• Share
  • Email
  • Embed
  • Like
  • Save
  • Private Content
Slide Broga
 

Slide Broga

on

  • 830 views

 

Statistics

Views

Total Views
830
Views on SlideShare
804
Embed Views
26

Actions

Likes
0
Downloads
9
Comments
0

1 Embed 26

http://www.sudugarfu.com 26

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

    Slide Broga Slide Broga Presentation Transcript

    • Al Kisah.. 9 orang pengembara yang entah tak tahu apa yang dicarinya.. Mari kita saksikan..
    • 07 FEBRUARY 2010 BROGA HILL XPLORACE Iefa Ckin Din Nina Julee John Ila Nani Ita
    • Suka duka..
      • Alhamdulillah.. Walaupun penat, panas terik, kitaorang berjaya jugak sampai puncak..
      • Sorang je yang tak sampai puncak.. Nama dia.. tut! He he.. Takpe. Lain kali boleh cuba lagi..
      • Kesilapan : mula pendakian lewat.. Sebab tu time matahari tegak atas kepala, kami terpacak atas bukit.. Dah takde orang lain. Suma dah balik. Time orang turun, kami baru tercungap-cungap nak naik..
      • Bekalan air pulak, ngam-ngam je.. Habis! Tapi kami ada bawak rendang.. sedap.. Yummy!!
      • Team kami campur-campur. Dari Lablink, KPJ and KPMC.. Semua ada wakil..
      • Selamat menonton..
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    • Perjalanan kami pun bermula..
    • Bismillahirrahmanirrahiim.. I follow.. Kegarisan.. Sedia, mula!! 9:30 am
    • Pulau pandan jauh ke tengah, Gunung Broga jauh lagi kat atas..
    • Teringat plak waktu muda-muda dulu.. Gunung Everest pun aku bleh panjat.. Sekarang ni, pelan2 kayuh la.. Biar lambat, asal selamat..
    • Apa la nasib aku hari ni.. Nasik takde..
    • Check point pertama! Jauh lagi ke nak sampai puncak ni? 10:00 am
    • Rehat sekejap.. Control.. Jgn over!
    • Kami bahagia di sini..
      • mmm
      Sehati sejiwa
    • Pokok ni, Ita tanam tau!..
    • Check point ke-2! Kami akan terus Berusaha!
    • Kenapa kami masih boleh tersenyum??
    • Sebab kami masih strong and steady.. Jom kawan2..
    • Terus mendaki.. Air tinggal ni je.. Cukup tak? Grr.. Aku selamat.peace!
    • Beri laluan..
    • Kita teruskan perjuangan! Setuju!
    • PEACE!
    • Baris semua!!
    • Susah nak lalu ni.. Ukur ketinggian dulu.. Ok ke ni??
    • Bukit curam.. Opocot! Nakal..
    • Pandang la cini.. Yang penting, bergambar!
    • Sini!! Aku mesti kena senyum..
    • Check point ke-3 Kenapa aku berada di sini.. Esok keje.. Pening kepala.. Sabar la.. Saya pun keje jugak! 10:30 am
    • Yes!
    • Buat2 ceria semua walaupun penat..
    • Lihatlah dunia.. Nape? Tak puas hati?? Meh la..
    • cabaran & cobaan.. Gunung sanggup kudaki..
    • angin tengah lalu.. ikut sini..
    • orang turun, kami naik.. Ita posing atas batu.. (pantun)
    • Rilex je amoi ni kan??
    • panas.. Walau kat mana pun, selagi ada camera, aku tetap kena senyum.. Sebab.. Apsal plak tak bleh video call mak aku ni?
    • Panasnye.. matahariku..
    • Semut pulak.. Cayalah aku..
    • Batu belah batu bertangkup..
    • kami naik diaorang turun Senyum lagi.. 11:00 am
    • Hait!
