and creative performances. This naturally-ventilated ground floor operates as a mixed-mode (non-air conditioned) zone with an operable glass-louvered roof over the atrium providing protection from the elements while enabling full ventilation when needed. CFD (Computational Fluid Dynamics) simulations were used to analyse thermal conditions and wind-speed within the atrium. The results of these studies were used to optimize the atrium facade design to improve air flow and enhance comfort levels. Pocket Park / Plaza - Ground level landscaping, linking to one-north Park across the street, allows for cross ventilation of the ground-floor plaza and provides a venue for social/interactive events. Extensive Sun-Shading Louvers - The projects climate-responsive façade design originated with analysis of the local sun-path. Singapore is at the equator and the sun-path is almost exactly east-west. Facade studies analyzing the solar-path determined the shape and depth of the sunshade louvers, which also double as light-shelves. This solar shading strategy further reduces heat transfer across the buildings low-e double-glazed perimeter facade, contributing to an 2 Back to top extremely low External Thermal Transfer Value (ETTV) of 39 W/m . In conjunction with the spiral landscaped ramp, sky gardens, and deep overhangs, the sunshade louvers also assist in establishing comfortable micro-climates in habitable spaces along the buildings exterior. The combined linear length of the buildings sun-shade louvers exceeds 10km. Roof Gardens and Corner Sky Terraces - Vertical landscaping acts as a thermal buffer and creates areas for relaxation and event spaces. These extensive gardens allow building occupants to interact with nature and also offers opportunities to experience the external environment and enjoy views of the treetops of one-north Park. As it reaches each corner of the building the spiral ramp expands into generous double-volume sky terraces. Upon completion, the sum of the projects vegetated areas will exceed the footprint of the site on which the building sits. Rainwater Harvesting/Recycling - The buildings extensive landscaped areas are irrigated via a large-scale rainwater recycling system. Rainwater is collected from the drainage downpipes of the perimeter landscaped ramp and from the roof of tower B via Siphonic drainage. It is stored in rooftop tanks and at the lowest basement level, beneath the Eco-cell. A storage capacity of over 3 Wallflower 700 m allows for over five days of irrigation via recycled water between rainfalls. Architecture Award winning GreenMark Platinum Rating – In September 2009, Solaris was awarded a Green Mark Platinum architectural design rating, the highest level of certification granted by BCAs Green Mark, Singapores sustainable and services. building benchmark. www.wallflower.com.sg Solaris, Singapore : Building Information Diploma & Degree Building Name: Solaris Programs Site: Fusionopolis [Phase 2B] Sign up now & get a Location: one-north, Singapore Canon Camera* Start of Construction: Sep 2008 Grants available! | Scheduled Completion: Aug 2010 SMa Institute Building Height: 80 m www.asiaone.com/News/S… Tower A: 15 Storeys + roof garden Tower B: 8 Storeys + roof gardens Singapore 2 Total GFA: 51,274 m Warehouse Sales Site Area: 7,734 m 2 Browse Singapore Warehouse Listings, Total Landscaped Area: 8,363 m2 Pictures & Price Now! STProperty.sg Consultant Team Client & Land Owner: JTC Corporation Developer: Soilbuild Group Holdings Ltd TOP Interior Architect of Record: CPG Consultants Pte Ltd Designers Architect of Design: T. R. Hamzah & Yeang Sdn Bhd Get Free Quotes for Civil & Structural Engineer: Arup Singapore Pte Ltd your Home Now! Fill Mechanical & Electrical Engineer: CPG Consultants Pte Ltd Form,Send & Get Facade Consultant: AureconPte Ltd Sure-Win Prize Sustainability Consultant: AureconPte Ltd www.plushhome.com.sg Landscape Consultant: Tropical Environment Pte Ltd Interior Design Landscape Concept Consultant: T. R. Hamzah & Yeang Sdn Bhd Contractor: Soil-Build Pte Ltd Renovate Quantity Surveyor: PEB Consultants Interior Design Consultation T. R. Hamzah & Yeang Design Team Renovation Services Principal: Dr. Ken Yeang (Singapore) Project Leader: Mitchell Gelber www.zqstudio.com Senior Designer: Esther Klausen Designer: Jan Rehders Assistant Architect: Faizah Rahmat 3D Visualization: Vijai Kumar Awards & Publications First Prize - Skyrise Greenery Awards 2009 - Singapore Institute of Architects & Singapore National Parks GreenSource Magazine - May 2009 “Ramping Up Green”2 of 4 08/07/12 1:38 AM
  • 3. Solaris, Singapore Science Centre, Images, TR Hamzah Yeang, ... http://www.e-architect.co.uk/singapore/solaris_singapore.htm Time Based Architecture International – June 2009 “Continuous Green” FutureArc – 1st Quarter 2010, Vol 16 Solaris” Table of Landscaped Areas 2 Roof Gardens: 2,987 m 2 Atrium Planter Boxes: 304 m 2 Eco-Cell: 83 m 2 Green Ramp: 4,115 m 2 Solar Shaft: 223 m 2 Ground Level Landscaping: 487 m 2 Green Walls: 164 m 2 Total Landscaped Area: 8,363 m Ratio of Landscaping to GFA: 17% Green Ratio of Landscaping to Site Area: 108% Green Percentage of Total Landscape Area above Ground Level: 94% Singapore Science Centre - further information Ken Yeang Ads by Google Singapore Map Singapore Singapore Map Eco Building Singapore Architecture Singapore Architecture Tours Singapore Architecture - Selection Scotts Tower - Residential tower building Rem Koolhaas Architects / OMA image from OMA Singapore Tower : iconic architecture proposal Marina Bay Sands - Hotel & Casino Moshe Safdie and Associates with Aedas Architects photo © Tom Ravenscroft Marina Bay Sands Singapore Arts Center - now called Esplanade Theatres on the Bay Michael Wilford & Partners with DP Architects photo © Tom Ravenscroft Singapore Arts Center Comments for the Singapore Research Centre page welcome: info@e-architect.co.uk Singapore Science Centre Building - page : adrian welch / isabelle lomholt3 of 4 08/07/12 1:38 AM
  • 4. Solaris, Singapore Science Centre, Images, TR Hamzah Yeang, ... http://www.e-architect.co.uk/singapore/solaris_singapore.htm Search this site Amazing Easy, Breezy Tips A 5 Star Crate & Barrel Shipping on Replacing a Restaurant With Entryway Benches Container Homes Patio Door 5 Star Screen Architecture World Architecture : e-architect - key buildings across the globe4 of 4 08/07/12 1:38 AM