Pregateste-te pentru cautarea
unui job!
Atelier Pilot
Prin participarea la acest
atelier, veti putea sa:
!  Identificati unde sa gasiti anunturile pentru
posturile disponibile ...
Mituri si realitati despre
cariera
!  Mit:  Orientarea in cariera este utila doar pentru
stundentii in ultimul an de studi...
De unde putem sa aflam
despre oportunitati de
angajare
!  Presa
!  Social media
!  TV/radio
!  Prieteni
!  Cunostinte
!  S...
Cum si de ce imi fac un
plan de actiune
!  In ce domeniu/ industrie vreau sa lucrez?
!  Ex: Domeniu: Resurse umane/ Indust...
Cum citesc un anunt de
recrutare
!  Anuntul trebuie sa fie clar: denumire post, locatia
postului, responsabilitatile pe ca...
Ce sa intreb la interviu
!  Clarifica-ti responsabilitatile daca anuntul e prea
vag si daca nu-ti sunt explicate atributii...
Multumesc!
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

#Pregateste te pentru cautarea unui job!

114

Published on

Get ready for job hunting!

Published in: Career
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
114
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

#Pregateste te pentru cautarea unui job!

 1. 1. Pregateste-te pentru cautarea unui job! Atelier Pilot
 2. 2. Prin participarea la acest atelier, veti putea sa: !  Identificati unde sa gasiti anunturile pentru posturile disponibile pe care vi le doriti !  Va faceti un plan de actiune pentru cautarea unui job !  Cititi corect un anunt de recrutare  !  Va pregatiti o lista de intrebari pe care sa le adresati la interviul de angajare pentru postul dorit, conform anuntului de recrutare De ce:
 3. 3. Mituri si realitati despre cariera !  Mit:  Orientarea in cariera este utila doar pentru stundentii in ultimul an de studiu.  !  Mit: O educatie universitara sau media buna la BAC/ licenta e tot ce ai nevoie pentru a gasi un job bun  !  Mit: Absolvirea intr-un domeniu mai ‘ne-practic’   iti va limita sever optiunile de cariera viitoare !  Mit: Facultatea este cea mai buna cale catre o cariera de succes Reality check:
 4. 4. De unde putem sa aflam despre oportunitati de angajare !  Presa !  Social media !  TV/radio !  Prieteni !  Cunostinte !  Site-uri specializate pe internet !  Site-urile companiilor vizate Brainstorm:
 5. 5. Cum si de ce imi fac un plan de actiune !  In ce domeniu/ industrie vreau sa lucrez? !  Ex: Domeniu: Resurse umane/ Industrie: IT !  La ce companii as vrea sa lucrez si de ce? !  Ex: lista companii din industria pe care ti-ai propus-o (IT Software – Google, Amazon, Adobe, Bitdefender, etc) !  Pregatirea documentelor de candidatura (CV, scrisori de recomandare, scrisoare de intentie, portofoliu, etc) !  Pregatirea pentru interviul de angajare conform industriei targetate !  Research posturi deschise !  Aplicare sau trimiterea candidaturii/ documentelorPlanifica:
 6. 6. Cum citesc un anunt de recrutare !  Anuntul trebuie sa fie clar: denumire post, locatia postului, responsabilitatile pe care le presupune !  Intelegerea si validarea cerintelor pentru candidati !  Anuntul trebuie sa fie coerent si complet !  !! Evitati sa aplicati la posturi care sunt descrise lacunar, vagi, la care denumirea angajatorului este Confidentiala sau care va propun salarii prea mari ca sa fie adevarate Fii atent la:
 7. 7. Ce sa intreb la interviu !  Clarifica-ti responsabilitatile daca anuntul e prea vag si daca nu-ti sunt explicate atributiile de catre recruiter la inceputul discutiei !  Alfa detaliile despre structura companiei, rolul tau si al departamentului in cadrul caruia vei lucra !  Afla detalii despre echipa, managerul coordonator si asteptarile acestora de la tine !  Afla toate detaliile despre program de lucru, concediu, zile libere, ore suplimentare, conditii speciale de muncaFii atent la:
 8. 8. Multumesc!
 1. A particular slide catching your eye?

  Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×