    • Cantik! Bosan tul! Asyik terbang sekor2 je..
    •  
    •  
    • laluan wajib
    • buah hutan.. bleh makan ke?
    •  
    •  
    • Jom cari orang tersembunyi.. “Balik la Ila.. Susah nak jawab kat mak nanti.." - Ita Mengeram ke??
    • Biarkan aku di sini.. Isk..isk
    • Check point ke-4 Malam ni astro citer apa eh? Pas makan kita gerak. Penat lagi ni.. Alang-alang menyeluk pekasam.. 11:30 am
    • Diaorang ni tak tau ke aku penat? Asyik alang-alang je.. Aku ni, dalam hati ada taman beb..
    • Kita kena teruskan jugak.. Kalau tak sampai puncak, aku malu!! Orang kampung suma dah tau.. Aku tobat dah.. Eleh Julee ni.. Kau bagitau orang kg tu buat apa? Aku nak balik!
    • Engkau bila kitaorang pegi mana nak ikut, tapi, dah sampai sini nak balik.. Eee.. Geram betul aku! Sori John.. Aku cakap dlm hati pun ko dengar? Nina ok.. Tak kira.. Aku nak pegi jugak.. -Julee
    • Pulau pandan jauh ke tengah, Piiiirah!!
    • Terpaksa patah balik.. Tunggu kawan2.. Haa.. Macam ni la baru sejati!! Susah senang sama-sama.. Apa yang penting.. KERJASAMA! Tak jadi?yes!
    • santai
    • Hai orang2 kampungku..
    • Aku dapat info.. Apa dia cakap?
    • Kita semakin hampir dengan puncak! Ckin Yahoo.. Nani kalau suka memang slalu angkat tangan..
    • Lihatlah wahai orang kampungku! Tak habis2 dengan orang kampung dia..
    • Rancang perjalanan kita dengan teliti. Ingat! Jangan berpisah..
    • Baik bos! Kami takkan berpisah.. Senyum..
    • Kita minum dulu!
    • Baik-baik..
    •  
    • CAKK!!
    • Siapa yang tertinggal?
    • Macammana nak naik ni?
    •  
    • Saat yang dinanti2kan..
    • 12:30 pm
    • Puncak Broga!!
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    • Takkan kita je? Mana kawan2 lain?
    • Diaorang terkandas! Mak.. Anakmu berjaya!
    • Ita kena pegang. Kalau tak, papan ni dengan Ita sekali melayang kena tiup angin..
    • Ila ok je..
    • Suka sangat la tu!
    • Arahan ketua: kalau suka angkat tangan!
    • Natural lover
    • Fail betul sapa yang ambik gambar ni kan? Susah aku nak adjust ..
    • Alahai!!
    • Orang yang ambik gambar ni yg salah atau orang yang dlm gamba ni yang kurang betul?
    • Dah tau jawapan? Rupanya, diaorang berdua ni yang bermasalah..
    • Sampai hati kata kitaorang macam tu.. Ok lah.. Kami cuba berkelakuan baik..
    • Eh! Jadi balik.. Kejapnye tobat!
    • Sakit pinggang aku.. Cis! Dah.. Jgn buat aksi2 melampau lagi.. Ampun..
    • Aku anak Malaysia!!
    • Aku jugak!!
    • Proud to be Malaysian..
    • Aku anak Arsad.. He he.. Fuhh..
    • Negaraku..
    •  
    • Tiga malam tanpa bintang.. zzzzz…
    •  
    • Jejak kasih..
    •  
    •  
    •  
    •  
    • Echah..
    • Calon terakhir..
    •  
    • Jaga2 cik Salmah.. Saya datang ni..
    • Pohon beringin, tumbuhnya rendang..
    • Ini pohon apa plak?
    •  
    • 1:15 pm
    •  
    •  
    •  
    • Ada macam model sambilan tak?
    • Lutut Nina dah ketar dah ni..
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    • Julee nak tengok bintang..
    •  
    •  
    •  
    • 2:00 pm
    •